Izvješće o transparentnosti br. 12 – Pokrećemo novi blog + Zašto

Dobrodošli u 12. izdanje izvješća o transparentnosti! U ovoj seriji govorim o svemu što se ovdje događa na CodeinWP-u (s poslovnog stajališta). Nastojim se usredotočiti na zanimljivosti i stvari koje imaju važnu ulogu za rast našeg poslovanja. To znači sve, od trenutnog nastavka događaja, pobjeda i poraza, strategije itd. (Pogledajte sva prethodna izvješća ovdje.) U ovom izdanju govorim o što se dogodilo na CodeinWP u siječnju 2016.:


Kako vam SEO može pripasti WordPress karijeri

Vrijeme za priču.

Vrijeme osobne priče, da budem precizniji. Ako vam se to ne sviđa, slobodno se pomaknite do "Oglašavanje vašeg poslovanja na mreži" dio.

Za one od vas koji ne znaju, relativno sam novi u WordPress zajednici. Prije otprilike 4-5 godina, cijeli moj svijet je bio SEO.

Bio sam izuzetno strastven u vezi s tim. Stvorio sam stotine malih partnerskih stranica, a radio sam i puno konzultacijskih svirki. Na kraju me savjetovanje + SEO combo dovelo do stvaranja CodeinWP-a. Moj početni cilj bio je izboriti se za mjesto "PSD za WordPress."

(Tada sam se osjećao sigurnim da se mogu nositi s dijelom WordPressa i partnerio sam se s Claudiuom kako bih se brinuo za HTML / CSS. Dakle, tako je nastao CodeinWP … magijom SEO i urednom idejom da pružiti a "PSD za WordPress" servis.)

SEO je bio i izazovan i uzbudljiv. Ali nakon što sam to radio neko vrijeme i igrajući igru ​​s mačkama i mišima s Googleom, shvatio sam da to vjerojatno nije nešto u čemu želim biti dio dugog poteza.

Doslovno svaki tjedan – i mislim svaki tjedan – netko je dijelio svoju priču o neuspjehu s Googleom kao glavnim negativcem. Nove nadogradnje algoritama, nove ručne radnje, nove kazne… sve to uzrokovalo je da su ljudi izgubili svoje SEO tvrtke doslovno preko noći, i na hiljade.

Trebala sam van.

Odlučio sam da radije trošim vrijeme na izgradnju branda, učeći kako ljudima pružiti stvarnu vrijednost i tako izgraditi dugoročno održiv posao..

U osnovi sam započeo ono što je sada ThemeIsle.

Zapravo, bila sam toliko umorna i bijesna od svih tih stvari o SEO da se nisam čak ni trudila raditi SEO za ThemeIsle. Baš sam se toliko brinuo oko H2-a i tzv "kvalitetna izgradnja veza."

Kratka priča, kroz čaroliju vremena, puno marketinške optimizacije i rada na proizvodima, evo nas danas. Vremenom smo napravili sjajan tim posvećenih ljudi, svakog mjeseca dobivamo 1.000+ prodaje, softver za e-poštu govori mi da na svim našim popisima imamo 200.000 i više ljudi, i što je najvažnije, imamo neke od najpopularnijih WordPressa teme na tržištu.

Ali.

Duh SEO prošlosti vreba u mraku i pokušava mi šapnuti neki savjet u uho …

Nakon dvije godine rada, napokon sam primijetio koliko je strašno ThemeIsle radio u tražilicama. Mislim, mnogo smo stvari zanemarili kada je u pitanju naše SEO. Na primjer:

 • cijela je stranica imala groznu strukturu kategorija i nema ikakvih internih poveznica,
 • Demo teme teme postavljene su na noindex, što je u osnovi obavijestilo Google da treba zanemariti 1000+ korijenskih domena koje se povezuju s tim prikazima,
 • neke testne stranice (poput "1 2 3 test zdravo svijetu") još su bili na mreži,
 • bilo je puno dupliciranog sadržaja i još mnogo problema … samo što sam ovdje naveo ovo me čini sramotnom.

Dakle, napokon sam kontaktirao jednu od vodećih rumunjskih SEO agencija, AgileMedia.com (gdje je moj veoma dobar prijatelj) i započeli smo 6-mjesečni ugovor da radimo na SEO web mjestu.

Prvo što smo se obratili bila je loša struktura kategorija i nedostatak internih veza.

Izvorno je struktura URL-a za kategorije bila nešto poput: topicisle.com/downloads/category/free. To nije puno značilo obavijestiti Google ili posjetitelje o tome što se događa. To smo promijenili u opisnije postavljanje: themeisle.com/wordpress-themes/business/

Ažurirali smo i strukturu na stranici te na te stranice dodali neke oznake H1 i H2. Stavili smo ih na vrh stranice kako bismo jasnije učinili svima koji izravno dolaze s tih stranica na Google.

H2S

Ažurirana je i interna struktura veza. Trenutno se svaka stranica kategorije povezuje na ostale kategorije, a svaka pojedinačna tema povezuje se s dodijeljenom kategorijom. Pratimo utjecaj koji to ima na ljestvici / promet i tražimo druge web stranice za optimizaciju koje se mogu napraviti.

Već vidimo 20-postotni rast organskog prometa zbog tih naoko jednostavnih ispravki. I to je uprkos gubitku oko 200 posjeta / dan s glavne stranice otkad smo preusmjerili dokumentaciju na docs.themeisle.com (koja sada prima 1.600 sesija dnevno). Pročitajte više o našim dokumentima ovdje.

Dakle, pouka je ovo (i za mene i za vas): Ne trošite previše vremena na SEO, tu su i važnije stvari koje trebate napraviti dok gradite posao … ali isto tako nemojte u potpunosti ignorirati Googleove preporuke. Postoji niz malih optimizacija koje možete učiniti bez puno gnjavaže, a mogu imati veliki utjecaj na vaše ukupne rezultate.

Oglašavanje vašeg poslovanja na mreži? Evo na što biste trebali obratiti pažnju

Ok, počnimo s visokom notom… transparenti su i dalje ne mrtav.

ja znam ja znam, "baneri imaju mnogo niže CTR nego prije X godina" – Ti kažeš. Možda je tako, ali cijene nafte su također pale od 2012. godine, ali još uvijek ima dovoljno naftnih tajkuna.

Valjda ono što pokušavam reći je da iako su baneri opali u učinkovitosti, još uvijek nisu pali na 0. Daleko od toga.

Na primjer, od naših natpisa i dalje imamo 2000 klikova tjedno. A ti klikovi donose oko 110 konverzija tjedno.

Kao što je rečeno, svjedoci smo i velikih razlika u izvedbi pojedinih natpisa. Na primjer, nije neuobičajeno da natpis dobije 10x konverzije drugih bannera. Važan dio koji treba shvatiti je da takva ogromna razlika može značiti uspjeh ili neuspjeh cijele vaše kampanje.

Drugim riječima, samo što vaši trenutačni natpisi ne djeluju dobro trenutno, ne znači da biste u potpunosti morali napustiti oglašavanje na natpisima.

Dopustite mi da vam dam primjer.

Evo izvornog transparenta koji smo imali na Designrfix.com:

orig-oglas

Evo dvije nove varijacije:

var1

var2

Sada rezultati:

 • Izvornik: 281.047 pojavljivanja, 80 klikova = 0.03% CTR.
 • Varijacija 1: 123.349 pojavljivanja, 969 klikova = 0.79% CTR.
 • Varijacija 2: 120.941 pojavljivanja, 932 klikova = 0.77% CTR.

Idite s varijacijom 1 znači poboljšati CTR za 2.500 u odnosu na izvorni natpis. To je ogromno!

Ali to nije ni najveća promjena koju smo vidjeli s takvim testovima.

Još jedan primjer, ovaj put s CSSAuthor.com. Verzija 1:

ver1

Verzija 2:

VER2

Rezultati:

 • Verzija 1: 161760 pojavljivanja, 272 klikova = 0,17% CTR.
 • Verzija 2: 98007 pojavljivanja, 1935 klikova = 1,97% CTR.

Baneri nisu kraj igre za nas. Eksperimentiramo i sa AdWords-om. Zapravo eksperimentiramo s AdWordsom već mjesecima, ali odlučili smo pojačati te napore. Angažirao sam savjetnika koji će nam pomoći. Nadam se da ću uskoro ovdje imati neke podatke.

Na kraju je lekcija sljedeća: Bez obzira na način oglašavanja koji koristite, stvari neumoljivo testirajte. I još važnije, ako vaš oglas ne uspije, to ne znači da metoda oglašavanja nije u funkciji … jednostavno niste dobri u tome (još).

Istraživanje novih mjesta za prodaju naših tema

Jesi li ikada bio Etsy.com? Vjerojatno je tako, ali jeste li ga posjetili kako biste … kupili WordPress teme?

Da, ni ja.

Pa sam se prilično iznenadio kad vidim da na Etsyju postoje teme koje čine 500+ prodaja.

Zbog toga sam razmišljao i odlučio sam napraviti brzi test.

To je rezultat, naš Etsy popis La Femme.

Etsy-themeisle

Stranica o prodaji izgleda poput stranice ThemeForest, s velikom slikom na vrhu i pojedinostima dolje prema dolje.

Za sada imamo oko 20 pregleda dnevno / bez prodaje.

Ali kao što sam rekao samo par odlomaka ranije, "ako vaš oglas ne uspije, to ne znači da metoda oglašavanja nije u redu, jednostavno niste dobri u tome (još)," pa pretpostavljam da nemamo drugog izbora nego nastaviti ovo testiranje.

Prvo bi trebalo raditi na kopiji. Trenutno stranica prikazuje samo glavne značajke teme, a zatim dijeli brzi upute za instalaciju. Nema puno govora o prednostima ili zašto bi je netko odabrao preko druge teme. Sigurno puno prostora za napredak.

Ok, hajde da rezamo ovu priču ovdje.

Na kraju vas ohrabrujem da potražite prodaju na neobičnim mjestima. Uostalom, Etsy nije poznata po tržištu WordPress-a, ali neke se teme tamo zaista dobro odigraju.

Imamo novi blog!

Da, imamo novi blog.

Mislim da je izvješće o transparentnosti savršena prilika da ga lagano pokrenemo!

Predstavljamo Blog ThemeIsle.

themeisle-blog

Odobreno, tamo se još puno ne događa – samo 3 postova – ali planiramo ga uzgajati uz glavni CodeinWP blog.

Međutim! To nije samo kopija glavnog bloga. Evo što se razlikuje u tome:

 • Želimo pomoći kupcima i korisnicima koji prvi put dolaze, pa ćemo objaviti nešto poput "osnovne WordPress udžbenike na običnom engleskom jeziku." Misli na takve stvari, "Kako instalirati WordPress temu."
 • U istom ćemo duhu obraditi teme vezane uz nišu oko WordPress-a. Primjer: "WordPress za restorane – Kako postaviti svoju web stranicu." Naše teme činimo prikladnim za različite svrhe, tako da mislim da bi takvi vodiči trebali olakšati život našim kupcima.
 • Mišljenje. Također pokušavamo naše teme učiniti kompatibilnima s različitim dodacima i alatima treće strane, ali to nije uvijek jednostavno. Neki su dodaci, unatoč popularnosti, … dobro … loše napravljeni. Stoga jednostavno smatramo da moramo educirati korisnike o tome koji dodaci / alate trebaju koristiti i kako se oni igraju zajedno s našim WordPress temama.

Ukratko, blog ThemeIsle postat će praktičnija publikacija – usredotočena na sadržaj koji je djelotvoran i koji može odmah poslužiti čitatelju..

Ako ste zainteresirani, naša prva 3 posta:

Poboljšanje strane proizvoda tvrtke

Kao što vidite, trudimo se poboljšati cjelokupni marketing i dodati / nabaviti nove elemente u našem portfelju (poput bloga ThemeIsle ili dodatka Easy Content Types prošlog mjeseca), ali također unosimo izmjene u naše osnovne proizvode – teme.

Naime:

 • Preispitujemo odredišne ​​stranice tema. Želimo bolje prikazati značajke, isprobati novu strukturu stranica itd. Čak smo pokušali koristiti i 99 dizajna (dio je naše potrage za pronalaženjem novih sjajnih dizajnera).
 • Preispitivanje demo tema (poput Zerif, ili Parallax One). Stvaramo nove podstranice za demonstracije i pokušavamo prikazati sve značajke tema putem tih podstranica. Ideja je zaista pokazati, a ne samo reći. Stvaramo više demonstracija kako bismo vidjeli što najbolje funkcionira.
 • Stvorili smo novu video prezentaciju Zerifa! Mislim da se pokazalo fenomenalno, ali slobodno mi reci što vas razmišljati:
 • Pozivamo neke super talentirane dizajnere (poput Ashley iz Curio) i raspravljati o novim tematskim projektima koji bi bili jedinstveni u svom predstavljanju i svrsi (nismo mnogo toga napravili u posljednje vrijeme).
 • Objavljujemo novu stranicu povijesti kupnje i novu modalnu narudžbu koja bi trebala pojednostaviti korisničko iskustvo na web mjestu.
 • Radimo način da bolje prikažemo snagu mog omiljenog dodatka – Oživite stari post. Pokrećemo novu web lokaciju koja će služiti kao dokaz dodatka:

oživjeti stari-post-pro-stranica

Mislim da je to to! Sigurno sam puno vremena radio na poslu otkad sam se vratio s odmora. U prosjeku potrošim oko 80 sati tjedno i koristim ovo vrijeme da pronađem novu perspektivu poslovanja i identificiram sve što je potrebno poboljšati u narednim mjesecima (od kojih sam neke nabrojao gore).

Oh, i kao osobna bilješka, iza sebe imam svoje prvo iskustvo podcastinga. ��

Intervjuiran sam na WP Innovator Podcast, 11. epizoda – vođenje WordPress tematskog posla. Slobodno ga poslušajte i javite mi što mislite. Nadam se da neće završiti kao moj jedini podcast, a da ćete me češće čuti.

Raspodjela prihoda (1. siječnja – 1. veljače)

Evo brojeva za siječanj (iz našeg internog sustava praćenja):

rev-graf

U odnosu na prošli mjesec to je rast od 14,9%. Stvari počinju skupljati nakon prosinca … također poznat kao Slow-cember u našim prodajnim izvještajima (kao što sam spomenuo prije mjesec dana, 25. prosinca je bio naš najgori dan u mjesecima, s ukupno 4 prodaje ukupno).

Evo našeg trenutnog popisa bestselera (prodaja naših skrinja s blagom znatno je porasla u odnosu na prošli mjesec; povećanje od 77%):

najprodavaniji

Ok, to je to za sada. Kao i uvijek, hvala na čitanju i na podršci CodeinWP! Budite u tijeku i dobivajte nova izvješća koja će vam se dostaviti pretplatite se ovdje:

Sva izdanja i duhovita prepisivanja napisala Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map