Određivanje najboljeg položaja za vaše ikone na društvenim mrežama

Određivanje najboljeg položaja za vaše ikone na društvenim mrežama

Određivanje najboljeg položaja za vaše ikone na društvenim mrežama
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Na koliko ste web mjesta bili tamo gdje tražite gumbe na društvenim medijima i jednostavno ih ne možete pronaći? Tada je sve dok ne pomičete skroz dolje pri dnu stranice kako ih vidite spuštene u podnožju. Ponekad su toliko sićušne da čak uopšte i ne postoje.


Društveni su mediji preveliki i previše važni da bi se dosegnuli pri dnu web mjesta vaših klijenata. Gumbi na društvenim medijima zaslužuju negdje istaknuti položaj. Ne mora vam biti u lice, ali svakako bi trebao biti privlačan i lako ga pronaći. U osnovi, ako se posjetitelju web mjesta sviđa sadržaj vašeg klijenta i želi ih pratiti na Twitteru ili Facebooku, to bi trebali biti u mogućnosti to učiniti bez lova na ikone ili veze.

Imajući to na umu, posvetimo si neko vrijeme današnjem razgovoru o svim ikonama na društvenim mrežama, od vrsta dostupnih do mjesta na kojem se trebaju pojaviti na web mjestu do onoga što industrija vašeg klijenta ima u vezi s donošenjem odluka u vezi s tim.

Zašto su gumbi gumba na društvenim mrežama važni?

Tipke na društvenim medijima već su neko vrijeme prisutne. U početku nitko nije znao koliko bi tačno mogao donijeti, osim što je lijep dodatak čistom dizajnu. Danas znamo da prisutnost takvih tipki rezultira dodatnim spominjanjem i dijeljenjem, a brojke su vrlo stvarne. Na primjer, još 2011. godine, Izvijestio je HubSpot da je uključivanje gumba za dijeljenje Twittera povećalo Twitter. To je ogromno!

Ali da ne bismo bili ispred sebe, istodobno, previše tipki na društvenim medijima imaju suprotan učinak – smanjujući broj ukupnih dionica zbog paralize odluka. Samo da vam dam jedan primjer, Neil Patel iz tvrtke QuickSprout jednom je podijelio da je, kada je dodao dva nova gumba na društvenim mrežama za LinkedIn i Pinterest (na vrhu originalne tri – Facebook, Twitter i Google+), doživio pad dionica za 29 posto.

Dakle, oblikovanje pravog izgleda web stranice na društvenim mrežama je sve u pojedinostima. Radi se o pronalaženju prave ravnoteže između toga koliko brzo posjetitelj može primijetiti ikone u odnosu na to koliko je lako dijeliti bez da bira između previše opcija.

Koliko često ih posjetitelji koriste?

Očito, naš glavni cilj pomoću gumba na društvenim mrežama je ne samo da ih negdje sjede, nego da uvjerimo posjetitelje da ih koriste i dijele sve što u ovom trenutku čitaju..

Dakle, ljudi stvarno kliknu te gumbe za dijeljenje?

Ukratko, da. Ali konkretni rezultati uvelike ovise o niši i vrsti web mjesta na kojem se prikazuju. Općenito, možemo očekivati ​​da bilo koji od 5 posto do 40 posto tweeta za bilo koji dio sadržaja dolazi iz gumba tweetova koji se prikazuju uz sam sadržaj.

Ovaj grafikon Joshua Benton ilustrira rezultate društvenih medija sa 37 vijesti:

društveni 5

Citirati izvorni izvor:

Osovina Y predstavlja postotak od 1.000 najnovijih tviteraša za koje Twitter kaže da su nastali gumbom Tweet. Dakle, 16,3 posto tih tviteraša na nytimes.com (The New York Times) došlo je iz takvog gumba, nasuprot 20,2 posto za wsj.com (The Wall Street Journal).

Stoga. Trebamo li na web stranicama naših klijenata omogućiti neki oblik gumba za društvene mreže? Da naravno.

Vrste ikona društvenih medija

Trenutno postoje dvije vrste ikona na društvenim mrežama: profilne veze i gumbi za dijeljenje.

Linkovi profila može preuzeti bilo koji broj obrazaca, samo od ikone društvene mreže do ikone, plus naziv mreže. Čak i prilagođena ikona može se osmisliti kako bi bolje odražavala robnu marku klijenta. Vrsta web lokacije i prostor koji se odvaja za društvene ikone određivat će koja je opcija najbolja za situaciju vašeg klijenta. Unatoč tome, ove veze upućuju izravno na dotični profil društvenih medija. To posjetiteljima web stranice pruža priliku da se izravno povežu sa svojim klijentima na različitim društvenim mrežama.

Primjer veza profila:

društveni 1

Gumbi za dijeljenje, s druge strane, nemojte odvesti posjetitelja web lokacije na društvene profile vašeg klijenta. Umjesto toga, klikanje zahtijeva od njih da dijele trenutnu stranicu na određenoj društvenoj mreži. Svaka društvena mreža ima na raspolaganju ove gumbe za dijeljenje društvenih medija – koji se mogu instalirati putem dodatka ili čak preko vanjske usluge kao što je Buffer. Oni su važni za širenje društvenog dometa web lokacije. I kao što vjerojatno znate, to je sastavna komponenta u stvaranju publike.

Primjer:

socijalna 2

Što je s postavljanjem ikona?

Pozicioniranje društvenih ikona može ukazati na razliku između izgradnje društvenog angažmana i propuštenih prilika. Zapravo postoji samo nekoliko lokacija za društvene ikone koje se smatraju glavnom nekretninom:

Zaglavlje: Zaglavlje je ono što prvo privlači pogled posjetitelja web mjesta. Uz naslov web mjesta i glavnu navigaciju, ovdje se uklapaju ikone veze na društvenim profilima.

Bočna: Pozicioniranje društvenih ikona na vrhu bočne trake još je jedan način da se osiguraju da ih posjetitelji vide. Prednost je u tome što se oni mogu pozvati s istaknutim zaglavljem widgeta kao što je, "Prati me!"

Iznad ili ispod postova: Ako vaši klijenti žele osigurati društveni angažman, postavljanje gumba za dijeljenje iznad i / ili ispod blogova dobar je način da to postignu. Ovo je ujedno i najpopularniji način prikazivanja gumba za dijeljenje. Primjere toga naći ćete na web lokacijama kao što su TechCrunch, The Verge, Mashable i bezbroj drugih.

društveni 3

Plutajuće šipke: Kako biste osigurali da stranice klijenta dobivaju najveći mogući broj dionica, dobro je instalirati dodatak koji pruža neku plutajuću traku. Ideja iza plutajuće trake je da ona uvijek ostane na vidljivom području ekrana dok se posjetitelj pomiče gore-dolje po stranici.

Poanta ovdje je zadržati veze za društveni angažman unutar pogleda posjetitelja web mjesta i nadohvat ruke koliko god je to moguće. Ako je sadržaj dugotrajan, ako se ikone nalaze samo u zaglavlju i podnožju ne smatra se da ih drže u vidokrugu posjetitelja.

Doista je lijepo primjer toga na ReadWrite. Ako posjetite stranicu s radne površine, vidjet ćete traku s desne strane. Ako ga posjetite s mobitela, prikazat će se samo gumbi društvenih medija iznad i ispod posta.

društveni 4

Tražite nešto još zanimljivije? Što kažete na cool efekt izblijedjenja poput onog kojeg koristi Upworthy? To daje ikonama ekstremnu vidljivost dok doslovno skaču pravo na vas. Kad se pomaknete prema dolje, na zaglavlju se pojavljuje natpis koji posjetitelje tjera na dijeljenje stranice na Facebooku. Postoji nekoliko dodataka pomoću kojih to možete postići.

upworthy-socijalno-Bar

Učinak industrije

Iako svaka tvrtka u svakoj industriji može imati koristi od angažmana na društvenim medijima, nisu sve stvorene jednake u smislu korištenja društvenih medija. Na primjer, vrlo korporativna web stranica možda neće moći koristiti ikone za plivanje u stilu barijera jer ne nude profesionalni izgled. A web mjesto sa sjedištem u momčadi – odvjetnička grupa, na primjer – vjerojatno neće moći upotrijebiti ikone na bočnoj traci, jer se one obično pojavljuju ispod autorove biografije i / ili glave, pa se čine da im se ne čine.

Bez obzira na poteškoće u industriji, gornja desna strana stranice čini se da je najbolje mjesto za ikone na društvenim profilima. A to ne bi trebalo biti iznenađujuće. Internetski posjetitelji očekuju da će biti elementi web stranice tamo gdje su navikli da ih pronađu na temelju prethodnog korisničkog iskustva. To definitivno podržava ideju „gornje desne strane“.

Ikone i gumbi za dijeljenje možda nisu dovoljni

Zapravo imate više mogućnosti nego samo ikone koje se povezuju na vaše društvene profile i gumbe za dijeljenje društvenih medija kako biste olakšali dijeljenje sadržaja posjetiteljima svojih klijenata. Možete ugraditi i socijalne feedove – često u bočnu traku – kako biste privukli dodatnu pozornost za određene društvene račune. To ima dodatnu korist od stavljanja još originalnijeg sadržaja na web stranicu, što je definitivno bonus.

Možete jednostavno preuzeti Twitter API kako biste pokazali tvitov tok klijenta ili upotrijebili Facebook Like Box kako biste prikazali njene najnovije postove pravo na bilo koje widgetized područje na web mjestu. Bočna traka je najčešći izbor u pogledu pozicioniranja, ali možda ćete pronaći ugrađivanje ovog sadržaja u stranicu posvećenu socijalnim feedovima..

Možete i koristiti Dodatak za početnike na društvenim mrežama kako bi se uklonili učinci negativnog društvenog dokaza. To jest, ne može biti ništa gore što prikazuju ikone dijeljenja društvenih mreža samo da bi im pokazali nule na svakom pojedinom brojaču dionica. Ovaj dodatak prikazuje vaše dionice tek kad postignete određeni prag i pri tom ih kumulativno prikazuje, kako biste postigli što impresivniji prvi dojam.

Procjena učinkovitosti

Kao i na bilo kojem webu, položaj ikona na društvenim mrežama treba testirati da li je učinkovit. Analitika je jedan od najboljih načina da se to postigne. Zapravo, bočno dijeljenje testiranja najbolje je kladiti se za izravan dojam koliko su učinkovite društvene ikone na web-lokacijama vaših klijenata..

Razdjeljeni test možete postaviti u Google Analytics upotrebom Sadržajni eksperimenti. Jedna verzija stranice može sadržavati ikone u zaglavlju, a jedna ih može imati na bočnoj traci. Ili možda jedna stranica sadrži gumbe za dijeljenje na vrhu posta i želite je usporediti s plutajućom trakom dijeljenja. Bez obzira na specifičnosti, testiranje je jedini način da se vidi što funkcionira, a šta ne i što trebate učiniti da biste se više angažirali korisnika na društvenim profilima.

Još jedno analitičko mjesto, Mouseflow, nudi praćenje uživo, klikove i premještanje toplotnih karata i analizu na web stranici kako bi se pružio sveobuhvatan pregled svake stranice web lokacije vašeg klijenta. Budući da sve web stranice nisu stvorene jednake, vrsta sadržaja određivat će vrstu gledatelja koje će web mjesto vašeg klijenta privući. A kako će se kretati po toj web stranici ovisit će o tome je li to nešto poput medicinske stranice recenziranja ili maloprodajne trgovine. Saznanje o načinu interakcije gledatelja na ovim web lokacijama, klikom i gdje provode većinu vremena na stranici pomoći će vam u daljnjem određivanju najboljeg položaja za ikone na društvenim mrežama.

Zaključak

Kao što sam siguran da do sada možete reći, uspješno pozicioniranje društvenih ikona i gumba za dijeljenje na društvenim mrežama ovisi o raznim čimbenicima. Ali to što ćete možda trebati potrošiti neko vrijeme na razmišljanje o tome ne znači da to nije vrijedno traganja. Osiguravanje vaših klijenata maksimalnim brojem društvenih uloga – kao i maksimalni broj praćenja i sličnih usluga – dobro je za posao. To je obostrano korisno, pa se možete dobro potruditi da svojim klijentima pomognete kako treba.

Koje ste najbolje mjesto našli društvene ikone? Što je s gumbima za dijeljenje? Volio bih čuti vaše mišljenje o tome što djeluje, a što ne u komentarima u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector