Problemi s povezanim marketingom i lažni DMCA … Radosti vođenja tematskog posla – Izvješće o transparentnosti # 38

Dobrodošli u 38. izdanje mjesečnog izvješća o transparentnosti (za ožujak 2018.). U ovoj seriji govorim o najnovijim događanjima u poslovanju, našim planovima, izazovima i onome što je na dnevnom redu za sljedećih nekoliko mjeseci. Kliknite ovdje da biste vidjeli prethodna izvješća.


Kao što sam već spomenuo jednom ili dva puta u ovim izvješćima, jedan od mojih glavnih ciljeva trenutno je uvesti više jasnoće u svoje planiranje, a posebno kada je u pitanju smišljanje smjera kojim se kreće posao.

Trudim se održati jasnu sliku i razmišljati strateškije – ne samo na godišnjoj razini kao prije, već na tjednoj / mjesečnoj osnovi.

Iako ovo zvuči u redu i sjajno, nije baš jednostavno izvedivo. Da bih to postigao, prvo pokušavam više odspojiti od svakodnevnih zadataka i pružiti više odmora. Osjećam se loše i osjećam se lijenim što nisam toliko aktivna kao nekada – radim na više stvari odjednom. Ali valjda ću vidjeti kako se to vremenom odigrava. ��

Evo prvih plodova ovog pristupa:

Marke, imena i što je to "CodeinWP" zapravo se zalaže?

Pretpostavljam da bi se neki (ako ne i svi) mogli malo zbuniti oko toga što zapravo stoji brand CodeinWP ili što je to, čak.

Po čemu se razlikuje od ThemeIsle-a? Je li ThemeIsle proizvod CodeinWP? Ili obrnuto?

Da budem iskren prema vama, nije kao da smo sve ovo promišljali. Uglavnom, upravo smo se identificirali s najuspješnijim našim brandovima i krenuli s tim.

U početku smo imali neke CodeinWP majice i bili smo na putu da to učinimo fokusom svih, ali onda je ThemeIsle počeo postajati sve uspješniji, pa smo smatrali da bi trebao dobiti svoj identitet i glavni svjetlo reflektora..

Pa dok ovo pišem sada je tvrtka "okupilo" oko ThemeIsle-a, kako u pogledu vremena na kojem provodimo većinu svog vremena, tako i u pogledu oslobađanja mercha poput majica, naljepnica, sponzoriranja WordCamps-a i ostalih stvari.

Ono što je zbunjujuće u vezi s tim je da je ThemeIsle samo jedna od stvari koje radimo, a nije ni krovni brend. Kišobran je negdje drugdje, zapravo, tako da to želimo razjasniti, konačno.

Poduzet ćemo dva koraka da to učinimo:

 1. Oživite VertiStudio.com – što je bilo prvo ime domene izvorne tvrtke kada je pokrenuta – i koristite ga kao našu korporativnu stranicu. Tu će se nalaziti stvari poput tima, karijere, proizvoda, priručnika itd.
 1. Pojasnite na koji se način ThemeIsle.com razlikuje od CodeinWP.com plus ono što zapravo jest CodeinWP. Ako odmah krenete na glavnu domenu, vidjet ćete pomalo iznenađujuće "PSD za WordPress" ponuda, što zapravo više ne radimo. Opet zbunjujuće, zar ne?

CodeinWP

Okej, pa je br.1 prilično jasan. Trebamo samo premjestiti stvari s drugih web stranica na VertiStudio i sve objediniti. No.2 je malo izazovniji, pa sam došao sa šalom:

ručni ismijavanje

Oprosti ako ne možeš to pročitati. Nije ni čudo što je moj učitelj u osnovnoj školi imao običaj uzeti moju radnu knjižicu i razdvojiti je pred razredom … nešto u vezi s tim nečitkim. Uglavnom …

Evo ključnih detalja iz ovog modela:

 • Jasno navedite da je CodeinWP središte za profesionalce / agencije koje rade s WordPressom.
 • Kao dio toga, poboljšajte bilten o CodeinWP-u i razmišljajte o njemu kao samostalnom proizvodu.
 • Pokrenite Slack zajednicu za WordPress profesionalce.
 • Pokrenite odjeljak za poslove.
 • Pokrenite alate prilagođene profesionalcima.

Sad, riječ "središte" vrlo je općenito, a to se odražava na sadržaj koji nudimo na ovom blogu, kao i na publiku koju pokušavamo dosegnuti. Nije sve ovdje specifično za WordPress, a mi se često bavimo drugim područjima (primjer 1, primjer 2).

S tim u vezi, naša nastojanja u ThemeIsle bit će usmjerenija na krajnje korisnike i početnike, nastojeći im pomoći u specifičnim izazovima vezanim za WordPress. Naravno, neke će se teme preklapati, ali to je u redu.

Da budem iskren, ova me cjelokupna jasnoća o marki dugo muči, ali jednostavno nisam imao poriv da to popravim. Čak ni naš promet koji je stajao prije oko 1,5 godine nije me posebno motivirao da promijenim stvari. Tada smo konačno u ožujku ove godine opali za još oko 15%, a ovo je vjerovatno bio udarac u guzu koji sam trebao poduzeti.

Sve u svemu, pretpostavljam da unatoč našem sjajnom sadržaju, nepostojanje jasne prijedloge i obmanjujuće početne stranice obeshrabruje ljude da više govore o onome što ovdje radimo.

Na tržištu WordPress tema se mijenja

Ovdje bih želio objaviti nekoliko stvari … autori tema trećih strana, teme za pravljenje stranica, Gutenberg, samo da nabrojim nekoliko.

Nakon nekih pokušaja i pogrešaka, uspjeli smo implementirati djelotvoran i stabilan tijek rada za distribuciju tema drugih autora na ThemeIsle.com (1, 2). Valjda model nekako djeluje ako ga subvencioniramo dok prodaja ne počne krenuti. Međutim, razmjera je prilično mala. Većina naših kupaca, čak i ako ih dobiju "sve teme" pakete, najviše zanima premium verzija besplatne teme s koje se nadograđuju.

Nadamo se da će se to dugoročno poboljšati – jednom kada će se korisnici htjeti prebaciti na novu temu. Ali to je još uvijek dugačak snimak, tako da za sada ne planiramo dodavati nove autore, već se radimo na tome da osiguramo da partnerstvo dobro funkcionira za postojeće.

Ako slijedite trendovi, primijetili ste sve veću popularnost "graditelj stranica" teme. Međutim, uvijek sam mislio da nema smisla stvarati novu temu poput toga. Moje rezoniranje bilo je da jednom kada Gutenberg postane dovoljno napredan, jednostavno ćemo transformirati naslovne stranice Hestie ili Zerif u stranice temeljene na Gutenbergu – tako da će teme tehnički postati "jednostavno / graditelj stranica" teme nekako prirodno.

No pogledajući još jednom trenutno stanje na tržištu, čini se da ćemo i dalje vidjeti dvije različite vrste korisnika, bez obzira postaje li Gutenberg ikad stvar ili ne.

 • Uvijek će biti ljudi koji žele praznu temu koja se lijepo integrira s tvorcima stranica (a idealno je u paketu s nekim predlošcima i widgetima),
 • i korisnike koji žele brzo pokrenuti web mjesto s jednom stranicom bez dodatnih dodataka.

Na kraju ćemo, nakon svega, tražiti pokretanje nove teme. Idealno je utjecati na postojeći posao koji smo obavili s Hestia i OrbitFox. S tržištem za smanjivanje tema (Nicolas iz OceanWP-a izdan njegovi podaci o prihodima na primjer) ovo je naša sljedeća oklada u smislu tržišnog smjera.

Učenje iz stvari koje idu po zlu

Kažu da puno naučite iz loših iskustava. Tako sam prošli mjesec doista puno naučio …

1. Lažni DMCA

Nisam znao da je to još uvijek stvar, posebno u 2018. godini, ali čudno:

Prije nekoliko tjedana netko je Googleu poslao DMCA zahtjev u kojem je naveden 162 URL-a koji navodno sadrže temu ThemeForest za preuzimanje. No stvar je u tome što je među tih 162 URL-a bilo i 5-10 kvalitetnih izvora o raznim temama vezanim za WordPress. Klasični SEO napad u crnom šeširu …

S naše stranice naveli su ovaj post.

Da budemo jasni, taj resurs uopće ne spominje predmetnu temu.
divi, avada, x tema

Pa kako je Google reagirao? Da, pogodili ste, uklonili su našu stranicu iz pretraživanja u potpunosti i upravo me obavijestio o činjenici putem Search Console-a.

Tada mi je trebalo 5 pokušaja da uložim protu prigovor koji bi prihvatili. Stalno su govorili da im treba više informacija, što je čudno s obzirom da je bilo prilično jasno da nema prekršaja.

Sve u svemu, bili smo u potrazi oko 2 mjeseca.

Dakle … pretpostavljam da li se borite sa natjecateljem koji vam uvijek izgleda nadmašuje, samo ih DMCA. ��

Još ozbiljnije, držite puls i provjerite što se događa u vašem Google Search Console redovito. Želite biti u stanju primijetiti takve probleme na vrijeme.

2. Loša partnerska partnerstva

Ukratko, jedan od naših partnera odlučio je poprilično spustiti naše komisije za preporuke 4x na licu mjesta… i retroaktivno. S obzirom na potreban trud i strukturu partnerstva, to je poprilično naškodilo našim planovima.

Moje učenje je da kada netko dođe kod vas s molbom da promovirate njihovu stvar i ponudi ugovor, na osnovu količine posla s vaše strane, pobrinite se da ih nađe da potpišu ugovor kojim zaključuju ugovor na X mjeseci.

Na primjer, uložio sam više vremena u naša partnerstva sa autorskim temama treće strane i razjasnili smo takve stvari. Budući da nam treba neko vrijeme da partnerstvo prođemo i popisujemo teme učinkovito, partner ne može otkazati šest mjeseci.

Iako se to ne bi trebalo često događati, može se dogoditi nekoliko slučajeva kad npr. Autor odluči prodati posao nakon mjesec dana i promijeni svoje planove. Bolje biti jasan i zaštićen ako se to dogodi.

3. Ponovno loši partnerski programi

To se dogodilo prije nekoliko mjeseci. Jedan naš veliki partner odlučio je postaviti pravilo za naše web mjesto, prisilivši preusmjeravanje na stranicu po vlastitom izboru. Tako, na primjer, ako bismo povezali web stranicu site, oni bi dodali pravilo koje kaže ako je referer = codeinwp.com, preusmjerite na site.com/wever/

Zašto su to učinili? Budući da su željeli donijeti novu ponudu pred našu publiku, ponudu koju nismo željeli preporučiti jer smo smatrali da nije tako dobra.

Ovdje je učenje imati dobre sustave za praćenje prihoda – isto kao što pratite i šalju upozorenja kada pad prometa. U slučaju pridruženih programa, zašto imati 100 računa nije praktično i puno je bolje koristiti jednu platformu za prikupljanje sredstava. Za nas, Impact.com u posljednje vrijeme je najbolje takvo rješenje.

Kao što ste sigurno primijetili, imena sam namjerno izostavio. Želim da ova izvješća budu više o učenjima, a ne o sramoti drugih poduzeća. Većina ovih stvari se ispostavila "u redu" na kraju svejedno.

Također je važno imati na umu da nikad nije riječ o drugim koji vas žele zeznuti, već o nedostatku komunikacije. Oni imaju svoje ciljeve, vi imate svoje, a često je teško svima razumjeti situacije svih ostalih.

Iako ovo ne zvuči previše optimistično, prije nego što stupite u bilo kakva partnerstva, pokušajte razmisliti o tome što može poći po zlu i riješite se tih scenarija u pisanom obliku. Nitko ne želi da se te situacije zapravo i dogode, ali mogu postojati i frustrirajući rubni slučajevi u kojima su obje strane "pravo" i onda se takvi sporazumi pokažu korisnim.

Volio bih saznati što mislite o ovakvim stvarima i vlastita učenja iz sličnih situacija. Slobodno dijelite u komentarima.

Ok, to je sve što imam za vas ovog mjeseca. Kao i uvijek, hvala na čitanju i na podršci! Budite u tijeku i dobivajte nova izvješća koja će vam se dostaviti pretplatite se ovdje:

Sva izdanja i duhovita prepisivanja napisala Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map