ThemeForest vs nezavisne prodavaonice tema: odakle treba kupiti WordPress teme?

ThemeForest vs nezavisne prodavaonice tema: odakle treba kupiti WordPress teme?

ThemeForest vs nezavisne prodavaonice tema: odakle treba kupiti WordPress teme?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

ThemeForest vs neovisne trgovine? Pa, priznajmo to – bezbroj opcija koje su dostupne svim potencijalnim kupcima WordPress tema prilično je neodoljivo. Kao takvo, smanjivanje broja natjecatelja na jednog ili dva pouzdana prodavača izgleda kao dobra ideja, ali postavlja pitanje: odakle zapravo trebate kupiti WordPress teme?


Za mnoge, ThemeForest je glavni izvor. Ima ogromnu biblioteku tema, a nećete naći ni mali broj WordPress korisnika koji bi hvalili o svojim bestselerima. No, rasprava se treba voditi oko toga je li ThemeForest idealno tržište. Zapravo, kupnja od ThemeForest-a može čak pokrenuti neka etička pitanja koja još niste razmotrili.

Popularne publikacije poput WordPress Tavern-a imaju izazvao sumnju u vezi s ThemeForest-om U prošlosti, i imajući to na umu, želimo se dublje pozabaviti problemom ThemeForest-a nasuprot trgovcima nezavisnih tema. U ovom ćemo postu ukratko razgovarati o tome što je zapravo ThemeForest, istražiti prednosti i nedostatke njihove kupovine i pogledati neovisne tematske trgovine kao alternativu. Na kraju ćete točno znati gdje kupiti WordPress teme.

ThemeForest vs neovisne trgovine

Što je ThemeForest?

Početna stranica ThemeForest.

ThemeForest, jedan od Envato-a mnoga poduzeća koja potiču softver je tržište tema web stranica. U trenutku pisanja, to je 890. najposjećenija web stranica na svijetu, prema Alexa.

Nudi tisuće tema za sve platforme, s WordPressom koji se vrlo dobro ističe. Ova popularnost u WordPress zajednici rezultirala je burnim financijskim uspjehom ThemeForest-a, s tim da je 50% svih WordPress tema na ThemeForest dodijelilo najmanje 1.000 dolara mjesečno.

Profit teme ThemeForest

Nema sumnje da ThemeForest nudi širok raspon tema (iako različitih kvaliteta), niti može dovoditi u pitanje njihovu dominaciju na tržištu tema u WordPressu. Dakle, o čemu se zapravo radi?

Ako kupujete od ThemeForest-a?

ThemeForest je digitalni bazar za WordPress teme. Ako tražite određenu vrstu teme, vjerojatno će se pronaći negdje u njihovoj širokoj biblioteci.

Uz količinu, pronaći ćete i kvalitetu. ThemeForest služi ogroman izbor dobro izgrađenih tema, od kojih su mnoge korisničke, i omogućuju vam brzo podizanje i pokretanje. Najprodavanija tema svih vremena ThemeForest, Avada, odličan je primjer za sve gore navedeno na djelu:

Početna stranica Avada.

Međutim, na ThemeForestu nije sve sunčano i kišno.

Tema teme je prvo pitanje o kojem treba razmišljati kada razgovaramo o ThemeForestu u odnosu na bilo što drugo. ThemeForest je tržište prepuno dobavljača koji jedni s drugima igraju veće, bolje i više tema bogatih značajkama – što na prvi pogled zvuči fenomenalno.

U stvarnosti, međutim, ova žestoka konkurencija znači da su određene teme preopterećene funkcionalnošću koju većina WordPress webmastera nikad ne bi koristila. Bulkier teme mogu pridonijeti povećanom vremenu učitavanja, što zauzvrat može negativno utječu na SEO. Ovo nije ni teorija – već je bila primijetili krajnji korisnici.

Što se tiče licenciranja, ThemeForest nije u skladu s onim što je u ponudi – o čemu je raspravljao dečki na EngageWP. Umjesto svakog proizvoda koji se nudi pod Opća javna licenca (GPL) – kao što je većina besplatnih WordPress tema i dodataka, na primjer – ThemeForest služi proizvode koji se razlikuju u pogledu licenciranja, uzrokujući neizvjesnost.

Na primjer, neke su teme samo djelomično GPL – što znači da su određeni elementi unutar teme zaštićeni komercijalnim licencama, što je u suprotnosti s duhom WordPress-ove prirode otvorenog koda. Razgovarajte o zbunjujućem.

Etička pitanja kupovine od tvrtke ThemeForest

Može se tvrditi da kupovina od ThemeForest-a odnekud drugdje stvara neka etička pitanja. Pogledajmo argument s obje strane:

Iz moralne perspektive, vrijedi to razmotriti važnost pomoći malim poduzećima – posebno u današnjoj olujnoj financijskoj klimi. Napokon, to je iskra onih manjih poduzeća koja istinski pokreću WordPress zajednicu naprijed, dok bi se moglo ustvrditi da Envato velikim dijelom usmjerava taj duh zajednice u priliku za unovčavanje.

S druge strane, mnogi vide ThemeForest kao pozitivnu snagu u WordPress zajednici. Oni malim (kao i velikim) dobavljačima daju istaknutu platformu za plasiranje svojih digitalnih roba pred ogromnu publiku. Za mnoge male graditelje WordPress tema, ThemeForest nije ništa drugo nego blagoslov u tom pogledu.

To je reklo, iako vam možda još uvijek pomažete "mali čovjek" kada kupujete od ThemeForest, također ćete doprinijeti kontinuiranom rastu Envato-a. Ovo je korporacija koja se, na primjer, ne bavi programerima koji nemaju SAD porezni ugovor. Drugim riječima, ne predstavlja ravnopravne uvjete za globalnu razvojnu zajednicu.

Napokon, postoji jednostavno pitanje koje omogućavanju jednom entitetu da kontrolira ogroman udio na tržištu dugoročno je dobra stvar. Iako se trenutno čini prilično ugodno s ThemeForest-om, tko reći gdje ćemo biti niz liniju.

Što je s neovisnim tematskim trgovinama?

Neovisne prodavaonice WordPress-a su razasute po cijelom internetu (pogledajte naš popis najboljih 110+ tvrtki), a mnoge od njih ukazuju na poštovanje unutar WordPress zajednice. Kupnjom tema od neovisnih trgovaca kao što su Elegantne temeWPMU, StudioPress, i – očito – ThemeIsle, vjerojatno ćete izbjeći nedostatke svojstvene ThemeForestu.

ThemeForest prema ostalim tematskim trgovinama

Također možete otkriti da se kupnjom iz neovisnog izvora pridružujete pravoj WordPress zajednici – zajedno s blogom, forumi podrške, uloženo pomoćno osoblje, Facebook grupe i tako dalje.

Ukratko, ako tražite biste li trebali kupiti sljedeću WordPress temu od ThemeForest-a ili neovisne trgovine, nema ispravnog ili pogrešnog odgovora. Međutim, vaša prosječna trgovina temama je sigurno vrlo različita zvijer ThemeForest-a, a ona možda i prikladnije odgovara vašim potrebama..

Zaključak – ThemeForest vs tematske trgovine

Postoji puno dobrih razloga za kupnju od ThemeForest-a, i uprkos našim rezervacijama, sigurno se ne zalažemo da ih itko bojkotira..

No, pitanja koja postavljaju tijekom posta bitna su, pa ih treba uzeti u obzir prije vaše sljedeće kupnje. Kao rezultat, možda ćete razmotriti neovisnog dobavljača sljedeći put kada odlučite kupiti temu WordPressa – za dobro sebe i zajednice!

Za ponovni izračun, evo što biste trebali razmotriti prije nego što odlučite gdje kupiti sljedeću temu od:

  • Zabrinuti ste zbog etike koja stoji iza kupnje?
  • Želite li laganu, namjenski napravljenu temu ili višenamjensku zvijer?
  • Želite li da vaša tema bude dostupna pod General Public License?
  • Pridružujete se zajednici na koju se možete osloniti važno?

Kakvo je vaše mišljenje o tome "ThemeForest vs" pitanje – jeste li obožavatelj ThemeForest ili zagovornik neovisnih trgovina? Podijelite svoje stavove s nama u odjeljku s komentarima u nastavku:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Это интересно
    Adblock
    detector