6 lépés a WordPress áthelyezése új szerverre vagy gazdagépre (leállás nélkül)

A WordPress áthelyezése új szerverre vagy gazdagépre


A WordPress új szerverre vagy gazdagépre történő áthelyezésének megkísérelése félelmetes feladat lehet, és nem csak kezdőknek, de még akkor is, ha eléggé tapasztalt WordPress-felhasználó.

Mindez azért van, mert a WordPress áthelyezése egyik gazdagépről a másikra teljesen más típusú kihívás, mint egy 100% -ban új webhely indítása.

Ne izzadj! Fedeztük magunkat. Így lépésről lépésre helyezheti el a WordPress-t egy új szerverre vagy gazdagépre, és nincs közöttük állásidő.

Itt található az ütemterv, hogy mit fogunk csinálni:

Készítsen biztonsági másolatot a webhelyről → helyezze át a biztonsági mentést az új gazdagépre, → állítsa helyre ott → irányítsa át a domain nevet, hogy a látogatók közvetlenül az új gazdagépre menjenek.

1. lépés: Másolja ki a webhelyet

A WordPress új szerverre történő áthelyezéséhez az első lépés, hogy biztonsági másolatot készítsen a webhelyről (amelyet azután el lehet vinni az új gazdagépre, és ott helyreállíthatja)..

Számos módszer létezik ennek megvalósítására. Még olyan szolgáltatások is vannak a piacon, amelyek gondoskodnak a folyamatról az Ön számára, nem is beszélve tucatnyi különféle pluginról, amelyek zökkenőmentes biztonsági mentést / helyreállítási élményt ígérnek.

Itt az egyik legjobb megoldásra összpontosítunk. Néhány ok:

 • minden gazdagépen használható
 • ez ingyenes
 • csuklásmentesen működik

Ezt a megoldást hívják Duplikátor – egy WordPress plugin. Nagyon jó sajtó érkezett az interneten, és nagyon jó okból. Egyszerűen. Csinál. Munka.


Másoló - WordPress Migration plugin Másoló – WordPress Migration plugin

Szerzői): Snap Creek

Aktuális változat: 1.3.34

Utolsó frissítés: 2020. május 16

duplicator.1.3.34.zip


98% Értékelések


1.000.000 + telepítések


WP 4.0 + szükséges

Oké, szóval indítsa el a Duplicator programot. A telepítési folyamat szokásos, tehát ott nincs meglepetés.

Ha kész a pluginről, lépjen a Duplicator-ba, és kattintson a Újat készíteni gomb mellett csomagok:

A WordPress áthelyezése új szerverre vagy gazdagépre: először hozzon létre egy új biztonsági másolatot

A következő képernyőn átnézheti a biztonsági mentés paramétereit, ha szeretné, de ez nem kötelező. Ha siet, egyszerűen kattintson a gombra Következő.

következő

A következő szakaszban a Duplicator átvizsgálja az aktuális tárhelybeállítást, és kiértékeli a beállítás kompatibilitását annak érdekében, hogy a biztonsági másolat gondtalan legyen..

Itt és ott láthat értesítést a házigazdától függően, de a legtöbb esetben nem kell aggódnia ezek miatt. A Duplikátor néhány tippet is ad arról, hogyan lehet ezeket megtisztítani és folytatni a biztonsági másolat készítését.

Ha bármilyen észrevételt lát, ellenőrizze a Igen mezőbe, majd kattintson a Épít gomb. Ha nincsenek értesítések, akkor kattintson a Épít gombra azonnal.

épít

Itt a Duplicator csinálja varázsait ��. A biztonsági mentési folyamat a webhely méretétől függően eltarthat egy ideig. Az ablakot nyitva kell hagyni, amíg be nem fejeződik!

biztonsági mentés

Amikor a biztonsági mentés befejeződik, a következő megerősítő képernyő jelenik meg:

Letöltés

Töltse le a telepítő fájlt és a biztonsági másolatot tartalmazó archívumot. Szüksége lesz rá, ha a következő lépésekkel halad át, hogy a WordPress-t új szerverre helyezze.

2. lépés: Készítse el új gazdagépét

Mielőtt az új állomás megkapja a biztonsági másolatot, elő kell készítenie azt néhány dolgot gondozva:

 • adja hozzá a domain nevét a szerverhez
 • hozzon létre egy üres adatbázist a webhelyhez
 • (opcionális) másolja az e-mail címeit

Fedezzük fel, hogy mindezt hogyan tehetjük meg a következők szerint:

A legtöbb webtárhely a cPanel használatával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját maguk állítsák fel tárhelyi környezetüket anélkül, hogy meg kellett volna érteniük, mi történik a motorháztető alatt. Ha az új gazdagép más kezelőpanelt használ, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, hogy az Ön a három feladatot elvégezze.

A hostnak megadnia kellett a cPanel bejelentkezési adatait a regisztráció során. Keresse meg ezt az e-mailt a postafiókjában. Néhány házigazda lehetővé teszi, hogy közvetlenül a fő ügyfélterületről menjen a cPanelbe. Például:

A cPanel elérése a Bluehost segítségével: Bluehost cpanel

Adja hozzá domain nevét az új szerverhez

Miután bejelentkezett a cPanelbe, lépjen a DOMAINS szakasz, és kattintson a gombra Addon Domains:

addon domainek

Írja be domain nevét a Új domain név terület. A másik két mező automatikusan kitöltendő. Kattintson Domain hozzáadása.

új domain

Egy másodperc múlva látni fogja az új domainjét a listán. Ebben a szakaszban a szerver készen áll a domain név és a webhely üdvözlésére.

domain készen áll

Hozzon létre egy új adatbázist

A WordPress új szerverre való áthelyezéséhez a következő lépés egy üres adatbázis létrehozása. Ez lesz a webhely adatainak új otthona.

Új adatbázis hozzáadásához a cPanelben görgessen le a ADATBÁZISAINAK szakasz, és kattintson a gombra MySQL adatbázis varázsló.

adatbázis varázsló

Ez egy hasznos lépésről lépésre felület, amely végigvezeti Önt egy új adatbázis létrehozásának folyamatán.

 • Az 1. lépés az adatbázis nevének kiválasztásáról szól.

db név

 • A 2. lépés olyan felhasználói fiókok létrehozásáról szól, amelyek majd hozzáférhetnek az új adatbázishoz. Az új felhasználói fiók az, ahogyan a WordPress oda-vissza hozzáfér az adatbázishoz. Töltse ki a szükséges mezőket, és jegyezze fel valahol a felhasználónevet és a jelszót. Később szüksége lesz ezekre.

db felhasználó

 • A 3. lépés az utolsó lépés, és itt kell hozzárendelnie új felhasználói fiókját az új adatbázishoz. Egyszerűen válassza ki Minden PRIVILÉGIA és kattintson a gombra Következő lépés.

db hozzárendelés

Az új adatbázis éppen hozzáadásra került!

(Opcionális) helyezze át e-mail címét az új szerverre

A legtöbb felhasználónak legalább egy egyedi e-mailje van beállítva a domain név alatt. Te? Más szavakkal, van e-mail címed, például né[email protected]?

Ha igen, olvassa el ezt a részt. Ha nem, ugorjon a következő lépésre.

Amikor áthelyezi a WordPress-t egy új szerverre, akkor ténylegesen áthelyezi a domain nevét az új gazdagépre is, így minden e-mailje elkezdi érkezését az új gazdagépre..

Ha azonban nem állította be megfelelően az e-mail fiókokat az új szerveren, akkor ezek az e-mailek vagy valahol eltűnnek, vagy "kézbesítés nélkül: a címzett nem létezik." Azt hiszem, nem erről van szó.

Szerencsére ennek megelőzése nagyon egyszerű:

A cPanel alkalmazásban görgessen le a EMAIL szakasz, és kattintson a gombra E-mail fiókok:

e-mail fiókok

Kattintson a + teremt gomb a jobb oldalon.

hozzon létre e-mailt

Amit most megtesszük, az a meglévő e-mail címek hozzáadása az új szerverhez.

A következő forma:

e-mail hozzáadási űrlap

 • Tartomány – válassza ki az új domain nevét – amelyet mozgat
 • Felhasználónév – ez fontos (!), Ugyanazt a felhasználónevet kell megadnia, mint amelyet az előző gazdagépen használt; ha például az Ön e-mail címe [email protected], akkor a felhasználónév jelölés
 • Jelszó – új jelszó, nem kell, hogy megegyezzen a régi jelszóval
 • Tárhely – legjobban beállítva Korlátlan

Kattintson + teremt hogy befejezze a beállítást.

�� Ha több e-mailt állított be a régi gazdagépen, ismételje meg a folyamatot mindegyiknél.

Az e-mail címét látnia kell a listán.

meglévő e-mailek

Ebben a szakaszban az új gazda készen áll arra, hogy fogadja a domainjére küldött összes beérkező levelet.

3. lépés: Töltse fel a webhelyet az új gazdagépre

Miután a domain név és az adatbázis készen áll (és e-mailben is), most feltölthetjük a teljes webhelyről készített biztonsági másolatot az új szerverre.

Ehhez a cPanelben görgessen le a FILES szakasz, és kattintson a gombra Fájl kezelő:

fájl kezelő

Keresse meg az új domain névhez létrehozott könyvtárat – amelyet átvittél. A legtöbb esetben ez a következő lesz: public_html / YOURDOMAIN.com.

pálya

Azonnal csak töltsön fel webhelyének archívumát – az, amelyet a Duplicatorból kapott. Ne felejtsd el feltölteni az archívumot (zip) és az installer.php fájlt sem. Ez a könyvtár, ahol a végén minden végződik, amikor a WordPress-t egy új kiszolgálóra helyezi át.

feltöltés

4. lépés: Szerkessze a helyi host fájlt

Ebben a szakaszban már majdnem készen áll a weboldal végső importálására, és az összes fájl és adat továbbítására.

Azonban! Mielőtt ezt megtenné, el kell érnie az új szervert a böngészőn keresztül a helyi számítógépről. Ez önmagában meglehetősen egyszerűnek tűnik, de van egy probléma, amelyet meg kell oldani:

Jelenleg domainjét még nem hivatalosan átirányították az új szerverre – még nem tettük meg a leállások megakadályozására, és ezt csak a legutóbbi pillanatban fogjuk megtenni. Mindez rendben és dandy, de azt is jelenti, hogy az új szerver alapvetően láthatatlan a nyilvánosság számára (köztük Ön is), és közvetlenül nem érhető el..

Ennek kiküszöböléséhez konfigurálhatja a helyi számítógépet úgy, hogy manuálisan lépjen az új szerverre, amikor a webhely domainjét keresi.

A következőképpen teheti ezt:

Először térjen vissza a cPanel oldalához, és nézd meg, mi az új szerver IP-címe. Ez az információ általában az oldalsávon látható. Példa:

szerver ip

Jegyezd meg ezt a címet valahol; egy perc alatt szüksége lesz rá.

A gazdagép fájl szerkesztése Windows rendszeren:

A gazdagép fájl a C: \ Windows \ System32 \ illesztőprogramok \ stb. Mappában található. Lehet, hogy rejtett, ezért érdemes módosítania a fájl megjelenítési beállításait annak megtekintéséhez.

A gazdagép fájlnak nincs kiterjesztése, de egyszerű szöveg formátumban van, ami azt jelenti, hogy megnyithatja azt a Jegyzettömb segítségével.

A fájl végén adjon hozzá egy új sort:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Például:

10.21.11.192 YOURDOMAIN.com

Mentse a fájlt.

A gazdagép fájl szerkesztése Mac-en:

Tűzjelölje a Terminal alkalmazást. Megtalálhatja az App Launcher segítségével.

Írja be a sudo nano / etc / host fájlt és nyomja meg az enter billentyűt.

Írja be rendszergazdai jelszavát, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Most a Nano szövegszerkesztőben vagy, és nyitva van a hosts fájl.

nano

A nyílbillentyűkkel helyezze a kurzort aljára.

A fájl végén adjon hozzá egy új sort:

YOUR.SERVER.IP.ADDRESS YOURDOMAIN.com

Például:

10.21.11.192 YOURDOMAIN.com

Miután megvan a vonal, tartsa lenyomva a "Ellenőrzés" és "O" gombokat a fájl mentéséhez, majd "Ellenőrzés" és "x" kilépni.

Mostantól kezdve, amikor megpróbál navigálni a webhelyére a böngészőből, egyenesen az új szerverre kerül.

�� Hangsúlyozzuk, hogy csak Ön férhet hozzá webhelyének új szerveréhez. Mindenki továbbra is a régi szerverre megy, amikor megpróbálja megnézni a webhelyet. Tehát véleményük szerint még nem helyezte át a WordPress-t egy új szerverre.

5. lépés: Telepítse a webhelyet az online telepítőn keresztül

Indítsa el a böngészőt, és keresse meg a YOURDOMAIN.com/installer.php oldalt.

Miután ezt megtette, meglátja a telepítő fő felületét. Itt csak annyit kell tennie, hogy elfogadja a feltételeket, és kattintson a gombra Következő.

másoló telepítője

A következő lépés, ahol be kell írnia az új adatbázis kapcsolat adatait – az üres adatlapot, amelyet pár perccel ezelőtt létrehozott.

db beállítás

A legtöbb házigazda számára a Házigazda az értéket localhost-ra kell állítani. Kattintson Teszt adatbázis amikor az összes mező kitöltve van.

Ha minden jól ment, akkor ezt látnia kell:

db siker

Kattintson a gombra Következő folytassa, majd erősítse meg a felbukkanó üzenetet a telepítő futtatásához.

kettyenés Következő ismét a következő képernyőn, hogy megerősítse a webhely címét és URL-jét.

Néhány másodperc múlva a telepítésnek be kell fejeződnie. Így néz ki a végleges megerősítő üzenet, amikor sikerül áthelyezni a WordPress-t egy új szerverre:

A WordPress áthelyezése új szerverre vagy gazdagépre: Másoló siker!

Jó ötlet jelölni a jelölőnégyzetet, "Telepítő fájlok automatikus törlése …"

Kattintson Rendszergazda bejelentkezés az új gazdagép webhelyének WordPress irányítópultjához való hozzáféréshez. Az összes WordPress-fiókja megegyezik a webhely új gazdagépre történő áthelyezése előtti állapotával.

A bejelentkezés után megerősítést kap a telepítőfájlok eltávolításáról. Valószínűleg már nincs szüksége a Duplicator pluginre, ezért folytassa és deaktiválja / törölje.

Láthatja webhelyét az új szerver teljes dicsőségében, amikor a YOURDOMAIN.com oldalra lép. Ne feledje, hogy éppen most látja (még nem tették nyilvánosságra az interneten) – ennek oka a házigazdák fájl dolga, amelyről egy perccel ezelőtt beszéltünk. Nézzük meg az utolsó lépésben:

6. lépés: Irányítsa át a domain nevet

Ebben a szakaszban a webhelyét teljes mértékben áttelepítették az új szerverre. Az utolsó lépés, amelyet most meg kell tennünk, az az, hogy megmondjuk az egész világnak (web), hogy menjen arra az új szerverre, amikor a webhelyét keresi – a régi szerver helyett.

Ez általában a domain név beállításában hozzárendelt névszerverek szerkesztésével történik. Ezek megváltoztatásához vissza kell térnie arra a helyre, ahol először regisztrálta a domaint.

A névszerver beállításainak megváltoztatásakor meg kell adnia az új névszerver DNS-címét – az új gazdagéphez hozzárendelt címeket. Ezeket a namserver címeket megtalálja az új gazdagép felhasználói paneljén.

Például a SiteGround-en megtalálhatja azokat, amikor ellátogat Fiókom → Információk & Beállítások fül → Fiók DNS:

SiteGround DNS

Ha webhelyét a Bluehost segítségével fogja tárolni, akkor valójában ugyanazokat a DNS-címeket használják minden webhelyen. Megtalálhatja ezeket a címeket itt.

Ha nehezen tudja megtudni, hogy mi a helyes DNS-cím, akkor mindig kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal az új gazdagépen. Nem fognak tudni, hogy nem jelent problémát.

Íme néhány útmutatás a névszerver beállításainak megváltoztatásához néhány népszerű regisztrátorral:

Miután beállította a domain DNS-beállításait arra, hogy az új szerverre mutatjanak, várnia kell egy ideig, mielőtt azok az egész weben elterjednének. Ez a folyamat általában kb. 48 órát vesz igénybe.

Gratulálunk, a webhelyét sikeresen áttelepítették, és megtanulta már, hogyan helyezze át a WordPress-t egy új szerverre! ��✨

Mi lesz a következő lépés után, amikor a WordPress-t új szerverre helyezi át?

Először is visszatérhet a host fájlhoz, és törölheti azt a kiegészítő bejegyzést, amelyet az áttelepítés során tett. Nem kell többé ez a sor.

Ezenkívül valószínűleg meg szeretné ellenőrizni, hogy az e-mail konfiguráció továbbra is működik-e az e-mail eszközben. Annak ellenére, hogy továbbra is ugyanazzal az e-mail címmel rendelkezik, valószínűleg megváltoztak a konfiguráció részletei.

Küldj magadnak néhány teszt e-mailt egy másik címről, és nézd meg, hogy megkapod-e őket. Ha nem, akkor ellenőriznie kell az új gazdagépet, és információkat kell beszereznie az e-mail szoftver megfelelő beállításáról.

És ennyi! A WordPress webhely most az új gazdagépen van.

Nehéz vagy a WordPress új szerverre vagy gazdagépre helyezése? Semmi nem világos az itt leírt folyamattal kapcsolatban? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map