Gumbi za pozivanje na akciju: Kako ih optimizirati u programu WordPress za maksimalno pretvaranje

Privlačenje posjetitelja na vašu web stranicu od vitalnog je značaja, ali krajnji je cilj pretvoriti ih u kupce i pretplatnike. Gumbi za pozivanje na radnju prvi su korak na tom putu pretvorbe, a ako nisu pravilno optimizirani, ti će posjetitelji premjestiti svoje pokazivače na drugu karticu.


Da biste posjetitelje namamili da saznaju više o vašim proizvodima i uslugama, vaš bi prvi pristanak trebao biti optimizirati gumbe za poziv na akciju kako bi maksimizirali konverzije. Radeći to, stojiš na ogromnom utjecaju na stopu konverzije za relativno mali napor.

U ovom postu istražit ćemo različite načine kako prilagoditi vaše gumbe za akciju kako bi posjetitelji kliknuli na pravim mjestima.

No prvo, razjasnimo što je točno gumb za poziv na akciju:

Što je gumb za poziv na akciju?

Gumbi za pozivanje na akciju uobičajeni su element web stranice, a gotovo sigurno ih već imate na svojoj web stranici.

Bilo koji gumb na vašoj web lokaciji koji poziva posjetitelja da odmah djeluje smatra se gumbom poziva na akciju. Na primjer, gumb koji od posjetitelja traži Saznajte više savršeno odgovara računu.

Amazon’s Add to Basket and Buy now with gumbi za jedan klik su dva poznata primjera:

Gledanje Amazonovih gumba Poziv na akciju

Kao što vidite, gumb poziva na akciju idealan je za posjetitelja iz mjesta poput vaše odredišne ​​stranice, do mjesta poput stranice za odlazak.

Sada kada smo ustanovili što je gumb poziva na akciju, razmotrimo kako ih optimizirati za povećane stope klikova.

Kako stvoriti gumbe za poziv na akciju u WordPressu

Ako koristite WordPress, preporučujemo MaxButtons dodatak prilagođen korisniku kako bi vam pomogao u izgradnji, optimizaciji i testiranju različitih vrsta gumba za poziv na akciju.


WordPress gumb Plugin MaxButtons WordPress gumb Plugin MaxButtons

Autor (i): Max Ljevaonica

Trenutna verzija: 7.13.4

Ažurirano: 10. veljače 2020

maxbuttons.7.13.4.zip


98% ocjene


100.000 + Instalira


WP 4.8 + Zahtijeva

Da biste naučili kako najbolje iskoristiti ovaj dodatak, ThemeIsle ima jednostavan vodič.

Alternativno, ButtonOptimizer.com je graditelj gumba poziva na akciju na temelju preglednika koji može podnijeti sve potrebe gumba za poziv na akciju. To je nevjerojatno jednostavan alat za upotrebu koji vam omogućuje da preuzmete gumbe kao CSS kôd za umetanje izravno na svoje web mjesto ili u obliku PNG slika:

ButtonOptimizer.com pomaže vam da optimizirate gumbe za poziv na akciju

I na kraju, ako tražite prijave za e-poštu, mogli biste birati između sličnih OptinMonster-a, LeadPages, SumoMe, ili Uspjeh vodi, koje se u našem prilogu ovdje mogu usporediti i usporediti.

Kako optimizirati gumbe za poziv na akciju

Da biste svoj poziv na radnje najbolje iskoristili u pogledu konverzija, evo četiri elementa na koja se morate usredotočiti:

1. Veličina

Veće nije uvijek bolje, ali kada je riječ o pozivima na gumbe za akciju, veći ljudi imaju većinu klikova – hipoteza koju stručnjaci za web dizajn u časopisu Smashing Magazine nagnuti se prema.

Nadalje, objašnjavaju da je važniji gumb poziva na akciju, to bi trebao biti i veći u usporedbi s drugim takvim tipkama. To će, naravno, usmjeriti pozornost posjetitelja na najvažnije tipke. Evo primjera jasne istaknutosti gumba Shop Now u usporedbi s manje važnim pozivom na radnju:

Gledanje dva gumba Nike CTA

Naravno, i dalje želite izbjeći da gumbe za poziv na akciju budu neugodno velike ili riskirate da iritirate svoju publiku.

2. Boje

Studije su pokazale da boja koju odaberete za svoj poziv na akciju gumbi mogu igrati veliku ulogu u njihovom uspjehu.

Ovisno o shemi boja vašeg web mjesta, trebali biste se odlučiti za živahnost u odnosu na jednostavnost. Posebno, pokazalo se da crveni obojeni gumbi daju najbolje rezultate.

Gledanje crvenog CTA gumba

Međutim, tajna nije nužno u samoj boji. Umjesto toga, vaš gumb se ističe prema ostatku vaše web stranice, što ga čini privlačnijim. Kao Derek Halpern (osnivač društvenih okidača) zabavno demonstrira, što god se istakne, klikne se:

3. Riječ

Prema Hubspot, glagoli su tipke za povećane klikove gumba poziva na akciju. Oni čak navode da sadržaj koji započinje glagolima stvoriti najviše dijeljenja na Twitteru.

Takvi glagoli mogu obuhvaćati:

 • Kupiti
 • Dućan
 • Naučiti
 • Posjetiti

Svaka od gore navedenih riječi poziva se na neku radnju, pa odaberite jednu koja odgovara i pređite s njom. Na primjer, Apple traži jednostavan, ali učinkovit poziv na akciju ovdje:

Gledanje Appleovog CTA gumba

U istom članku Hubspot također preporučuje da se u vašim gumbima za poziv na akciju držite dalje od složenih riječi i tehničkog žargona. Umjesto toga, trebate se držati kratke, slatke i djelotvorne kopije gumba. Ako je lako čitati, lakše je razumjeti i lakše kliknuti.

4. Postavljanje

Pozicioniranje poziva na akcijske gumbe neizmjerno je važno, kako marketinški stručnjaci Unbounce ističu. Istražili su psihologiju iza mjesta najboljeg poziva na akcijske gumbe; izazivajući ideju da "iznad nabora" to je jedini put.

Umjesto toga, trebali biste raditi tri stvari:

 • Upotrijebite tipke za pozivanje na radnju s više mjesta da biste podijelili stranice i podsjetili posjetitelja na njihov sljedeći port poziva dok se kreću.
 • Postavite gumbe za poziv na akciju neposredno uz ili ispod informativnih dijelova vaše web stranice. To stvara predodžbu posjetitelja da je sljedeći, najprirodniji korak klikom na gumb poziva na akciju.
 • Eksperimentirajte s pozicioniranjem, čak i ispod preklopa vaše web stranice. Primjer:

Gledanje Yahoo CTA gumba bočne trake na bočnoj traci

Govoreći o eksperimentiranju, pogledajmo kako testirati varijacije gumba poziva na akciju za optimalne rezultate.

Kako testirati gumbe za poziv na akciju

Da biste uistinu iskoristili gumbe za poziv na akciju, morate ih iterativno testirati. Zašto? Jer ono što se ne mjeri ne može se poboljšati! Naša čvrsta preporuka je da A / B testirajte svoj put do savršeno optimiziranih tipki.

Kao pomoć u pokretanju A / B kampanje za testiranje, WPMU DEV zaokružio je niz najbolji alati za testiranje dijeljenja WordPress A / B.

Zaključak

Gumbi za pozivanje na radnju predstavljaju bitnu vijest vaše web stranice. Bez njih posjetitelji neće znati kamo dalje – što znači da će potpuno napustiti vašu web lokaciju.

Da biste osigurali da gumbi za pozivanje na akciju privlače posjetitelje umjesto da ih okrenu, budite sigurni da optimizirate gumbe za poziv na akciju pomoću:

 • Velike veličine gumba koje ne izgledaju odvratno
 • Žive i kontrastne boje koje se ističu u odnosu na ostatak vaše web stranice
 • Kratko, slatko i glagolski izraz
 • Inteligentno i periodično postavljanje gumba

Jeste li eksperimentirali s bilo kojom tehnikom za optimizaciju gumba za poziv na akciju? Recite nam o rezultatima koje ste vidjeli – ili niste vidjeli – u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map