Kako se koristi novi uređivač blokova za WordPress – Vaš WordPress Gutenberg vodič

Kako se koristi novi uređivač blokova za WordPress – Vaš WordPress Gutenberg vodič

Kako se koristi novi uređivač blokova za WordPress – Vaš WordPress Gutenberg vodič
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Od izdanja programa WordPress 5.0 6. prosinca 2018. godine, WordPress ima novi zadani uređivač sadržaja. Nazvao se urednikom WordPress-a Gutenberg dok je u razvoju, "Gutenberg" je sada samo "WordPress editor" ili "uređivač blokova" ako želite biti precizniji.


Novi uređivač blokova sa sobom donosi potpuno drugačiji pristup stvaranju sadržaja u obliku blokovi (odatle i ime …). U ovom postu naučit ćete točno kako koristiti te blokove i ostale značajke novog uređivača za stvaranje sadržaja na vašoj WordPress web lokaciji.

Bez obzira jeste li već ažurirali svoju web lokaciju na WordPress 5.0, nastavite čitati da biste saznali kako koristiti novi Gutenbergov blok uređivač za izgradnju sadržaja i izgleda na vašoj web lokaciji.

Vodič za WordPress Gutenberg

Što je Gutenberg?

Gutenberg je naziv projekta za novi uređivač blokova WordPress, koji je zamijenio WordPress TinyMCE uređivač kao zadani WordPress editor u WordPressu 5.0.

Dok je Gutenberg bio službeno ime dok je urednik bio u razvoju, to je sada samo "uređivač bloka WordPress" ili "urednik za WordPress" jer je službeno dio temeljnog softvera. Kao takav, često ćete me vidjeti kao to "uređivač blokova" u ovom postu, a ne "Gutenberg".

Kao brzo osvježenje, evo kako je izgledao stari WordPress TinyMCE uređivač. Taj se uređivač sada zove klasični urednik:

originalni wordpress tinymce editor

A evo kako izgledaju stvari u novom WordPressu uređivač blokova, AKA Gutenberg:

WordPress Gutenberg urednik blokova

Ipak je više od estetskog ažuriranja. Gutenberg potpuno mijenja iskustvo uređivanja prelaskom na blokovski pristup sadržaju (više o tome koji su točno blokovi u sekundi!).

Dok je trenutačni fokus na stvaranju sadržaja, konačni je cilj imati uređivača bloka Gutenberg "nadilaze post u predloške stranica i, na kraju, cjelovitu prilagodbu web mjesta."

To znači da ćete na kraju moći izgraditi cijelu web lokaciju koristeći blokove, uključujući odredišne ​​stranice i drugi važan sadržaj.

Je li Gutenberg dio WordPressa?

Gutenberg je službeno objavljen u sklopu programa WordPress 5.0 6. prosinca 2018. godine. Ako ste ažurirali web mjesto na WordPress 5.0, sada biste trebali prema zadanom vidjeti novi uređivač blokova.

No, zbog veličine izdanja, neki upravljani domaćini WordPressa odlučili su da neće odmah ažurirati web lokacije ljudi. Iz tog razloga postoji vjerojatnost da na vašoj web lokaciji još nije pokrenut WordPress 5.0. U tom slučaju, ovisi o tome želite li je ažurirati ili ne (iako iz performansi i sigurnosnih razloga ne trebate čekati previše).

Kako funkcionira WordPress Gutenberg urednik

Prije sekunde rekao sam vam da je Gutenberg urednik blokade. Bilo je nepristojno ostaviti te obješenog, jer, ako si poput većine ljudi, možda ne znaš što to znači.

Dakle, evo blok-uređivanja 101

U osnovi, Gutenberg zamjenjuje jedinstveno polje za uređivanje trenutnog WordPress TinyMCE uređivača s puno pojedinačnih "blokovi".

Ti blokovi vam tada omogućuju izgradnju složenijih dizajna od onih dopuštenih u starom klasičnom uređivaču WordPress-a.

Dakle, što je blok?

Pa, blok može biti gotovo sve. Na primjer, možete imati blokove za:

 • Regularni tekst
 • slike
 • Ugrađivanje videozapisa
 • tipke
 • Widgeti (da, oni isti widgeti koje koristite na bočnoj traci)
 • stolovi
 • itd.

A ono što je uredno jest da će programeri moći stvoriti vlastite blokove trećih strana kojima možete pristupati dodacima za još veću fleksibilnost.

Svaki je blok vlastiti entitet s kojim možete pojedinačno manipulirati. Na primjer, evo brzog Gutenbergovog posta koji sadrži tri bloka:

 • 2 bloka teksta
 • 1 blok slika

Pogledajte kako lako mogu preurediti te blokove povlačenjem i ispuštanjem:

Gutenberg povuci i spusti

I zato što je svaki blok "odvojen", možete dodati i stvari poput prilagođenih pozadina samo za određene blokove.

Općenito, nudi vam više fleksibilnosti i dubinske kontrole.

Dakle, Gutenberg je tvorac stranica, u pravu?

Ehh, ne baš. Barem ne u svom sadašnjem obliku.

Gutenberg će olakšati stil uobičajenih sadržaja poput postova na blogovima ili standardnih stranica, ali to nije zamjena za programere stranica 1: 1 u trenutnom obliku.

Upravo na površinskoj razini, Gutenbergu već nedostaju dvije ključne stvari:

 • Fleksibilni stupci, iako postoji osnovni blok stupaca, a neki treći programeri stvorili su zanimljive blokove.
 • Istinsko povlačenje i ispuštanje – novija inačica Gutenberga omogućuje vam preuređivanje blokova povlačenjem i ispuštanjem, ali još uvijek nije u slobodnoj formi kao i većina proizvođača web stranica.

S tim što je rečeno, urednik bloka Gutenberg spreman je eliminirati potrebu za graditeljima stranica većinom "standard" sadržaja, a također stvara jedinstvenu jedinstvenu metodu za stvaranje više složen post izgleda u WordPressu.

Ali kada je u pitanju gradnja više složene stranice, poput odredišne ​​stranice, vjerojatno ćete cijeniti veću fleksibilnost koju nude graditelji stranica (barem tijekom početnog izdanja Gutenberga).

Na primjer, u našoj usporedbi između Elementor-a i Divi Builder-a protiv Beaver Builder-a, možete vidjeti kako graditelji gornjih stranica nude stvari poput:

 • Uređivanje i prebacivanje slobodnog oblika
 • Prava podrška u više stupaca u kojoj možete stvoriti bilo koji broj stupaca u koje možete uvući pojedinačne elemente
 • Tona unaprijed izrađenih predložaka
 • Napredne mogućnosti oblikovanja, s mrljama za prilagođene margine / obloge i puno više
 • Postavke odgovarajućeg dizajna

Novi uređivač blokova mogao bi stići jednog dana. Ali barem u svom početnom obliku izdanja, graditelji stranica pružit će vam fleksibilnost u dizajniranju složenijih samostalnih stranica.

Morate li koristiti novi uređivač blokova? Možete li zadržati prethodni WordPress uređivač?

Ne, ne morate koristiti novi uređivač blokova i Da, možete nastaviti koristiti prethodni WordPress uređivač. Da biste deaktivirali Gutenbergov uređivač blokova i vratili web mjesto u klasični uređivač nakon nadogradnje na WordPress 5.0, možete koristiti službeni Klasični urednik uključiti.

Pročitajte naš vodič na kako onemogućiti Gutenbergov uređivač blokova naučiti više.

Trebate li neku posebnu temu za upotrebu novog Gutenbergovog uređivača blokova?

Budući da je sada zadani WordPress uređivač, uređivač blokova izgrađen je za rad s bilo kojom temom WordPressa. Međutim, odabir teme koja posebno nudi kompatibilnost s Gutenbergom ponudit će neke vrlo stvarne prednosti.

Prvo, teme mogu ponuditi ugrađeni stil za sve te nove blokove. Još bolje, teme zapravo mogu učitati ove stilove u uređivač. To znači da možete vidjeti pravi stil svojih blokova dok izrađujete svoj sadržaj za bolje WYSIWYG iskustvo (pogledajte osnovnu verziju ovoga na djelu ovdje)

Gutenbergove teme moći će ponuditi i unaprijed pripremljene predloške koje se sastoje od različitih blokova tako da sve što trebate učiniti jest umetnuti svoj sadržaj u postojeće blokove i pritisnuti Objaviti.

Uz to, postoje neke druge male prednosti poput poravnanja slike u cijeloj širini. Dakle – možete koristiti bilo koju temu koju želite, ali vrijedno je dvostruke provjere da biste bili sigurni da programer svoje teme planira dodati podršku.

Ako samo želite koristiti temu za testiranje, sve ove teme imaju podršku za novi uređivač blokova:

 • lanjski snijeg – Neve je naša nova tema koja je posebno stvorena za rad s Gutenbergovim uređivačima blokova.
 • Zakra – lijepa lagana opcija od ThemeGrill.
 • Hestia Lite – fleksibilna tema koja slijedi principe oblikovanja materijala.

Dodatne mogućnosti potražite u našoj kolekciji najboljih WordPress tema koje su kompatibilne s Gutenbergom.

Izgradite svoj prvi izgled pomoću uređivača bloka Gutenberg WordPress

Pod pretpostavkom da koristite WordPress 5.0 i novi uređivač blokova, spremni ste za ukop u meso ovog članka. U nastavku ću vam pokazati kako zapravo koristiti novi uređivač blokova WordPress Gutenberg za izgradnju kompletnog izgleda stranice.

Na taj ćete način biti spremni iskoristiti maksimum od WordPressa 5.0 i novog uređivača.

Brzi pregled sučelja uređivača bloka WordPress

Prije nego što počnete dodavati neke blokove, prijeđimo na brzi pregled elemenata glavnog sučelja uređivača blokova:

Sučelje uređivača bloka Gutenberg

 • (A) – omogućuje vam dodavanje novih blokova.
 • (B) – tipke za poništavanje / ponavljanje
 • (C) – omogućava pristup postavkama dokumenta, pokrivajući stvari poput kategorija & oznake, istaknute slike itd. To je slično trenutnoj bočnoj traci u uređivaču WordPress-a
 • (D) – kad odaberete pojedinačni blok, to vam daje pristup postavkama koje su specifične za taj blok
 • (E) – omogućava vam pristup pregledu uživo svog posta ili objavi / ažuriranje vašeg posta
 • (F) – nakon što dodate neke blokove, to će zapravo raditi s sadržajem vašeg posta

Dodavanje novih blokova

Kao što sam razgovarao u uvodu, koristit ćete odvojeno "blokovi" kako biste sastavili svoj izgled s novim uređivačem.

Da biste dodali novi blok, sve što trebate učiniti jest kliknuti na +Plus i odaberite vrstu sadržaja koji želite dodati:

dodajući novi blok

U gornjem primjeru pokazao sam vam kako dodati osnovni blok odlomka. Ali Gutenberg zapravo uključuje tonu različitih blokova, podijeljenih u različite odjeljke:

vrste blokova

Pri vrhu vidite popis svojih Najviše korišten blokovi. No ako se pomaknete prema dolje, vidjet ćete i odjeljke za zajedničke blokove, formatiranje, elemente izgleda, widgete i ugrade:

vrste blokova

 • Ugrađeni elementi – sadrži samo jedan blok za unutarnju sliku.
 • Uobičajeni blokovi – sadrži osnovne građevne blokove poput slika, odlomaka (pravilnog teksta), naslova, citata itd.
 • oblikovanje – dopušta vam da dodate više formatirani sadržaj poput citata za povlačenje, tablica ili klasičnog uređivača teksta WordPressa
 • Elementi izgleda– omogućuju vam da podijelite tekst u dva stupca, uključujući gumbe, razdvajače ili "Više" označiti
 • Widgeti – neka vam dodaju prečace, najnovije postove ili kategorije. Čak je moguće i widgete bočne trake prikazati pravo u Gutenbergu.
 • Ugrađivanja – pomoći vam da ugradite sadržaj iz vanjskih izvora poput Twittera, YouTubea, Facebooka, Instagrama i više.
 • za višekratnu upotrebu – Nakon što poklopite stvari, možete spremiti grupe blokova kao predloške za višekratnu upotrebu i natjerati ih da se pojave ovdje. Ovo se područje neće pojaviti dok ne spremite svoj prvi predložak za višekratnu upotrebu, a mi ćemo vam pokazati kako to učiniti kasnije u ovom postu.

Izgradnja osnovnog izgleda s Gutenbergom

Započnimo jednostavno. Recimo da samo želite izgraditi osnovni izgled posta na blogu koji uključuje:

 • Regularni tekst
 • Slika
 • Citat
 • Ugrađeni YouTube videozapis

Evo kako to možete učiniti s Gutenbergom:

Prvo biste cijeli urednik napisali u uređivaču. Ili ako ste poput mene i volite pisati u Google dokumentima, možete ga sve zalijepiti i Gutenberg će ga automatski pretvoriti u blokove.

Dodavanje nebesednih blokova

Sada kada je vaš sadržaj podijeljen na blokove, pokažite pokazivač iznad mjesta gdje želite umetnuti svoju prvu sliku i kliknite na plus ikona. To će stvoriti pauzu. Zatim kliknite gumb plus ponovo za umetanje bloka slike:

blok slike

To će vam omogućiti da umetnete blok slika iz kojeg možete prenijeti ili odabrati slike na sličan način kao u trenutnom WordPress uređivaču:

umetnite sliku

Nakon što odaberete svoju sliku, trebali biste je vidjeti tamo u izgledu stranice:

inline slika

Zatim zadržite pokazivač iznad mjesta na kojem želite umetnuti citat i istim pristupom umetnite još jedan blok. Možete ili tražiti "citat" ili idite na Uobičajeni blokovi odjeljak:

umetnite citat

Tada ćete vidjeti svoj novi blok poteza. Da biste stvorili ponudu, sve što trebate učiniti je kliknuti na blok i upisati:

unesite citiranje

Za umetanje videozapisa na YouTubeu možete dodati novi YouTube blok od Ugrađivanja kartica. Za umetanje videozapisa sve što trebate je unijeti URL i kliknuti Ugraditi:

blok youtube

Neobavezno – stvaranje različitih stupaca

Želite postati još kreativniji? Gutenberg sada uključuje eksperimentalnu značajku stupaca koja vam omogućuje brzo stvaranje više stupaca. Sve što trebate učiniti je dodati Stupci (beta) blok od Elementi izgleda odjeljak. Zatim u njega možete umetnuti druge blokove:

Gutenbergovi stupovi

Nakon što završite, sve što trebate učiniti jest kliknuti na Objaviti dugme:

objaviti post

I imat ćete formatirani blog na prednjoj strani.

Kako prilagoditi pojedinačne blokove

Budući da uređivač programa WordPress Gutenberg uključuje mnoštvo različitih blokova, ne mogu vam pokazati kako koristiti svaki pojedinačni blok.

Ali mogu vam dati osnovni okvir koji se odnosi na sve blokove.

U osnovi, ti kontroliraš sadržaj u stvarnom tijelu uređivača:

uređivanje bloka

Za osnovno oblikovanje i usklađivanje teksta možete koristiti traku izbornika koja se pojavljuje kada pokažite mišem iznad bloka:

stiliziranje bloka

A za naprednije stilove blok obično stilizirate u Blok kartica postavki.

Da biste pristupili toj kartici, odaberite blok koji želite urediti i pregledajte Blok kartica:

prilagođavanje bloka

Kako preurediti pojedine blokove

Da biste preuredili blokove, imate dvije mogućnosti. Možete koristiti gore ili dolje strelica kada pokažite pokazivač iznad bloka za pomicanje bloka u tom smjeru:

pomicanje blokova Gutenberg

Ili možete povući i ispustiti blokove. Da biste aktivirali funkciju povlačenja i ispuštanja, morat ćete prelaziti mišem iznad šest točkica između strelica gore i dolje

Gutenberg povuci i spusti

Stavljajući sve zajedno

Kad jednom shvatite kako stvari funkcioniraju s novim uređivačem blokova, to je prilično bezbolno i intuitivno.

U početku se mogu pojaviti rastuće boli i borba za obavljanje osnovnih radnji koje ste poduzeli zdravo za gotovo.

Ali nakon što nadoknadite stvari – trebali biste krstariti izgradnjom izgleda. A s naprednijim blokovima s kojima Gutenberg dolazi, imat ćete veću fleksibilnost od urednika TinyMCE WordPress.

Neki uredni, ali napredniji Gutenbergovi trikovi

Kako se bolje upoznate s uređivačem blokova WordPress Gutenberg, možda ćete pronaći neke od ovih trikova koji štede vrijeme.

Brzo stvorite novi blok tipkanjem

Iznad sam vam pokazao kako stvoriti blokove pomoću gumba za umetanje. Ali da biste uštedjeli vrijeme, zapravo možete stvoriti blokove tako da jednostavno upišete ovu sintaksu:

/ Blok-NAME

Pojavit će se okvir za automatsko predlaganje koji će vam pomoći da pronađete odgovarajući blok.

Na primjer, evo kako stvoriti blok slika pomoću tipkovnice:

Prilično povoljno i veliko štedi vrijeme!

prečac bloka

Izravno uredite izvorni kôd

U bilo kojem trenutku možete urediti izvorni kôd za cijeli svoj post tako da kliknete ikonu tri točkice u gornjem desnom kutu i odabir Uređivač koda:

uređivanje koda u gutenbergu

Aktivirajte način preko cijelog zaslona, ​​fiksnu alatnu traku itd.

Novi uređivač blokova uključuje nekoliko različitih načina rada koji vam omogućuju promjenu iskustva u uređivanju. Možeš:

 • Dodajte fiksnu alatnu traku poput uređivača TinyMCE
 • Idite preko cijelog zaslona
 • Stavite a "reflektor" na aktivnom bloku

Da biste ih koristili "Posjeta", Klikni na tri točkice ikonu u gornjem desnom kutu.

Gutenberg pogledi

Koristite Gutenbergove prečace za uštedu vremena

Osim standardnih prečaca za oblikovanje, uređivač blokova ima nekoliko namjenskih prečaca na tipkovnici koji vam mogu pomoći:

 • Umetnite nove blokove iznad ili ispod odabranog bloka
 • Izbrišite blok
 • Umnožavanje bloka
 • itd.

Da biste otvorili cijeli popis tipkovnih prečaca, upotrijebite Shift + Alt + H prečac.

Prečaci na tipkovnici Gutenberg

Stvorite predloške blokova za višekratnu upotrebu

Ako imate određenu zbirku / aranžman blokova koje trebate ponovo upotrijebiti na više mjesta, možete spremiti grupu blokova kao predložak za višekratnu upotrebu. Moći ćete imenovati predložak. Zatim ga možete umetnuti baš kao i obični blok.

Da biste stvorili svoj predložak:

 • Odaberite blokove koje želite uključiti
 • Kliknite gumb tri točkice ikona
 • Odaberi Dodati blokovima za višekratnu upotrebu

Gutenberg-predloške blokova za višekratnu upotrebu

Uređivanje blok za višekratnu upotrebu

Osim što olakšava brzo umetanje formatiranog sadržaja, blokovi za višekratnu upotrebu također vam omogućuju brzo ažuriranje svih instanci tog bloka za višekratnu upotrebu.

To jest, nakon što uredite sadržaj bloka koji se može ponovo upotrebljavati, svaki pojedinačni post koji koristi taj blok za višekratnu upotrebu dobit će i novi sadržaj.

Za uređivanje bloka za višekratnu upotrebu pomaknite se na za višekratnu upotrebu u blok umetač i kliknite Upravljajte svim blokovima za višekratnu upotrebu dugme. Ili možete posjetiti vašite.com/wp-admin/edit.php?post_type=wp_block (obavezno zamijenite vašite.com stvarnim URL-om).

Uređivanje blokova za višekratnu upotrebu u programu WordPress

Proširite uređivač blokova dodacima

Ako se želite dočarati, sada možete pronaći dosta Gutenbergovih dodataka koji dodaju vlastite blokove.

Otter Blocks dobra je opcija za započinjanje. Daje vam dodatne blokove za stvari poput cijena, izjave, Google karte, ikone za dijeljenje, "klikni za tweet" gumbe i još mnogo toga.


Gutenberg Blokovi i biblioteka predložaka Ottera Gutenberg Blokovi i biblioteka predložaka Ottera

Autor (i): ThemeIsle

Trenutačna verzija: 1.5.4

Ažurirano: 26. svibnja 2020

otter-blocks.zip


98% ocjene


60.000 + instaliranja


WP 5.2 + Zahtijeva

Kontrolišite nered s Upraviteljem blokova

Novi uređivač dodaje puno blokova, posebno ako koristite neke od tih dodataka blokova koje smo gore spomenuli. To može učiniti malo neredima i usporiti vas. Ako postoje blokovi koje nikad ne planirate koristiti, možete ih koristiti Upravitelj blokova da ih onemogući.

Za upotrebu Upravitelja blokova:

 • Kliknite gumb tri točkice ikonu u gornjem desnom kutu
 • Odaberi Upravitelj blokova
 • Pomoću potvrdnih okvira onemogućite blokove prema potrebi

WordPress Block Manager

Pomoću Blokirane navigacije možete brzo pregledavati sadržaj

Za dulji sadržaj ili sadržaj gdje koristite puno ugniježđenih blokova, može biti teško brzo pronaći blok koji tražite.

U pomoć, uređivač blokova sadrži a Blokiraj navigaciju alata, koji možete otvoriti klikom na alatnu traku ili upotrebom Shift + Alt + O tipkovnica prečac.

Ako se nalazite u ugniježđenom bloku (poput stupaca), Blokiraj navigaciju alat će pokazati sve ugniježđene blokove. Da biste odabrali određeni blok, možete ga kliknuti na popisu.

Značajka blokirne navigacije

Prelazite između načina uređivanja i odabira

S WordPress 5.4 dobivate pristup u dva različita načina, na koja možete prelaziti s gornje alatne trake:

 • Uredi – na tome ćete raditi većinu vremena. Omogućuje vam uređivanje sadržaja svih blokova. Ovo je zadani način uređivača.
 • Odaberi – to olakšava odabir određenih blokova, posebno kada se radi s ugniježđenim blokovima (npr. Blokovima unutar stupca). Jednom kada kliknete na blok, automatski ćete se vratiti na Uredi način.

Način odabira WordPress bloka za uređivanje blokova

Eksperimentirajte s novim značajkama uređivača blokova

Otkako je uređivač blokova spojen u jezgru, zapravo postoje dvije verzije uređivača blokova:

 1. Izvorna verzija u jezgru softvera za WordPress (ovo je vjerovatno ono što koristite)
 2. Dodatak Gutenberg

Inačica Gutenbergovog dodatka u osnovi je testno mjesto za glavni uređivač. Verzija dodatka sadrži nove značajke koje su u fazi razvoja. Na kraju će se te značajke spojiti u jezgru. Ali ako se želite rano igrati s njima, sve što trebate je instalirati Gutenberg dodatak s WordPress.org.


Gutenberg Gutenberg

Autor (i): Gutenberg tim

Trenutna verzija: 8.2.1

Ažurirano: 28. svibnja 2020

gutenberg.8.2.1.zip


40% ocjene


200,000 + instaliranja


5.3.0Requires

Što se događa s vašim starim sadržajem?

Prije nego što završim, dopustite mi da brzo objasnim što će se dogoditi sa vašim starim sadržajem nakon ažuriranja na WordPress 5.0 (ako već niste).

Ne brinite – neće nestati! Ali iskustvo je malo drugačije:

Kada ažurirate web mjesto na WordPress 5.0, a imate postojeći sadržaj izgrađen s originalnim TinyMCE uređivačem, uređivač blokova će sav vaš stari sadržaj staviti u jedan Klasični blok. Ovaj klasični blok je u osnovi TinyMCE uređivač …, ali ugrađen u novi uređivač blokova.

Gutenberg klasični blok

Da biste radili sa svojim starim sadržajem, možete učiniti sljedeće:

 • Ostavite ga u bloku Classic i uredite ga baš kao i u starom WordPress uređivaču
 • Koristiti tri točkice ikonu i odaberite Pretvori u blokove. To će razbiti sve na pojedine blokove. Tada možete raditi sa svojim sadržajem kao da ste ga izvorno stvorili pomoću Gutenbergovog uređivača blokova.

Pretvori u blokove

Što slijedi za uređivač bloka Gutenberg?

Iako je uređivač blokova službeno dio jezgre (zahvaljujući izdanju WordPressa 5.0), WordPress tim još uvijek nije završen projektom Gutenberg.

Trenutno osnovni tim radi na tome da uređivač blokova zamijeni WordPress widgete, kao i da vam omogući stvaranje navigacijskih izbornika blokovima.

Iako ove značajke još nisu ovdje, već su na putu. Iz tog razloga, isplatiće se početi učiti sučelje urednika blokova što prije!

Za većinu povremenih korisnika, nakon rastućih bolova, donijet će fleksibilnije iskustvo stvaranja sadržaja.

Ne-programeri moći će intuitivno izraditi složenije izgleda s dodatnim elementima kao što su gumbi, ugrađivanje sadržaja i još mnogo toga. A to će, nadamo se, pomoći WordPressu da nastavi rasti.

Sada bismo voljeli da vam se javimo. Siguran sam da mnogi od vas imaju snažne misli o novom Gutenbergovom uređivaču blokova – pa nam to javite u komentarima!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector