Izvješće o transparentnosti br. 36 – Zašto se tema temelje na velikom redizajnu

Dobrodošli u 36. izdanje mjesečnog izvješća o transparentnosti (za siječanj 2018.). Ovo je serija u kojoj dajem sve od sebe da pričam o važnim događanjima u kompaniji, našim planovima, izazovima, strategijama i kako ih izvršavamo. Kliknite ovdje da biste vidjeli prethodna izvješća.


Prvo, nisam baš velika osoba "Raspored-the-year-u-unaprijed" takav momak, pa se bojim da ovdje nemam master plan za dijeljenje s vama. Međutim, još uvijek se puno radi u poslu, s mnogim novim dostignućima, pa bih danas želio razgovarati o nekima s tim:

Angažiran je način upravljanja Ninjom! ⚔

Ono što sada shvaćam više nego ikad prije jest da bismo, ako želimo da ova kompanija i dalje raste, trebali započeti izgradnju bolje baze znanja i to učiniti namjerno.

Prilično mi je neugodno priznati, ali više puta sam se našao u istoj (poslovnoj) pogrešci – jednostavno zato što sam ili zaboravio zapisati naučene lekcije ili se previše stvari događa odjednom ili je previše vremena prošlo.

Neko sam vrijeme spomenuo da ću početi raditi na priručniku tvrtke, ali još uvijek nisam uspio povući okidač na projektu. Konačno sam shvatio da ću to odlagati samo dalje i dalje, tako da bi vjerojatno najbolji način djelovanja bio delegirati projekt nekom drugom. Tako sam napokon učinio upravo to!

Osim činjenice da sada Rodica je odgovorna za sve, odlučili smo organizirati i cijeli dan posvećen izgradnji baze znanja za našu internu web stranicu. To će sadržavati pojedinačne vodiče, smjernice, a možda i kasnije alate. Dobar primjer za to u praksi je priručnik Human Made.

Ovo nije moj prvi pokušaj uvođenja više jasnoće i boljeg dokumentiranja naših procesa. Iako je, sigurno, najveća takva inicijativa i najviše razmišljanja, pa se nadam da će ovo biti od velike koristi.

ThemeIsle glavni redizajn ��

Prije nekog vremena govorio sam o svojim borbama tijekom rada s dizajnerima i o dovođenju više slobodnjaka na brod koji bi nam pomogli u dizajniranju svih stvari …

Pa, konačno smo krenuli u pravom smjeru!

Prije otprilike dva tjedna započeli smo s radom Ivan iz AnalogWP-a. Cilj: cjeloviti redizajn teme.

Zašto ovaj ekstrem? Nekoliko razloga:

1. Moramo preurediti stvari ispočetka

Ono što danas znamo vrlo se razlikuje od onoga što smo znali prije četiri godine kada smo pokrenuli tvrtku. Nazad, tema "Htio" biti samo tematski klub / trgovina i bez ozbiljnog dugoročnog plana. Mi smo bili novo dijete u bloku.

Nismo ni na koji način razmišljali o širenju posla, nismo planirali uvesti dodatke, pretplate ili bilo što slično. Ali ono što smo učinili je da pokrenemo puno eksperimenata na mjestu. Primjerice, imali smo bbPress forum i puno drugih skripti instaliranih na poslužitelju.

Zbog toga trpi struktura web lokacije i krajnje je vrijeme da to ispravimo. Treba ga samo preraditi ispočetka.

2. Moramo objediniti i osvježiti dizajn

ThemeIsle je trenutno i ostat će naš dom kada su u pitanju proizvodi koje nudimo na tržištu WordPressa. Blog je polako sve popularniji od web mjesta s proizvodima, pokrenuli smo besplatni paket ikona, i počeli smo prodavati gomilu strašni dodaci.

Želimo da novi dizajn to izrazi i stavi značajnu pozornost na sve trenutne elemente poslovanja. Želimo vam prenijeti da smo sada zreliji posao od prije četiri godine i da možemo ponuditi mnogo više od WordPress tema.

3. Želimo moći lakše pokrenuti nove inicijative

Dobar primjer onoga što mislim je Ukusni redizajn mozga. Dok im je glavna "Ukusni mozgovi" robna marka i dalje je osnovna baza njihovih proizvoda, oni omogućuju prostora za svaku pojedinu marku proizvoda da potraže više prostora i da se izraze što učinkovitije.

U našem slučaju proizvode poput Zerif ili Hestia imaju vlastite marke, a oni zaslužuju da im posvete prostor koji je više od samo podstranice pod ThemeIsle.com. Na primjer, u slučaju Zerif, već je dugo njegova marka bila moćnija od sebe "ThemeIsle".

Evo nekoliko prvih nacrta novog dizajna ako želite radoviriti. Imajte na umu da je to još daleko od konačnog učinka (i razlog što sam za sada objavljujem samo ove male verzije).

modeli alata

Elementor, Orbit Fox i Gutenberg ��

Organizirali smo se kroz “brainstorming” sesiju kako bismo pronašli zajedničku osnovu za napredovanje s projektima vezanim za Elementor, Orbit Fox i Gutenberg.

Odlučili smo iskoristiti kompozitor kako bismo dijelili module na različite dodatke i bili sigurni da možemo imati kratkoročnu i dugoročnu strategiju.

Na primjer, prije nekog vremena nabavili smo dodatak Page Templater For Elementor (ovo sam spomenuo u jednom od prethodnih izvještaja). Kasnije smo odlučili ugraditi značajku biblioteke predložaka u Orbit Fox – koja je namijenjena korisnicima kako bi pronašli predloške koji su spremni uvesti na njihove web stranice i koji su kompatibilni s više dodataka za izradu stranica stranica.


Predložak stranice za element Predložak stranice za element

Autor (i): ThemeIsle

Trenutna verzija: 1.2.9

Ažurirano: 10. prosinca 2018

elementor-templater.zip


100% Ocjene


20,000 + instaliranja


WP 4.4 + Zahtijeva

Međutim, da bismo tu značajku razvili na način koji će raditi s više tema, prvo smo trebali stvoriti vlastite predloške stranica, počevši od Elementora. Dakle, modul za nove stranice u Orbit Foxu.

Na sličan način stekli smo i Elementor Addons & Dodatak widgeta. Željeli smo mu dodati nekoliko dodatnih widgeta zajedno s direktorijom predložaka – što učinkovito čini to "sve stvari Elementor" dodatak dodataka.


Dodaci i predlošci za Elementor autora Sizzify Lite addons & Predlošci za Elementor autora Sizzify Lite

Autor (i): ThemeIsle

Trenutna verzija: 1.3.2

Ažurirano: 26. ožujka 2020

elementor-addon-widgets.zip


96% Ocjene


70,000 + instaliranja


WP 4.4 + Zahtijeva

Da bismo to učinili, stvorili smo zasebni modul Composer za "predlošci stranica po cijeloj širini" i još jedan za "biblioteka predložaka." Ti se moduli sada mogu dijeliti na više dodataka.

Na taj način, ako želimo nešto promijeniti ili dodati kompatibilnost s određenom temom, te se promjene mogu širiti u više proizvoda. Iako bi proizvodi mogli imati drugačiju svrhu, i dalje mogu dijeliti djelomične funkcionalnosti.

Isti pristup preuzeli smo s novim modulom za obrasce sadržaja koji smo razvili za rad sa Beaver Builder-om, Elementor-om i Gutenbergom (to bismo mogli i zamotati u zasebni dodatak za Gutenberg-ove dodatke).

Oslobađanje ovih manjih nišnih dodataka dok i dalje radite na većem i općenitijem korisnom je iz puno razloga. Glavni od njih je to što nam omogućava da iskoristimo posao koji smo radili prije, višestruko ga upotrijebimo i izgradimo održiviji novčani tijek, a pritom ne ugrožava našu dugoročnu strategiju..

Teme za pobjedu! ��

Povećavamo stvari na ThemeIsleu, s otprilike 1-2 prilično velika izdanja mjesečno već gotovo godinu dana … osiguravajući da svaki pretplatnik dobije vrijednost iz članarine..

Na primjer, u posljednje vrijeme, uspjeli smo razviti i pokrenuti novu temu za djecu Hestia, pod nazivom Orfeo.

Orfeo

Strategija pokretanja funkcionirala je prilično glatko, a tema je dobila 3000 aktivnih instalacija u samo oko tri tjedna.

Partnerstvo koje imamo Kreativni Tim pomogli smo ovdje. Izvrsno rade na dizajnu, a budući da je Hestia izgrađena na vrhu svog materijala Pro Pro Kit, bilo nam je vrlo lako prilagoditi još jedan njihov komplet – Paper 2 – za Orfeo.

U narednim ćemo mjesecima vjerojatno uključiti i neke druge njihove dizajne. Ovaj, na primjer, čini se kao sjajna podloga za novu dječju temu.

Pored svega toga, Hestia je i dalje tema koja zaokuplja veliki dio našeg vremena, i to čak i pored činjenice da nismo u nju unijeli neke značajne promjene. Pravilno održavanje i testiranje sve iziskuje puno vremena.

Samo brzo o mojim osobnim ciljevima i izazovima; Planiram napraviti još nekoliko prostora i izdvojiti vrijeme za preispitivanje naše strategije, planiranja i pomoći u pronalaženju novih članova tima.

Oh, i još jedna važna stvar, ThemeIsle je prihvaćen kao medijski partner za WordCamp Europe 2018. Ovo je lijepo priznanje za posao koji radimo u WordPress zajednici, i nisam mogao biti više uzbuđen zbog nadolazećeg događaja!

Ok, to je sve što imam za vas ovog mjeseca. Kao i uvijek, hvala na čitanju i na podršci! Budite u tijeku i dobivajte nova izvješća koja će vam se dostaviti pretplatite se ovdje:

Sva izdanja i duhovita prepisivanja napisala Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map