Osnove WordPress SEO za dizajnere: Kako poboljšati svoj portfelj

Osnove WordPress SEO za dizajnere: Kako poboljšati svoj portfelj

Osnove WordPress SEO za dizajnere: Kako poboljšati svoj portfelj
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Ovo je gost gosta Dragana Nikolića.


Optimizacija web stranica nije samo tehnička stvar. Možete obaviti sve označavanja, napraviti svoje meta opise, istraživanje ključnih riječi i druge praktične stvari koje ćemo dodirnuti malo dublje u članku, ali to bi značilo puno više ako je to podržan sadržajem.
Strojevi ne bi trebali čitati vašu web lokaciju. Oni su ovdje samo kako bi pomogli prijenos informacija i znanja između vašeg WordPress bloga ili portfelja posjetiteljima. Slijedom svih SEO smjernica za optimizaciju vašeg portfelja mora biti sadržan sadržaj. Vizualno privlačan, informativan, koherentan i semantički ispravan sadržaj.

Usredotočite se na maksimalan učinak

Prije nego što počnete stvarati sadržaj za svoju web lokaciju, glavna stvar o kojoj biste trebali razmišljati je vaš ciljni čitač:

Tko želi znati o čemu ćete pisati?

Ako planirate pokrenuti svoju ideju, morate misliti da imate nešto za podijeliti sa svijetom. Sadržaj treba biti usmjeren na prilično uzak i određeni uzorak ljudi.
Trebali biste zamisliti pozornicu i vi kao jedini izvođač na njoj. A tamo dolje, sjedenje u dvorani je jedan jedini gledatelj. Materijal koji ćete izvesti mora biti u potpunosti usredotočen na tu osobu. Isti koncept vrijedi i za web mjesto. Stvaranje previše raznolikog i raznolikog sadržaja na vašoj web lokaciji imat će lošu stopu konverzije i ne tako veliki učinak na vaše poslovanje.

Vizualna privlačnost da to bude stvarno

Dizajn vašeg web sadržaja treba vizualizirati kao primamljivo omot koji će namamiti pažnju posjetitelja na vaš sadržaj. Međutim, ovo je vrlo škakljiv trenutak, jer omot mora sadržavati ukusnu i lako probavljivu jezgru.
Gubljenje vremena za dizajn visoke klase odvest će vas nigdje ako sam sadržaj nije relevantan. Na granici između svijeta dizajna i područja SEO leže vaše:

 • projekti,
 • slika,
 • video sadržaj,
 • predlošci,
 • Studije slučaja.

A među obaveznim sadržajem definitivno su vam potrebni tekst, slike, nadahnjujući videozapisi i vodiči.

Privlačno za oči

Kada je riječ o vizualnom izgledu vašeg portfelja, važno je biti umjeren i duhovit sa slikama. Najbolja i jedina opcija ovdje je objavljivanje vlastitih fotografija. Generičke fotografije ili one koje kupujete na dionicama izgledaju kao da varate.
Izvorne fotografije povezane s vašim poljem interesa posjetiteljima će pokazati da vaš sadržaj dolazi iz vaše unutarnje motivacije. Iako je dio tehnološke niše, stvar vizualne privlačnosti web stranica može se djelomično posmatrati kroz umjetničke naočale.
Pozivajući tekstualni sadržaj i atraktivnu vizualnu originalnost privlače savršen spoj u stvaranju zadivljujućeg vizualnog identiteta web stranice.
Sada kada znate što ljude privlači, trebali biste optimizirati te iste vizualne i tekstualne elemente za tražilice.

Slike i SEO

Web stranice često se dijele putem društvenih web mjesta. Slike se često koriste u Twitter kartice i u Facebook Open Graph i korištenje WordPress SEO dodatka za postavljanje ovih parametara za vaše web mjesto osiguravat će bolje stope klikova.
Da bi vaše fotografije i slike jasno govorile na tražilicama, trebate upotrijebiti:

 • opisna imena datoteka,
 • opisne alt oznake,
 • opisne oznake naslova,
 • opisni naslovi.

Čarobna riječ ovdje je "opisni". To je jedini način na koji tražilice znaju što gledaju.
Nikada mi nije bilo preteško potrošiti dodatnih nekoliko minuta radeći to ispravno, primjećujući web stranice koje privlače moju pažnju, i to od Googlea.
Nazivi datoteka i alt oznake zasigurno će primijetiti roboti, a oznake naslova i naslovi dobro će privući pažnju posjetitelja. Vidjet ćete rezultate, vjerujte mi.

Tehnikalije

Da, ustanovit ćete da je veličina datoteke važna i da izravno utječe na brzinu vaše web lokacije. Ali, imati "overoptimized" slike neće izgledati lijepo iz perspektive vaših posjetitelja, zato vam predlažem dizajnere koji se bave WordPressom isključite automatsko komprimiranje slike.
Kad je riječ o usklađivanju, ne moram vam govoriti o ovome. Svaki dizajner i upotrebljivi majstor zna da slike ne bi trebale prekinuti poravnanje teksta.
Vaš će portfelj biti težak, tako da možete i trebate uključiti medije u svoj XML Sitemap. Yoastov WordPress SEO dodatak to radi lijepo. Čak i za slike koje se nalaze u vašim prilagođenim vrstama postova i portfelja.

Projekti, portfelj i SEO

Tražilice postaju sve bolje u promišljanju o čemu se radi, ali oni se i dalje gube u prijevodu. Univerzalni prevoditelj zvao Shema je onaj koji sve tražilice razumiju.
CreativeWork po shemi lijepo je dodati svoje portfelje i pomoći tražilicama u razumijevanju prednosti koje možete pružiti ljudima. Zahvalit će vam se što im pomažete. Ostvarit ćete lijepi porast prometa i bolje stope klikova nakon što ga implementirate.
Shema i RDF krušne mrvice prikazat će se na stranicama rezultata tražilice i osigurati bolju vidljivost i korisničko iskustvo vaše web stranice WordPress.
Možete i pokušati koristiti ProfessionalService po shemi, koji je podskup vokabulara lokalnih tvrtki, u slučaju da želite optimizirati web lokaciju lokalno..

Sadržaj, ključne riječi i SEO

Tražilice neće biti oduševljene kada primijete često ponavljanje vaših ključnih riječi na cijeloj stranici, ali to je ponekad neizbježno i o tome ne biste trebali previše razmišljati. Baš kao što ne biste trebali previše razmišljati o ključnim riječima prilikom izrade sadržaja za portfelj ili studije slučaja vašeg dizajnera.
Najsmjereniji način njihove uporabe je u nekoliko odabranih rečenica i u naslovima. Isto tako, svaki bi pametni dizajner trebao znati da je početna stranica SEO središte njihovog rada, pa se pobrinite da tamo imate dovoljno teksta koji svima objašnjava koje su vaše usluge.
Ova stranica mora dati sažet, ali upečatljiv uvod vašem web mjestu i uslugama koje pružate. Davanjem naslova svakoj pojedinoj stranici, kao i kratkim opisom, cijela će stranica postati konkurentnija i istaknutija. Vaše marke, koje mogu biti vaše ime ili ime vaše agencije, dolaze na kraju vaših oznaka naslova.
Ono što će korisnici vidjeti kada tražilica ukaže na vašu web lokaciju je oznaka opisa. Taj bi opis trebao biti tekstualna višnja na vrhu vaše web stranice. Pobijedit će korisnike interneta koji ga vide kada dođu na vašu web stranicu i svjedoče o vašem jedinstvenom i razumljivom sadržaju.

Rekapitulacija

WordPress SEO za dizajnere i kreativne agencije može biti nešto drugačiji, budući da se morate više fokusirati na vizualni sadržaj nego na svoj tekst. Internetsko SEO za ove web elemente definitivno će pomoći vašem portfelju da se oglasi putem pretraživača. Pa ih ispravite:

 • Uvijek koristite opisne oznake Alt i nazive datoteka da biste učinili prijateljskim tražilicu fotografija.
 • Uvijek koristite opisne naslove i opise da biste fotografije učinili prijateljskim.
 • Upotrijebite relevantne slike i videozapise da biste se podudarali s opisima vašeg projekta.
 • Koristite najbolju moguću kvalitetu slike.
 • Implementirajte Open Graph i Twitter kartice pomoću WordPress SEO dodatka.
 • Koristite Sitemapove slika (XML Sitemap generiran WordPress SEO dodatkom).
 • Za svoje članke, portfelje i druge kreativne radove koristite RDF krušne mrvice i Schema.org vokabular.

Briga o tim detaljima zajamčeno je postaviti neko udaljenost između vas i vaših kolega WordPress dizajnera, ali zapamtite da je vizualni njuh vaše web stranice i kvaliteta sadržaja ono što će ljude doista zaposliti za vas.

O autoru: Dragan Nikolić je WordPress copywriter i bloger koji unajmljuje strastvene startapove i minimalizam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector