Informe de transparència # 28: sobre lideratge, reptes de WordPress.org i nous partenariats

Informe de transparència # 28: sobre lideratge, reptes de WordPress.org i nous partenariats

Informe de transparència # 28: sobre lideratge, reptes de WordPress.org i nous partenariats
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Benvinguts a la 28a edició de l’informe de transparència mensual (de maig de 2017). Es tracta d’una sèrie on faig tot el possible per parlar de totes les actuacions actuals que van ser al centre de la nostra atenció el mes passat, a més de tot el que sigui interessant des del punt de vista empresarial. Feu clic aquí per veure els informes anteriors.


Alguna cosa que vaig compartir en un dels informes anteriors va ser la manera com preteníem convidar autors de tercers a oferir alguns dels seus temes a través del nostre directori a ThemeIsle.com. Bé, està passant!

Però l’informe d’aquest mes no és només això. En realitat, hi ha hagut moltes coses més, i espero poder arribar a tot això més avall en aquest informe. No dubteu a saltar, però:

Temes de tercers al directori ThemeIsle | Hi ha lloc per a una alternativa Jetpack? | Comunitat i equip de revisió del tema (TRT) | Escolteu menys, importeu-ne menys, però feu més

Temes de tercers al directori ThemeIsle

Aquí teniu l’estat actual dels esdeveniments amb el nostre programa d’associació temàtica (podríeu anomenar-ho així, suposo):

Acabem de tenir la nostra llançament suau de tota la iniciativa del 20 de juny d’enguany, que va ser, si mireu el calendari, dos dies abans de la publicació d’aquest informe..

En aquesta fase introductòria, comencem amb 4 temes fantàstics de 2 botigues temàtiques de renom: Temes de Proteus i Anariel Design.

Una ullada dels temes:

Tema 2Tema de MedicPress

MedicPress per ProteusThemes

Tema 3Tema Didi

Didi per Anariel Design

Tema 4Tema Maisha

Maisha per Anariel Design

Aquí es mostren els nostres plans actuals per al programa de col·laboració en general, el nostre full de ruta:

 1. Comença amb 4 temes. Comproveu ✅. Afegiu els temes al nostre directori, envieu-los per correu electrònic als clients per informar-los que hi ha novetats interessants en el camí (sense haver de fer cap pagament addicional) i, a continuació, vegeu què en pensen els temes..
 2. Assegureu-vos que tot va bé i que també puguem suportar els nous temes sense obstacles més importants (nota del lloc; sí, oferim suport en aquests temes de tercers també).
 3. Al cap d’un mes o més, amplieu-lo amb altres 4 temes de les mateixes botigues temàtiques.
 4. Espereu 3 mesos més i, a continuació, avalueu com van les coses.
 5. Comenceu a establir un pla per reconstruir el lloc web entorn d’aquest concepte.
 6. Obtén 2 socis més a bord i 6-8 temes més.

Tot i que aquest pla pot semblar molt específic, com és habitual per a aquestes coses, segurament ajustarem i ajustarem a mesura que avancem. Ara per ara, estic molt contenta amb els nostres primers socis i la qualitat dels temes que ens han aportat. Ja sé que als nostres usuaris els encantarà, especialment en els mercats de nínxol als quals estan dirigits aquests temes.

En definitiva, el nostre objectiu és crea una col·lecció de 50 temes seleccionada a mà, tots provenen d’autors temàtics més importants (amb qualitat, no necessàriament "superior" en termes de popularitat actual, no dubteu en contactar-nos-hi). Tot i que, al mateix temps, el nostre equip intern es concentrarà probablement en un o dos temes emblemàtics (de caràcter més general / polivalent), mentre que els nostres companys atendran el lloc més particular de l’equació..

"Però espera, n’hi ha més!" (com diuen en màrqueting)

Per tant, canviar una mica la nostra direcció amb temes només és una peça del trencaclosques. L’altra, enorme peça, és completament diferent:

Hi ha lloc per a una alternativa Jetpack?

Breu història, pensem llançar una alternativa més alternativa a Jetpack.

La història d’això comença en els moments difícils de tenir Zerif Lite prohibit a la representació. Un dels requisits en aquell moment era traslladar part de la funcionalitat del tema a un complement complementari i, per tant, que el tema fos només un tema, mentre que la resta – tota la funcionalitat afegida – es gestionaria mitjançant un plugin..

Hem creat aquest complement i l’anomenem ThemeIsle Companion. El seu propòsit ha estat afegir totes les peces que faltaven a Zerif Lite (i posteriorment a) Hestia també).

Tot desenvolupant-lo, ens vam adonar que les persones que utilitzen altres temes, no només els nostres, també podrien beneficiar-se d’un complement com aquest. Per exemple, el connector afegeix alguns widgets de contingut usats inicialment a la pàgina principal de Zerif. Ginys per a coses com ara: testimonis, membres de l’equip, vostres "enfocament" o declaració de missió, llista de clients. Si aquests elements són prou universals, també poden ser molt útils en altres temes.

Aquí és quan entra en joc el nostre nou complement. És una versió reconstruïda de ThemeIsle Companion, més funcions, més mòduls, millor arquitectura. En general, es podria anomenar una alternativa més oberta, Jetpack. Ara, quan dic "entra en joc el nostre nou complement," en realitat no està preparat encara. Pel seu camí.

Abans de rebutjar la idea de l’alternativa Jetpack completament, deixa’m mostrar-vos què és el que volem fer amb aquest complement exactament:

En primer lloc, l’objectiu és millorar la vostra instal·lació autònoma de WordPress amb un paquet d’eines petites i actualitzacions que es poden activar fàcilment una per una. I "un per un" és la paraula clau aquí, de manera que el connector no us influeix el sistema, sinó que només us proporciona el que necessiteu.

Aquí teniu part del que ve al complement:

 • botons bàsics de compartició de xarxes socials,
 • Mòduls i plantilles de l’elementor,
 • Mòduls i plantilles Beaver Builder,
 • Mòduls i plantilles Gutenberg,
 • elements del menú personalitzat (que permet afegir coses com icones del carretó, cerques, etc.),
 • integració amb imatges d’imatges compatibles amb GPL MyStock.Photos,
 • optimització d’imatges,
 • Integració SMTP,
 • seguretat,
 • caching,
 • mòduls de subscripció.

Això pot semblar molt, però cada mòdul serà una cosa més o menys autònoma. És a dir, el complement no retardarà el lloc a causa de la importació de tot alhora, sinó que et donarà la possibilitat d’activar el que necessitis específicament.

A més, no pretenem que un determinat mòdul sigui el més complet del tipus del mercat. Prenem la memòria cau com a exemple, quan suggerim mòduls per habilitar-los, detectarem qualsevol altra solució de memòria cau que ja s’executa a la instal·lació de l’usuari, especialment si hi ha alternatives completament completes. I, si n’hi ha, no activarem el nostre mòdul de memòria cau corresponent. Així, per exemple, qualsevol que tingui activat el coet WP, probablement ni tan sols veurà el nostre mòdul de memòria cau esmentat a la llista.

L’objectiu final és proporcionar una solució de millora de llocs senzilla, que s’allotgi en si mateix, i que tracti diverses àrees. D’aquesta manera, l’usuari no ha de passar per deu altres complements i fer front a pàgines de configuració de vegades molt complexes per obtenir una funcionalitat altrament bàsica.

Per exemple, la seguretat és un bon exemple aquí. El nostre mòdul només pot afegir coses com ara limitar els intents d’inici de sessió i la protecció captcha. No és molt, sí, però, per contra, no tothom necessita una solució com Wordfence, ni vol tenir que fer front a tota la configuració.

Al mateix temps, per evitar que el connector s’infli, farem que les coses siguin el més modulars possibles i, com he dit, només les carregaran quan siguin necessàries. Per exemple, si no feu servir Elementor al vostre lloc, tot el relacionat amb Elementor ni tan sols estarà disponible ni apareixerà al tauler de control..

Novament, això no és probable que passi demà. Hi estem treballant. El punt de partida és perfeccionar l’estructura perquè funcioni perfectament amb els nostres propis temes i, a continuació, es vagi expandint lentament.

L’equip de revisió de la comunitat i el tema (TRT)

Potser haureu notat que l’informe arriba una mica tard aquest mes. Dues raons per això. Primer, tot l’equip estava fora de WordCamp Europe i, a part d’això, també vaig assistir a la Cimera de la Comunitat de WordPress que va passar un parell de dies abans de la WCEU.

En general, estic molt contenta de tenir aquesta oportunitat, haig de dir, i agraeixo el temps que vaig passar amb Ulrich, Carolyna i Sakin de la TRT, així com Mika, i també Otto que treballa al WordPress.org + com a part de l’equip de plugins.

Breu història, només per resumir les meves conclusions generals, crec que hi ha una gran diferència de comunicació entre els autors de temes, la TRT i fins i tot els altres equips que treballen en altres aspectes de l’experiència de WordPress.org..

Algunes observacions:

Pel que puc dir, el TRT en realitat no pot fer molt quant a allò que veiem quan anem a la pàgina de temes de WordPress.org. Si bé el TRT és responsable del que inclou, dóna comentaris, escolta usuaris i així successivament, l’equip que s’encarrega realment del que es mostra a les pàgines de WordPress.org és l’equip Meta..

Sincerament, per a mi això no té gaire sentit. Aporta un altre nivell de complexitat al quadre. Vull dir, hi ha dos equips i diverses persones que col·laboren de manera col·laborativa en el funcionament del directori de temes de WordPress.org. És difícil fomentar qualsevol tipus de lideratge en un escenari com aquest, i aquest és el problema més important.

Només hi hagués un responsable "Experiència temàtica completa" aleshores, es podrien evitar molts moments difícils o desenvolupaments impopulars. La manca de qui sigui capaç de decidir, "d’acord, això és el que fem" pot tenir un impacte enorme, i sobretot en un entorn on centenars de persones intenten contribuir, tot perseguint els seus objectius individuals.

La majoria dels equips, juntament amb la TRT, no tenen lideratge en general: una persona veritablement a càrrec. Al mateix temps, però, l’elecció d’una persona com aquesta podria ser un repte. En primer lloc, segons el meu punt de vista, aquesta persona no pot ser voluntària. Dirigir un equip o una empresa no és fàcil i requereix molt de temps. Per això, probablement hauria de ser una posició remunerada.

Tot i això, ara ens endinsem en la part difusa. Alguns responsables de diferents àrees de WordPress.org són empleats de Automattic, alguns treballen per a diferents empreses que els patrocinen i, en realitat, alguns ofereixen voluntàriament el seu temps lliure.

Personalment, seria útil saber si una persona és col·laboradora a temps complet o és voluntària, així que puc alinear les meves expectatives. Vull dir, no crec que els voluntaris responguin ni a entrades ni responguin a missatges. Al cap i a la fi, és el seu temps lliure.

Patrocinar un col·laborador és també un concepte interessant i també estaria bé veure en algun lloc del perfil de la persona. Sens dubte té sentit per a les empreses comercials que volen retornar a la comunitat per patrocinar un col·laborador, o bé delegueu un dels seus empleats per treballar amb WordPress o feu una nova contractació. Tot i això, tot i que sé que hi ha col·laboradors com aquest a la comunitat, ara mateix, tot passa bàsicament per darrere de les cortines i mai podreu saber qui és qui?.

Així, tot això en termes de lideratge, però tornem al moment al directori de temes de WordPress.org.

Com he comentat, l’equip de Meta és on heu de dirigir-vos si voleu canviar qualsevol cosa sobre com apareixen les coses al directori. Però … és bastant difícil entrar-hi, o potser no he pogut trobar cap camí …

Inicialment vaig pensar que el canal Slack #meta és on han passat coses per l’equip Meta. No ho sembla. Aparentment, és només un lloc per a tots els que no tenen relació (també coneguts. "meta") problemes que no s’ajusten a cap altre lloc.

Aquí teniu la meva informació inicial de fa uns dos anys:

#meta canal a Slack

Com veieu, cap resposta. És clar que no és el lloc adequat. I el manual ho és tampoc és útil. Les úniques dades útils que he pogut trobar és la pàgina de l’equip, i la llista dels projectes actuals (lectura interessant).

Al final, vaig tenir l’oportunitat de parlar amb Otto sobre això durant la WCEU. Em va apuntar en una direcció que pot funcionar + em va animar a començar a treballar en les qüestions que crec que són les més importants. Tot i això, suposo que no tothom pot anar a esdeveniments i parlar amb membres de diferents equips de WordPress de manera personalitzada, de manera que tenir una pàgina / recurs sobre com contribuir i animar a la gent a fer-ho hauria d’ajudar molt.

En general, crec que la TRT realitza una feina molt bona tenint en compte l’entorn on es troben. Porten a la gent i després els ajuden a entendre com funciona tot amb els temes a l’ecosistema de WordPress.

Escolteu menys, importeu-ne menys, però feu més

Això pot semblar estrany, però escolta’m, si us plau.

Amb l’auge de Slack i les eines de comunicació directa en el món del web en general, tothom pot expressar el que els molesta en aquest mateix moment.

 • El vostre tema s’ha suspès? Vés a Slack i es queixa.
 • Algú ha copiat el vostre complement GPL (!) Altrament? Endavant i fa vergonya.
 • El vostre tema roman a la cua massa temps? Vés a Slack i assegureu-vos que tothom ho sap.
 • Tema rebutjat? El mateix.
 • Podria continuar. ��

En el que em trobo és que hi ha molt soroll. Potser aquest soroll és vàlid en certs escenaris, però probablement no en el 100%. No dic que els autors no hagin d’expressar la seva veu i, sobretot, si creuen que se’ls està aprofitant. Tot i això, alhora, l’objectiu principal de col·laboració de tots nosaltres a l’ecosistema de WordPress és (1) per assegurar-se que només s’accepten els millors temes i només aleshores (2) que tots els membres de la comunitat implicats estiguin 100% satisfets amb aquest resultat.

El que intento dir és que, quan treballeu en alguna cosa, potser no hauríeu de tenir en compte totes les opinions, només perquè és fort. Només "fer." Al final del dia, encara no tindrem res si ho fan tothom "escoltant" i "cuidar" sobre el que els han explicat altres persones. El primer número és sempre "fer." Cap quantitat d’escoltes milloraran la vostra vida (o empresa o productes) si realment no ho són "fer" qualsevol cosa al respecte.

Com a autors de temes, sovint veiem que els crítics només són algú que ens impedeix activar el tema en línia. Nosaltres contra ells. Dret? Tot i que, de fet, no és així. Els revisors de temes fan una feina tan important com els autors del tema.

Però a la inversa també. Només parlant de la meva pròpia experiència personal, quan Zerif Lite es va suspendre, vaig pensar que els autors del tema sovint eren percebuts com a persones que no són bones, en general, persones que volen jugar el sistema amb ànim de lucre..

Aquest és un exemple primordial de falta de comunicació i transparència. Al final del dia, ambdues parts de l’equació tenen feines importants i ningú té males intencions. Cal trobar un terreny mitjà aquí. Perquè això passi, però, crec que necessitem empreses comercials convidades a la comunitat i representades més. Per exemple, a la Cimera de la Comunitat, a més de Yoast, no he trobat cap altre gran autor de complement.

Tot això es remunta a les idees del codi de conducta i d’inclusivitat que vol conèixer la comunitat de WordPress. Ara mateix, però, no sembla que funcioni a tot arreu.

Vull dir, el món de WordPress és vast i cada membre de la comunitat és diferent. Tanmateix, aquestes diferències no es redueixen només al color de la pell, l’orientació sexual, les diferències culturals, etc. Això va molt més profund. Més o menys, cadascun de nosaltres fa tot de manera diferent. I cal que es respectin aquestes diferències.

Per exemple, Matt Mullenweg té la seva manera única de respondre preguntes difícils, normalment donant una volta al tema mentre encara relaciona les coses amb l’aspecte central. A alguns no els agrada. Sóc un d’ells. M’agrada explicar coses com són i d’una manera senzilla, fins i tot si a algunes persones no els agrada.

Però al final del dia, això no vol dir que estigui bé i estiguin malament. No, només som diferents. Això és diversitat. Tot i així, tots seguim el mateix objectiu: millorar l’ecosistema de WordPress i veritablement realment! – més inclusiu. Doncs abraçem això.

D’acord, això és tot el que tinc per a tu aquest mes. Com sempre, gràcies per llegir-nos i per recolzar-nos! Mantingueu-vos al dia i us envieu els informes nous subscrivint-vos aquí:

Totes les edicions i reescripcions enginyoses de Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector