Izvješće o transparentnosti br. 19 – Naša najpopularnija besplatna tema (Zerif Lite) suspendirana s WordPress.org-a

Izvješće o transparentnosti br. 19 – Naša najpopularnija besplatna tema (Zerif Lite) suspendirana s WordPress.org-a

Izvješće o transparentnosti br. 19 – Naša najpopularnija besplatna tema (Zerif Lite) suspendirana s WordPress.org-a
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Dobrodošli u 19. izdanje našeg mjesečnika izvješće o transparentnosti (za kolovoz 2016.). U ovoj seriji obrađujem razni aspekti vođenja WordPress poslovanja, raspravljamo o vlastitim strategijama i planovima, kao i o borbama i teškoćama. Ukratko, ovdje možete saznati što se iza zavjesa događa na ThemeIsle i CodeinWP. Kliknite ovdje da biste vidjeli prethodna izvješća.


Mislim da nam treba TOC za ovo:

 • Zašto biste trebali brinuti o direktoriju tema WordPress.org
 • Zerif Lite suspendiran iz repoa
 • Na izgradnji WordPress.org tema prihvaćaju ih, a zatim zabranjuju
 • Moguća rješenja i poboljšanja u postupku pregleda
 • Što slijedi za korisnike Zerif Lite-a, objavite suspenziju WordPress.org-a
 • Zašto biste trebali kontaktirati nas ako ste korisnik Zerif Lite-a
 • Što slijedi za nas, poslovno gledano

Zašto biste trebali brinuti o direktoriju tema WordPress.org

Jako mi je stalo do iskustva koje korisnici dobiju kada posjete odjeljak o temama WordPress.org. Konačno, kvaliteta tog iskustva pokretačka je snaga cijelog WordPressa.

U određenom smislu krajnjeg korisnika nije briga za sam softver. Brine ih kako će to raditi, a glavni od svega, kako izgledaju njihove stranice.

Sasvim prirodno, teme dostupne u službenom imeniku bit će početna točka za većinu novih korisnika koji prvi put dolaze u WordPress. Iako su premium tržišta i prodavaonice tema dale svoj pejzaž, oni su po mom uvjerenju još uvijek sporedno mjesto ako nekome treba tema.

Iskreno, za gotovo sve je put:

 • Trebate temu > idite na WordPress.org > ništa ovdje? > idi na Google > idi na tržnicu

Na tom putu su WordPress.org i tamošnje teme ključne.

Ako teme postanu previše neprijateljske prema krajnjim korisnicima – korisnicima koji nisu programeri – neće im biti stalo ni provjeriti alternativna spremišta tema … jednostavno će ostaviti WordPress kao platformu. I idite na Squarespace ili što već.

Iz tog razloga, opet, ključno je ono što je u temi WordPress.org-a. I to je ključ svih naših karijera u poslu s WordPressom. Bez obzira da li gradite besplatne teme, plaćene teme, teme koje hostuje WordPress.org, teme ThemeForest ili teme koje se prodaju putem neovisne trgovine; WordPress.org ključna je faza na putu korisnika do otkrića vas.

No, unatoč svojoj vrijednosti, vaš odnos s WordPress.org može biti odnos mržnje …

Moram biti iskren prema vama … stvari nam nisu bile jednostavne u vezi sa službenim spremištem tema.

Kao što možda znate ili ne znate, Zerif Lite naša najpopularnija besplatna tema, s preko 200 000 aktivnih instalacija, a ujedno je i oslonac na popisu najpopularnijih tema WordPress.org-a.

instalira zerif lite

Tijekom godina, tema je prepoznata od strane krajnjih korisnika, a bila je inspiracija i drugim programerima pri izradi njihovih tema.

No, Zerif Lite također je prouzročio neugodnosti timu za pregled teme na WordPress.org. Ukratko, tema je suočena s mogućom suspenzijom iz imenika i dano joj je dva tjedna da ispravi sve svoje navodne probleme.

To je bilo prije dva tjedna.

Od ovog pisanja, 14. rujna, Zerif Lite je doista suspendiran, i više je ne možete dobiti putem WordPress.org. Idite na https://wordpress.org/themes/zerif-lite/ daje vam ovo:

zerif lite nedostaje

Dvije stvari prije nego što nastavim s temom:

 • Ne namjeravam ovo objavljivati ​​kao javne dramske vrste. Ovdje je više o tome kako u budućnosti možemo izbjeći ove situacije i kako drugi programeri mogu pristupiti sličnim problemima ako se ikada nađu u njima.
 • Neću govoriti o pojedinačnim detaljima u vezi s problemom ili bilo čemu sličnom "kako smo u pravu, a oni u krivu." To nije svrha. Imamo svoja prava i nepravde s obje strane, i ne mislim da bi bilo sve u redu kad bih samo iznio naše pritužbe ovdje u nadi da ćemo zajednicu dobiti na našoj strani.

Kao što sam spomenuo na početku, jer mi je jako stalo do iskustva koje korisnici stječu kada posjete repo temu, želio bih iskoristiti ovu priliku da razgovaram o problemima sa samim okruženjem i razgovaram o mogućim načinima poboljšanja.

(Za one koji ste zainteresirani za izdanje Zerif Lite, možete samo skočiti ovamo – službena ulaznica na WordPress.org.)

Na izgradnji WordPress.org tema prihvaćaju ih, a zatim zabranjuju

Iz perspektive programera, izgradnja nove teme * s naglaskom na * novo * i uključivanje u repo WordPress.org više je ili manje jednostavan postupak. (Molim vas, ponesite sa mnom.)

Ono što mislim je da postoje pravila koja trebate slijediti, a ako ih dovoljno dobro slijedite, bit ćete prihvaćeni. Ne govorim o složenosti ili korisnosti tih pravila. Radi se samo o činjenici da određena pravila treba biti slijedi ako želite biti uključeni.

I to je u redu.

Ali s vremenom, kad se pravila promijene – uvode se nove smjernice, uklone stare smjernice itd. – možete se naći u škakljivoj situaciji.

Trenutačni repo pejzaž WordPress.org podijeljen je u dva dijela, manje ili više:

 • Kada se pošalje nova tema, ona se pregledava i ako je u skladu sa smjernicama, postaje na mreži.
 • Ali proces nije tako jednostavan za postojeće teme. Bilo koja postojeća tema može se, u bilo kojem trenutku, upozoriti tim recenzenata da nije u skladu s najnovijim skupom smjernica.

Potonje će se najvjerojatnije dogoditi kada se autori drugih novih tema počnu pitati, i to s pravom, "Zašto moja tema ne može učiniti Thing X, ali ova stara tema ovdje se može?"

U tom će vam trenutku možda biti zatraženo da ažurirate svoju temu tako da se ona pridržava najsuvremenijih pravila, što se čini razumnim. Ali tu počinju i problemi (mogu) započeti.

Prvo, postavimo jedno. Ako bilo kakve promjene koje ste tražili da na kraju dovedu do boljeg ukupnog proizvoda, to je sve što nije problem. Jednostavno dobivate nekoga iz tima za pregled teme koji radi istraživački rad za vas i ukazujete na koji način možete poboljšati temu. Sjajno!

Pravi problemi počinju kada vam forsirane promjene nisu nužno dobre za krajnjeg korisnika.

Zašto bi se to ikada dogodilo?

Ovo je malo škakljivo, ali nadam se da ću vam objasniti što mislim:

Za početak, imajmo na umu da je svaka tema koja je prethodno prihvaćena u repo bila 100% usklađena s pravilima u trenutku odobrenja. Dakle, ne govorimo o situaciji u kojoj tema odbija potpuno surađivati.

E sad o samim pravilima:

Ne želim tvrditi da su trenutna pravila teme lošija nego što su bila ili obrnuto. Pravila su pravila. U osnovi, izgraditi novi proizvod prema "Pravila A" ili "Pravila B" slične je prirode. Trebate samo slijediti određene korake. Međutim, priča je potpuno drugačija kada se kreće s "Pravila A" do "Pravila B."

Evo stvari; Kao programer tema mogli biste se naći u situaciji kad je vaša tema savršeno prilagođena korisnicima i savršeno je u redu s pravilima u vrijeme kad je poslana. Tada se uvode nova pravila, koja se također čine razumnim. Međutim, upravo tamo, točno tamo u sredini, leži sam prijelaz.

A taj je prijelaz sam rijetko prilagođen korisnicima.

Sve se svodi na to da ako se od vas traži da uklonite veliki komad svoje teme samo da bude u skladu s novim pravilima, što mislite što se događa s trenutnim korisnicima teme kada naprave taj potez?

Da, u pravu ste, njihove web stranice prestaju raditi! Ili možda ne prestaju raditi, ali gube funkcionalnost za koju su im rekli da će dobiti prvi put kad instaliraju temu.

U osnovi ste im obećali da će svako ažuriranje poboljšati njihovo iskustvo, a ipak radite nešto upravo suprotno. U ekstremnom scenariju, tema vam može biti beskorisna.

Samo da vam dam primjer da objasnite što mislim. Jedna od stvari koju smo tražili da promijenimo putem Zerif Lite-a je upotreba "lažne prilagođene vrste posta." U osnovi se radi o korištenju tih malih blokova prilagođenih sadržaja koji se pojavljuju na početnoj stranici teme za prezentiranje stvari poput informacija o timu, bloka, svjedočenja i sl. Primjer:

tim

Oni se koriste samo na početnoj stranici i nigdje drugdje. Prema trenutnim pravilima, za njih smo trebali postaviti prave prilagođene vrste posta. To, na neki način, ima smisla ako gradite novu temu, ali ako promijenite to u postojećoj temi, znači da će onaj tko je trenutno koristi zabrljati svoje web mjesto. A u našem slučaju to znači 300 000+ ljudi (uključujući i dječje teme).

Dakle, ovisno o tome koje vrste promjena želite izvršiti, situacija može biti jako teška, u osnovi je to čekić ili nakovanj:

 • S jedne strane, ako ne izvršite izmjene, bit ćete zabranjeni u repo.
 • Ako napravite izmjene, ostajete u repo-u, ali zbrkate web stranice trenutnih korisnika.

Što je gore?

Dopustite da vam kažem kako to vidim iz vlastite perspektive.

Ja sam – jesmo – sve o izgradnji proizvoda koji slijede principe "korisnik prvo." Želimo da naše stvari budu korisne, korisne i pouzdane. Ako nam predloži promjenu koja će svima poboljšati iskustvo iskustva, svi smo za to!

Ali ako promjene mogu dovesti do otežavanja života naših korisnika, tada ne možemo poduzeti taj korak i osjećati se dobro u njemu. Izdali bismo naše korisnike i korisničku bazu.

Na kraju, kraj s lošijim proizvodom / iskustvom nije nešto što nas jako zanima. Po mom mišljenju, ometanje trenutnog korisničkog iskustva jednostavno nije vrijedno i dok ne nađemo način da to korisničko iskustvo ostane netaknuto – i to na način na koji je pregledni tim cool (do sada, naši prijedlozi nisu primljeni dobro) – morat ćemo ostati suspendirani od repoa.

Naravno, to će umanjiti naše prihode. Za cijelu kompaniju procjenjujem vjerojatno oko 50% smanjenja prodaje nakon obustave WordPress.org repo obustave.

To bi sigurno zahtijevalo prilično optimizacije, ali drago nam je što možemo priuštiti dugoročno raditi samo ono što je najbolje za naše kupce i nas – tvrtku..

Rješenja

Situacija nije lagana, ne samo za nas, već i za druge programere koji su se suočavali sa sličnim problemima u prošlosti ili se suočavaju s njima trenutno..

Imam nekoliko prijedloga koji bi mogli biti osnova za raspravu kada tražimo održiva rješenja:

1. Ne pravite retroaktivna pravila

Ne vjerujem da niti jednu temu treba tretirati drugačije na temelju njezine reputacije, popularnosti ili nečega. Ali istodobno, također ne vjerujem da bilo koji propis ili zakon trebaju biti retroaktivni.

Pravo u pravilu nije retroaktivno; ona utječe samo na buduću aktivnost, odnosno na ono što će se dogoditi nakon što zakon stupi na snagu.

Imati slična pravila u imeniku sigurno bi pomoglo. I to bi bilo sasvim jednostavno:

 • Ako je vaša tema prihvaćena u imenik i otkriveno je da nije usklađena s trenutnim pravilima, dobro je ostati takav kakav je.
 • Samo ako želite poslati ažuriranje koje nadilazi kritične ispravke programskih pogrešaka, trebate ga uskladiti s najnovijim pravilima.

2. Uvođenje minimalnih zahtjeva

Reponi rade na automatizaciji. Jednostavno imamo previše tema i dodataka koji se šalju svaki tjedan, tako da je pregled ljudskog pregleda za svaki dodatak previše vremena i također ostavlja puno prostora za nadzor.

Dakle, jedan put koji možemo krenuti automatizacijom je jednostavno prihvatiti svaku sigurnu i sigurnu temu u direktorij, a zatim imati bolji algoritam pretraživanja (što radi repo dodatak) koji bi prvo prikazao najbolje podudaranje (na temelju različitih faktora).

Vjerujem da je to i najlakša i najbolja stvar koju možemo učiniti.

U takvom scenariju programeri imaju više slobode i mogu eksperimentirati s raznim neobičnim rješenjima. Pogledajte ovaj citat:

Matt komentar

Ili ovaj; također Matt Mullenweg:

Imamo puno strogih i strogih pravila koja su dizajnirana da "zaštititi" korisnici, poput oko CPT-a i drugih, ali netko bi mogao donijeti informiranu odluku o trgovanju budućim potencijalnim prenosivim prijenosom za trenutni oblik ili funkcionalnost. bila bi potpuno racionalna odluka.

Na primjer, Amazon maksimalno koristi svoj mehanizam pretraživanja. U osnovi je to slobodno tržišno gospodarstvo. Dobri proizvodi dobivaju dobre kritike, pa se povećavaju u rezultatima pretraživanja. Loši proizvodi se zakopaju. To je zajednica kupaca koja to regulira.

Imati nešto takvo za pretraživanje teme WordPress.org bilo bi sjajno!

3. Dopustite ukrcavanje

Teme su ponekad nevjerojatno složeni komadi softvera i očekuju da korisnik jednostavno klikne "aktivirati" gumb i tada se radi sa svime što treba njihovoj pažnji je samo ludo.

Mogućnost ukrcavanja novih korisnika ključna je za pomoć u konfiguriranju njihove nove teme, a također možete naučiti kako iskoristiti sve prednosti. Ovo bi nam moglo pomoći da ponudimo sjajno "izgledaju demo" iskustvo, istovremeno usredotočujući se na ono što je korisno za korisnike.

4. Imate bolji preglednik

To možda nije stopostotno povezano s problemom koji je trenutačno, ali vjerujem da je to ključno za ukupnu iskoristivost WordPress.org repo-a.

Jednostavno, trenutni preglednik je beskoristan.

Njegova beskorisnost sastoji se u tome da pregled ne izgleda poput sličice slike.

Ovo samo treba biti bolje. Autori tema trebaju biti u mogućnosti prilagoditi preglednik da stvarno prikaže optimizirani demo – nešto što korisniku zapravo daje dobar pregled onoga što tema može ponuditi.

Što slijedi za korisnike Zerif Lite-a, postavite suspenziju WordPress.org-a

Nekoliko važnih stvari:

(a) Još uvijek volimo temu i zadržat ćemo je živom

Hej, Zerif je s razlogom postao jedna od top 5 najpopularnijih tema na WordPress.org. Super je! I mi još uvijek u sve to vjerujemo.

To znači da ćemo i dalje raditi na tome i učiniti ga još boljim.

(b) Zerif Lite i dalje možete preuzeti

Samo idite na našu stranicu i dovedi Zerif Lite od tamo (nije potrebno dodavanje).

zerif lite

(c) I dalje možete dobiti podršku

Možete posjetiti glavni odjeljak za podršku ovdje. Tamo možete pronaći naše detaljne vodiče za dokumentaciju, često postavljana pitanja i način da nas kontaktirate.

Da biste dobili prioritetnu podršku, razmislite pridruživši se našem tematskom klubu (premija).

(d) Kontaktirajte nas ako ste preuzeli Zerif Lite putem WordPress.org

Evo srži problema: Ako temu prebacimo na WordPress.org, ne možemo dodati skriptu ažuriranja u paket. To znači da ako želimo dostaviti ažuriranja u bilo koje vrijeme u budućnosti, primorani smo zadržati tu temu na WordPress.org.

U našem slučaju, jer se tema obustavlja zbog promjene pravila (bez razumnog načina popravljanja stvari), više od 300 000 korisnika izloženo je riziku zbog upotrebe teme koja se ne može ažurirati.

Još gore, ne znamo tko su ti ljudi, pa ne možemo s njima komunicirati. U osnovi, to nisu "naši korisnici" više, iako se i dalje pojavljujemo kao razvijač teme.

Na primjer, ako nam se javi sigurnosni problem, ne možemo ništa poduzeti, no i dalje ćemo za to biti krivi. Čini se da je to prilično velika stvar.

Pa na kraju, doprijeti do nas ako ste korisnik Zerif Lite-a Neka vaša tema bude sigurna i zaštićena.

Ažuriraj. Najjednostavniji način ažuriranja svoje kopije Zerif Lite je preuzimanje ovaj novi naš dodatak. Sve što trebate učiniti je instalirati i aktivirati. Vaša ažuriranja za Zerif Lite dogodit će se automatski od tog trenutka dalje.

(e) što nam slijedi, poslovno gledano

Kao što sam već spomenuo, procjenjujem vjerojatno oko 50% smanjenja prodaje kao rezultat toga.

Očito, trebamo smanjiti stvari i optimizirati. Evo što ćemo učiniti u bliskoj budućnosti:

Smanjite troškove

 • Otkažite pretplate softvera koje ne koristimo tako često ili iskreno ne trebamo (oprosti, Mixpanel).
 • Za sada prestanite baviti sponzorstvom (manje WordCamps-a, pods.io itd.) … U osnovi, manje korisnika znači manju podršku, što će nekim članovima podrške omogućiti da rade na razvojnoj strani poslovanja, za što su savršeno sposobni raditi..
 • Snizite neke AdWords ponude i više se usredotočite na učinkovitost, a ne na doseg. Isto vrijedi i za preusmjeravanje oglasa.

Dosegnite do naše zajednice

 • Informirati što više korisnika i voditi ih kroz proces ažuriranja njihovih tema.
 • Obavijestiti popularne izvore vijesti u zajednici.
 • Obavijestite blogere i proizvođače sadržaja koji su nas povezali u prošlosti radi uređivanja / ažuriranja svojih članaka.
 • Usmjerite sve na stranica teme na ThemeIsle.com, gdje ga mogu preuzeti bez adrese e-pošte.

Pažljivo nastavi

Trebamo pričekati 48 sati ili tako da vidimo kako zajednica reagira na cijelu ovu stvar, kao i koliko smo učinkoviti u postizanju naših trenutnih korisnika.

Na blogu ThemeIsle objavljujemo još jedan post koji našim korisnicima objašnjava situaciju i dajemo im upute što dalje. Također ćemo svima poslati e-poštu i učiniti mnogo ponovnog marketinga kako bismo upoznali ljude o novoj verziji teme.

Dugoročno, trebat ćemo pričekati malo i vidjeti gdje smo, kako loše / dobro stvari idu i raditi odatle. Ništa što ne možemo učiniti.

Na kraju se nadam da ćemo svojim iznošenjem ovdje pomoći promijeniti stvari na bolje, ali i pomoći drugim autorima tema koji se možda suočavaju sa sličnim problemima.

Nadam se također da ćemo na kraju moći pronaći temu u repo-u, i što je još važnije, da naši korisnici u međuvremenu neće previše patiti.

Kao i uvijek, hvala na čitanju i na podršci CodeinWP! Budite u tijeku i dobivajte nova izvješća koja će vam se dostaviti pretplatite se ovdje:

Sva izdanja i duhovita prepisivanja napisala Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector