11 načina za ubrzanje performansi WordPress-a (Ažurirano)

11 načina kako ubrzati WordPress


Kako ubrzati WordPress zasigurno je vruća tema ovih dana. Srećom, postoje brojne tehnike koje možete upotrijebiti za posao. Dakle, naša je namjera ovdje navesti svaki trik koji znamo o onome koji može učiniti vašu WordPress stranicu puno bržom.

Ali prvo…

Ovo je gost gosta Ahsana Parweza.

Zašto biste trebali ubrzati WordPress?

Mnogo je razloga zbog kojih zvone alarmi, od kojih bi neki mogli čak izazvati velike probleme:

 1. Tražilice (poput Googlea) rangiraju web mjesta s vremenima za brzo učitavanje većim od onih s brzim učitavanjem. Dakle, ako želite poboljšati svoj položaj u SERP-ovima, poboljšanje brzine trebalo bi biti jedan od vaših prioriteta.
 2. Studije su pokazale učitavanje mjesta brzina veća od 2 sekunde obično rezultira da oko 47 posto posjetitelja odskače s web stranice. Stoga, da biste oko polovice posjetitelja zainteresirali, trebali biste ubrzati WordPress.
 3. Online kupci su većina nestrpljivijih; očekuju da se stranica učita u roku jedne sekunde. Dakle, ako na WordPressu imate trgovinu e-trgovine, onda se bolje pripremite na značajna poboljšanja kako bi vaše poslovanje moglo biti profitabilnije..

Kako testirati vrijeme učitavanja vaše web stranice?

Prvo, prvo morate analizirati trenutačno vrijeme učitavanja vaše web stranice. Imajte na umu da se ta brzina može razlikovati od stranice do stranice, jer ovisi o različitim čimbenicima, naime:

 • veličini te stranice,
 • koliko zahtjeva generira,
 • bilo da je predmemorirano ili ne,
 • i na kraju, kakav sadržaj (statički ili dinamički) nalazi.

Početna stranica web stranice obično se koristi kao mjerilo za testiranje vremena učitavanja. Da biste provjerili brzinu web stranice, sljedeća tri alata se široko koriste na webu:

 1. WebPageTest.org
 2. Tools.Pingdom.com
 3. PageSpeed ​​Insights (ovo se zapravo ne izvješćuje o vremenu učitavanja stranice, ali ističu elemente koje možete prilagoditi kako biste ubrzali WordPress)

U redu, vrijeme je da započnemo razgovor o nekom poslu! Evo 11 načina kako ubrzati WordPress:

1. Odaberite boljeg pružatelja usluga web hostinga

Glavni faktor koji utječe na brzinu web stranice je hosting vaše WordPress web stranice. Možda se čini dobra ideja ugostiti svoju novu web stranicu na davanom hosting poslužitelju koji nudi "neograničen" propusnost, prostor, e-poruke, domene i još mnogo toga. Međutim, stvar koju obično propustimo u vezi s ovom ponudom je da zajedničko hosting okruženje ne isporučuje dobro vrijeme učitavanja u vrijeme najvećeg prometa, a većina ne pruža 99 posto produženog radnog vremena u bilo kojem mjesecu.

Dijeljeni hosting obično pruža lošije performanse jer dijelite isti prostor na poslužitelju s bezbroj drugih web mjesta, a nema naznake koliko resursa drugi koriste. Osim toga, ne znate točno koliko su serveri optimizirani.

Srećom, industrija web hostinga je napredovala s tehnologijom, a cijene cloud hosting usluga s vremenom su se smanjivale. U današnje vrijeme možete kupiti namjenske poslužitelje oblaka od SiteGround, DigitalOcean, Amazon Web Services, pa čak i Google Compute Engine po nominalnoj cijeni. Međutim, postavljanje tih poslužitelja može biti zastrašujući zadatak, jer ćete morati postavljati servere ispočetka. Postoje davatelji web hostinga poput Cloudways-a (na kojima radim) koji zadatak postavljanja optimiziranih poslužitelja u oblaku čine jednostavnim poput klika i pokretanja.

2. Koristite laganu WordPress temu / okvir

WordPress teme s puno dinamičnih elemenata, klizači, widgeti, društvene ikone i još mnogo sjajnih elemenata neizmjerno su privlačne oku. Ali zapamtite ovo: ako imaju previše elemenata i veće veličine stranica, onda će oni zasigurno uzrokovati da vaš web poslužitelj lupa.

Najbolja opcija ovdje je korištenje laganih tema. Jedno je rješenje potražiti jednu od zadanih WordPress tema. Drugo je isprobati nešto poput lanjski snijeg, izgradili isti tipovi iza CodeinWP-a.


lanjski snijeg lanjski snijeg

Autor (i): Themeisle

Trenutna verzija: 2.7.1

Ažurirano: 21. svibnja 2020

neve.2.7.1.zip


96% Ocjene


833.922 preuzimanja


2.7.1Version

S druge strane, za web mjesto bogato značajkama možete se odlučiti i za temu koja koristi dobar okvir poput Bootstrap ili Foundation.

3. Smanjite veličinu slike

Slike najviše doprinose povećanju veličine određene web stranice. Trik je smanjiti veličinu slika bez ugrožavanja kvalitete.

Ako ručno optimizirate slike pomoću proširenja Chrome PageSpeed ​​Insights ili Photoshopa ili bilo kojeg drugog alata, postupak će trajati dugo. Srećom, dostupni su dodaci za gotovo sve što se možete sjetiti, uključujući optimizaciju slike. Vrijedne spomena su:

Upotreba bilo kojeg od gore spomenutih dodataka na vašoj web stranici WordPress drastično će smanjiti veličinu slike, poboljšavajući na taj način brzinu vaše web stranice.

4. Umanjite JS i CSS datoteke

Ako web mjesto pokrenete putem Google PageSpeed ​​Insights alata, vjerojatno ćete biti obaviješteni o smanjenju veličine CSS i JS datoteka. To znači da smanjenjem broja CSS i JS poziva i veličine tih datoteka možete poboljšati brzinu učitavanja web mjesta.

Također, ako znate svoj put oko WordPress tema, možete proučiti vodiče pružio Google i napravite ručno popravljanje. Ako ne, onda postoje dodaci koji će vam pomoći da postignete ovaj cilj; najpopularnije je Autoptimize koji mogu pomoći u optimizaciji CSS-a, JS-a, pa čak i HTML-a vaše web stranice WordPress.

5. Koristite napredne mehanizme za predmemoriranje s dodatkom za predmemoriranje

WordPress dodaci za predmemoriranje (npr. W3 Total Cache) postoje već duže vrijeme, što olakšava složene zadatke dodavanja pravila za predmemoriranje elementima vaše web stranice. Kombinacija takvih dodataka s naprednim mehanizmima za spremanje podataka kao što je Varnish mogao bi vam poboljšati brzinu učitavanja vaše web stranice i u konačnici znatno ubrzati WordPress.

6. Koristite CDN

Ljudi koji posjećuju vašu web stranicu pripadaju različitim lokacijama u svijetu, i nepotrebno je reći da će se brzina učitavanja web mjesta razlikovati ako se posjetitelji nalaze daleko od mjesta na kojem se vaša web lokacija nalazi. Postoji mnogo CDN (mreža za dostavu sadržaja) koji pomažu u održavanju minimalne brzine učitavanja web mjesta za posjetitelje iz različitih zemalja. CDN čuva kopiju vaše web stranice u različitim centrima podataka koji se nalaze na različitim mjestima. Primarna funkcija CDN-a je posluživanje web stranice posjetitelju iz najbliže moguće lokacije. Cloudflare i MaxCDN spadaju u najpopularnije CDN usluge.

7. Omogućite GZIP kompresiju

Kompresija datoteka na vašem lokalnom računalu može uštedjeti puno prostora na disku. Slično, za web, možemo koristiti GZIP kompresiju. Ovaj će manevar drastično smanjiti potrošnju propusnosti i vrijeme potrebno za pristup vašoj web stranici. GZIP komprimira razne datoteke tako da kad god posjetitelj pokuša pristupiti vašoj web stranici; njihov preglednik prvo mora raspakirati web mjesto. Ovim postupkom se u velikoj mjeri smanjuje propusnost.

Možete koristiti bilo koji dodatak poput PageSpeed ​​Ninja, što omogućuje GZIP kompresiju ili dodajte sljedeće kodove u vašu .htaccess datoteku.

Tekst / običan tekst AddOutputFilterByType DEFLATE
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / html
Tekst AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / css
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / xhtml + xml
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / rss + xml
Aplikacija / javascript AddOutputFilterByType DEFLATE
Aplikacija AddOutputFilterByType DEFLATE / x-javascript

8. Čišćenje baze podataka WordPress

Brisanjem neželjenih podataka iz baze će se smanjiti na najmanju mjeru i također će se smanjiti veličina sigurnosnih kopija. Također je potrebno izbrisati neželjene komentare, lažne korisnike, stare skice vašeg sadržaja i možda čak i neželjene dodatke kao i teme. Sve to smanjit će veličinu vaših baza podataka i web datoteka, a time i ubrzati WordPress – vaš WordPress.

9. Deaktivirajte ili deinstalirajte dodatke

Ako zadržite neželjene dodatke na svojim web stranicama WordPress, dodat ćete ogromnu količinu smeća vašim web datotekama. Štoviše, povećava i veličinu sigurnosne kopije i stavlja veliku količinu opterećenja na resurse vašeg poslužitelja dok se generiraju sigurnosne kopije. Bolje je riješiti se dodataka koje ne upotrebljavate, a također tražite alternativne metode za korištenje usluga treće strane za automatizaciju ili zakazivanje zadataka (poput dijeljenja najnovijih postova na društvenim mrežama).

IFTTT ili Zapier su dvije web usluge koje pomažu u automatizaciji takvih zadataka i smanjuju opterećenje resursa vaše web stranice i poslužitelja..

10. Smanjite vanjske skripte na minimum

Upotreba vanjskih skripti na vašim web stranicama dodaje veliku količinu podataka vašem ukupnom vremenu učitavanja. Stoga je najbolje koristiti mali broj skripti, uključujući samo one osnovne stavke kao što su alati za praćenje (kao što je Google Analytics) ili sustavi za komentiranje (poput Disqusa).

11. Onemogućite pingbakove i povratne veze

Pingback i povratne pogreške su dvije osnovne WordPress komponente koje vas upozoravaju kad vaš blog ili stranica primite vezu. Možda bi zvučalo korisno, ali imate i druge stvari kao što su Google Webmaster Tools i druge usluge za provjeru veza vašeg web mjesta.

Zadržavanje pingback-ova i trackbacks-a također može dovesti do neželjene snage na resurse vašeg servera. To je tako, jer kad god se netko pokuša povezati na vašu web lokaciju, on generira zahtjeve od WordPressa naprijed i nazad. Ova se funkcionalnost također široko zloupotrijebljava prilikom ciljanja web stranice s DDoS napadima.

Možete ga sve isključiti u WP-administraciji → Postavke → Rasprava. Samo poništite odabir "Dopusti obavijesti o vezama s drugih blogova (pingbakovi i povratne poruke)." To će vam pomoći da još više ubrzate WordPress.

Zaključak

Najveća prednost smanjenja vremena za učitavanje vaše web stranice jest ta što će značajno pomoći u poboljšanju iskustva vaših posjetitelja. Slučaj je isti ako koriste mobilne uređaje ili osobna računala. Nadalje, to će također poboljšati vašu ocjenu u SERP-ovima. Uostalom, smanjena upotreba propusnosti vašeg hostinga i veća brzina učitavanja web mjesta na strani klijenta koristit će vam i kratkoročno i dugoročno..

Ako još niste započeli blog, pogledajte ovaj vodič: kako napraviti web mjesto na WordPressu. To je sjajan resurs koji nudi postupne vodiče o izradi osobnog ili profesionalnog bloga.

Sad je tvoj red. Kako ubrzati WordPress? Imate li kakvih trikova do rukava?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map