Ingyenes WordPress tárhely: megéri? Az adatok megadják a választ

Először is, próbáljuk megválaszolni a legsürgetőbb kérdést: Hol keres a pénz az ingyenes WordPress tárhely-platformokkal??


Azt hiszem, mindannyian egyetértünk – 100% -os bizonyossággal -, hogy bár a szerverek ingyenesek, a pénzt mégis valahol kell megszerezni, valahogy.

A tárhely drága üzlet, függetlenül attól, hogy miként közelíti meg hozzá, és még inkább, ha nem fizet előleget.

Ezért hol érkezik a pénz, hogy mindezt érdemes megtenni a gazda számára?

Még ennél is fontosabb – kap-e állandó regisztráció után eladást? Ingyenes házigazdák spammelnek? Vannak hirdetések mindenhol? Partner termékek? Más szavakkal, vajon a webhelyed bármikor veszélyben van-e a host szolgáltató természetes igénye szerint, így pénzt keresni?

Én is tudni akartam.

Ingyenes WordPress tárhely

Néhány héttel ezelőtt négy WordPress webhelyet indítottam el, amelyek teljesen ingyenes WordPress tárhelyfiókokon futnak.

Ez történt:

Az ingyenes házigazdák üzleti modellje

Az elején el kell ismernem, hogy kissé elfogult vagyok a téma kapcsán. Soha nem gondoltam, hogy valami komoly dolgot indítsam el egy ingyenes tárhely platformon, és nem is beszélek az ingyenes WordPress tárhely platformról, az ingyenes tárhelyről mint egészről.

De hátulról nézve most … hé, miért nem?

Úgy értem, pozitív vagyok abban, hogy az ingyenes tárhely fejlődésének és fejlődésének kissé fejlesztenie kellett az egyetemi napom óta – amikor minden számítógépes hálózati professzor folyamatosan tanácsolt bármilyen ingyenes szerver ellen, és még olyan adatokkal rendelkezett, amelyek megmutatták az ilyen dolgok használatának veszélyeit (méztartó sokkal?).

Tehát változtak a dolgok?

Röviden: meglepett vagyok – és örülök, hogy jelenthetem -, hogy az itt bemutatott összes ingyenes házigazda nem csapott rám minden nap vagy akár héten egy újabb eladási ajánlatot. Őszintén szólva, sokkal rendszeresebb értékesítési kommunikációt fog kapni az Ön számára kínáló blogok 90% -ából "egy ingyenes e-könyv."

Alapvetően az, amit ezekkel a házigazdákkal kap, néhány szokásos üdvözlő / beállító e-mail. Noha az eredeti kezdeti e-mailek között volt enyhe társult ajánlat, bár semmi drasztikus – semmi, amit nem számíthatna egy internetes házigazda regisztrációja után.

Például egy vállalat népszerűsíti a 2Checkout szolgáltatást. A másik meggyőzi Önt, hogy 25 USD-t dob ​​be 200 MB további lemezterületért + egy egyéni tartományt 14,95 USD / év-re. De ez nagyon sokat jelent a promóciók során.

Ezután nem kaptam elküldött e-maileket, semmi furcsát, és nem vettem észre, hogy e-mailjeim titokzatosan feliratkoztak más, harmadik féltől származó hírlevelekre (a tesztekhez eredeti e-mailt használtam). Alapvetően csak meg kellett élveznem az ingyenes WordPress tárhely-terveket, megszakítás nélkül.

Szóval hol keres itt pénzt??

Ha hiszem, a fő üzleti modell valószínűleg az, hogy jó ingyenes tárhelyt nyújt Önnek, majd várja meg, mire kinövi. Ezen a ponton néhány kattintással könnyedén frissítheti a beállítást.

Ha ez a forgatókönyv, akkor ezek a házigazdák természetesen nem lehetnek túl értékesek az első naptól kezdve, és egyik promóciót sem tudnak elérni. Alapvetõen, ha egy házigazda el akarja adni neked a pro ajánlatát, akkor az ingyenes ajánlat nem szopni. Senki sem fog fizetni pénzt, hogy többet szopjon.

Rendben, nézzük be az ingyenes WordPress tárhelyének lehetőségeit és módozatait:

De miért nem ment a WordPress.com vagy egy olcsó fizetett host?

Tehát igen, amikor az ingyenes WordPress tárhelyről van szó, az első dolog, ami eszébe jut, a WordPress.com. Végül is a .com szerverei több mint képesek bármilyen forgalom kezelésére, a teljesítmény jó, és a legtöbb olyan funkcióval rendelkezik, amelyekkel a WordPress önálló verziója megszokta.

De minden fantasztikájával együtt vannak bizonyos kompromisszumok. Fõnök, alapvetõen soha nem teljes mértékben ellenőrzi a webhelyét, és nem tudja szabadon módosítani annak tulajdonságait és megjelenését. Bővebben a különbségekről itt.

Ne tévessze meg, bár igazán élvezem, amit a .com hoz az asztalra, de ennek az összehasonlításnak a kedvéért mondjuk csak azt, hogy amit akarunk, a teljes, korlátlan WordPress.

Mindezek mellett létezik egy másik megoldás, amely, bár fizetett, mégis hihetetlenül megfizethető. Havonta körülbelül 3 dollárért teljes mértékben működőképes hosting beállítást kaphat például a Bluehost segítségével.

Ha egy csésze kávé havonta fizet, akkor nem csak nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot kell elérnie. Emellett egy használhatóbb irányítópultot is beszerez.

Lásd, hogy a pénz egy része hűvös kiegészítők, például egy felhasználóbarát felület, amely lehetővé teszi:

 • Kezelje a frissítéseket, ideértve az automatikus frissítések bekapcsolásának lehetőségét is
 • A WordPress alapbeállításainak ellenőrzése
 • Bővítmények és témák kezelése

Lásd a Bluehost irányítópultot: Bluehost műszerfal

A Bluehost emellett segít a gyorsítótárazás végrehajtásában (felgyorsítja a webhelyét), és létrehozhat átmeneti webhelyeket (gondoljon ezekre, mint például egy biztonságos homokozó, hogy ellenőrizze a webhely változásait)..

Azt hiszem, hogy azt mondjuk, hogy a WordPress tárhelyért való fizetés valóban pénzt takaríthat meg, ha figyelembe veszi a webhely kezelésére fordított időt (emlékezz – az idő pénz!).

És ismét kérjük, ne feledje, hogy ha a projektet nyilvánosságra kívánja hozni, akkor nagyrészt önálló domain névre is szükség van a dologhoz, és ez nyilvánvalóan fizetett extra, tehát némileg meghiúsítja a célt ingyenes tárhely.

Mindenesetre, vissza a témához:

Az ingyenes WordPress tárhely-versenyzők

Régóta és nehezen kerestem néhány (látszólag) jó minőségű házigazdát, amely ingyenes terveket is kínálna.

Először is: nem fog ingyenes tervet találni azoknál a vállalatoknál, amelyek a WordPress tárhely iparának támaszpontjai. Nincs SiteGround, nincs InMotion, nincs WP Engine stb. Alapvetően egyetlen olyan társaság sem rendelkezik ingyenes réteggel, amelyre a fejében gondolkodik..

Tehát mélyebben kell ásnunk.

(És sajnálom, biztos vagyok benne, hogy az itt bemutatott összes ingyenes WordPress-házigazda félelmetes társaságok, és csak a tudatlanságom miatt nem tudtam régebben róluk. Nem akartam, hogy úgy tűnik, mintha itt bárki szerepelt volna). al par.)

Ezzel együtt azt a négy társaságot, amelyet végül kiválasztottam a kísérlethez, más értékelők is bemutatták előttem, és ezek a márkák is legalább néhányszor felbukkantak itt-ott. Más szavakkal, egyáltalán nem véletlenszerűek.

Felállás:

Jegyzet. A világ egyik legnépszerűbb vállalata a WPNode.net volt. Annak ellenére, hogy a webhely továbbra is úgy néz ki, mintha ingyenes tárhelyet kínál, valójában átirányítja Önt egy másik platformon, ahol az ingyenes próbaverzió csak az elérhető. Ezért nem tudtam őket felvenni a listába.

Először nézzük meg, mit kap ezekkel az összes ingyenes WordPress-gazdagéppel, és hogyan hasonlítják össze az ajánlataikat:

Ingyenes WordPress tárhely kínál összehasonlítást

Itt vannak az alapvető részletek:

(A Bluehostbe is – a véleményünk szerint a legnépszerűbb olcsó WordPress-házigazdába – szintén beletették, jó mércéért, csak hogy megnézhessük, mit szereztek havi 2,95 dolláros tárhelyükkel.)

Ingyenes WordPress tárhely szolgáltatás

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

ingyenesingyenesingyenesingyenesHavonta 2,95 USD.
Egyéni domain szükséges
Webhelyek / Domainek12151
adatbázisok121520
Lemez terület128 MB SSD1000 MB100 MB SSDKorlátlan50 GB
SávszélességKorlátlan10000 MB2000 oldalmegtekintés / Mo.50 GBKorlátlan
EgyébIngyenes SSL, ingyenes DDoS védelem, ingyenes CDN a CloudFlare segítségévelSaját hirdetések megengedettek, Azonnali biztonsági mentések, a PHP szkriptek automatikus telepítéseAutomatikus WordPress telepítés, integrált SSLAutomatikus HTTPS SSL (önaláírt tanúsítvány) minden domainben, 5 e-mail cím, dedikált SSD-alapú MySQL szerverek, Softaculous 256 szkripttelepítőIngyenes domain név, ingyenes SSL tanúsítvány, 5 e-mail fiók, 25 aldomain, legújabb cPanel felület, 1 kattintással a szkripttelepítők

Mint láthatja, az összes ilyen ajánlat meglehetősen eltérő, és bár mindegyik önmagában is értelmes, van néhány fontos részlet, amelyet figyelembe kell venni:

 • A 100 MB túl kevés, ha a lemezterületre vonatkozik. Az a) kiállítás – így néz ki a használat, ha csupán dummy tartalomcsomagot importált és nem – nem! – plugins még telepítve:

lemez használat

 • A HostAwesome havi 2000 megtekintése nagyon gyorsan problémát okozhat. Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy mi történik, ha túllépi ezt, de csak el tudom képzelni, hogy az magában foglalja, hogy kihúzza a pénztárcáját.
 • Nem minden hoszt ad ingyenes aldomainet vagy nyilvánosan hozzáférhető alkönyvtárat a kiszolgálón. Ez azt jelenti, hogy bár ingyen megkapja a tárhelyet, néha egyébként egyéni domaint kell szereznie = egyébként pénzt költeni.

Nézzünk egy kicsit mélyebbre:

Milyen könnyű őket felállítani

A fenti beállítások kicsit másképp állítják fel magukat, és bármelyiküknél más-más formátumot és kérdést kell átvinnie.

Végül azonban egyikük sem túl intuitív és ízlésem szerint kissé nehézkes. Ez messze van attól, amit kap a SiteGround, az InMotion vagy mások segítségével.

Alapvetően ezen ingyenes gazdagépek mindegyikének megvan a saját furcsa és furcsa eleme a regisztráció során. Például a HostAwesome esetén néhány perc / óra várnia kell a megerősítést, miután kitöltötte az összes űrlapot. Még azt kérik is tőled "A weboldal tervezett célja." Azt hiszem, ez csak egy része a szerzés-a-házigazda-hoz ingyenes. Elképzelni fogom, hogy nagyon sok hamis / spam fiókot kapnak, amelyeket időnként létrehoznak.

Kellemes meglepetés esetén a 000webhostnek és Byetnek kell ezt adnom. Az előbbiek a nagyszerű feliratkozási felületükkel összehasonlítva a többi játékossal. Ez utóbbi a beállítás gyorsasága érdekében. Az Byet a leggyorsabb nullától indulásig tartó gazdagép ebben a listában.

hostawesome feliratkozásHostAwesome regisztráció
wordplus feliratkozásA WordPlus feliratkozás

byet feliratkozásByet regisztráció

Miközben beállítja a hostfiókot, a WordPress programot is telepítenie kell. Ez ismét eltérően működik a listán szereplő minden hostnál:

 • A WordPlus segítségével kiválaszthatja az automatikus WordPress telepítést a telepítés során.
 • A 000webhost egyszerűsített telepítőt nyújt Önnek a regisztráció után.
 • A HostAwesome és az Byet létrehoz egy webhelyet a regisztráció során, majd utána hozzáférést biztosít Önnek.

A nap végén az a fontos, hogy mindegyik gazdagépet megkísérelje telepíteni a WordPress-t valamilyen kapacitással, így nem kell fájlokat mozgatnia FTP-n vagy más módon manuálisan. Jó cucc.

000webhost WordPress telepítés000webhost WordPress telepítés

WordPlus WordPress telepítéseWordPlus WordPress telepítése

Irányítópult-élmény

Ez a tendencia kezd kezdődni ezen az ingyenes WordPress tárhely-platformon, de mindegyikük eltérő forogást mutat az ügyfél / felhasználói panelen..

Röviden:

Ügyfél / felhasználói panelek elérhetőek ingyenes gazdagépekkel

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet

Egyéni felhasználói panel
cPanel hozzáférés

A WordPlus és a HostAwesome ugyanazt a szkriptet használja a felhasználói panelekhez – vagy legalább szinte azonosak:

wordplus panelWordPlus panel

hostawesome panelHostAwesome panel

Itt kezelheti ügyfélfiókját, és új szolgáltatásokat vehet fel. Technikai szempontból cPanel hozzáférést is kap (a legfrissebb verziót futtatja).

A 000webhost csak saját, egyedi klienspanelt kínál Önnek, ahol kezelheti az ügyfélfiókját, valamint a tárhely beállításának néhány műszaki részletét is.. "Néhány" a kulcsszó itt. A lehetőségek kissé korlátozottak, és a cPanel segítségével semmi olyan közel nem tehetünk meg (nincs hozzáférés a cPanelhez a 000webhost segítségével).

000webhost panel

A Byet itt a legszokatlanabb, mivel csak a cPanel programot kapják (egy régebbi verziót futtatnak). Nincs kliens panel. Vagy legalább nem találtam.

byet cpanel

Amikor a dolgok WordPress oldaláról van szó, valójában nincs miről beszélni. Minden host hozzáférést biztosít egy általános WordPress-irányítópulthoz, ahol mindenki elvégezheti a WordPress minden normál műveletét. Nincsenek korlátozások.

Egy kivétel azonban. A HostAwesome ezt a csúnya hirdetést adja meg közvetlenül az oldalsávon.

Lásd a hirdetésthostawesome upsell

Ezenkívül minden host megadja az alapértelmezett WordPress plugins-csomagot, amely Akismetből és Hello Dollyből áll. A WordPlus magában foglalja a Clef-t is – kétfaktoros hitelesítéshez és a bejelentkezési korlátok korlátozását. Összességében egy jó bővítmény bővül biztonsági szempontból, ami döntő jelentőségű lehet, ha mindenki számára lehetőséget biztosítunk a WordPress webhely ingyenes üzemeltetésére..

Az előre telepített témákkal kapcsolatban a szokásos húsz valamit kapja meg.

Végül, minden host nagyjából a WordPress legújabb verzióján dolgozik, vagy legalábbis nincs gondja a legújabb verziófrissítés futtatásával.

Teljesítményvizsgálatok

Oké, most a jó cucc. Tehát hogyan hasonlít valójában az ingyenes WordPress tárhely a fizetett WordPress tárhelyhez, ha csak a teljesítményt vesszük figyelembe?

Itt található az összes gazdagép összehasonlító táblázata; ismét a Bluehost dobta be az eredményt:

(WordPress tesztelési beállítások: Huszonhét – WP 4.7.2 – plugins nélkül – demo tartalom.)

Ingyenes WordPress tárhely teljesítményteszt

WordPlus
000webhost
HostAwesome
Byet
Bluehost

Szerver beFranciaországHollandiaChicago, ILLondon, Egyesült KirályságProvo, UT
Pingdom
Perf. fokozatA 93A 93B 86B 81N / A
Stockholm617 ms1,60 s1,50 s1,31 s1,80 s
San Jose, Kalifornia1,52 s1,23 s1,24 s2,70 sN / A
New York City1,01 s687 ms800 ms1,83 s0,85 s
Melbourne3,69 s4,19 s3,93 s4,73 s2,14 s
LOADIMPACT
TesztelveLondon, Egyesült KirályságLondon, Egyesült KirályságPalo Alto, KaliforniaFrankfurt, NémetországPalo Alto, Kalifornia
Min. Válaszidő0,21 s1,36 s0,96 s0,10 s0,62 s
Maximális válaszidő0,34 s1,54 s1,60 s0,18 s4,9 s

Íme az egyes LoadImpact teszteredmények:

WordPlus: WordPlus LoadImpact tesztek
000webhost: 000webhost LoadImpact tesztek
Byet: Byet LoadImpact tesztek
HostAwesome: HostAwesome LoadImpact tesztek
Bluehost: Bluehost LoadImpact tesztek

Azonnal észreveszi, hogy ezeknek az eredményeknek egyik sem igazán rossz. Többé-kevésbé, a helytől függetlenül, 2 másodperces töltési időket kapunk (Melbourne kivételével). Hasonló a helyzet a LoadImpact tesztekkel – ismét nagyon elfogadható, vagy akár meglepően jó (és itt különösen ki kell adnom az Byet kiáltását).

Dióhéjban az előadás alapvetően ugyanaz, mint a Bluehosté, és bizonyos szempontból még jobb is.

Értelmezze ezeket az adatokat úgy, ahogy lehet, de el kell ismernie, hogy ezeknek az ingyenes WordPress-házigazdáknak végül is van valami reális lehetőséget kínálni.

Érvek és ellenérvek

Mivel a teljesítményteszt nem áll módjában, beszéljünk néhány további részletet az egész ingyenes WordPress tárhely-üzletről. Nevezetesen, az előnye és hátránya.

Először: a profik:

Ez ingyenes. Duh!

És itt megállhatunk a profikkal.

Úgy értem, igen, vannak még olyan esetek, amikor mélyebb pillantást vetünk a motorháztető alatt, de nézzünk szembe a tényekkel: nem kapsz ingyenes tárhely-fiókot a szolgáltatásokhoz, hanem megkapod, mert ingyenes.

És ne tévess be téged, hogy ingyenes lenni hatalmas profi! Valószínűleg ez a legjobb profi a történelem történetében.

Ezután a hátrányok:

A hátrányok néhány alapvető dolgot eredményeznek:

Első mindenekelőtt a szerverek erősen korlátozottak – mint az itt is, nem fogja tudni elfogadni a nagyobb forgalmat.

 • Csak egyszerű beállításokhoz alkalmazhatók – legtöbbször egy webhely + egy adatbázis.
 • A teljesítmény szintén kissé alacsonyabb, mint a a fizetett alternatívák.
 • Vannak apró hibák itt-ott. Például Byetnek némi problémája volt a demo tartalom – különösen a médiafájlok – importálásával. Talán nincs elég RAM hozzárendelve egy hostfiókhoz?

Másodszor, bizonytalan a webhely tulajdonjoga és / vagy hogy bármilyen okból el lehet-e zárni egy éjszakát.

És harmadszor, "te vagy a termék." Mint mindenben, ha nem kell fizetnie a termékért, akkor te vagy a termék.

Ez esetleges állandó eladáshoz, spamhez stb. Vezethet. Erről többet beszéltünk a bejegyzés elején.

Ingyenes WordPress tárhely – megéri?

Mindezek mellett a végső véleményem az, hogy meglepő módon az ingyenes WordPress tárhely jó ideiglenes tesztek vagy más kísérleti projektek futtatásához. Koncepció bizonyítása, a webhely gyors működésének biztosítása stb.

Ugyanakkor nem kockáztatnám, hogy üzleti célokra használom fel, például e-kereskedelem, üzleti vállalkozás márkázási oldala vagy bármi hasonló. Lehet, hogy ez csak az én nézetem, de nem bíznék az üzleti vállalkozásomban a házigazda mellett, hogy nem fizetnek pénzt, ezért nincs tőkeménye vagy nem kérdezem, amikor bizonyos követelményeim nem teljesülnek. Akkor ott van a webhely tulajdonjogával kapcsolatos bizonytalanság is, amelyet már említettem. Csak nem az a fajta stressz, amelyet hajlandóak kezelni.

Tehát dióhéjban (bár csak a saját személyes véleményem szerint):

 • Ingyenes tárhely egy tiszta hobbi / nem kereskedelmi célú projekthez? biztos.
 • Ingyenes tárhely valami komolyabbért? nem. Inkább fizetnék még azt a ~ 3 dollárt / hónapot a Bluehost-szal.

Mit gondolsz? Kísérletezett az itt említett ingyenes WordPress tárhely-platformokkal? Milyen tapasztalataik vannak velük? Vagy talán vannak még néhány említésre méltó játékos?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map