Strojno učenje u programu WordPress: Kako analizirati emocionalni utjecaj sadržaja pomoću AI

Način na koji se ljudi osjećaju dok pregledavaju vašu web stranicu i čitaju vaš sadržaj teško je kvantificirati. Međutim, to je nešto što morate shvatiti želite li istinski angažirati svoju publiku. To znači da biste možda željeli naučiti kako koristiti strojno učenje u programu WordPress za analizu utjecaja vašeg sadržaja.


Pomoću pravih alata možete kvantificirati emocionalni utjecaj svog sadržaja i prilagoditi ga različitim ciljevima. Da budemo fer, to nije točna znanost, i ne možemo vam reći koje će emocije najbolje odjekivati ​​s vašom publikom. Ipak, iz procesa možete puno naučiti.

U ovom ćemo članku govoriti o tome kako strojno učenje u programu WordPress može promijeniti način na koji pristupate stvaranju sadržaja. Zatim ćemo vas upoznati s alatom koji će vam pomoći u analiziranju emocionalnog utjecaja vaših članaka. Budimo u kontaktu s našim osjećajima!
kako koristiti strojno učenje u WordPressu

Kako umjetna inteligencija može promijeniti način na koji koristite WordPress

Prvo, važno je shvatiti da još uvijek nismo ni blizu stvarnosti Umjetna inteligencija (AI). Međutim, jedno područje u kojem smo postigli ogromne korake je strojno učenje, što je (vrsta) sličnog polja.


WordLift – SEO sa AI napajanjem

Autor (i): WordLift, iznutra10


92% Ocjene


500 + instaliranja


WP 4.4 + Zahtijeva

Više informacija

wordlift.3.25.5.zip

Trenutačna verzija: 3.25.5

Ažurirano: 28. svibnja 2020


92% Ocjene


500 + instaliranja


WP 4.4 + Zahtijeva

Stranica dodataka WordPress.org


WordLift – SEO sa AI napajanjem

Strojno učenje uključuje korištenje računala s algoritmima za bolje obavljanje određenih zadataka. Što više podataka hranite tim sustavima, to će oni moći bolje da ih analiziraju i predviđaju rezultate.

Već je nekoliko WordPress aplikacija dostupnih javnosti temeljenih na strojnom učenju. Na primjer, postoji WordLift, koji vam omogućuje izgradnju boljih taksonomija i pronalaženje izvora za vaš sadržaj.

Većina aplikacija za strojno učenje i dalje je veoma pogođena i promašena.

To znači da je teško predvidjeti kako će tehnologija napredovati u kratkom roku i kako će utjecati na stvaranje sadržaja.

Da bismo vam dali bolju predstavu o tome gdje smo, razgovarali smo s Tomom Ewerom – osnivačem WordCandy – koji ima puno iskustva u kreiranju sadržaja za WordPress web stranice. Evo što je rekao:

tom ewer
Prvo, važno je zapamtiti da smo još uvijek u ranim danima umjetne inteligencije i strojnog učenja. Mislim da ćemo vidjeti neke zanimljive pomake u alatima koji vam pomažu u stvaranju boljih taksonomija za vaš sadržaj i pronaći povezane članke koje bi vaši čitatelji željeli provjeriti. Već postoje neki dodaci koji to rade, a kako se tehnologija poboljšava, tako će biti i rezultata. Mislim da nismo ni blizu točke gdje strojna inteligencija može preuzeti proces stvaranja uvjerljivog (i točnog) sadržaja, tako da još uvijek ne bih započeo s smanjivanjem broja pisaca i urednika! Tom Ewer, WordCandy

Ovo je dobra procjena trenutnog stanja strojnog učenja za WordPress. U ovom trenutku to je jedinstvena tehnologija sa samo nekoliko aplikacija. Ipak, pronašli smo jedan alat koji koristi strojno učenje u WordPressu do velikog učinka. Provjerimo:

Strojno učenje u programu WordPress: uvod u Watsonfinds


Watsonfinds Watsonfinds

Autor (i): Watsonfinds

Trenutačna verzija: 2.0.0

Ažurirano: 8. svibnja 2019

watsonfinds.zip


100% Ocjene


100 + instaliranja


WP 4.0 + Zahtijeva

Watsonfinds je usluga izgrađena na vrhu IBM Watson sustav. Watson sebe smatra vrstama AI, ali da budemo precizniji, to je sofisticirani sustav strojnog učenja s pristupom nekoliko terabajta podataka, koji ima mogućnost analize tih podataka u posebne svrhe..

U ovom konkretnom slučaju, Watsonfinds može upotrijebiti svoje znanje kako bi analizirao bilo koji tekst u WordPress uređivaču i rastavio ga na pet emocija: radost, tugu, ljutnju, gađenje i strah. Naoružani tim informacijama možete podešavati sadržaj dok ne ciljate točno ono što želite (sve dok je jedna ili više od tih pet).

Da biste koristili ovaj alat, sve što morate učiniti je instalirati i aktivirati dodatak. Zatim otvorite bilo koju svoju stranicu ili objavu i otvorite ih opcijom Uredi. Iznutra ćete na vrhu uređivača pronaći novi gumb. Kliknite na nju kad ste spremni analizirati emocionalni utjecaj vašeg sadržaja:
Gumb Watsonfinds.

Sada će Watsonfinds prikazati prozor s jednostavnom analizom vašeg sadržaja. To uključuje procentualnu podjelu snage svake emocije i kratki detalj o načinima na koji vaš ton može utjecati na angažman:

Primjer Watsonfindsove analize.

U ovoj se fazi možete vratiti poslu na svom sadržaju i u rad staviti svoj novi alat za strojno učenje u programu WordPress!

Watsonfinds je besplatni dodatak, ali postoji premium usluga u radovima koji će uključivati ​​i dublju analizu.

Kako analizirati emocionalni utjecaj svog WordPress sadržaja pomoću Watsonfindsa

Kao što smo ranije spomenuli, Watsonfinds svoju analizu usredotočuje na pet jezgara. U ovom ćemo dijelu govoriti o svakom od njih i objasniti kako možete koristiti strojno učenje u programu WordPress za bolje povezivanje sa svojim korisnicima..

1. Tuga ☹️

Nitko ne želi biti tužan, ali fer je reći da u nekim slučajevima želite izvući snažne negativne emocije iz svoje publike. Cilj nije igrati se sa njihovim osjećajima, već uspostaviti emocionalnu vezu s njima. Da ilustriram tu točku, evo kratkog odlomka iz jednog od naših nedavnih članaka koji je Watsonfinds smatrao ‘tužnim’:

Prolazimo kroz sve naše početne ideje, a događa se jedna od dvije stvari: mi shvaćamo da naši članci ne odjekuju s našom publikom ili nam je potpuno ponestalo ideja. Ponekad se događa i jedno i drugo, a nedostatak rasta u kombinaciji s krajem naših originalnih ideja iscrpljuje našu motivaciju.
Naši rezultati testa tuge.

Lako je uočiti zašto je Watsonfinds došao do ovog zaključka. Zapravo, trebali bismo napredovati kako bismo rekli da je ovaj odlomak depresivan. U ovom slučaju autor je upotrijebio tekst da bi stvorio vezu s čitateljem, raspravljajući o problemu kroz koji smo svi prošli. Na taj način, kad na kraju otkrijemo da postoji rješenje, emocionalni će utjecaj biti značajniji.

S druge strane, ako pišete članak i jednostavno uskočite pravo u otkriće, to često nije toliko privlačno. Primijetite našu upotrebu izraza kao što su "iscrpljuje našu motivaciju" i "nedostatak rasta". Ako ih izvadite, ocjena tuge naglo se smanjuje:

Naši ažurirani rezultati ocjene tuge.

Međutim, Watsonfinds i dalje uspijeva shvatiti da prvi dio stavka nije pozitivan. To je impresivno kada je u pitanju strojno učenje u WordPressu.

2. Radost ��

Bilo bi vam teško pritisnuti nekoga tko ne uživa u tome da se osjeća sretno, što ovu emociju čini jednostavnom prodajom u vašem sadržaju. Pogledajmo kako Watsonfinds košta s malim ulomkom iz našeg nedavnog članka o temama koje sjajno funkcioniraju s graditeljima web lokacija:

Svi su dovoljno fleksibilni da poslužuju višestruke svrhe i pojednostavljuju konfiguriranje vaše web stranice, bez obzira koristite li Beaver Builder, Elementor ili Visual Composer.

Bez dodatnog divljenja, pogledajte ove prekrasne dizajne, odaberite svoj omiljeni i počnite prilagođavati svoju web lokaciju odmah po želji graditelja..
Naši rezultati ispitivanja radosti.

Pozitivan spin u ova dva stavka je lako uočiti. Da vam pružimo više konteksta, taj je odlomak ono što nazivamo otkriti. To je jednostavna tehnika koju ponekad koristimo u uvodima, gdje rješavamo problem, a zatim čitatelju predstavimo njegovo rješenje. Naravno, otkriće bi trebalo biti vesela prilika, a Watsonfinds to nisu primijetili.

Nakon što smo se poigrali s strojnim učenjem u WordPressu, ustanovili smo da je rezultat preko 60% prilično jak za bilo koju emociju. To znači da taj osjećaj očito preovlađuje, ali ne toliko da u njemu prebijate čitatelje po glavi. Sve u svemu, Watsonfinds je posebno spretan u prepoznavanju “sretnih” odlomaka, što je sjajno ako želite biti sigurni da vaš sadržaj pogađa oznaku.

3. Odvratnost ��

Do sada smo govorili o dvije izravne emocije. Sada je vrijeme da se preispita složenija – odvratnost. Iz perspektive pripovijedanja, odvratnost nema toliko primjene koliko radosti ili tuge, ali svejedno može vam doći od koristi. Evo primjera a Salman Rushdie citirajte da je Watsonfinds pretežno “odvratan”:

Jedan od problema sa odbranom slobodnog govora je taj što često morate braniti ljude za koje smatrate da su nevjerovatni i neugodni i odvratni.
Naši rezultati ispitivanja gnusa.

Watsonfinds objašnjava da ova vrsta emocija može biti koristan alat kada je u pitanju promjena mišljenja čitatelja. Međutim, prema našem iskustvu, bolje je koristiti odvratnost kao način vezanja na stvari koje vam se ne sviđaju. Na primjer, ako bismo pregledali WordPress dodatak koji ste mrzili, mogli bismo reći nešto poput:

Ovaj dodatak jedan je od najgorih alata WordPress na koje sam naišao. Uništila je moju stranicu i zapalila mog psa. Nikad ga više ne bih koristila, čak i da ste mi ga platili, a preporučujem vam da ga odmah deinstalirate!
Naši su gadovi ažurirani rezultati ispitivanja.

Nikad ne bismo bili tako tupi, ali ovaj primjer iznad pokazuje da se strojno učenje u WordPressu malo muči kada je u pitanju analiza gađenja. Tokom testiranja morali smo koristiti ekstremne pridjeve da bismo postigli ocjenu odvratnosti, što nije idealno.

4. Strah ��

Da nastavimo svoj trend negativnih emocija, govorimo o strahu. To nije nešto što želite pretjerati, ali može biti koristan alat kad se inteligentno koristi u pisanju i marketingu (FOMO, bilo tko?). Evo primjera izvoda iz nedavnog članka o sigurne WordPress teme:

Nećete se morati brinuti toliko o tome kako će zastarjeti, što će uzrokovati sukobe s dodacima, postati plijen zlonamjernim glumcima ili potpuno razbiti web mjesto.
Naši rezultati testa straha.

Prethodno smo razgovarali o tome kako možete upotrijebiti tugu da u svom uvodu stvorite snažniji dojam, ali strah također čini trik. U ovom slučaju autor je spomenuo stvari koje mogu poći po zlu ako niste koristili sigurnu temu, a onda su se pojavili i rekli vam kako se nositi s tim.

Ključno za izazivanje straha je razgovor o nepovoljnim ishodima i kako oni mogu negativno utjecati na vaše čitatelje. Ako možete dodirnuti stvari koje ih se plaše, imat ćete lakši put kad ih uklopite u rješenja.

5. Ljutnja ��

Posljednje, ali ne najmanje bitno, razgovarajmo o bijesu. Da budem iskren, bijes je rijetko jedna od emocija koju pokušavamo izazvati od čitatelja prilikom pisanja članaka. Ljutnja je lukav alat koji vam može pomoći da se povežete sa svojom publikom, ali može ih i otuđiti. Kreirajmo kratki primjer pregleda teme WordPressa i pogledajte što Watsonfinds ima za reći:

Ova je tema u potpunosti uništila moju web stranicu, a uzrokovala mi je da izgubim sav svoj promet! Tužit ću programere, ovu web lokaciju i sve koji su uključeni.
Naši rezultati ispitivanja gnjeva.

Prema Watsonfindsu, to postiže samo 55,34% u kategoriji bijesa, što je iznenađujuće jer se čita poput bijesnog YouTube komentara. Alat također raspravlja o tome kako bijes može potaknuti čitatelje da poduzmu mjere, što može, ali ne mora biti slučaj.

Prema našem iskustvu, ako ste ljuti na iste stvari kao i publika, to možete koristiti tvore vezu, ali to nije održiva emocija. Što se vašeg sadržaja tiče, emocije poput tuge, straha i radosti lakše je kvantificirati i dobiti ispravno kada koristite strojno učenje u programu WordPress.

Zaključak

Ako možete da učinite da vaši čitatelji nešto osjete, možete stupiti u kontakt sa njima i lakše graditi povjerenje. Watsonfinds pomaže vam analizirati emocionalni utjecaj vašeg sadržaja i što se nas tiče, to čini pristojan posao. Ne govori vam što treba promijeniti, ali signalizira ako pravilno ciljate jednu od glavnih emocija.

Raščlamimo kako svaki od tih pet emocija može utjecati na vaš sadržaj:

 1. Tuga: Tužni osjećaji mogu učiniti da vam se publika osjeća bliže.
 2. Radost: Sretni čitatelji najbolja su publika, a Watsonfinds je izvrstan u prepoznavanju pozitivnog sadržaja.
 3. Gađenje: Ova je emocija malo škakljiva, ali može vam pomoći pri povezivanju s čitateljima zbog dijeljenih distaža.
 4. Strah: Unatoč svojim negativnim konotacijama, strah je vrlo učinkovit motivator za pokretanje konverzija.
 5. Bijes: Ta će vam emocija u nekim slučajevima pomoći da povežete čitatelje (iako smatramo da je najbolje da ih izbjegavamo u većini slučajeva).

Što mislite o cijeloj ideji o uključivanju strojnog učenja u WordPress i svoje procese stvaranja sadržaja? Jeste li čuli za bilo koju drugu zanimljivu implementaciju ideje?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map