Da li je brzina stranice WordPress zaista važna za SEO?

Ostati u toku sa neke brige o brzini za SEO u odnosu na WordPress može biti teret. Napokon, držanje na vrhu različitih pokretnih dijelova uspješnog web mjesta dovoljno je varljivo, bez brige o tome koji će kraj 200 rangiranja signala trenutno pravi razliku u SERP-ovima.


Jedan od SEO signala koji je privukao veliku pažnju posljednjih nekoliko godina brzina stranice. Svi znamo da bismo trebali brže izrađivati ​​web lokacije, ali koliku razliku čini u smislu SEO-a?

U ovom ćemo dijelu zaokružiti brojne vanjske studije i razmotriti vlastiti paket web lokacija kako bismo došli do dna koliko brzina WordPress stranice stvarno izvlači iglu u divljinu. Kad završimo, imat ćete mnogo jasniju predodžbu o tome koliko svog napora trebate posvetiti tome.

Podaci o bonusu: Samo sam vas želio obavijestiti da imamo čitav kurs za ubrzavanje vaše WordPress stranice. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%. Besplatno je, provjerite klikom ovdje.

Započnite stvari kratkim pregledom službene linije na temu:

Službena linija o brzini stranice i SEO

Googleov 2010. najava brzine stranice kao faktor rangiranja stavite ga na radarima vlasnika web lokacija širom svijeta, ali stvarni otkriveni detalji bili su uočljivo nejasni.

Navodeći prethodne interne studije, Google je potvrdio da će se brzina web mjesta dodati u kombinaciju postojećih signala rangiranja, ali prestao je raspravljati koliko će zapravo težina nositi. Međutim, od početka su istaknute brojne točke:

 1. Relevantnost web mjesta bi ostaju važniji nego brzina web mjesta za SEO.
 2. U početku bi bilo pogođeno manje od 1% upita za pretraživanje.
 3. SEO signal web mjesta brzo se primjenjivao samo na pretraživanja na engleskom na Google.com.

U godinama od te početne najave važnost brzine stranice sa stajališta korisnika postala je kristalno jasna. Studije nakon studija volite od Walmarta, Akamai, i Amazon dosljedno su vozili kući točku da korisnici cijene brzo učitavanje i vrijeme odziva. Točna brzina mjesta koja se igra u rezultatima SERP-a, međutim, ostaje pomalo zbunjujuća. Svjedočite, na primjer, popis mjesta koja su masovno otečena koje se i dalje visoko rangiraju na webu.

Google PageSpeed ​​ToolsGoogleov kontinuirani rad na alatima PageSpeed ​​pokazuje njihovu posvećenost brzini.

No, nema sumnje u Googleovu posvećenost brzini kao općenitom cilju. Iz Google DNS do Google Fiber, i PageSpeed ​​Alati do nedavno najavljenog Projekt AMP, brzina je u središtu mnogih većim projektima giganta za pretraživanje. Iako još nisu pojasnili točnu ponderiranje brzine web mjesta u rezultatima pretraživača, to nije spriječilo druge da pokušavaju to učiniti.

Imajući to u vidu, prijeđimo na ono što su o tom pitanju otkrile studije trećih strana:

Podaci o brzini web mjesta do danas

Iako su tvrdi brojevi na terenu tanki, mali broj studija pokušao je kvantificirati ulogu brzine web mjesta za SEO od 2010..

Moz.com se uključio u raspravu 2013. sa značajna istraga analizirajući 2000 nasumičnih rezultata pretraživanja na više od 100 000 stranica kako bi se utvrdilo koja je uloga, ako postoji, igrala brzinu stranice.

Prvo što se pojavilo bilo je da je pojam "brzina stranice" sama je pomalo nebulozna. Činilo se da Mozova studija pokazuje da ni cijelo vrijeme dokumenta (koliko vremena prije nego što možete komunicirati sa stranicom) niti potpuno prikazano vrijeme (vrijeme potrebno da se svi elementi u potpunosti učitaju) igraju značajnu ulogu u rangiranju pretraživača..

U drugom iznenađujućem rezultatu, i ukupna veličina stranice i prosječna količina slikovnog sadržaja također su prikazani kako bi malo utjecali na ocjenu pretraživanja..

Studija je, međutim, pokazala jasnu povezanost između vremena do prvog bajta (TTFB) i položaja rangiranja u pretraživanju. U Mozovu opštem sažetku njihovih otkrića došlo je do blagog hedginga oklada, ali na kraju su preporučili da se koncentriraju na kombinaciju unazadnih poboljšanja usmjerenih na smanjenje TTFB-a i naprednih poboljšanja zasnovanih na održavanju zadovoljnih korisnika.

Studija iz 2014. godine za Poljski istraživači sa Sveučilišta u Poznanu široko potkrijepio i Mozove zaključke i Googleovu tvrdnju da brzina stranice nije toliko bitna za SEO kao ukupna relevantnost. Ukupno vrijeme učitavanja stranica opet nije pokazalo povezanost s rangiranjem, ali čini se da ova studija pokazuje da se vrijeme indeksiranja koristi kao faktor rangiranja.

Otkrića poznatog tima iz Poznansa sugeriraju da su, uz jednake faktore, varijabilnost vremena puzanja korištena kao odlučujući faktor ocjenjivanja i da je njegova ukupna težina kao faktor rangiranja negdje između 0,35% i 1,04%.

stranica brzine ranga-faktora

U novije vrijeme a 2016. Backlinko studija zauzeo je širu sliku u istraživanju preko milijun rezultata kako bi se identificirali najznačajniji trenutni faktori rangiranja. Iako je istraživanje pokazalo da su mjesta bržeg učitavanja teže došla do viših mjesta u rangiranju pretraživanja, autori nisu prestali prepoznavati određenu povezanost. Čimbenici kao što su autoritet veza, broj veza, relevantnost i duljina sadržaja smatrali su se značajnijima.

Bilješka urednika Dok smo radili na ovom resoru, obratili smo se i Danielu Eneu iz Agile Media, i pitao što misli o brzini cijele stranice u odnosu na SEO stvar. Evo što je rekao:

Iz mog iskustva, vrijeme učitavanja, iako Google navodi da je faktor rangiranja, ne vidim velike korelacije između prosječnog vremena učitavanja stranice i visokog ranga.

Ne kažem da ne biste trebali uzeti u obzir vrijeme učitavanja jer možete uznemiriti korisnike. Zamislite sami, želite li pričekati 20, 30 ili 40 sekundi da se web stranica potpuno učita?

U skladu s tim, Daniel sugerira da su veze ipak možda bolja investicija ako imate ograničeni SEO proračun:

Veze igraju glavnu ulogu u ukupnom poretku. Recimo da je vaše prosječno vrijeme učitavanja 10 sekundi, a sve web lokacije vaših konkurenata učitavaju se u samo 5 sekundi. Ali imate 100 veza, a oni imaju samo 50 veza. S obzirom na to da je vrijednost veze jednaka, tko će činiti da je rangiran kao broj 1?

Dakle, od nekoliko dubinskih studija koje su rađene na tu temu, Čini se da se brzina web mjesta posvećuje pažnji, ali daleko je od presudnog faktora rangiranja za SEO.

Da li bi to bila priča na našim web stranicama?

Naši vlastiti nalazi o ThemeIsle, CodeinWP i JustFreeThemes

Zatim smo okrenuli vlastitu štalu web lokacija uživo (ThemeIsle, CodeinWP i JustFreeThemes) kako biste vidjeli može li se izvući povezanost ili uzročnost između brzine web stranice WordPressa i ukupnog učinka organskog pretraživanja.

Promatrajući podatke o prometu od početka 2014. godine, sve tri stranice pokazale su kontinuirano zdravo povećanje organskog prometa, s povremenim sezonskim zastojima oko Božića.

Tematski organski promet.ThemeIsle organski promet pokazuje stalan rast tijekom vremena.

U pogledu brzine WordPress stranice, međutim, u tom je razdoblju zaista poduzeta samo jedna velika inicijativa: prelazak hostinga na Pagely zajedno s dodavanjem predmemoriranja Varnisa u travnju 2015. Iako ovo nije imalo velikog utjecaja na ukupno vrijeme učitavanja stranice, pomaknulo je vrijeme “Time” na prvi bajt od 1,6 do 0,1, na primjer, ThemeIsle.

Tematsko smanjenje TTFB-aVeliko smanjenje TTFB-a nakon prelaska na Pagely.

Međutim, brzi pogled na šestomjesečni dio organskog prometa otprilike u to vrijeme pokazuje malo da nema očitog učinka – priča koja se ponovila na druga dva imanja.

prometa codeinwp

topicisle prometa

Uzevši u obzir, izuzetno je teško izvući bilo koji veliki utjecaj koji je brzina WordPress web mjesta imala SEO na izolaciju u bilo kojem od naša tri vodeća svojstva tijekom posljednje dvije godine. Imamo još mnogo posla u pogledu ukupnog vremena učitavanja stranica kako bismo korisnicima pružili što kraći doživljaj, ali ništa ne sugerira da smo ili bili kažnjeni za relativno zaostala ukupna vremena učitavanja, ili nagrađeni za naš rad na smanjenju vremena na prvi bajt.

Rezultati ThemeIsle PageSpeedRezultati ThemeIsle PageSpeed ​​pokazuju da je moguće još optimizirati.

Donja linija

Studije poput Moz-a (i Googleovih vlastitih savjeta) dovoljne su da pokažu da je brzina web mjesta definitivno u miksu kao faktor rangiranja, ali ne postoji ništa što bi ukazivalo da ima težinu od znatno više od 1%. Ove studije i naša vlastita otkrića na lokalnim web lokacijama također ukazuju na to da ukupno vrijeme učitavanja stranica nije SEO ubojica..

Uzeto zajedno s Backlinkovom detaljnom istragom čimbenika šireg rangiranja, čini se da je to sigurno pretpostaviti relevantnost i autoritet ostaju pokretačke snage u pogledu organskog prometa.

U skladu s tim, korisnici dosljedno zahtijevaju brzo učitavanje web lokacija, a potencijalni negativni utjecaj brzine web mjesta na konverzije dobro je dokazan u ovoj fazi. Kako mobilni telefon ne pokazuje znakove usporavanja, ta će potreba za brzinom i dalje ostati.

Naš praktični savjet vlasnicima web lokacija je da na početku započnemo s što bržim spletom hostinga, a zatim odmah udvostručimo sadržaj i povežemo se s drugim web mjestima. Nakon uključivanja prometne veze, ima smisla vratiti se na temu optimizacije brzine web mjesta, nakon što dobijete brojeve na kojima stvarno možete izmjeriti njegov utjecaj..

Zaključak

Brzina web mjesta očito je glavna briga za Google, a jedan je od mnogih čimbenika koje aktivno nadgleda u bilo kojem trenutku. Naše istraživanje, međutim, pokazuje da je njegova trenutna težina među faktorima rangiranja sada relativno niska, pa uber-optimizacija ne bi trebala biti na samom vrhu liste obaveza.

U skladu s tim, neprekidna optimizacija je poluga koju možete neprestano privući kao vlasnik web mjesta, a strukturirani pristup postizanju brzine web stranice izvrsno će se isplatiti vama i vašim korisnicima. Imajući to na umu, prijavite se danas za naš besplatan tečaj za brzu e-poštu na web mjestu WordPress (ispod) za praktične savjete o tome.

Također bismo voljeli čuti vaše povratne informacije o brzini WordPress web mjesta općenito kada se odnose na SEO. Postoje li izvještaji ili studije koje smo propustili ili imate trikove koje možete podijeliti? Javite se u komentarima u nastavku i javite nam se!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map