10+ WP-CLI trikovi za upravljanje WordPress stranicama (ažurirano za WP-CLI 2.3.0)

Bilješka. WP-CLI 2.3.0 je upravo izdan, što čini savršeno vrijeme za dublji pregled onoga što WP-CLI može ponuditi u cjelini, kao i načina na koji je najbolje započeti s njim. Dopustite da vas upozorim, ako još niste eksperimentirali sa WP-CLI, spremite se za impresioniranje kada vidite što je moguće.


WordPress je divan projekt, ali kao i kod svakog softvera, i sami biste željeli da imate neki backdoor pristup vašem kodu i bazi podataka. Oni od vas koji ste ikada probali resetiranje vjerodajnica vašeg administratora s prekinutom vezom za resetiranje zaporke znate o čemu govorimo!

Srećom, postoji rješenje koje može pomoći. WP-CLI projekt omogućuje vam pristup naredbenog retka vašoj WordPress instalaciji, što znači da možete upravljati većinom svoje web stranice pomoću nekoliko brzih uputa unutar terminala.

Na primjer, ako vaš "resetiranje lozinke" veza je prekinuta, umjesto toga možete jednostavno promijeniti lozinku koristeći WP-CLI. Postoje mnoge slične situacije u kojima WP-CLI dobro dođe. Osim toga, jednostavno volimo hakerski osjećaj koji dolazi s radom u naredbenom retku.

U ovom ćemo članku predstaviti neke tipično iritantne zadatke koje WP-CLI čine gotovo zabavnim iskustvom i pokazati vam kako ih možete obaviti pomoću alata. Idemo puknuti!

WP-CLI

TL; DR na WP-CLI projektu

WP-CLI označava WordPress naredbenu liniju (stranica), jer vam ovaj alat omogućuje pristup upravljačkom sustavu WordPressa putem naredbenog retka.

Obično morate koristiti internetsko korisničko sučelje za ručno upravljanje web stranicom WordPressa (wp-admin). Uz to, briga o oštećenom web mjestu ili upravljanje prijelaznim razdobljima često uključuje kopanje datoteka pomoću FTP-a ili pokušaj pisanja prilagođenog PHP koda. WP-CLI pojednostavljuje postupak rada na vašoj web stranici dajući vam izravni pristup, zaobilazeći potrebu za dodatnim dodacima.

WP-CLI početna stranica

Ako nikad prije niste koristili naredbeni redak, postoji mala krivulja učenja. Međutim, nakon što krenete, WP-CLI može značajno ubrzati način rada na vašoj web stranici. Moći ćete upravljati složenim promjenama u bazi podataka, dodacima i temama s nekoliko tipki. Ako vam se sviđa sučelje običnog teksta, možete ga koristiti i za moderiranje komentara, opcija i izbornika. (Sve ćemo dalje opisati u ovom vodiču.)

Ukratko, WP-CLI čini mnoge teške zadatke jednostavnim i brzim. Štoviše, WP-CLI je također proširiv. Ako imate prilagođene potrebe, moguće je pisati jedinstvene skripte koje pokreću WP-CLI prema vašim specifikacijama.

Prije nego što krenemo naprijed, važno je to shvatiti WP-CLI nije dodatak za vaše web mjesto u WordPressu, već alat koji je instaliran na vašem poslužitelju. Drugim riječima, ako želite koristiti WP-CLI, morat ćete ga instalirati i na lokalno razvojno okruženje i na vaš hosting poslužitelj uživo za stalni pristup. To može značiti pronalazak domaćina koji nudi WP-CLI unaprijed instaliran.

(Napomena; od naših najboljih preporučenih web hosting rješenja za WordPress, SiteGround, A2 hosting i WP Engine svi su WP-CLI zadani instalirani za svoje kupce; drugim riječima, WP-CLI možete početi koristiti čim počnete ‘ gotovi ste s postavljanjem svog računa za hosting kod tih tvrtki).

Nešto daljnje čitanje o osnovama WP-CLI:

Kako upravljati svojom WordPress stranicom pomoću WP-CLI

Jednom kada je instaliran WP-CLI, pomoću naredbenog retka otvorite mapu za web mjesto WordPress kojim želite upravljati. Ako radite uživo na svom poslužitelju hostinga, trebat će vam siguran pristup školjci.

No, preporučujemo najprije isprobati ove naredbe u razvojnom okruženju! Nema gumba za poništavanje, pa ćete se prije korištenja na live poslužitelju htjeti osjećati prilično ugodno s ovim alatom. Za početak, evo četiri korisna načina za vježbanje pomoću WP-CLI na vašoj web lokaciji.

1. Brzo pogledajte datoteku wp-config.php

WP-CLI je uvijek bio prilično učinkovit kada je u pitanju konfiguriranje novog web mjesta. Na primjer, zgodan Naredba wp config create omogućuje vam stvaranje svježe config datoteke i u nju stavite sve važne detalje. Obično je puno brže od toga na tradicionalni način, posebno ako ste brzi pisaći stroj.

Ali WP-CLI vodi korak dalje. Za glavnu naredbu wp config postoje dva podkomanda.

Prvi je sljedeći:

wp config get

 • navodi konstante i globalne krugove definirane u vašoj trenutnoj wp-config.php datoteci.

WP-CLI config get

Drugi je ovaj:

wp config put

 • jednostavno prikazuje put do trenutne datoteke wp-config.php.

Ako želite instalirati WordPress još više, možete upotrijebiti i drugu naredbu WP-CLI:

wp db size –tables

Prilično korisno vam pomaže u odlučivanju treba li vam optimizacija baze podataka ili ne.

WP-CLI db tablice

2. Pokrenite ažuriranja jezgara

Ažuriranje ažuriranja obično uključuje prijavu svom administratoru i klikom kroz par stranica kako biste ažurirali svoju web lokaciju.

Sa WP-CLI, ažuriranja se lako pokreću jedna jednostavna naredba:

wp core update

Ono što čini ovaj pristup jedinstvenim je to što može prihvatiti argumente za prilagodbu onoga što se događa kad ga pokrenete. Recimo da ste nedavno ažurirali na verziju WordPress-a koja je prekinula kritični dodatak na vašoj web lokaciji. Autor tog dodatka još nije imao priliku za ažuriranje, ali trebate da vaše web mjesto radi ispravno. Iako je najbolje držati ažuriranu web lokaciju, možete promijeniti jezgru dodavanjem zastavice verzije u naredbu i povratak na mjesto gdje nije bilo sukoba:

wp ažuriranje jezgre – verzija = 4.7.1

Sljedeća korisna značajka rješenja zasnovanog na skriptu poput WP-CLI je ta što ga možete zakazati redovito pokretanje za sva mjesta koja ste instalirali. Nevjerojatno je skalabilan za one koji upravljaju s više web lokacija. Na primjer, pomoću WP-CLI dodatka poput WP Alati iz Bluehosta omogućuje vam automatsko pokretanje ažuriranja za svako web mjesto na vašem poslužitelju.

WP-CLI glavna naredbaUspješno ažuriranje jezgre putem WP-CLI.

3. Ažurirajte, onemogućite i obrišite neugodne dodatke

Obično ako dodatak potpuno prekine vašu web lokaciju (ili čak samo onemogući vašeg administratora), morate se prijaviti putem FTP-a i promijeniti naziv njegove mape kako biste je deaktivirali. S druge strane, postoji jednostavna WP-CLI naredba da biste deaktivirali dodatke:

wp dodatak deaktivira primjer plugin-name

WP-CLI dodatakUspješno deaktiviranje dodataka s WP-CLI.

Ako vam dodatak stvara ozbiljne probleme i treba ga izbrisati, umjesto toga možete to učiniti pomoću naredbe delete:

wp dodatak izbriši primjer dodatka

Također, možete preskočiti ručna ažuriranja dodataka pokretanjem naredbe slične značajki ažuriranja jezgre WordPress:

wp ažuriranje dodataka – sve

I, vjerojatno nešto što sam trebao spomenuti na početku, i WP-CLI vam to dopušta provjerite status dodataka koji se trenutno nalaze na vašoj web lokaciji. Za to koristite:

wp status dodatka

Status dodatka WP-CLI

Pojedinačno, može se činiti da će vam ove naredbe uštedjeti mnogo vremena. Međutim, važno je zapamtiti da je izravno pristupanje poslužitelju mnogo brže nego čekanje da web preglednik protumači sve skripte i stilove povezane s grafičkim korisničkim sučeljem. Ako često trebate upravljati takvim vrstama zadataka, možda ćete se iznenaditi kako se ubrzava suvišno vrijeme.

4. Poništavanje korisničkih lozinki

Zamislite da ste izgubili administratorsku lozinku za WordPress. Pokušali ste vezu za resetiranje zaporke, ali iz nekog razloga e-pošta za resetiranje neće se pojaviti u vašoj pristigloj pošti. Jeste li zauvijek zatvoreni sa svoje WordPress stranice? Ne sa WP-CLI.

WP-CLI nudi brzo upravljanje korisnicima, uključujući mogućnost da resetiranje zaporki koristeći sljedeći redak:

wp ažuriranje korisnika [email protected] –user_pass = primjer nove-zaporke
WP-CLI korisnikUspješno ažuriranje korisničkih akreditiva s WP-CLI.

S ovako jednostavnim naredbama, ne morate paničariti niti brinuti o kompliciranim zaobilaznim rješenjima da biste ponovo dobili pristup vašoj web lokaciji. Prošli su dani ručnog čuvanja lozinke i njenog umetanja izravno u bazu podataka …

Štoviše, budući da se sve to odvija preko sigurne veze s vašim poslužiteljem, također ne žrtvujete sigurnost svoje web lokacije primjenom ove metode.

5. Izrada sigurnosne kopije i manipuliranje bazom podataka

WordPress ne olakšava direktnu interakciju s vašom bazom podataka. To može biti frustrirajuće kada želite izvršiti naizgled jednostavne zadatke, poput pokretanja ažuriranja bez dodatka ili pretraživanja i zamjene postavljene fraze.

Za olakšavanje ovih poslova možete koristiti WP-CLI. To vam omogućuje optimizirati i popravak baze podataka jednostavnim naredbama kao što su:

wp db optimizirati
wp db popravak

Ako pišete prilagođeni upit, brzo ga možete testirati upotrebom naredba upita:

wp db upit "ODABERITE * OD wp_options"

No, prije nego što se previše zadovoljite s bazom podataka, važno je da znate kako stvoriti sigurnosne kopije. Naredba za stvarajući SQL sigurnosne kopije u WP-CLI je kako slijedi:

wp db izvoz

Tako će se stvoriti SQL datoteka * koju možete koristiti za vraćanje baze podataka vaše web lokacije ako nešto pođe po zlu. Čak se dobro koristi i ako se koristi u kombinaciji s dodatnim dodatcima.

* Ime kojem će se datoteka dodijeliti je sasvim slučajno. Da biste dodijelili svoje, koristite ovo:

wp db izvoz yourname.sql
WP-CLI baza podatakaWP-CLI čini da rad s bazom podataka vaše web lokacije postane dobar.

6. Počistite revizije nakon objave

Revizije posta nešto su s čime smo malo naporni ovdje na CodeinWP-u. Neki od naših najčešće ažuriranih postova sadrže 200 i više revizija, što čini upravljanje stvarima zaista teškim.

Kad prijeđete na standardnu ​​stranicu za usporedbu revizije u programu WordPress (sljedeći snimak zaslona), tu vrpcu dobivate na vrhu. Kroz nju možete odabrati dvije revizije koje želite usporediti. Ovo je u redu ako u postu imate pod-20 revizija. Ali s više od 100, traku možete kliknuti – mislim, ne možete lako ukazati na točnu reviziju koju želite – zahtijeva savršenstvo piksela u vašim klikovima. Traka je jednostavno previše gusta.

Traka revizija WordPressa

Da biste se borili protiv toga na neki način, možete postaviti ograničenje broja dopuštenih revizija po postu u vašoj wp-config.php datoteci (npr. Define (‘WP_POST_REVISIONS’, 40);). Ali to samo ograničava revizije budućih postupaka. Uklanjanje svih postojećih revizija koje su iznad ove oznake je na vama. To se može učiniti na nekoliko načina. Jedan od njih je putem dodatka. Drugi je putem WP-CLI.

A WP-CLI način je samo mnogo brži. Da biste započeli, morate instalirati dodatni WP-CLI paket pod nazivom WP-izmjena-cli.

To se može učiniti pomoću jednostavne naredbe:

WP paket instalirati trepmal / wp-revizije-cli

Nakon toga, možete koristiti nekoliko cool novih WP-CLI naredbi:

wp revizije čiste

 • uklanja stare revizije svih postova. Zadane su vrijednosti WP_POST_REVISIONS – zadržan je samo najnovije revizije.

S druge strane, ako želite poboljšati izmjene, možete, primjerice, upravljati izmjenama za određeni post:

wp revizije popisa –post_id = ID

 • daje vam popis svih revizija za određeni post.

Revizije WP-CLI

Ili:

wp revizije čiste –post_id = ID – prije datuma = DATE

 • uklanja revizije određenog posta objavljenog na neki datum ili prije njega (GGGG-MM-DD).

Sve u svemu, stvarno dobra značajka, posebno ako imate tendenciju ažuriranja postojećih postova često – što, naravno, donosi mnogo revizija. Jako sam uzbuđen što ću vidjeti koje će nove značajke u budućnosti donijeti paket wp-revizije-cli.

7. Napravite podređenu temu, kao, sada (!)

Odobreno, stvaranje dječjih tema nije večera teško. Ali ipak morate prvo ići na službena referenca na Codexu – samo da biste bili sigurni da neki sitni detalji nisu promijenjeni, zatim stvorite function.php i CSS, stavite to u novi direktorij, i tako dalje, i tako dalje.

WP-CLI vam daje brža metoda. Sve što radite je ovo:

wp skele za djecu-tema NOVO-DJEČAK-SLUG – transparent_theme = SLUG – theme_name = TITLE

… i to je sve. Ono što dobivate kao rezultat je operativna, prazna podređena tema koja se temelji na postavljenoj roditeljskoj temi.

WP-CLI dječja tema

Dostupni su i neki dodatni parametri. Na primjer, to možete učiniti:

wp skele podređena tema SLUG –parent_theme = SLUG –theme_name = TITLE –author = PUNO-IME –author_uri = URI –theme_uri = URI – aktiviraj –force

 • –sila prepisuje datoteke koje već postoje.

8. Napravite mnoštvo lažnih sadržaja za testiranje

Kada radite na bilo kojoj vrsti WordPress projekta, lutkasti sadržaj je nešto što vam vjerojatno treba relativno često.

 • Možda radite na nekom novom dodatku koji obrađuje brojne postove i njima nešto čini.
 • Možda želite vidjeti da li vaša stranica ne radi dobro.
 • Možda želite unijeti više stvari u svoje jelovnike, u svrhu testiranja.
 • I tako dalje…

Uobičajeno, ono što sam radio u takvim slučajevima je bilo da pritisnete Ctrl + F i krenem u potragu za onim dosadnim XML deponom primjera WordPress sadržaja koji negdje sjedim. Ali za to je potrebno vrijeme, a čini mi se da svaki put nekako pogrešno dosijeim datoteku.

U svakom slučaju, kao što zamislite, WP-CLI također ima neke mogućnosti za to:

wp post generirati –count = 10

 • stvara 10 praznih postova; ali ne morate se zaustaviti na samo 10 – WP-CLI obećava da je 1000 također izvrsno izvršiva vrijednost.

Ili, da stvari učinim činjeničnijim:

curl http://loripsum.net/api/4 | wp post generira –post_content –count = 10

 • stvara 10 postova od kojih svaki sadrži 4 stavaka lažnog lorem ipsum teksta uvezenog s loripsum.net.

9. Ispraznite svoju web lokaciju

Postoji jedna stvarno cool naredba WP-CLI koja vam omogućuje da ispraznite web mjesto sa svim njezinim sadržajem (uključujući postove, komentare, pojmove i meta), a konfiguraciju web lokacije i korisnike netaknete. To je ovo:

wp stranica prazna

Ako imate tendenciju korištenja istog razvojnog programa WordPress za većinu testova / eksperimenata / itd. onda odmah znate koliko će vas vremena uštedjeti ova stvar.

Iako možete postići isti efekt ručnim prolaskom sadržaja ili upotrebom phpMyAdmin-a, ova WP-CLI naredba nalazi se u vlastitoj ligi kada je u pitanju brzina.

Možete i:

wp stranica prazna –uploads

 • riješi se svega u svom "slike" mapu.

10. Uklonite sve komentare neželjene pošte

Prije svega, WP-CLI vam pruža mnogo mogućnosti u pogledu upravljanja komentarima. Na primjer, možete:

 • stvori nove komentare pomoću wp comment create
 • ažurirati komentare wp update update
 • odobriti komentare s wp komentar odobriti
 • i puno više

Ali možda najzanimljivija stvar koju ovdje možete učiniti je izbrisati sve neželjene komentare s vaše web stranice odjednom. Ovo je posebno korisno ako se ikada u vašoj bazi podataka probudi na hiljade novih komentara neželjene pošte.

Naredba je sljedeća:

wp komentar izbriši $ (wp popis komentara –status = neželjena pošta –format = IDS)

Ovo je uredan hack. Glavna naredba brisanja wp komentara očekuje argument – ID-ove komentara koji bi trebali biti izbrisani. Kako bismo osigurali ID-ove, zovemo drugu naredbu – wp popis komentara – koja prikazuje popis svih komentara koji su označeni kao neželjeni. Kul, zar ne??

11. Ukrotiti wp-cron

Standardni wp-cron mehanizam nije najpouzdanija stvar. Više ili manje, kad zakažete post u WordPressu, nikada ne možete biti 100% sigurni da će to zaista i postati uživo (barem moje iskustvo).

WP-CLI može vam pomoći ukrotiti cron samo malo korištenja ova naredba:

wp cron event pokrenuti – sada-sada

 • pokreće sve događaje u vezi s kronom.

WP-CLI wp-cron

Bonus: Dva "meta" trikovi za WP-CLI

Koliko god WP-CLI bio strašan, to je još uvijek tekstualno sučelje, što znači da je teško uvijek se sjetiti kako koristiti ovu ili onu naredbu.

Dvije su stvari koje možete učiniti kako biste sebi pomogli:

Prvi, standardna naredba za pomoć:

wp pomoć KOMANDE

 • prikazuje pomoć u bilo kojoj naredbi u WP-CLI.

Sljedeći, postoji –prompt argument koji djeluje s većinom (ili čak sa svim?) WP-CLI naredbama. Na primjer, ako pokušavam generirati novi sadržaj poput ovog:

wp post generirati –prompt

WP-CLI će navesti sve argumente koji su dostupni za naredbu generiranja i dopustiti mi da popunim praznine (mogu pritisnuti Enter na neobavezne stvari – unutar [] zagrada). Ovako:

WP-CLI brz argument

Zaključak

WP-CLI uzima mnoge zadatke koji se često smatraju nezgodnim i čine ih tako jednostavnim da se mogu baviti gotovo. Umjesto da trošite sate na prevladavanje prepreka koje vas sprečavaju u rješavanju stvarnih problema, pomoću WP-CLI možete brzo pristupiti gotovo svemu što vam treba na vašem WordPress web mjestu.

Mnogo je situacija u kojima WP-CLI može dobro doći, a gore predstavljeni samo su početak i daju nam samo jedan uvid u to koliko korisni WP-CLI mogu biti jednom kada uistinu savladamo njegove mogućnosti.

Imate li kakvih pitanja o WP-CLI? Ili možda imate neke vlastite uredne trikove koje želite podijeliti s nama? Uskočite u odjeljak komentara u nastavku i javite nam se!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izvorni tekst John Hughes i Karol K. Izgled i prezentacija Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map