API REST de WordPress: què és i com començar a utilitzar-lo

API REST de WordPress: què és i com començar a utilitzar-lo

API REST de WordPress: què és i com començar a utilitzar-lo
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Si heu passat algun temps a la comunitat de WordPress durant els últims anys, és probable que haureu fet referència a la nova API REST. Tanmateix, tret que sigueu un desenvolupador amb experiència, potser no teniu ni idea de què és l’API REST de WordPress.


Tot i que els detalls tècnics són una mica complexos, els conceptes bàsics d’aquesta característica són prou fàcils de comprendre. La nova API ajuda a expandir el que pot fer WordPress com a plataforma. A més, l’API REST facilita que mai els desenvolupadors connectin WordPress amb altres llocs i aplicacions.

API REST de WordPress

En aquesta guia completa, us expliquem tots els fonaments bàsics que heu de conèixer. Explicarem què són les API en general i què són les API de REST (i la versió específica de WordPress) en particular. Aleshores, parlarem de com començar a utilitzar l’API REST de WordPress tu mateix. Anem a saltar!

Una introducció a les interfícies de programació d’aplicacions (API)

Abans d’aprofundir específicament en l’API REST, fem una còpia de seguretat. Per entendre aquest concepte, és primordial tenir una idea bàsica de les API en general.

Al seu nivell més fonamental, una API o Interfície de programació d’aplicacions – permet que dues aplicacions es puguin comunicar entre elles. Per exemple, quan visiteu un lloc web, el navegador envia una sol·licitud al servidor on es troba el lloc. L’API del servidor és la que rep la sol·licitud del vostre navegador, la interpreta i envia totes les dades necessàries per mostrar el vostre lloc..

Hi ha molt més el funcionament de les API en un sentit tècnic, per descomptat. Tanmateix, ens centrarem en el que probablement més us importi: les aplicacions pràctiques. Les API tenen una gran atenció i visibilitat perquè moltes empreses han començat a embalar-les i a proporcionar-les com a productes que podeu utilitzar.

En altres paraules, els desenvolupadors d’una empresa com Google recopilaran algunes parts del codi de l’aplicació junts i posar-lo a la disposició del públic. D’aquesta manera, altres desenvolupadors poden utilitzar l’API com a eina per ajudar els seus propis llocs a connectar-se a Google i aprofitar les seves característiques:

Biblioteca de Google de les API.

Per exemple, podeu utilitzar l’API de Google Maps per a col·loqueu un mapa que funcioni completament al vostre lloc que es beneficia de totes les dades i funcions rellevants de Google. D’aquesta manera us estalvieu que heu de codificar un mapa i recollir totes aquestes dades vosaltres mateixos. El mateix s’aplica a una àmplia gamma de llocs i aplicacions.

A mesura que els llocs web i la funcionalitat en què confien es fan més complexos, eines com les API són cada cop més importants. Permeten als desenvolupadors construir funcionalitats existents, permetent simplement “connectar” les noves funcions al vostre lloc web. Al seu torn, el lloc que posseeix l’API es beneficia de la major exposició i trànsit.

Les regles fonamentals de l’API REST (Representació de l’Estat)

Hi ha moltes maneres de crear una API. A API REST (representació d’estat de transferència) és un tipus particular que es desenvolupa seguint unes regles específiques. En altres paraules, REST presenta un conjunt de directrius que poden desenvolupar els desenvolupadors quan creen API. Això garanteix que les API funcionen de manera eficaç.

Per entendre el funcionament de les API de REST, per tant, cal saber quines regles (o “restriccions”) funcionen. N’hi ha cinc elements bàsics que fan una API “RESTful”. Tingueu en compte que el “servidor” és la plataforma a la qual pertany l’API i que el “client” és el lloc, l’aplicació o el programari que es connecten a aquesta plataforma:

RESTAURANT

 1. Arquitectura client-servidor. L’API s’ha de crear de manera que el client i el servidor es mantinguin separats els uns dels altres. D’aquesta manera poden continuar desenvolupant-se pel seu compte i poden utilitzar-se de manera independent.
 2. L’estatridia. Les API de REST han de seguir un protocol “sense estat”. És a dir, no poden emmagatzemar cap informació sobre el client al servidor. La sol·licitud del client ha d’incloure totes les dades necessàries per endavant i la resposta ha de proporcionar tot el que el client necessiti. Això fa que cada interacció sigui un tracte “únic i realitzat” i redueix tant els requisits de memòria com el potencial d’errors.
 3. Cacheabilitat. Una “memòria cau” és l’emmagatzematge temporal de dades específiques, de manera que es poden recuperar i enviar més ràpidament. Les API de RESTful fan ús de dades en cacheable sempre que sigui possible, per millorar la velocitat i l’eficiència. A més, l’API ha de comunicar al client si cada informació pot ser i ha de ser memoritzada en memòria cau.
 4. Sistema en capes. Les API de REST ben dissenyades es creen amb capes, cadascuna amb la seva pròpia funcionalitat. Aquestes capes interactuen, però romanen separades. Això fa que l’API sigui més fàcil de modificar i actualitzar amb el pas del temps, i també millora la seva seguretat.
 5. Interfície uniforme. Totes les parts d’una API REST han de funcionar mitjançant la mateixa interfície i comunicar-se utilitzant els mateixos idiomes. Aquesta interfície ha de ser dissenyada específicament per a l’API i poder evolucionar per si sola. No hauria de dependre del servidor o client per funcionar.

Qualsevol API que segueixi aquests principis es pot considerar RESTful. També hi ha un sisè restricció, anomenat “codi a demanda”. Quan se segueix, aquesta tècnica permet a l’API instruir el servidor perquè transmeti codi a un client per tal d’ampliar la seva funcionalitat. Tot i això, aquesta restricció és opcional i no la adopta totes les API de REST.

API REST de WordPress

En aquest moment, potser us preguntareu com us afecta tot això. Les API són excel·lents eines, però són rellevants per a la vostra feina diària? Si sou un usuari de WordPress, la resposta és inequívoca "sí".

L’API REST de WordPress s’ha estat desenvolupant des de fa un parell d’anys. Durant força temps, es va treballar com un complement independent, amb els quals els desenvolupadors van poder contribuir amb el pas del temps va estar disponible per a qualsevol experimentar.

De fet, n’hi havia dues versions diferents del connector API REST. Es van afegir elements a l’API a la plataforma principal des de l’actualització 4.4. Després es va integrar a WordPress 4.7 (el 2016). Això significa que avui en dia, WordPress té la seva pròpia API REST totalment funcional.

Per què la plataforma va fer aquest moviment? Segons el lloc del projecte sí, ja que WordPress s’encamina a convertir-se en "marc d’aplicació completament desenvolupat". En altres paraules, l’API REST permet a la plataforma interactuar amb gairebé qualsevol lloc i aplicació web. A més, pot comunicar-se i intercanviar dades independentment dels idiomes que utilitza un programa extern.

descansi api

Això obre nombroses possibilitats per als desenvolupadors. També fa que WordPress sigui una plataforma més flexible i universal que mai. Com a Katie Keith, directora d’operacions a Barn2 Media ho posa:

Comprenent l’API REST, els desenvolupadors de WordPress poden triar la forma més eficaç d’implementar cada tasca, sense limitar-se a tecnologies o plataformes específiques com PHP o el back-end de WordPress. Utilitzada de manera efectiva, l’API REST facilita les integracions de tercers … Fins i tot obre noves oportunitats, per exemple per crear aplicacions mòbils basades en WordPress, o explorar maneres noves i úniques de comunicar-se amb WordPress..

També és important tenir en compte que és possible que escoltin aquesta funció que de vegades es coneix com a API JSON REST de WordPress. La part de “JSON”, que significa la notació d’objectes JavaScript, descriu el format que utilitza aquesta API per intercanviar dades. Aquest format es basa en JavaScript i és una forma popular de desenvolupar API, gràcies a la interfície amb molts llenguatges de programació habituals. En altres paraules, una API JSON és capaç de facilitar més fàcilment les comunicacions entre aplicacions que utilitzen diferents idiomes.

L’anatomia d’una sol·licitud d’API REST de WordPress

Ara heu d’entendre l’objectiu general i la direcció de l’API REST de WordPress. Com a tal, anem a obtenir alguns detalls sobre el seu funcionament. Hi ha alguns conceptes bàsics que haureu d’entendre si voleu tenir informació pràctica i començar a experimentar amb l’API tu mateix.

Tal com us hem explicat, cada API processa les sol·licituds i retorna les respostes. Dit d’una altra manera, un client li demana que realitzi una acció determinada i l’API realitzi aquesta acció. Exactament, com poden variar les API, això. Les API de REST estan dissenyades específicament per rebre i respondre a un tipus particular de sol·licituds, mitjançant ordres HTML simples (o “mètodes”).

Per il·lustrar, aquí en són els més mètodes HTML bàsics i importants un client pot enviar:

Mètodes HTML

 • ACONSEGUIR: Aquesta ordre recupera un recurs del servidor (com ara una informació particular).
 • POST: Amb això, el client afegeix un recurs al servidor.
 • POSA: Podeu utilitzar-ho per editar o actualitzar un recurs que ja es troba al servidor.
 • ELIMINA: Com el seu nom indica, aquest elimina un recurs del servidor.

Juntament amb aquestes ordres, el client enviarà una o més línies que comuniquin exactament quin recurs es desitja i què s’ha de fer amb ell. Per exemple, una sol·licitud per penjar un fitxer PHP a una carpeta particular d’un servidor pot semblar així:

POST /foldername/my_file.php

La part /foldername/my_file.php és anomenada “ruta”, ja que indica a l’API on anar i amb quines dades interactuar. Quan es combina amb el mètode HTTP (POST en aquest cas), es denomina “punt final” a tota la funció..

La majoria de les API de REST i els clients que interaccionen es compliquen molt més que això, inclosa la versió de WordPress. Tot i això, aquests elements bàsics constitueixen la base del funcionament de l’API REST de WordPress.

Com començar a utilitzar l’API REST de WordPress

Sempre que tingueu configurat un lloc de WordPress, podeu començar a experimentar de seguida amb l’API REST. Podeu realitzar diverses sol·licituds GET per recuperar dades directament, simplement mitjançant el vostre navegador.

Per accedir a l’API REST de WordPress, haureu de començar per la següent ruta:

Yourite.com/wp-json/wp/v2

Aleshores, podeu afegir-vos a aquest URL per accedir a diversos tipus de dades. Per exemple, podeu buscar un perfil d’usuari específic mitjançant una ruta com aquesta:

Yourite.com/wp-json/wp/v2/users/4567

En aquest escenari, "4567" és l’ID d’usuari únic del perfil que voleu veure. Si deixeu fora aquest identificador, en lloc veureu una llista de tots els usuaris del vostre lloc:

Llista d’usuaris de l’API REST de WordPress.

Podeu utilitzar la mateixa ruta bàsica per veure un altre tipus de dades, com ara les publicacions o les pàgines. Fins i tot podeu cercar subconjunts de dades que compleixin determinats criteris. Per exemple, podeu recuperar totes les publicacions que inclouen un terme específic mitjançant aquest URL:

yoursite.com/wp-json/wp/v2/posts?=search[keyword]

Això només és una il·lustració senzilla. Gairebé no hi ha cap límit a la que realment podeu fer mitjançant l’API REST de WordPress. Si voleu obtenir més informació sobre el seu funcionament, us recomanem començar pels recursos següents:

L’API REST de WordPress és, sens dubte, un tema complex. Fins i tot per als no desenvolupadors, val la pena entendre els fonaments bàsics sobre el funcionament d’aquesta tecnologia i el que fa possible. A més, pot fins i tot permetre que comenceu a tenir problemes en el vostre desenvolupament!

Un altre enfocament a l’ús de l’API REST de WordPress

L’API REST de WordPress es pot utilitzar per a diverses coses i projectes interessants. Això ho hem establert amb tota claredat.

Hi ha una àrea, però, en la qual ha tingut una gran popularitat:

WordPress sense cap és la idea de desacoblar les dues capes principals de l’ecosistema de WordPress: el backend i el frontend.

Això us permet treure tots els avantatges que té el programari WordPress sota la caputxa i connectar-los amb un producte final que no utilitza la presentació estàndard de WordPress, no és un lloc web, de per si..

Tot el concepte és molt interessant. En parlem una mica més en un altre post, on es parla de si té sentit WordPress sense cap, i es comparen les millors solucions d’allotjament de WordPress sense cap del mercat.

Conclusió

No hi ha millor moment per conèixer l’API REST de WordPress que ara. Com que s’ha integrat completament al nucli de WordPress, jugarà un paper important en el futur de la plataforma. Els desenvolupadors de totes les tires utilitzaran aquesta API per connectar WordPress a la web més ampla de maneres que abans eren difícils o impossibles.

Entendre aquest concepte per si mateix pot ser una mica difícil. A nivell bàsic, però, els conceptes són prou fàcils de comprendre. Una API REST és una interfície que permet que dos programes es “parlin” entre ells i es crein seguint les pautes que garanteix que sigui flexible, extensible i segur. Si voleu aprofundir en el funcionament de tot això i com es pot utilitzar, hi ha molts recursos útils, com ara la manual.

Tens alguna pregunta sobre l’API REST i què significa per a WordPress? Consulteu-nos a l’apartat de comentaris a continuació!

No oblideu unir-se al nostre curs d’accidents per agilitzar el vostre lloc de WordPress. Amb algunes solucions senzilles, podeu reduir fins i tot un 50-80% del temps de càrrega:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector