Kako instalirati WordPress teme i dodatke s GitHub-a

Kako instalirati WordPress teme i dodatke s GitHub-a

Kako instalirati WordPress teme i dodatke s GitHub-a
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Mnogo WordPress tema i dodataka programere koristi GitHub za implementaciju kontrole verzija za svoje projekte. To znači da su svi njihovi kodovi i datoteke dostupne svima koji ih mogu pregledati i preuzeti. Međutim, ručno instaliranje dodataka za WordPress iz GitHuba može biti frustrirajuće.


Kao što vjerojatno možete zamisliti, postoje alati koji vam pomažu u pojednostavljivanju procesa instaliranja dodataka i tema iz GitHub-a. Ovisno o metodi koju se odlučite, možete čak osigurati da će se svaki dio softvera koji instalirate automatski ažurirati, svaki put kada programeri promijene svoje spremište. Na taj način možete popričati sa svakim projektom prema sadržaju vašeg srca.

U ovom ćemo članku govoriti o tome zašto biste trebali koristiti GitHub za svoje razvojne projekte WordPressa.

Zatim ćemo vam pokazati kako instalirati WordPress dodatke iz GitHub-a (i teme također!) ​​Pomoću WP Pusher-a, namjenskog alata. Idemo na posao!

Zašto biste trebali razmotriti korištenje GitHub-a

Za neupućene, GitHub je platforma izgrađena na vrhu Git sustav kontrole verzija. Ova vrsta softvera omogućuje višestrukim programerima istovremeno rad na istim datotekama. Pomoću njega programeri mogu prenijeti svoj kôd i datoteke u spremište koje mogu podijeliti s bilo kime. Oni dobivaju kontrolu nad tim tko ima pristup tome, ali i drugi ljudi mogu ih “odviti” u ta spremišta i izvršiti vlastite promjene u kodu.

Ukratko, GitHub je savršeno sredstvo za open-source suradnju. Evo samo nekih razloga zbog kojih programeri mogu imati koristi od korištenja GitHub-a za svoje WordPress projekte:

  • Prati promjene u svakom projektu. S GitHubom, programeri mogu vidjeti kada je svaka datoteka u njihovom spremištu izmijenjena i kada je posljednja ažurirana.
  • Pojednostavljuje suradnju. Rad na suradničkom projektu WordPress može biti glavobolja. Programeri koji kodiraju zajedno s drugim ljudima možda će morati dijeliti datoteke naprijed i nazad, a pritom se pobrinite da nitko ne radi na istim. S GitHubom to više nije problem
  • Savršena je platforma za projekte otvorenog koda. GitHub-ove forking značajke i dostupna spremišta čine ga idealnim za open-source platforme poput WordPress-a. To ga čini savršenim resursom pri radu na besplatnim dodacima i temama.

Razgovarali smo sa Ben Pines od Elementora o korištenju GitHuba. Popularni programer stranica otvorenog koda ima tisuću obveza na platformi, tako da je jasno da je programer posvećen tijeku rada:

Ben Pines
[…] Ako ste programer, prigodno je posjetiteljima da dodatak dodaju sa GitHub-a.

Možete dobiti izdanja, zvijezde, vilice i priloge. Na WordPress Repo temelji se na SVN-u, a manje su aktivni programeri koji ga koriste. GitHub je izvrstan i za dobivanje povratnih informacija i doprinosa drugih programera.Ben Pines

Ako ste novi u razvoju WordPress-a, GitHub je savršeno mjesto za početak. Možete pratiti razvoj svojih omiljenih tema i dodataka da biste vidjeli kako postupak funkcionira i sami ih preuzmite da biste zavirili ispod haube. Možete čak i stvoriti vlastite vilice za određene aplikacije. Kad ste spremni za izradu vlastitih tema i dodataka, možete ih prenijeti na GitHub i imati koristi od pomoći i podrške veće WordPress zajednice.

Iz tih razloga i više, GitHub dobro vrijedi provjeriti i savršen je početni korak da postane WordPress programer. Prvo što ćete trebati učiniti je naučiti kako instalirati WordPress dodatke iz GitHub-a!

Kako ručno preuzeti WordPress dodatke i teme s GitHub-a

Preuzimanje dodatka ili teme s GitHub-a nije ništa složenije od korištenja WordPress.org. Za početak, trebali biste provjeriti sadrži li dodatak ili tema koju želite preuzeti javno spremište. To se često događa za besplatne dodatke i teme, ali ne i za premium one, kao što možda očekujete. Mnogi programeri će čak povezati svoje spremišta sa svojih stranica WordPress.org.

Nakon što na GitHubu pronađete dodatak ili temu koju tražite, jednostavno kliknite gumb Klon ili Preuzmi iznad njegovog popisa datoteka. Tada možete odabrati želite li otvoriti to spremište pomoću GitHub desktop klijenta ili ga preuzeti u obliku komprimirane datoteke:

Instalirajte WordPress dodatke s GitHub-a - prvo ih preuzmite.

Nakon što spremite zip datoteku, jednostavno je prenesite, instalirajte i aktivirajte kao i bilo koji drugi dodatak. S time ste u poslu!

Kao što vidite, ovaj je pristup nevjerojatno jednostavan. Međutim, to ne znači da na tome ne možemo poboljšati. Uostalom, može vam se dogoditi da često morate preuzeti teme i dodatke s GitHub-a. Zbog toga ćemo u sljedećoj metodi instalaciju izvesti pomoću alata koji pomaže u automatizaciji procesa.

Kako instalirati WordPress dodatke iz GitHub-a koristeći WP Pusher… a također i teme

U svojoj srži je WP Pusher dodatak poduzima korake koje smo naveli u posljednjem odjeljku i čini posao za vas. Sve što trebate je pristup vašem GitHub računu i veza do spremišta koje sadrži željenu temu ili dodatak. Zatim, WP Pusher uzima te datoteke i pomaže vam da instalirate WordPress dodatke iz GitHub-a.
wppusher

Međutim, ovaj alat omogućuje jednostavno instaliranje datoteka. Također može automatski ažurirati dodatak ili temu koju ste postavili pomoću njega, a to će se dogoditi kad netko izbaci novu verziju. Štoviše, čak može „preuzeti“ i upravljati dodacima koje ste već instalirali iz drugih izvora, ako možete pronaći njihova odgovarajuća spremišta. Općenito, WP Pusher je odlična opcija ako želite koristiti dodatke koji su u stalnom razvoju ili ako želite testirati vlastite projekte.

Za početak najprije preuzmite WP Pusher s početne stranice, a zatim instalirajte i aktivirajte. Nakon toga, idite na novu karticu WP Pusher na nadzornoj ploči i potražite GitHub opciju. Unutra ćete pronaći polje u koje morate unijeti toner GitHub da biste povezali svoj račun. Kliknite na Dobivanje GitHub tokena i pojavit će se novi prozor koji traži vaše vjerodajnice:

Povezivanje vašeg GitHub računa.

Nakon prijave, morat ćete autorizirati aplikaciju WP Pusher klikom na zeleni gumb:

Autorizacija WP Pusher dodatka.

Napokon, dobit ćete svoj GitHub token. Samo ga kopirajte, zalijepite u prethodno spomenuto polje i ispod njega pritisnite gumb Save GitHub token:

Upisujte u svoj GitHub token.

Sad je dodatak spreman za kotrljanje. Na primjer, za instaliranje teme, idite na karticu WP Pusher → Instaliraj temu na vašoj nadzornoj ploči. Iznutra, morat ćete naznačiti spremište koje želite koristiti:

Instaliranje teme s GitHub-a.

Imajte na umu da ne morate zalijepiti puni URL bilo kojeg spremišta. Napravit će se samo naziv računa i ime spremišta. Na primjer, ako želite instalirati temu Dvadeset sedamnaest, upišite WordPress / dvadeset sedamnaest u odgovarajuće polje, poput ovoga:

Instaliranje dvadeset i sedamnaest tema iz GitHub-a.

Točan naziv svakog spremišta pojavljuje se pri vrhu njegove GitHub stranice, tako da ga morate kopirati preko. Također možete navesti želite li koristiti određenu “granu” tog spremišta. Međutim, preporučujemo da u većini slučajeva ovu mogućnost ostavite na zadanu. Napokon, zadana je obično verzija koja je spremna za javnost:

Navođenje grane koju želite instalirati.

Konačno, možete omogućiti postavkama da automatski ažuriraju dodatak ili temu svaki put kada se pojavi novo spremište. Možete ga postaviti i tako da preuzme postojeće dodatke ili teme koje ste već instalirali iz drugog izvora, kao što smo ranije spomenuli:

Konfiguriranje teme za automatsko ažuriranje.

U ovom trenutku jednostavno kliknite na Instaliraj temu, a zatim odaberite opciju Aktiviraj. Nakon toga prikazivat će se na karticama Izgled → Teme i WP Potisnik → Teme:

Kartica WP Pusher's Theme.

Ovaj postupak funkcionira potpuno točno ako želite instalirati WordPress dodatke iz GitHub-a. Jedina je razlika što ćete za instaliranje jednog od njih htjeti umjesto toga otvoriti karticu WP Pusher → Install Plugin. Zatim jednostavno isperite i ponovite za sve ostale teme i dodatke koje želite preuzeti!

Zaključak

GitHub sjajna je platforma za učenje dodataka i tema vaših omiljenih dodataka i tema za WordPress. To je neprocjenjiv resurs za programere koji se prvi put razvijaju jer možete lako pregledati “ispod haube” svakog projekta, napraviti podešavanja ako želite i čak se uključiti u suradnju. Kasnije ćete moći prenijeti vlastite teme i dodatke na web mjesto i dobiti povratne informacije od drugih programera.

Ukratko, postoje dva načina instaliranja WordPress dodataka iz GitHub-a (a teme također rade na isti način). Možete preuzeti njihova spremišta u obliku komprimiranih datoteka i učitati ih na svoje web mjesto ili možete koristiti WP Pusher za automatizaciju postupka. Prethodna metoda je jednostavnija, ali prednost posljednje je što jednom kada instalirate dodatak ili temu, alat će se automatski pobrinuti za nadogradnje za vas.

Imate li kakvih pitanja o GitHubu? Razgovarajmo o njima u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector