OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve: što je bolje?

OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve: što je bolje?

OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve: što je bolje?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Pri odabiru WordPress teme za sljedeću web stranicu, važno je uzeti u obzir više od njezine estetske privlačnosti. Vaša tema također utječe na iskustvo izgradnje vaše web lokacije, tako da ćete htjeti odabrati onu koja odgovara vašem stilu dizajna. Na primjer, ako volite koristiti programere stranica, vaša će se odluka često svoditi na OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve.


Ove su četiri teme omiljene među zajednicom tvorca stranica. Svaka je solidan alat za razne WordPress aplikacije, a stvarno se ističu kada se koriste zajedno s određenim dodacima za izradu stranica. Takođe su slične u značajkama i stilu, zbog čega može biti teško odabrati pravi za svoje potrebe. Srećom, ta je odluka možda lakša nego što mislite.

U ovom sveobuhvatnom pregledu usporedit ćemo OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve. Pregledat ćemo njihove značajke, cijene, jednostavnost upotrebe, kompatibilnost alata za izradu stranica, podršku i još mnogo toga. Na kraju ćete znati koja će vam tema najbolje odgovarati.

Prvo, međutim, hajde da razgovaramo o tome zašto će vam možda trebati jedna od ovih tema!

OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve

Sadržaj:
Zašto treba WordPress tema prilagođena graditeljima stranica | Predstavljamo OceanWP, Astru, GeneratePress i Neve | Značajke | Kompatibilnost graditelja stranica | Cijene i licenciranje | Jednostavnost postavljanja i upotrebe | Izgledi, predloške i mogućnosti dizajna | Dodaci i proširenja | Brzina i performanse | Podrška i dokumentacija | Koja je tema najbolja opcija za izradu stranica? | Zaključak

Zašto će vam trebati WordPress tema prilagođena proizvođačima stranica

WordPress po zadanom nudi pojednostavljen uređivač koji ga čini prilično lakim za kreiranje i oblikovanje sadržaja. Međutim, ovom uređivaču može malo nedostajati u pogledu fleksibilnosti i mogućnosti. Zato je toliko popularnih graditelji stranica. Ovi alati omogućuju vam povlačenje i ispuštanje unaprijed ugrađenih elemenata i njihovo organiziranje točno unutar vaših stranica i postova.

Većina dodataka za izradu stranica razvijena je za razuman rad sa bilo kojom temom. Međutim, “razumno dobro” često nije dovoljno dobro. Ako želite najbolje iskoristiti svoje web mjesto, pametno je tražiti temu koja je optimizirana za visoko kompatibilnu s dodacima za pravljenje stranica.

Kao Scott Wyden Kivowitz, glavni ravnatelj zajednice na Imagely, o odnosu između tema i proizvođača stranica:

scott kivowitz

Ljudi mogu koristiti Gutenberg, Elementor, Beaver Builder ili druge dodatke za izradu stranica da bi unijeli beskrajne mogućnosti dizajna u temu. Ali polazište je zapanjujući, jednostavan, čist, brz i SEO bogat dizajn.

Scott Wyden Kivowitz

Naravno, čak i kada ste suvili kriterije odabira na teme prilagođene graditeljima stranica, postoji još puno opcija. Pogledajmo četiri najpopularnije teme među korisnicima alata za pravljenje stranica i pogledajte kako se oni slažu.

Uvod u teme

Za našu recenziju, uspoređivat ćemo OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve. Ove su četiri višenamjenske teme popularne, dobro pregledane i podržane te kompatibilne s mnogim najpopularnijim dodacima za pravljenje stranica.

OceanWP tema

OceanWP

Prvo, OceanWP stavlja jaki naglasak na stil.

Ova tema nudi puno demonstracija koje možete koristiti za prilagodbu izgleda i izgleda vaše web stranice. Primjenjiv je za širok raspon upotrebe, ali je posebno prikladan za web mjesta e-trgovine (i vrlo se dobro integrira s WooCommerce).

Tema Astre

Astra

Astra će vam također pomoći da napravite modernu web stranicu, iako joj je glavna briga performanse.

Ovo je izuzetno lagana tema koja omogućuje brzo odvijanje vaše web stranice na prednjem i stražnjem dijelu. Vrlo je prilagodljiv čak i za nekodiratere, mada nudi i obilje mogućnosti za programere koji mogu iskoristiti.

Tema GeneratePress

GeneratePress

Dalje, dolazimo do GeneratePress.

Ova tema održava solidnu ravnotežu između pružanja obilježja i održavanja stvari što je lakše. Programeri su se maksimalno fokusirali na jednostavnost upotrebe, tako da nema strme krivulje učenja.

Demo tema teme Neve.

lanjski snijeg

Posljednje, ali ne najmanje bitno, imamo lanjski snijeg.

Naša tema ima moderan izgled na jednoj stranici. Idealan je za mala poduzeća, ali je također prilagodljiv širokom rasponu upotrebe. Lagan je, vrlo prilagodljiv i prilagodljiv za prekrasne prikaze na zaslonima bilo koje veličine.

Sve ove četiri teme imaju puno toga za ponuditi, pa kako odabrati između OceanWP-a, Astre, GeneratePress-a i Neve-a?

Usporedio je OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve (osam ključnih čimbenika)

Sada ćemo usporediti OceanWP i Astru vs GeneratePress vs Neve u osam različitih kategorija. Vrijedno je napomenuti da, iako svaka od tih tema ima besplatnu verziju u direktoriju dodataka WordPress, ovdje ćemo raspravljati o potpuno predstavljenim premium verzijama.

Uskočimo odmah unutra!

1.

Značajke

Sve četiri teme pokrivaju njihove osnove kada su u pitanju osnovne značajke bilo koje WordPress teme. Svi u potpunosti reagiraju i izgrađeni su tako da podržavaju solidne performanse i daju vam dobre SEO parametre.

Međutim, postoje neke značajne razlike u skupinama značajki koje pružaju:

 • Unaprijed izgrađeni elementi: Astra nudi širok spektar zaglavlja, widgeta, izgleda i ostalih elemenata koji mogu brzo započeti. OceanWP također nudi impresivan raspon prilagodljivih elemenata, uključujući 7 stilova zaglavlja, 15 widgeta i 5 početnih izgleda. Neve uključuje nekoliko prilagodljivih izgleda, zaglavlja i podnožja, dok je GeneratePress malo lakši na ovom području.
 • Aplikacije za e-trgovinu: OceanWP je ovdje posebna ponuda koja pruža ciljanu funkcionalnost za poboljšanje vaše košarice i stranica proizvoda. Međutim, nudi i GeneratePress modul specifičan za WooCommerce. Neve 2.0 dodao je WooCommerce trgovinu i kontrole proizvoda, zajedno s WooBooster modulom za korisnike Neve Pro.
 • Funkcionalna funkcionalnost: I OceanWP i GeneratePress sadrže kuke za upotrebu programera, što olakšava podešavanje tih tema pomoću prilagođenog koda. Astrov modul prilagođenog izgleda pruža i mogućnost kukica.

Kada se uzmu u obzir sva proširenja i dodaci koji se nalaze u premium paketima ovih tema, rangirajmo ih na sljedeći način:

 1. OceanWP ��
 2. lanjski snijeg ��
 3. Astra i GeneratePress ��

Sva četiri nude obilje mogućnosti, ali OceanWP pogađa sve tri gore spomenute točke. Neve je kratak kada su u pitanju razvojni alati, ali pokriva široko korištene značajke sa svojim unaprijed ugrađenim elementima i WooBooster modulom.

2.

Kompatibilnost izrađivača stranice

Astra je osmišljena od početka do kraja za suradnju s tvorcima stranica. To se glatko integrira s popularnim opcijama kao što su Beaver Builder, Elementor, Divi Builder, Origin Site i WPBakery Page Builder (Visual Composer). Kao dodatni bonus, omogućuje isključivanje naslova stranice i bočne trake tijekom rada na vašem sadržaju, pruža vam više prostora za fokusiranje na dizajn. Konačno, Agencijski paket (najskuplja verzija) dolazi s dodacima dizajniranim za specifične programere stranica.

GeneratePress ovdje ima manje za ponuditi. Tvrdi se da je kompatibilan sa svim glavnim dodacima za pravljenje stranica, ali malo je informacija s kojim dodatcima najbolje funkcionira. Međutim, njegov modularni dizajn djeluje dobro zajedno sa stvaraocima stranica.

Neve je savršen partner za najpopularnije graditelje stranica WordPress-a, Elementor. Neve Pro Elementor Booster omogućuje uvoz dodataka i predložaka jednim klikom. No, Neve se također dobro integrira s Brizy, Beaver Builder, Divi, SiteOrigin i Visual Composer.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, OceanWP je dizajniran za neometani rad s dodacima za izradu stranica. Konkretno, programeri su se pobrinuli da podrže Elementor, Visual Composer, Divi i Beaver Builder. Jedno od proširenja koje ćete dobiti s premium verzijom također dodaje niz widgete posebno dizajnirane za Elementor.

Sve četiri teme također vrlo dobro surađuju s uređivačem blokova i našim vlastitim Orbit Fox uključiti. Potonji nije proizvođač stranice sam po sebi, ali dodaje nekoliko praktičnih modula na vašu web lokaciju koji mogu znatno proširiti njegovu funkcionalnost.

GeneratePress i Orbit Fox posebno su jaka, budući da se predloški i widget-ovi za izradu stranica bivšeg i moduli koji dolaze uz drugi kombiniraju kako bi vam ponudili jednostavan način prilagođavanja vaše web stranice.


Orbit Fox by ThemeIsle Orbit Fox by ThemeIsle

Autor (i): Themeisle

Trenutna verzija: 2.9.8

Ažurirano: 28. travnja 2020

themeisle-companion.zip


96% Ocjene


400.000 + instaliranja


WP 4.7 + Zahtijeva

Imajući sve to na umu, evo našeg rangiranja kompatibilnosti proizvođača web stranica za OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve:

 1. Astra ��
 2. OceanWP i Neve ��
 3. GeneratePress ��

Astra, OceanWP i Neve vrlo su kompatibilni s nekim od najpopularnijih dodataka za pravljenje stranica, pri čemu GeneratePress malo zaostaje na toj prednjoj strani (ali ipak je solidan izbor ako želite koristiti Orbit Fox).

3.

Cijene i licenciranje

U ovom se trenutku možda pitate koliko će vas ove teme koštati. Kako se ispostavilo, svaka uključuje prilično različitu strukturu cijena.

OceanWP je najpopularnija tema u ponudi tri razine premijskih planova. Svi dolaze s cijelim nizom proširenja, demonstracija i podrške, a razlikuju se samo koliko licenci daju. Jednu licencu za web mjesto možete dobiti za 31 USD, tri web mjesta za 79 USD ili neograničene web stranice za 129 USD. Uz to, možete kupiti pojedinačna proširenja ako vam trebaju samo jedna ili dvije premium značajke.

Opcije cijena za OceanWP temu.

GeneratePress Premium, s druge strane, jednostavno je koliko i dobiva. Postoji samo jedna opcija – 49,95 USD za sve module, podrška u trajanju od jedne godine i neograničene licence za web mjesto. Međutim, ovo je prilično velikodušan plan.

Cijene za GeneratePress temu.

Astra nudi tri premium verzije. Za 41 USD možete dobiti sve značajke teme, godinu dana podrške i neograničene licence za web mjesto. Paket Mini Agency nudi naprednije značajke, uključujući biblioteku unaprijed izgrađenih web stranica s kojima se može raditi i nekoliko dodatnih dodataka. Na raspolaganju vam je i izbor dodatka za izradu stranica za stranicu, ukupno 169 USD. Agencijski paket – koji košta nevjerojatnih 249 USD – dolazi sa svim tim plus dodatcima za ostale proizvođače stranica.

Cijene za Astra temu.

Neve-a sloj najniže cijene nudi vam godinu dana podrške i ažuriranja, prilagođene rasporede i još mnogo toga – za 49 USD godišnje. Podrška prioriteta i “WooCommerce booster” mogu biti vaši 59 dolara godišnje, dok kupnja najviše razine za 99 dolara omogućuje vam i temu “bijele etikete” – savršenu za agencije i slobodnjake.

Zaslon za cijene Neve Pro-a.

U sažetku:

OceanWP
GeneratePress
Astra
lanjski snijeg
$ 31 – 1 mjesto
$ 79 – 3 stranice
129 dolara – neograničena web mjesta
49,95 dolara – neograničeno web mjesta41 $ – neograničeno web mjesto
169 USD – neograničene web stranice (mini agencija)
249 USD – neograničene web stranice (agencija)
49 dolara – neograničeno web mjesto
$ 59 – neograničena web mjesta, prioritetna podrška
99 USD – neograničena stranica, prioritetna podrška, bijelo označavanje
12 mjeseci ažuriranja i podrške, 11 premium proširenja, svi pro demo demo uključeniSvi premium moduli, potpuni pristup knjižnici stranica, godinu dana ažuriranja i podrške, 30-dnevno jamstvo povrata novcaAstra Pro uključuje naprednu prilagodbu i izgleda.Svaka razina uključuje zaglavlje, blog i pojačavač Elementa ili.

Što se tiče cijene koja se tiče cijene, evo našeg rangiranja za OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve:

 1. lanjski snijeg ��
 2. OceanWP i GeneratePress ��
 3. Astra ��

Neve ima najjeftiniju neograničenu licencu na ovom popisu, tako da je to sveukupno najbolja investicija. Ako znate da ćete svoju temu koristiti samo na jednoj web-lokaciji, možete razmisliti i o OceanWP-u, koji dolazi malo jeftinije. GeneratePress nudi najjednostavniji model cijene s samo jednom cijenom za profesionalnu verziju.

4.

Jednostavnost postavljanja i upotrebe

Sada je vrijeme da vidimo kako izgleda OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve. Kratko ćemo govoriti o tome što je uključeno u instaliranje svake premium teme. Zatim ćemo pogledati postupak njihovog postavljanja.

Astra je najjednostavnija tema za instaliranje. Jednostavno ćete dobiti ZIP datoteku koju možete prenijeti na svoju web lokaciju putem željene metode – kao što je nadzorna ploča ili putem Protokol za prijenos datoteka (FTP). S druge strane, GeneratePress i Neve traže da prvo instalirate besplatnu verziju teme. Datoteka koju ćete dobiti kada kupite premium plan zapravo je dodatak i treba je instalirati u mapu dodataka na vašoj web lokaciji..

Napokon, OceanWP premijski plan ne mijenja samu temu – samo dodaje kolekciju proširenja. Stoga ćete dobiti niz komprimiranih mapa, po jedan za svaki dodatak. Trebat ćete ih prenijeti i instalirati zasebno.

Dakle, možete vidjeti s čim ćete početi, evo kako izgleda instalacija s golim kostima za OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve:

OceanWP: Osnovna instalacija web mjesta s OceanWP-om.
GeneratePress: Osnovna instalacija web stranice s GeneratePress.
Neve: Osnovna instalacija teme Neve.

Pogledajmo sada detaljnije što ćete raditi s tim temama nakon što ih instalirate.

Osnovno postavljanje web mjesta s OceanWP-om

OceanWP nudi razne demo sadržaje koje možete instalirati koristeći uključeni Proširenje za uvoz uvoza. Postoje osnovne opcije i posebno dizajnirani Pro Demos:

DemoWP demo demonstracije.

Ovi su demogrami u cjelini prilično profesionalni, posebno pro opcije. Evo demonstracije Čokolade, primjer onoga što ćete dobiti kao polazište:

OceanWP Chocolate demonstracija.

Kako biste vam pomogli da upravljate svim temama, proširenjima i svim ostalim, tu je zgodna kartica s tematskom pločom koja je sve organizirana. Budući da ćete dodavati puno sadržaja ako instalirate sva proširenja za OceanWP, ovo je korisna značajka:

OceanWP tematska ploča.

Sljedeće ćete vjerojatno htjeti krenuti prema njemu prilagoditelj započeti s izmjenama:

Zaslon za prilagođavanje OceanWP-a.

Ovdje postoji puno mogućnosti – u stvari toliko da novim korisnicima može biti malo neodoljivo. Sve je to razumno organizirano, ali trebat će malo rada da se otkrije sve što ova tema može ponuditi.

Osnovno postavljanje web mjesta pomoću Astre

Postavljanje demo sadržaja postavljeno za Astru pomalo je zbunjeno. Trebat ćete instalirati besplatni dodatak pod nazivom Astra Starter Sites prvo iz direktorija dodataka WordPress.

Nakon instaliranja dodatka pronaći ćete demo web mjesta pod Izgled → Astra Sites:

Demo web stranice za temu Astra.

Trebat ćete odabrati upotrebljavate li Elementor ili Beaver Builder jer to utječe na odabir. Demonstracije su dobro sastavljene i profesionalne, ako ne i tako elegantne kao što su OceanWP-ove mogućnosti. Međutim, postoje neki lijepi početni dizajni, poput demonstracije odredišne ​​stranice proizvoda:

Demonstracija odredišne ​​stranice proizvoda za Astru.

Na kartici Izgled vidjet ćete i odjeljak pod nazivom Astra Options:

Zaslon Opcije Astre.

Ovo vam daje kratku sliku vaših mogućnosti dizajna. Međutim, veze ovdje vode do Customizera, pa je bolje da umjesto toga idete ravno tamo:

Zaslon za prilagodbu Astre.

Organizacija je ovdje jednostavnija nego kod OceanWP-a, što vam daje neke osnovne izbore za početak, a zatim polako širenje kako biste pokazali širok spektar mogućnosti u ponudi. Sve u svemu, lako je shvatiti što sve možete učiniti s ovom temom i odmah započeti s radom.

Osnovno postavljanje web mjesta pomoću GeneratePress

Sljedeće, pogledajmo GeneratePress. Nakon dovršetka instalacije, uputit ćete se na Izgled → GeneratePress da odaberete koje module želite omogućiti:

GeneratePress moduli.

Ovo je jednostavan način prilagođavanja značajki koje vaša web lokacija sadrži i sprečavajte da se zaguši. Svaki modul koji aktivirate dodati će nove mogućnosti u Customizer.

Za razliku od posljednje dvije teme, GeneratePress ne nudi unaprijed izgrađene web stranice ili demonstracije. Umjesto toga, trebali biste se uputiti ravno u Customizer da biste započeli prilagoditi izgled svoje web lokacije. Ovdje su postavke jasno organizirane i lako ih je pronaći:

Zaslon za prilagodbu GeneratePress.

Sve u svemu, ova tema predstavlja najbrži postupak postavljanja, jer je pojednostavljeniji od OceanWP-a ili Astre. Takođe je najlakše razumjeti brzo, bez potrebe za dokumentacijom.

Osnovno postavljanje web mjesta s Neveom

Posljednje, ali ne najmanje bitno, razmotrit ćemo kakav je osjećaj započeti s Neveom. Nakon instaliranja teme, možete se prebaciti na Izgled → Neve mogućnosti da biste je započeli prilagođavati. Tamo ćete pronaći popis svih dostupnih demo web mjesta, zajedno s pregledima i opcijama uvoza:

Opcije teme Neve.

Možete čak i filtrirati demonstracije na temelju njihove kompatibilnosti s Elementor i Gutenberg i olakšavajući pronalazak najboljeg za vašu web lokaciju..

U tom ćete istom odjeljku pronaći i savjete o nekim preporučenim sljedećim radnjama, kao i korisne dodatke koje možda želite instalirati. To znači da, umjesto da vas ostavlja za sebe, Neve vas vodi kroz postavljanje njegovih ključnih elemenata na direktan način.

Na kraju se možete prebaciti na zaslon Prilagodi da započnete prilagoditi svoju temu i odabrani demo sadržaj:

Korištenje Neve u programu za prilagodbu programa WordPress.

Ovdje su mogućnosti dobro organizirane i možete izvršiti puno prilagodbi. Ako ste dosad proveli s WordPressovim prilagoditeljem, ovdje ćete se osjećati dobro.

Ukratko, evo našeg rangiranja o tome kako je lako postaviti svaku web lokaciju:

 1. lanjski snijeg ��
 2. Astra i GeneratePress ��
 3. OceanWP ��

GeneratePress pruža jasne upute i organizaciju, ali također nudi najmanje mogućnosti i opcija za razvrstavanje. Zbog ravnoteže između fleksibilnosti dizajna i jednostavnosti uporabe, Astra je vjerojatno jači izbor. Neve, međutim, pobjeđuje u ovoj kategoriji zahvaljujući bogatstvu demo sadržaja i lakoći kojom možete postaviti sve ključne elemente.

5.

Izgledi, predloške i mogućnosti dizajna

Svaka vrijedna tema trebala bi pružiti obilje mogućnosti dizajniranja za početak. Pa da vidimo što OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve može ponuditi u pogledu pokretanja izgleda, predložaka i slično.

Počet ćemo s Astra, koji ima posvećen Modul Izgled web mjesta. Pomoću ovog alata možete prilagoditi dizajn cijelog svog web mjesta. Također možete vrlo lako izraditi vlastiti prilagođeni izgled. Osim toga, postoje širok raspon opcija za prilagodbu koji vam daju puno kontrole nad zaglavljima, bočnim trakama, podnožjima, pozadinama i mnogim drugim.

OceanWP nudi mnogo početnih demonstracija koje možete prilagoditi kako god želite. Postoje i proširenja koje nude predloške za portfelje i skočne prozore, određene vrste zaglavlja, bočne trake, podnožja i drugo. Slobodno možete u potpunosti prilagoditi svoju web lokaciju, iako ima manje značajki dizajna nego kod Astre.

Slično je OceanWP-u, većina GeneratePress‘Mogućnosti dizajna su sadržane u njeni različiti moduli. Postoje opcije izgleda za vašu web lokaciju i za određene odjeljke, kao i određeni broj izbora zaglavlja, izbornika, pozadina itd. dodane su opcije za prilagođavanje su prilično sveobuhvatni i omogućuju vam da napravite podešavanja velikih i malih dimenzija prema izgledu svoje web lokacije.

Kao što smo vidjeli ranije, lanjski snijeg pruža obilje demo izgleda da započnete. One se mogu instalirati jednim klikom i omogućuju vam lako polazište za izradu stranica u raznim nišama. Naći ćete i puno korisnih opcija u Customizer-u koji vam pomažu u podešavanju zaglavlja, izbornika, tipografije, boja i više. Uz to, ova tema uključuje i značajke koje posebno pomažu u integraciji WooCommercea, mogućnosti postavljanja specifične za blog, pa čak i mogućnost kreiranja i korištenja prilagođenih izgleda.

Nijedna od ovih tema ne razočara u pogledu dizajnerskog potencijala, ali mi ih rangiramo na sljedeći način:

 1. Astra i Neve ��
 2. GeneratePress ��
 3. OceanWP ��

Ovdje smo dodijelili kravatu Astri i Neveu jer obje nude impresivne mogućnosti dizajna. Međutim, niti OceanWP i GeneratePress ne zaostaju previše.

6.

Dodaci i proširenja

Usput smo spomenuli da ove teme nude dodatna proširenja, module i dodatke. Međutim, ovaj aspekt tek moramo sagledati dubinski.

Dolazi i premium verzija OceanWP-a sva proširenja teme.

Već smo razgovarali o mogućnostima dizajna koje ovi moduli nude. Međutim, postoje i proširenja koja pružaju gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama, skočne prozore, kuke za programere i još mnogo toga. Postoji čak i jedan koji vam pomaže da “bijelo označite” svoju web lokaciju.

Neka proširenja za OceanWP.

Stvori također uključuje sve module u svom premium planu, a postoji sličan broj kao što OceanWP pruža.

Oni su manje raznoliki, budući da se više fokusiraju na dizajn. Postoji nekoliko posebno zgodnih modula, poput jednog s dodatnim WooCommerce opcijama i drugog koji dodaje kuke za programere..

Neki od modula GeneratePress.

Astra je jedina tema koja ne nudi sve u osnovnom premijskom planu – iako su njezine karakteristike na toj razini uporedive sa GeneratePress i OceanWP. Međutim, skupi agencijski paket nudi gomilu dodataka. Postoji dodatak za samu temu, dodatak koji vam pomaže da stvorite poziv na radnju, dodatak za označavanje sheme, pa čak i dodatke za određene graditelje stranica.

Što se tiče Nevea, premium verzija teme uključuje gotovo sve što će vam trebati. Ako si kupnja teme sama razlika, jedina razlika između slojeva je ta što viši planovi uključuju WooCommerce pojačivač i značajke bijelih oznaka. Također, za samo nešto višu cijenu možete dobiti čitav niz tema i dodataka, što znači da možete dobiti Neve zajedno s nekim zgodnim dodatnim alatima (kao što je Feedzy, Visualizer, i Pregled proizvoda WP-a dodataka).

Uzimajući u obzir cijenu, rezultati ove kategorije naše OceanWP vs Astre vs GeneratePress vs Neve usporedbe su:

 1. Neve ��
 2. Astra i OceanWP ��
 3. GeneratePress ��

Neve pobjeđuje nadolazeći rukama, jer ga možete odabrati zajedno sa toliko drugih tema i dodataka. Nakon toga, OceanWP i Astra nude tonu dodataka. Astra bi mogao biti čisti pobjednik između njih dvojice, osim što ćete morati platiti značajnu naknadu za pristup najboljim proširenjima, dok OceanWP sve zajedno spaja..

7.

Brzina i performanse

Posljednje što želite je da vaša tema uspori web mjesto. To znači da trebamo razmotriti učinak OceanWP-a vs Astre vs GeneratePress-a protiv Neve-a. Sve četiri teme sadrže solidne prakse kodiranja koje podržavaju brze performanse. I GeneratePress i Neve posebno su dizajnirani tako da budu što lakši. Na taj način nemate puno nepotrebnih funkcija i naglo usporavate stranice.

Astra također koristi basic JavaScript umjesto jQuery, izbor je značio optimizaciju brzine. Što se tiče OceanWP-a, on nudi nekoliko jedinstvenih značajki koje se temelje na performansama. Na primjer, pruža mogućnost da onemogući sve skripte i stilove koji vam ne trebaju. Ovo je pametan način da ubrzate web mjesto jer više neće trebati učitavati JavaScript i CSS povezane s neiskorištenim značajkama.

Pogledajmo kako se četiri teme drže u stvarnom scenariju. Postavili smo osnovno WordPress web mjesto pomoću Podaci ispitivanja tematske jedinice, i testirao je vrijeme učitavanja sa svakom instaliranom tematikom (koristeći Alati za Pingdom).

Nakon što smo uzeli prosjek nekoliko ispitivanja, evo naših rezultata:

(Grafikoni by Visualizer Lite. Korištenje osnovne linije tema Dvadeset sedamnaest.)

Kao što vidite, Astra i Neve jasno su ponudili najbolja vremena. GeneratePress u suštini nije utjecao na vrijeme učitavanja naše web lokacije, dok je OceanWP malo usporio stvari (iako nije dovoljno da to bude problem).

Čini se da su sve ove teme dobro optimizirane. Ako vas zanima što bolja izvedba, evo naše ocjene:

 1. Astra ��
 2. lanjski snijeg ��
 3. GeneratePress ��
 4. OceanWP

Astra i Neve ovdje su prilično jasni pobjednici jer su jedine teme koje imaju pozitivan učinak na vrijeme učitavanja u našem testu.

8.

Podrška i dokumentacija

Bez obzira koliko vam je tema jednostavna, postavljat ćete neka pitanja. Stoga je važno imati dobre opcije podrške na koje se možete osloniti.

Sve četiri premium teme imaju potporu i nadogradnje u godinu dana. Uz to, svaki nudi prijave ulaznica kao osnovni način za pomoć. I Astra i GeneratePress također pružaju forume podrške. OceanWP ne, ali nudi plan “prioritetne podrške” uz doplatu.

Štoviše, sve teme nude i dokumentaciju. Baza znanja Astre je sveobuhvatan i koristan, nudi obilje tutorijala. Isto vrijedi i za Neve, koja dolazi s puno članaka baze znanja da započnete. Dokumentacija za oboje OceanWP i GeneratePress manje je temeljit, ali pokriva većinu važnih podloga.

Što se tiče podrške, na sljedeći način bismo ocijenili OceanWP vs Astru vs GeneratePress vs Neve:

 1. Astra ��
 2. lanjski snijeg ��
 3. GeneratePress i OceanWP ��

Nije teško pronaći pomoć za bilo koju od ovih tema, ali Astra temeljita i dobro napisana baza znanja pomaže da se istakne na vrhu.

Koja je tema najbolja opcija za izradu stranica?

OceanWP vs Astra vs GeneratePress

Sve u svemu, dva su jasna pobjednika izašla u ovom pregledu OceanWP-a vs Astra vs GeneratePress vs Neve. U gotovo svakoj kategoriji, i Astra i Neve istaknuli su se na vrhu popisa.

Astra je solidna opcija koja nudi odličan balans između značajki, cijena i jednostavnosti upotrebe. Pruža tonu mogućnosti prilagodbe, kvalitetnu podršku i dokumentaciju te impresivne performanse. Što se Neve-a tiče, ona također nudi mnoštvo demo sadržaja i opcija te detaljnu bazu znanja kako bi vas izvukli iz temelja. Uz to, to je najlakša tema za početak, nećemo usporiti web mjesto i ima najdarovitiju strukturu cijena.

Naravno, to ne znači da su GeneratePress i OceanWP loše kvalitete. Ako tražite nešto malo jednostavnije i modernije, GeneratePress je lako započeti s radom i nudi prilično malo s obzirom na nisku cijenu. S druge strane, OceanWP bi vam vjerojatno trebao biti glavna tema ako želite dizajnirati web mjesto sa najboljim izgledom.

Zaključak na OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve

Odabir prave WordPress teme važno je pitanje i pitanje koje ne treba žuriti. Ako prethodno razmislite o tome kako ćete zapravo koristiti svoju temu – na primjer, znajući koji dodatak za izradu stranica ćete koristiti – postavićete se za uspjeh.

U ovom smo pregledu usporedili četiri najpopularnije WordPress teme bogate značajkama koje su savršene za ljubitelje izrade stranica. Da ponovimo, evo naših zaključaka o OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve:

 • Astra: Ova tema nudi mnoštvo značajki, izvrsne performanse i kompatibilnost s širokim izborom popularnih graditelja stranica.
 • GeneratePress: Kao alternativa, ovo je lagana, jednostavna tema koja ima vrlo povoljne cijene i vrlo pojednostavljena.
 • OceanWP: Iako je upotreba malo zbunjenija, ova tema nudi puno mogućnosti i stavlja jak fokus na pomoć u stvaranju prekrasnih dizajna.
 • lanjski snijeg: Ako tražite dobro izbalansiranu temu, ova pokriva sve osnove. To uključuje nesmetane performanse, kvalitetnu podršku i obilje demonstracija i mogućnosti prilagođavanja.

Jeste li koristili neku od ovih tema? Ako jesu, što ste mislili o njima? Tko je za vas pobjednik između OceanWP vs Astra vs GeneratePress vs Neve? Podijelite svoja iskustva s nama u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector