Megosztott vagy menedzselt WordPress tárhely: a legfontosabb különbségek és a döntés meghozatalának módja

Megosztott vagy menedzselt WordPress tárhely: a legfontosabb különbségek és a döntés meghozatalának módja

Megosztott vagy menedzselt WordPress tárhely: a legfontosabb különbségek és a döntés meghozatalának módja
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

A megosztott és kezelt WordPress tárhely már régóta egy gyorsgomb téma a WordPress közösségben. És nem is idegenek vagyunk benne – több tárhely-áttekintés, összehasonlítás és felmérés során mindig számos érdekes nézetet és véleményt találtunk szem előtt a barikád mindkét oldalán..


Azonban a megosztott és menedzselt tárhely egymással szemben történő kiosztása lehet, hogy nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

Ebben a cikkben megvizsgálom, hogy a fejlesztők és a mindennapi felhasználók mit gondolnak, amikor beszélnek megosztott vs kezelt WordPress tárhely.

Ezután megvizsgálom a kettő közötti különbségeket, és ajánlom azt az opciót, amely egy adott esetben jobb.

Megosztott vs kezelt WordPress tárhely

Sietve? Itt vannak a legjobb megosztott és kezelt WordPress-gazdagépekre vonatkozó ajánlásaink: �� Kattintson a kihagyáshoz

Dióhéjban megosztott vs kezelt WordPress-tárhely

A megosztott vs kezelt WordPress tárhely-vita a hozzáadott WordPress-szolgáltatásokra és a teljesítmény-finomításokra vonatkozik, amelyeket a kezelt WordPress tárhely segítségével kap..

A kezelt WordPress tárhely olyan, mint egy concierge-szolgáltatás a WordPress-webhely számára, míg a rendszeres megosztott tárhely nagy részét a munkája ruházza fel Önnek a biztonsági mentések, a WordPress optimalizálása és egyebek tekintetében..

Azonban…

A megosztott tárhely és a kezelt WordPress tárhely önmagában nem különbözik egymástól

Amikor az emberek megosztott tárhelyről beszélnek, általában a kifejezést felváltva használják "általános olcsó tárhely."

De itt van a dolog:

Valójában rengeteg megosztott házigazda található, amelyek a "felügyelt platform" vagy "irányított szolgáltatások", és ezeket a gazdagépeket gyakran beleszámítják a kezelt WordPress-gazdagépek listájába.

 • A megosztott tárhely csak egyfajta hosting terv, ahol a webhely található "megoszt" erőforrások ugyanazon a kiszolgálón található más helyekkel.
 • A kezelt WordPress tárhely hozzáadott szolgáltatások és teljesítmény-csíkok sorozata, amely a rendszeres tárhely tetején helyezkedik el.

Ezért lehet olcsó megosztott kezelt WordPress-tárhely – mint például a Bluehost havonta ~ 3 dollár -, és drága dedikált, kezelt WordPress-házigazdák – mint például a Pagely, havi 499 dollárért.

Megosztott vs kezelt WordPress tárhely - példa a Bluehost webhelyről
drága, kezelt WordPress tárhely-példa a Pagely-től

Valójában találsz olyan kezelt WordPress-gazdagépeket, amelyek mindenféle alapvető architektúrát táplálnak – megosztott, VPS, dedikált, felhő.

Ezen figyelmeztetés ellenére a cikk közös szavazatával járunk, és a megosztott vs kezelt WordPress tárhelyet különféle entitásként kezeljük. Annak ellenére, hogy ez technikailag nem megfelelő, helyes, ha figyelembe veszi, hogy a legtöbb ember hogyan használja a két kifejezést.

A fő különbségek a megosztott és kezelt WordPress tárhely között

Dióhéjban megosztott tárhely

A megosztott tárhely az, hogy a házigazdák megpróbálják csökkenteni költségeiket, ha sok különféle webhelyet összekevernek egyetlen szerverre. Ez negatívnak hangzik, de valójában nem. A megosztott tárhely célt szolgál.

Ha a megosztott házigazdák ezt nem tették meg, akkor egyikünk sem lenne képes korlátlan webhelyek üzemeltetésére ugyanolyan összegű pénzért, amelyet minden hónapban a Starbucks-ban költenek.

Például a megosztott tárhely kiváló megoldás a koncepciót igazoló webhely vagy hobbi oldal számára. És talán még egy kis üzleti vállalkozás számára is, feltéve, hogy egyszerűre van szükség "online névjegykártya." Ha minden ilyen projekthez professzionálisan kezelt WordPress-tárhely-beállítást választott volna, akkor nem tudna egyszerre többet kipróbálni. A megosztott tárhely segítségével 10 ilyen webhelyet futtathat egy szerveren.

TL; DR: Gyors összefoglaló videót készítettünk arról is, hogy mi a megosztott és menedzselt WordPress tárhely, plusz ami alkalmibb felhasználók számára lesz megfelelő. Nézd meg:

Ezenkívül megosztja a szerver erőforrásait több tíz vagy száz más webhellyel, ami azt jelenti, hogy webhelye lelassulhat, ha valaki más webhelyén történik valami. A minőségi megosztott házigazdák elkerülik a szervereik túlterhelését, hogy megakadályozzák ezt. – Az ultra-költségvetésű megosztott házigazdák általában eladják a helyet.

Ezen felül általában egy általános cPanel-irányítópultot fog használni a webhely (ek) kezelésére..

cpanel műszerfal

Míg a cPanel rendelkezik néhány WordPress-specifikus funkcióval – mint például egy telepítő eszköz -, azt nem kifejezetten úgy tervezték, hogy megkönnyítse a WordPress életét, mint például a kezelt WordPress-házigazdák irányítópultjai.

A WordPress menedzsmentje dióhéjban

A kezelt WordPress tárhely szolgáltatás, teljesítmény-optimalizálás és egyéb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatás. Ezek a hozzáadott szolgáltatások:

 • Segíthet webhelyének gyorsabb betöltésében, mivel minden konfigurációt kifejezetten a WordPress számára optimalizáltak
 • Olyan eszközöket nyújt Önnek, amelyek megkönnyítik a WordPress telepítését és kezelését, valamint olyan eszközöket, mint például az átmeneti webhelyek, amelyek segítenek a WordPress webhely biztonságos módosításában.
 • Segítsen webhelyének karbantartásában olyan szolgáltatásokkal, mint az automatikus frissítések és az automatikus biztonsági mentések
 • Jobban biztonságosítsa a WordPress webhelyét olyan biztonsági szabályokkal és szolgáltatásokkal, amelyek kifejezetten a WordPressre koncentrálnak

Ezeken a funkciókon túl általában a webhelyét egyéni tervezésű irányítópulton keresztül tudja kezelni (bár a költségvetés által kezelt WordPress gazdagépeknél ez nem mindig igaz).

Például az alábbiak szerint néz ki az egyéni műszerfal a Kinsta-nál:

Kinsta UI

Amellett, hogy egyszerűen jobban néz ki, képes rengeteg hasznos WordPress művelet végrehajtására közvetlenül a tárhely irányítópultján, például:

A bővítmények kezelése:

bővítmények kezelése

Automatikus biztonsági mentések megtekintése vagy új biztonsági másolat készítése kézzel:
automatikus biztonsági mentések

Nem minden kezelt WordPress-házigazda irányítópultja néz ki úgy, mint a Kinsta – de a legtöbb kínál hasonló frissítést a megosztott gazdagépekkel kapott cPanel-opcióval szemben..

E funkciókért cserébe általában feláldozik alacsonyabb webhelykorlátok és havonta megengedett maximális látogatások száma formájában..

A megosztott tárhely előnyei és hátrányai

Ahogy elvárható volt, a megosztott és kezelt WordPress-tárhely előnyeinek legnagyobb része árat jelent, és a hátrányok funkciókat és teljesítményt mutatnak…

A megosztott tárhely előnyei

 • Gyakran lényegesen alacsonyabb havi díjat fizet
 • Sok megosztott házigazda lehetővé teszi korlátlan webhelyek üzemeltetését egy átalánydíj ellenében
 • Míg "korlátlan számú látogató" nem létezik, a legtöbb megosztott házigazda korlátlanul hirdet, és nincs kemény korlátja a webhelyére tett látogatások számának

Hátrányok a megosztott tárhelyen

 • Mivel a teljesítmény növelése helyett gyakran a költségek csökkentésére helyezik a hangsúlyt, a webhely általában egy kicsit lassabban töltődik be
 • Mivel megosztja az erőforrásokat, a webhely betöltési idejét befolyásolhatja az is, hogy mi történik a megosztott szerver más webhelyeivel
 • Hiányoznak az olyan hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások, mint az automatikus frissítések és az automatikus biztonsági mentések
 • Nem mindig lesz WordPress-specifikus teljesítmény- és biztonsági javítás

A kezelt WordPress tárhely előnyei és hátrányai

A kezelt WordPress tárhely előnyei és hátrányai kissé változatosabbak …

A kezelt WordPress tárhely előnyei

 • Kiszolgáló-architektúra, amelyet kifejezetten a WordPress számára fejlesztettek ki, ami általában jobb teljesítményt jelent
 • Beépített szerver szintű gyorsítótár, ami szintén jobb teljesítményt jelent
 • Automatikus WordPress frissítések a webhely biztonságának és működésének megőrzése érdekében
 • Automatikus biztonsági mentések a WordPress-webhely adatainak biztonságához
 • A WordPress-specifikus biztonsági javítások, például a tűzfalak, a bejelentkezés megszilárdítása és a rosszindulatú programok ellenőrzése
 • Kényelmesebb webhelykezelő irányítópult (bár nem minden kezelt WordPress gazdagépen)
 • Hasznos funkciók, mint például megállóhelyek hogy megkönnyítse webhelyének kezelését
 • Minden ügyfélszolgálati munkatárs WordPress szakértő

A kezelt WordPress tárhely hátrányai

 • A kezelt WordPress-házigazdák gyakran többet fizetnek, mint a megosztott gazdagépek, bár középfokokat találhat, mint például a Bluehost
 • A kezelt WordPress-házigazdák általában szigorúbb webhelykorlátokat és / vagy látogatói korlátozásokat is előírnak
 • Általában csak a WordPress-webhelyeket üzemeltetheti (nyilvánvalóan)
 • A teljesítmény biztosítása érdekében néhány kezelt WordPress-állomás korlátozásokat fog bevezetni a használható pluginekre

Megosztott vs kezelt WordPress tárhely – melyiket választja?

Az olyan hostoknak köszönhetően, mint a Bluehost és a SiteGround, a megosztott és kezelt WordPress tárhely közötti választás sokkal kevésbé bonyolult lett.

Valójában – függetlenül attól, hogy mekkora a költségvetése, azt javasoljuk, hogy maradjon egy kezelt WordPress megoldással (ha természetesen a WordPress használatát tervezi).

Most már megtalálható belépő szintű WordPress-tárhely, amely szinte ugyanolyan áron kezdődik, mint az olcsó megosztott gazdagépek:

Vállalat
Ár / hónap tól től
Alkalmas
Lemez terület
Ingyenes domain név
Av. betöltési idő
Menj
Bluehost$ 2.95nem hozták nyilvánosságra50GBY2,87 sLátogasson el a Olvassa el az ismertetőt
SiteGround$ 3.95~ 10 000 látogatás havonta10 GB (SSD)N0,74 sLátogasson el a Olvassa el az ismertetőt
InMotion tárhely$ 4.99~ 20 000 látogatás havonta40 GB (SSD)Y0,62 sLátogasson el a Olvassa el az ismertetőt

Mindhárom lehetőség ingyenes biztonsági mentéseket és ingyenes SSL-eket biztosít.

Lehet, hogy hiányoznak néhány prémium menedzselt szolgáltatás közül – például az egyedi műszerfalak és átmeneti webhelyek -, de a WordPress kezelt tárhelyének számos előnyeit megfizethető áron élvezheti..

Ha még többet akar "luxus" kezelt WordPress-tárhely-élményt, majd frissíthet néhány további prémium opcióra, például:

Vállalat
Ár / hónap tól től
Alkalmas
Lemez terület
Ingyenes domain név
Av. betöltési idő
Menj
kinsta$ 30~ 20 000 látogatás havonta5 GB (SSD)NN / ALátogasson el a Olvassa el az ismertetőt
WP motor$ 31.50~ 25 000 látogatás havonta10 GB (SSD)N0,94 sLátogasson el a Olvassa el az ismertetőt
lendkerék logó$ 23~ 25 000 látogatás havonta5 GB (SSD)N1,11 sLátogasson el a Olvassa el az ismertetőt

Ez a három lehetőség ingyenes biztonsági mentéseket, SSL-eket és CDN-t is biztosít Önnek.

Mint láthatja, itt az árazás hasonló, ám kicsit kevesebbet kapnak a rendelkezésre álló lemezterület szempontjából. Cserébe kap egy WordPress-alapúan optimalizált környezetet (állítólag).

Ez körülbelül összegezi! Van még kérdése a megosztott vs kezelt WordPress tárhelyről? Hagyj egy megjegyzést, és mi megpróbálunk segíteni abban, hogy döntését meghozza.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector