Hol megy a WordPress tárhely? Jobb felkészülés a Wix élményére ��

Hol megy a WordPress tárhely? Jobb felkészülés a Wix élményére ��

Hol megy a WordPress tárhely? Jobb felkészülés a Wix élményére ��
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

A WordPress tárhelypiac valószínűleg a leggyorsabban változó és legérdekesebb hely a WordPress ökoszisztéma területén. Rendszeresen hallunk absztrakt ötleteket "a piac versenyképesebbé válik", "a nagyobb szereplők megnehezítik a kis cégeket", és "a piac érlelődik"; A WordPress tárhelyén történik ez a változás.


A legnagyobb WordPress-házigazdák a felhasználói bázis egyre nagyobb részét veszik igénybe, és egyre nagyobb összegű finanszírozást vesznek igénybe. Mindazonáltal mindegyikük heves versennyel néz szembe, és bár feltételezhetjük, hogy az összes meglévő nagy házigazda túlél a következő öt évben, sokkal nehezebb a hívás, hogy ki fog fejlődni az elkövetkező öt évben.

A WordPress tárhelypiac jövője tehát ablakot kínál a WordPress gazdaság többi részéhez. Ez a bejegyzés megpróbálja a jövőre nézni, azzal érvelve, hogy az intenzív verseny a házigazdákat a "igazán menedzselt" tapasztalat, ahol minden, amire szüksége van, gondoskodik rólad.

Nem nehéz elképzelni egy olyan jövőt, ahol a WordPress tapasztalata nagyban különbözik a legnépszerűbb gazdagépektől, akiknek mindegyike rendelkezik saját kezelt platformokkal, amelyek gondoskodnak a biztonságról, a biztonsági mentésekről és a frissítésekről; oldalépítő tapasztalatok; és egy válogatott csomag előre telepített kiegészítőket vagy plugin-extrákat.

Hirtelen a hostolt WordPress élmény Wix vagy Squarespace, kivéve, ha a WordPressen fut.

Az elérési út azonban bonyolult és egyáltalán nem biztos. Kezdjük a legalapvetőbb kérdésekkel, és vegyük innen.
Wordpress hosting jövőben

Pontosan mi a WordPress tárhely?

A WordPress-gazdagé válás követelményei minimálisak: a PHP 7.2-es verziója, a HTTPS és a MySQL 5.6-os verziója vagy a MariaDB 10.0-as verziója támogatott. Ez azt jelenti, hogy szó szerint ezer potenciál van "WordPress-házigazdák" a fogyasztók közül lehet választani.

Ez problémát jelenthet a fogyasztók számára, és a házigazdák közötti megkülönböztetés egyre bonyolultabb feladat. A hosting cégek ezt természetesen felismerik, és így megtesznek mindent, hogy megkülönböztessék magukat. A legalapvetőbb szinten ez magában foglalja a WordPress-specifikus hosting csomagok felkínálását vagy a WordPress speciális gazdagéppént való pozicionálását. 2010-ben ez körülbelül annyira bonyolult volt, mint a "WordPress tárhely" kapott.

Azóta a fogadó cégek szívesen különböznek egymástól. A WordPress szakemberek most már hajlamosak a WordPress webhelyének üzemeltetésével járó nehéz emelők vigyázására. A legtöbb a kiszolgáló szintjén kezeli a biztonságot, a gyorsítótárazást és a teljesítményt. Egyes házigazdák egy lépéssel tovább mennek, automatikusan frissítve a WordPress programot, és egyes esetekben az ön pluginjait. Mindegyik WordPress-specifikus támogatást nyújt. 2018-ban néz ki ez a legtöbb speciális WordPress-tárhely.

Néhány hosting cég kedveli WP motor, Kinsta és Az Automattic WordPress.com (többet megérintünk arról, hogy miért helyes úgy gondolni, hogy később a WordPress.com webhelyet tárol.) csak a WordPress webhelyet fogják üzemeltetni. Mások, mint például SiteGround, Folyékony web és Hajrá apu tartott "WordPress szakemberek", de továbbra is olyan webhelyeket tárol, amelyek nem épülnek be a WordPressen.

WordPress tárhely: már nem rés

A változás, amely ezt a váltást vezette "itt egy tárhelyfiók, amelyre a WordPress telepíthető" nak nek "itt egy WordPress webhely, amely gondoskodott az ön számára" a kereslet. A fogyasztók a WordPress tárhelyet szeretnék, és ez egy rést nyújtó kínálatból átvette valami olyat, amellyel az egész hosting üzleti vállalkozást felépítheti.

Ezenkívül a WordPress piac elég nagymértékűvé vált, hogy életképes fülkék legyenek benne "WordPress tárhely".

Rengeteg példa van erre: a legolcsóbb WordPress gazdagépektől, amelyek havonta dollár alatt kínálnak csomagokat, ahol a modellt legjobban "forrás és égés" (az új ügyfelek gyorsan csatlakoznak és távoznak, de olyan sok új ügyfelet vesz fel, hogy minden rendben van) egészen a kezelt WordPress tárhelyig, amely mindent képes kezelni a legalacsonyabb webhelyekig.

Az igazán érdekes növekedés történt ebben a kezelt tárhelyben, különösen az alsó oldal felé. Ez az, ahol a fogadó cégek építik legérdekesebb termékeiket, és valószínűleg ott, ahol középtávon jövedelmezőbb növekedésüket látják.

Ennek az alacsonyabb szintű menedzselt tárhelynek van értelme: az ügyfél hajlandó egy kis díjat fizetni egy jó termékért, így ez jövedelmezőbb lehet, és bár mindenkinek meg kell szereznie az alapterméket (jó, gyors és megbízható WordPress tárhely), az extrákkal való hozzáadottérték hatalmas lehetősége.

Továbbá, mivel ezek az extrák sok WordPress-tárhelyhez kapcsolódó fájdalmat eltávolíthatnak, ez sokkal inkább egy teljesen kezelt webhely-készítőnek tűnik, mint a Squarespace vagy a Wix. Most, ha weboldalt szeretne felépíteni, a Wix hihetetlenül egyszerűvé teszi, és a tárhely szolgáltatók ezt tudják. A végső tárhely-ügyfelek inkább azért számítanak, hogy inkább egy weboldallal rendelkeznek, nem pedig önmagában a webhely-készítménnyel, tehát míg ezek a weboldal-készítők fenyegetést jelentenek a mérsékelt WordPress számára, ők óriási fenyegetést jelentenek a tárhelyszolgáltatók számára..
wix

Így láthatja, hogy ennek az alacsony szintű kezelt WordPress-tárhelynek miként kell középtávon teljes mértékben menedzselt WordPress-webhely-készítő platformmá válnia, és hogy hosszú távon ennek kell lennie a központi hosting terméknek. Ez az oka annak, hogy jelenleg a WordPress tárhelyén nagyon sok érdekes változás történik, és ez a lencse, amelyen keresztül a változásokat meg kell nézni. Nézzük meg néhány sajátosságot erre szem előtt tartva.

A WordPress jövőbeli tárhelye: az akvizíciók szaktudást, extrákat és közösségi értéket vásárolhatnak meg

Az elmúlt 10 évben az iThemes a WordPress termékek köré épített egy céget. Termékcsaládjuk tartalmaz biztonsági mentési plugin-t, biztonsági plugin-t, több WordPress-webhely figyelésére szolgáló irányítópultot és egy WooCommerce jelentésbővítményt az üzlettulajdonosok számára. Míg elkezdték a WordPress témák készítését, ezek voltak a fő termékek.

Ithemes
2018 januárjában fogadó cég A Liquid Web megszerezte az iThemes szoftvert egy készpénzes üzletben, amely magában foglalta az iThemes termékeit és csapatát. A WordPress-webhely hozzáadott értékének hozzáadása révén a WordPress-webhely tárhelyének terheinek kiküszöbölése érdekében ez sok értelmet jelent.

A Liquid Web az elmúlt években próbálta javítani a WordPress kínálatát, és a WordPress szakértőkből álló csoport és egy olyan termékcsoport megvásárlásával, amely integrálható a hosting kínálatába, felgyorsítja ezt a folyamatot. Az iThemes eközben egy szigorúbb versenykörnyezettel szembesült – a témáértékesítése már hanyatlott, és a Jetpackhoz hasonló termékek komoly versenyt jelentenek biztonsági és biztonsági termékeiért – és az akvizíció lehetővé teszi csapata összetartását és a versenyhez szükséges nagyobb erőforrások biztosítását. megy előre.

godaddy pro oldalak
Hasonló a történet a GoDaddy-vel az elmúlt években: miután korábban küzdött a WordPress szakemberek növekvő piacán, 2016 végén a GoDaddy megvásárolta a ManageWP-t, a webhelykezelő és biztonsági mentési szolgáltatást..

Egy évvel később bejelentették Pro oldalak, minden ügyfél számára elérhető kiegészítő, amely nagy mennyiségű webhelykezelést és biztonsági mentéseket kezel. Ismerős?

A Pro Sites jelenleg nem igazán különbözik a ManageWP szolgáltatásoknak a GoDaddy tárhely melletti használatában. De hasonlóan a Liquid Web iThemes-hez, ez a kiegészítő termékek mély integrációja révén a GoDaddy Pro tárhely vonzóbbá válik a fogyasztók számára. Különbözteti meg őket a WordPress többi potenciális gazdagépek ezreitől, és első lépésnek kell tekinteni a teljesen kezelt megoldás felé.

Hasonló történet a GoDaddyéval biztonsági szolgálat megszerzése Sucuri tavaly és a Beaver Builder Lite csomagolása az előző évben, és listázás "húzza az oldalkészítőt" mint a WordPress tárhelyterveik kulcsfontosságú értékesítési pontja.

A teljesen kezelt lencse megmutatja, hogy ennek miért van értelme: a népszerű oldalt készítők nagyszerű akvizíciós célpontok lennének: ahelyett, hogy ezeket a tárhelyi termékkel csomagolná, erős érvként láthatja a teljes bővítmény megvásárlását, és az egyéni élmény kialakítását, amely tökéletesen megfelelő a tárhely infrastruktúrájába, majd ezt egyedülálló hozzáadottérték-értékként büszkélkedhet.

Oldalak készítői vagy sem, az iThemes, a ManageWP és a Sucuri nem lesznek az utolsó akvizíciók vagy partnerségek: bármi olyan WordPress-téma vagy plugin-üzlet, amely tehetségeket és jó termékeket adhat hozzá a tárhelyszolgáltatáshoz, érdekli a fogadó cégeket.

Hol illeszkedik a WordPress.com??

Eddig megbeszéljük a meglévő WordPress-házigazdákat, akik megpróbálják tehetségeket és szolgáltatásokat hozzáadni a kezelt WordPress-kínálatukhoz. Van egy olyan játékos, akiről általában nem gondolnánk, mint egy WordPress-üzemeltető társaságot, amelyet figyelembe kell vennünk: az Automattic WordPress.com.

Az Automattic hihetetlenül jó helyzetben van, hogy pontosan olyan tömegpiac által kezelt WordPress tárhelyet kínáljon, amelyről már tárgyaltunk. Hatalmas WordPress-szakértőkből álló csapatuk van, amely jelentős befolyással van a WordPress-projektre, kizárólag a WordPress-védjegy kereskedelmi felhasználásával rendelkeznek – és alapvetően már tömeges piac által kezelt WordPress-tárhelyet kínálnak a WordPress.com-on keresztül.

A WordPress.com-t korábban nem tekintették menedzselt WordPress-állomásnak, mert annak ellenére, hogy a várt funkciókat kínálja: biztonsági másolatot, frissítéseket és támogatást, az egyedi témák vagy pluginek telepítésének képessége korlátozta a platformot, és eltávolította a bővíthetőséget és testreszabhatóságot ami a WordPress-t ilyen vonzóvá teszi.

WordPress.com üzlet
Ez megváltozott a viszonylag új WordPress.com üzleti terv. A WordPress.com üzleti vállalkozás rendelkezik a többi terv összes jellemzőjével, de minden olyan rugalmassággal, amelyet általában elvár a WordPress-től: telepíthet egyedi témákat és bővítményeket.

Sokkal meglepőbb, hogy korlátlan forgalmat kínál (25 dollár alatt / hónap alatt), amely általában a legtöbb más kezelt WordPress gazdagép belépési szintje..

Továbbá, bár az utóbbi években Az Automattic Jetpack pluginja számos felügyelt stílusú szolgáltatást adott hozzá a többi WordPress-gazdagéphez, az összes WordPress.com-tervben való felkínálásával megváltoztatja a "saját üzemeltetésű" és ".com" A WordPress sokkal egyszerűbb – és az Automattic felelõssé teszi egy olyan funkcióval bíró termék felelõsségét, mint a versenytársai millió dollárt költenek a beszerzésükhöz. A Jetpack stratégiája az utóbbi években homályosnak tűnt, ám ebben az összefüggésben láthatjuk, hogy az egész miként kezd összekapcsolódni.

Az új Gutenberg szerkesztő szintén ide illeszkedik: a Gutenberg kijavítja a WordPress egyik legfontosabb gyengeségét a weboldal-készítő versenytársakhoz viszonyítva: a szerkesztőt. A Gutenberg a WordPress 5.0 verziójával frissítést kap a szerkesztő számára, amely javítja a WordPress élményét, de nem teljesen radikális változás. Adj neki még egy-két évet, és amikor a WordPress 6.0-on vagyunk, ez teljesen hihető és megvan egy teljes méretű, drag-and-drop weboldal-készítő.

Amikor ez megtörténik, különösen a WordPress.com kiemelkedő helyzetben lesz, hogy kihasználja a WordPress rugalmasságát és Gutenberg megközelíthetőségét, mindezt a Squarespace-hez hasonló áron. Mi az a fajta mély integráció? "teljesen menedzselt" egyre inkább úgy néz ki, mint az elkövetkező években, és ésszerűen kiabálni, hogy ez az, ahol a WordPress tárhely zajlik.

Menedzselt WooCommerce tárhely, hogy belépjen a színpadra

Már látunk további példákat erre a mély integrációra egy nagyon sajátos résen belül. A legjobb példa erre a kezelt WooCommerce tárhely vészhelyzete.

WooCommerce tárhely
A Liquid Web új ​​hirdetményt jelentett be menedzselt WooCommerce opció ez év elején, és nem lesznek utoljára. Nagyon sok minden egyben, amely magában foglalja a WordPress gazdagéptől elvárható összes műszaki tulajdonságot, a témákkal, az oldalkészítővel, a korlátlan termékekkel, a kép támogatásával (beleértve a miniatűrkezelést, a képkeretek és a kép zoomját), elemzés és SEO optimalizálás.

Hagyományosan nem így gondolunk a WordPress tárhelyére, és sokkal hasonlóbbnak tűnik, mint a Squarespace, a Shopify és a Wix – kivéve a zárt platform korlátozásait.

Lehet, hogy az Automattic a teljesen kezelt WordPress élmény megteremtését fogadja el, de ez mégis sok helyet hagy mások számára a WordPress belsejében. A kezelt WooCommerce tárhely a legjobb példa erre eddig; számíthat erre többet az elkövetkező hónapokban és években.

Válasz a változásokra

A nagy támogatással a „WordPress gazdaként” való pozicionálása már egyszer is vonzó volt a fogyasztók számára. De a WordPress felhasználói bázis hatalmas növekedésével és a tárhelyszolgáltatók elterjedésével a „WordPress tárhely” nem az a rés, amely régen volt.

Annak érdekében, hogy elkülönüljen a fogyasztók számára rendelkezésre álló hatalmas lehetőségektől, a fogadó cégeknek adaptálniuk kell szolgáltatásaikat és a tendenciát "teljesen menedzselt" az utóbbi években valószínűleg felgyorsul.

Hogy mekkora növekszik a WordPress felhasználói bázis innen, azt még meg kell látni. Még a WordPress felhasználói meglévő készletében is, a széles körű igények továbbra is ösztönzik az innovációt a fogadó cégek körében; mégis, ahogy a házigazdák kínálnak "teljesen menedzselt" ésszerű feltételezés, hogy ez lehet a jövő weboldal-készítő platformja.

Maga a WordPress a nagy változások szélén áll, új szerkesztő, Gutenberg formájában. Ez csak egy lépés a következő években bekövetkező jelentős változások felé. Valószínűleg a legjobb, ha most felkészülünk.

Mit vesz ide? Gondolod, hogy a WordPress tárhelypiac drasztikusan megváltozik ahhoz képest, mint az elmúlt néhány évben?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, jutalékot kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector