[Studija slučaja DIO 2] Od 0 do 4.000… Kako smo razvili našu listu e-pošte – sve, od otvorenih cijena do CTR-a

Ovo je DIO 2 naše studije slučaja marketinga putem e-pošte. U 1. DIJELU razgovarali smo o našoj općoj strategiji za izradu popisa i marketingu e-pošte, našoj stopi rasta, obrascima za pretplatu koje koristimo, alatima koje koristimo za pokretanje tih obrazaca, što je naš pružatelj usluga e-pošte i zašto te kako uvjeriti ljude da pretplatiti. Obavezno to provjerite prije nego što prođete kroz ovaj dio.


Budući da smo već razgovarali o svemu što se odnosi na marketing putem e-pošte koji se događa na samom blogu, danas se usredotočimo na ono što se događa unutar mape pristigle pošte naših pretplatnika..

Drugim riječima, evo sve o e-porukama koje šaljemo, rezultatima koje dobivamo, kampanje koje vodimo itd. I Ono što je najvažnije, što djeluje, a što ne.

Pregled vrsta e-poruka koje šaljemo

U osnovi postoje dvije vrste e-poruka koje obično šaljemo:

 • "Nove obavijesti o postu" – gdje ljudima kažemo o nečemu novom što se objavljuje na blogu.
 • "Ekskluzivni sadržaj" – vodiči, vodiči i druge informacije koje se ne objavljuju drugdje – stvari koje su stvorene isključivo za bilten.

Moram također dodati da nijedan naš e-mail nije 100% automatiziran. To znači da se nove obavijesti o postu ne generiraju izravno iz RSS feeda niti se kopiraju i zalijepe iz sadržaja posta. Pišemo ih svaki po jedan. Na taj način možemo detaljno objasniti što se nalazi u svakom postu i zašto bi netko to želio pročitati.

"Ali što je s promocijom?"

Čujem te. Svoje e-poruke obično ne odvajamo u "sadržaj" vs "promocija." Mogli biste tvrditi da se na svaki ili neki način promovira nešto na jedan ili drugi način. Na kraju, kad spominjemo blog blog ili novu našu temu, to je još uvijek promocija. U osnovi, kad god postoji aktivna veza u tijelu e-pošte – što je uvijek – možete reći da je u određenoj mjeri promotivna e-pošta.

Kako je rečeno, nikad ne šaljemo čiste e-poštu usmjerene na prodaju. Uvijek postoji jedinstven i koristan podatak u svakoj poruci.

"Što je sa partnerskim vezama?"

Da, koristimo ih, ali ne sudjelujemo u bilo kakvim stalnim lansiranjima proizvoda. Affiliate linkovi koje uključujemo uvijek su pojedinačni spomen softvera / alata / usluga vezanih za temu e-pošte i nisu dio neke veće sheme neke vrste.

Struktura standardne poruke e-pošte

Bez obzira radi li se o naknadnoj obavijesti ili ekskluzivnom sadržaju, struktura je vrlo slična.

Evo primjera e-pošte od prije samo nekoliko tjedana:

e-primjer

Od vrha:

 1. (Nije vidljivo) Redak predmeta, koji ne mora uvijek biti 100% povezan sa sadržajem e-pošte (u ovom slučaju to je bilo: "Potrebna je statistika za WordPress").
 2. Općenito vrlo jednostavan dizajn. To je još uvijek HTML struktura, ali samo minimalna. Glavna je korist ovdje što nije pretjerano viknuta, a čini se lijepo na mobitelu. U osnovi, jedini brend je logotip.
 3. Uvod. Uvodi koje koristimo različiti su na osnovi e-pošte. Ponekad su kraći, ponekad duži. Ponekad više faktički, ponekad više vođeni pričama. Osobno nikad nisam vjerovao da poruke trebate držati duge ili kratke, već umjesto toga idite onim što je dobro za priču (više o podacima koji to podupiru u minuti). Na kraju, uvod je namijenjen prelasku čitatelja na sadržaj / vezu, a također im neka zna zašto im je taj sadržaj / veza zanimljiv.
 4. Glavne poveznice. Koristimo dvije od njih: sliku i gumb. Rekao bih da je glavna poveznica tipka i da je veza slika tu da uhvati onoga koji samo klikne sliku na impuls.
 5. Sama slika. Osim što poveznica, slika također ima za cilj učiniti e-poštu privlačnijom za pregled i izdvojiti je iz prethodnih poruka e-pošte. To je jednostavan vizualni znak.
 6. Blokada dodatnih veza. Više o tome u minutu.
 7. Fini tisak. U ovom je trenutku završeno tijelo e-pošte, a preostalo je samo malo informacija o boku koje bi i dalje trebale naći svoje mjesto u svakoj komercijalnoj e-pošti – što je bilten uvijek po definiciji. Ovdje imamo: informacije o tome zašto netko prima ovu e-poštu, vezu za odjavu pretplate, adresu naše tvrtke, otkrivanje podružnice (imamo je u obrascu prema zadanim postavkama, iako samo mali dio naših poruka e-pošte sadrži partnerske veze).

Učestalost

Upravo sada šaljemo e-poštu kad god se objavi novi post, koji je obično svakog drugog ponedjeljka i petka, te svake druge srijede.

Osim toga, te ekskluzivne sadržajne e-mailove šaljemo kad god… pa, kad god nam se sviđa. To je vjerojatno nešto što bismo mogli učiniti boljim i uvesti neki kalendar.

u sažetku, šaljemo oko dva e-maila svaki tjedan na naš glavni popis blogova.

Veze koje koristimo – što, zašto i kako

Kao što sam spomenuo par odlomaka gore, u našoj e-pošti obično nalazimo pregršt različitih poveznica.

Prvo su dvije glavne poveznice: slikovna veza i gumb:

slika-i-tipka

Te dvije glavne veze prilično su jasne. Mi jednostavno želimo dati glavnom postu onoliko izlaganja koliko je potrebno i osigurati da svi upoznaju o čemu se radi.

Zatim, tu je blok koji sadrži neke dodatne veze. Ovako:

linkovi-blok-kopija

Njegovo obrazloženje je sljedeće:

U tom trenutku, kada netko prođe kroz dvije glavne veze i nije kliknuo, tada ih ili uopće nije zainteresiran ili poruka dosad nije bila dovoljno uvjerljiva za njih..

Ovaj dodatni blok veza trebao je popraviti to i eventualno dobiti još nekoliko klikova. U njemu povezujemo određene dijelove članka (odvojene HTML-om oznake). Sidra koja se koriste su kombinacija stvarnog podnaslova iz članka i neke autorske autorske kreacije s naše strane.

Otkrili smo to ovaj blok veza stvara 21% dodatnih klikova. (Drugi način da to kažemo: povećava CTR za 21%.)

Još jedna stvar koju ste dobili pomoću takve metode je sjajna studija o snazi ​​vašeg copywriting-a. Na primjer, evo jednog od naših izvješća (za e-poruku u kojoj se spominje nedavni naš vodič):

linkovi-blok-kopija

Kao što vidite, prva se fraza ističe i uspjela je dobiti većinu dodatnih klikova. Ova vrsta podataka može se istražiti u različite svrhe, primjerice, kad se smisle nove ideje o sadržaju.

"Ali što je sa tekstualnim vezama ili čak običnim tekstualnim e-mailovima?"

Pa, mi smo to testirali. U nekom smo trenutku naš popis podijelili na pola i poslali isti e-mail kao običan tekst i pomoću standardnog dizajna.

usporedba:

split-e-1a
split-e-1b

Točni rezultati:

Oblikovati:

split-e-1a-r
Običan tekst:

split-e-1b-r

Zašto razlika u otvorenim stopama? Vjerojatno zbog standarda Neispravnost u ispitivanju. Općenito, nemojte paziti na sirove brojeve, već više na postotke – CTR.

Sigurna sam da se još uvijek može argumentirati za tekstualne e-poruke i linkove u običnom tekstu. Ali u našem slučaju, nema baš nikakve primetne razlike. A ni statistički nije značajno:

Testirano s http://getdatadriven.com/ab-significance-testTestirano s http://getdatadriven.com/ab-significance-test

Još jedna vrsta veze s kojom smo eksperimentirali (i nastavljamo je koristiti kad god to ima smisla) je veza s prečacima.

Primjer:

prečac

U osnovi, veza za prečace namijenjena je našim pohlepnim fanovima – ljudima koji ne žele nužno trošiti vrijeme na čitanje e-pošte, nego radije idu ravno na blog.

Gledajući našu statistiku, mogu reći da ako se poveznica s prečacima nalazi u e-poruci, čini oko 36% klikova s ​​te adrese e-pošte..

Kako ga koristiti? Pa, mislim da postoji samo jedan zahtjev, a to je da je vaša e-pošta dovoljno dugačka, da biste zapravo imali prostora za uključivanje veze prečaca. I to je točno kako to radimo – kad god postoji dovoljno kopija, povezujemo negdje na početku.

Polet. Uvijek pokušajte ostvariti dodatne klikove jednostavnim uključivanjem više veza u vašu e-poštu. To može biti jednostavno poput povezivanja s istim URL-om nekoliko puta (putem uobičajenih veza i veza za prečace). Međutim, ako želite ići dublje, izradite prilagođene usidri se u vašem sadržaju, a zatim više puta povežite s tim određenim dijelovima članka.

Otvorene cijene i CTR-ovi koje dobijamo

Dakle, uzeo sam zadnjih 20 naših kampanja i procijenio prosjek brojeva. Naša uobičajena otvorena stopa iznosi 26%.

Prosječno CTR je 5,8%. Ali ne vjerujem da je to vrlo informativan broj. Mislim, na to jako utječu podijeljeni testovi koje radimo i broj veza koje imamo u svakoj e-pošti.

Izvučeni-statistika

Drugim riječima, pri izračunavanju CTR-a dolazi do slike više čimbenika, dok je gledanje otvorenih stopa mnogo jednostavnije – svaka e-pošta ima samo jednu naslovnu liniju, što je glavna odrednica primatelja.

Evo nekoliko detaljnijih statistika. U prosjeku za svaku e-poštu šaljemo:

5,3

5,3% klikova koje dobivamo dolazi s glavne slike slike.
17,9

17,9% klikova dolazi iz bloka dodatnih veza.
37,2

37,2% klikova dolazi s veze prečaca (za e-poruke koje imaju).

 
59,1

59,1% klikova dolazi s glavne tipke.
 

Osim toga. Nije iznenađujuće što se većina klikova i otvaranja događa u prva 24 sata nakon slanja e-pošte.

No zanimljiviji je podatak da se 60,3% ukupnih klikova dogodi u prvih 5 sati.

Evo primjera raspodjele klikova (zelena) i otvorenih stopa (plava) na vremenskoj traci za jednu od naših kampanja; svaka točka je sat:

Vremenska Crta

Mogućnost gledanja ovakvih brojeva i statistika upravo je razlog zašto smo odlučili koristiti kvalitetan alat treće strane (u našem slučaju – SendinBlue) za slanje e-pošte. Iako bi rad s jednim od Amazonovih poslužitelja ili rukovanje svime u kući bilo jeftinije, ne bi nam davali takve uvide.

Potičem vas da krenete sličnim putem … samo odaberite svog davatelja usluga e-pošte i dopustite im da se uvelike dižu, tako da se ne morate brinuti zbog stvari poput isporučivosti, pritužbi, filtera za neželjenu poštu i slično.

Duga kopija e-pošte i kratka kopija e-pošte – što je najbolje?

Ah, da … jedno od zimzelenih pitanja u marketingu e-pošte:

"Trebam li slati kratke ili duge?"

Upozorenje. Najkorisniji odgovor u cijelom svijetu koji vam dolazi:

Ovisi.

Oprosti.

Ali glavno o čemu ovisi je: Imate li puno za reći?

Osim toga, ne vidimo nijedan pouzdan podatak koji bi ijednom pristupu dao prednost.

Evo jednog od naših testova:

Duga e-pošta – otvara se i CTR:

split-e-2a-r
Kratka adresa e-pošte – otvara se i CTR:

split-e-2b-r

Opet razlika u otvorima … nitko ne zna zašto je tamo.

Pogledajmo brojke statističkih značajnosti. To je rezultat podijeljenog testa u kojem je verzija A bila duga adresa e-pošte, a verzija B kratka. Veliki brojevi predstavljaju otvore, a mali brojevi klikovi:

split-e-2

Kao što vidite, te razlike nisu statistički značajne.

… Ili možda jesu, ali samo moramo dublje kopati?

Evo što mislim. Duga e-pošta bila je sadržajna e-pošta. Drugim riječima, umjesto da se povezuje na post na blogu, on je sam po sebi dijelio jedinstvene informacije, a zatim se povezao s nizom alata / rješenja izravno iz tijela e-pošte. Neke od tih veza bile su podružnice. Ukupno smo dobili 134 klikova proizvoda s te adrese e-pošte.

Međutim, kratki je email zauzeo drugačiji pristup. Umjesto povezivanja s proizvodima, povezala se s resursom na blogu, koji je potom povezao te iste proizvode. Ljudi koji su sleteli na tu stranicu, kliknuli su na te veze ukupno 46 puta.

Zaključak? Duga se e-pošta pokazala mnogo boljom (klikni). Zapravo nam je dalo 191% više klikova.

Da budem iskren, očekivao sam da će kratka poruka e-pošte nadmašiti dugačku prilikom prvog postavljanja testa. Vidjeti je obrnuto, bilo je iznenađenje.

Polet. Ne postoje niti jedna smjernica koja odgovara svima. Eksperimentirajte s dugom i kratkom e-poštom. Pogledajte što bolje funkcionira za vašu specifičnu situaciju.

Što je sljedeće?

Glavne dvije stvari koje ćemo raditi u skoroj budućnosti su: (A) eksperimentira s frekvencijom i (B) uvodeći bolju segmentaciju popisa.

O (b). Iako je sve što pošaljemo povezano s WordPressom, još uvijek postoji mnogo pod-niša koje se mogu riješiti pojedinačno.

Na primjer, ako pošaljemo bilten o novom postu o freePlancingu WordPressa, a vidimo da X posto ljudi klikne, to nam daje određenu spoznaju o tim ljudima. Znamo da su u freelancingu i da bi ih mogli zanimati druge slične teme. Ista stvar odnosi se i na razvoj, dizajn ili bilo što drugo za WordPress.

Na kraju dana, prikupljanje podataka o klikovima i temama daje nam lijep profil naših pretplatnika i bolje razumijevanje kako s njima razgovarati o onome što žele čuti.

Ovo bi trebalo biti puno bolje postavljanje od puštanja e-pošte svima koji se emitiraju svaki put.

Međutim, iako zvuči komplicirano, (b) je zapravo lakša stvar za testiranje i izradu s vremenom.

O (a). Eksperimentiranje s slanjem učestalosti i izvođenje pouzdanih zaključaka može biti još teže.

Postoji samo mnogo više faktora u igri. Na primjer, ako pošaljemo 2 e-poruke jedan tjedan, a zatim 4 e-maila sljedeći tjedan, a dobijemo više klikova taj drugi tjedan, govori li nam to nešto?

Uvjeti su vrlo različiti. Drugi je put, još jedan tjedan, još jedna količina drugih informacija koje kruže internetom, još jedna kvaliteta samih e-poruka i dalje i dalje … gotovo je sve drugačije.

Drugim riječima, kako doista zaključujemo takav test i odlučujemo da je jedna frekvencija slanja bolja od druge? Slobodno dijelite u komentarima ako imate ideje o tome.

Ok, to je to za ovaj dvodijelni slučaj slučaja na našem iskustvu marketinga putem e-pošte. Nadam se da je bio informativan.

Oh, i slobodno ga podijelite sa svima koji bi mogli imati koristi od tih informacija. Mnogo sam cijenjen! ��

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map