Kako pojednostaviti WP-administratora da bi ga omogućio klijentima

Zašto pojednostaviti wp-admin? Kao WordPress dizajner, obično se morate suočiti s mnogim izazovima na svom putu kroz zadani projekt. Nažalost, često se ti izazovi ne izostanu nakon što web lokaciju isporučite klijentu.


Stvar je u tome što klijenti nisu uvijek WordPress pametni, pogotovo ako su prvi put postali vlasnici web mjesta.

Kao rezultat toga, oni će se boriti s mnogim zadacima, počevši od jednostavnog objavljivanja postova, do učitavanja medija, pa sve do "koja je razlika između postova i stranica?" , do "zašto svi ti ljudi podnose komentare o Viagri?", i tako dalje.

Moramo im pomoći, jasno!

Međutim, ne vjerujem da bismo ih trebali prisiljavati da nauče svaki aspekt WordPress-a ili wp-admin-a. Oni stvarno ne moraju biti majstori internetskog objavljivanja samo kako biste mogli upravljati njihovim web mjestima.

Moje gledište je to to smo mi tko bi trebao učiniti sve što je potrebno da bi iskustvo bilo neprimjetno i što jednostavnije.

Kako napraviti WordPress prilagođen klijentima – pojednostavljivanje wp-admin-a

Sada možemo učiniti mnogo stvari kako bismo pomogli svojim klijentima. Neki od njih vrte se oko samog WordPress-a. Drugi se više fokusiraju na individualne konzultacije, tutoriale i druge oblike obrazovanja. No u ovom postu usredotočimo se na tehničku stranu stvari – što možemo učiniti sa standardnim WordPress sučeljem da bismo ga učinili prilagođenijim klijentima.

1. Ograničite pristup

Možda je to samo moje iskustvo, ali rekao bih da je vrlo malo klijenata koji zapravo znaju kako u potpunosti iskoristiti administratorski račun WordPress-a (u wp-administratoru).

Većinom ih ne treba ni za što. Sigurno neće pokušati dobiti novu temu, jer su vas upravo angažirali da izgradite cijelu stranicu. I oni vjerojatno neće ići u lov na plug, i to iz potpuno istog razloga.

Dakle, ukratko, dati klijentu račun Editor.

Sam ovaj korak donijet će ogromnu razliku. Da vas podsjetim, evo kako izgledaju ploče urednika i administratora zajedno sa sobom:

urednik admin

2. Prilagodite mogućnosti zaslona

(Govorim o padajućem izborniku koji je vidljiv na većini stranica unutar wp-admin ili localhost / wp-admin.)

mogućnosti zaslona

Kada se prvi put prijavite u wp-admin, čak i na Editor račun, vidjet ćete puno stvari na nadzornoj ploči. Na primjer, blokovi kao što su: Nakratko, Aktivnost, Brzi nacrt, WordPress vijesti, a također i niz drugih blokova, ovisno o tome koliko dodataka ima na web mjestu.

To je loše.

Posljednje što želite kao graditelj web mjesta jeste da vaš klijent prvi put pogleda njihovu novu web lokaciju i razmisli, "Vau, nemam pojma što se ovdje događa!"

Dakle, najjednostavniji izlaz iz situacije je prilagodba najvažnijih opcija zaslona za njih.

Evo što biste trebali razmotriti:

 • Riješite se svih elemenata s glavnog zaslona wp-admin / nadzorne ploče koji predstavljaju informacije koje nisu važne za klijenta. Uglavnom: vijesti o WordPressu, brzi nacrt, kao i većina blokova povezanih s dodacima.
 • U odjeljcima Postovi i stranice uklonite stupce poput: Autor, Komentari.
 • Na pojedinačnim ekranima za uređivanje postova i stranica uklonite: Revizije, Slanje povratnih zapisa, Prilagođena polja, Slug, Autor.
 • Medijska knjižnica prolazi kroz detaljni pregled WP 4.0, tako da u ovom trenutku ne mogu dijeliti savjete, ali u osnovi slijedim istu ideju – riješite se svega što prikriva glavnu svrhu te stranice.

3. Podesite sučelje s WP Admin UI Prilagodi

WP Admin UI Prilagodi je vrlo zanimljiv dodatak. Omogućuje vam pristup nizu WordPress filtera i radnji, a to čini kroz prikladno vizualno sučelje. To znači da možete prilagoditi način na koji određeni korisnik vidi wp-admin, a da vam ruke ne budu zaprljane u izvornom kodu – drugim riječima, možete pojednostaviti wp-administrator za njih.

⚠️ Dodatak za WP Admin UI Customize službeno je ukinuo njegov razvojni programer, ali i dalje radi sasvim u redu. Alternativno, možete isprobati dodatak koji je nazvan nasljednikom – My WP Customize Admin / Frontend – ali ovaj ima općenito miješane recenzije.

Evo što možete učiniti:

Korak 1. Odaberite ulogu korisnika za rad.

Ako slijedite moj savjet, vaš će klijent koristiti Editor račun.

urednik

Korak 2. WP Admin UI Prilagodi > Opće postavke zaslona.

Prvo gore, obavijesti.

WordPress ima naviku svakoga obavijestiti da postoji ažuriranje određenog dodatka ili teme ili samog WordPress-a. Te se obavijesti prema zadanim postavkama prikazuju svim korisnicima.

Ovo jednostavno nije potrebno.

Samo administratori trebaju vidjeti takve obavijesti. Onemogući ih klijentu prilično je dobra ideja:

obavijesti

Korak # 3. WP Admin UI Prilagodi > kontrolna ploča.

Ovo nije obavezno. Ako mislite da prilagođavanje opcija zaslona vašeg klijenta nije dovoljno, ovdje možete potpuno onemogućiti određene blokove na nadzornoj ploči i još više pojednostaviti wp-admin:

crtica

Korak # 4. WP Admin UI Prilagodi > Bočni izbornik.

Bočni izbornik je obično najgušće područje wp-admin-a. Programeri dodataka vole ga upotrebljavati za prikaz svojih prilagođenih izbornika.

I iako sam koncept nije loš, izvršenje je često. Na primjer, programeri dodataka vrlo su česti da ne obraćaju pažnju na korisnička prava pristupa. To dovodi do prikazivanja izbornika dodataka, čak i ako korisnik nema dovoljno prava pristupa za njihovo korištenje.

Na primjer, jedan od najpopularnijih dodataka vani – Jetpack – zloglasno zauzima prostor ispod nadzorne ploče..

ruksak za letenje

Ali kad pokušate doći do postavki dodatka, prijavljenog kao uređivač, vidjet ćete ovo:

jetpack ban

Na kraju, najbolje je ako se potpuno riješimo bloka Jetpack (i ostalih sličnih blokova prikazanih drugim dodacima).

Evo što možete učiniti:

jetpack ban2

Ovo sučelje je vrlo slično onome što biste vidjeli na zaslonu widgeta. Jednostavno prođite kroz popis i uklonite sve što vaš klijent možda neće svakodnevno koristiti.

Treba uzeti u obzir rješavanje stvari:

 • Ruksak za letenje,
 • Sve u jednom SEO,
 • Komentari (samo ako klijent ne želi komentare na svojoj web lokaciji),
 • alat,
 • svi drugi blokovi dodataka koji se odnose na temu ili samo za administraciju.

Korak # 5. WP Admin UI Prilagodi > Zaslon za prijavu.

Još jedan izborni korak. Slobodno eksperimentirajte s ovim odjeljkom ako želite klijentu dati prilagođeni zaslon za prijavu s njegovim logotipom.

4. Objavite vodič za početak rada s WP pomoći

Što WP pomoć Da li vam to omogućuje da stvorite detaljnu dokumentaciju u obliku vodiča za početak rada. Ovaj je vodič tada dostupan kroz jedan od bočnih izbornika za prijavu wp-administratora. Taj se dodatak već neko vrijeme nije ažurirao, ali ipak funkcionira savršeno dobro.

wp pomoć

Teško postoje ograničenja u vezi s tim što možete smjestiti tamo i kako organizirati sadržaj vodiča, pa učinite sve što ima smisla za određenog klijenta..

Vjerojatno bi najbolji način za to bio da pregledate vlastiti popis često postavljanih pitanja klijenta i jednostavno postavite odgovore u vodič..

Konačni rezultat

Nakon svega navedenog, evo nadzorne ploče s kojom sam završio. Provjerite fantastičnost (!):

konačna nadzorna ploča

To je jednostavno, a samo su bitni elementi tamo. Svaki klijent može odmah započeti s radom, a ako ima bilo kakvih nedoumica, može pregledati vodič za početak rada koji je vidljiv sa strane.

Možemo li to uzeti još dalje?

Podešavanje prijave za wp-admin nije jedina mogućnost vani, a ako ste sigurni u svoje PHP i WordPress vještine, možete pokušati obnoviti cijelu Nadzornu ploču od temelja do istinskog jedinstvenog osjećaja.

Možete čak koristiti neke od mnogih dostupnih predložaka nadzorne ploče administratora ugrađenih u VueJS i druge knjižnice.

Kao što vidite, postoji mnogo mogućnosti kada je riječ o pojednostavljivanju wp-admin-a. Bez obzira želite li se držati ručnih prilagodbi wp-admin-a, administrativnih dodataka, pomoćnih dodataka ili u potpunosti ručnog pristupa temeljenog na kodu, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe.

Nadam se da je ovo bilo korisno i da ćete pokušati dati priliku kada radite na sljedećem projektu klijenta. Usput, ne ustručavajte se podijeliti imate li vlastiti trik kada je riječ o tome kako WordPress učiniti klijentima prilagođenim.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map