Predložak prijedloga web dizajna: Napišite prijedlog koji se stišava u samo 10 minuta

Kao web dizajner, vaša sposobnost dovođenja novih kupaca ovisi o vašoj sposobnosti pisati uspješne prijedloge za web dizajn. Ali ne možete si priuštiti da provedete tri ili četiri sata usavršavajući svaki prijedlog. Potrebno vam je vrijeme za stvaranje web stranica – a predložak prijedloga web dizajna ovaj put vam može dati.


U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako stvoriti predložak prijedloga web dizajna koji možete prilagoditi za pojedinačne klijente u nekoliko minuta.

�� Tražite savjet za pisanje bloga? Evo kako napisati dobar post na blogu.

napišite predložak prijedloga web dizajna

Zašto biste trebali koristiti predloške za prijedloge web dizajna

Izrada predloška prijedloga web dizajna jedan je od najjednostavnijih načina pojednostavljenja postupka prijedloga. Svakom tonu potrebni su određeni elementi: procjena problema s kojima će se vaš dizajn suočavati, popis ciljeva za projekt, detaljni vremenski okvir koji prikazuje svaku fazu projekta i pridruženi trošak.

Postavljanje ovih elemenata u predložak prijedloga web dizajna nudi nekoliko prednosti:

 • Sve informacije su na jednom mjestu – Ne morate ništa upisati ili otvoriti desetak različitih datoteka da biste privukli podatke o različitim aspektima vašeg dizajnerskog postupka.
 • Ponude i cijene su u skladu – Vaš će predložak sadržavati popis svih vaših usluga, zajedno s troškovima svake pojedine usluge. To znači da se ne morate brinuti oko određivanja cijena za svaki posao – osnovne cijene su već tamo. Morate ih izmijeniti samo ako radite s neuobičajeno velikom web stranicom.
 • Predlošci su prilika da pokažete svoje dizajnerske vještine – Dizajn privlačnog predloška koji prikazuje osobnost vaše tvrtke pomoći će potencijalnim klijentima da se povežu s vašom tvrtkom na osobnijoj razini. To je ujedno i suptilan način da kupcu pokažete svoje tehničke vještine.
 • Predloge možete prilagoditi za nekoliko minuta – Postoje određena očigledna područja na kojima možete personalizirati svaki predložak: klijentovi podaci za kontakt, izjava o problemu, izjava o ciljevima. Nekoliko brzih podešavanja učinit će vaš predložak idealnim prijedlogom za vašeg potencijalnog klijenta.

Prednosti predloška predloška

Ukratko, koristite predloške prijedloga web dizajna za širenje poslovanja i smanjivanje broja sati koliko vremena svaki dan potrošite na pojedinačne prijedloge.

Brendan Quigley

Brendan Quigley
acorn30

U početku bi nam trebalo nekoliko tjedana da ponudimo prijedlog nekom klijentu, ali sada to možemo doslovno napraviti u nekoliko minuta. Shvatili smo da značajan dio kašnjenja nije znao odakle započeti prijedlog, odnosno ako bi ono što smo stavili na papir ono što potencijalni klijenti traže. Nakon istraživanja na mreži i pregledavanja prijedloga konkurenata, uspjeli smo stvoriti bazni predložak koji bismo ispravljali i mijenjali dok ne nađemo onaj koji djeluje.

Kako sastaviti predložak prijedloga web dizajna

Predložak uspješnog prijedloga web dizajna mora sadržavati sljedeće elemente:

 • Uvod – Objasnite tko ste i neke osnovne detalje vaše tvrtke. Uključite osnovni pregled svojih usluga koji se lako čita.
 • Izjava o problemu – Cijela stranica posvećena detaljnom objašnjavanju problema vašeg klijenta.
 • Ciljevi / predložena rješenja – Ova će stranica dijeliti ciljeve vašeg web dizajna s naglaskom na specifična rješenja koja ćete implementirati.
 • Standardni kvar na paketu – Ova će se rasprava pružiti detaljnije informacije o vašem standardnom paketu web dizajna.
 • Dodaci – Opsežan popis dodataka koje vaši klijenti mogu kupiti uz standardni paket dizajna.
 • Svjedočanstva – Na zasebnu stranicu stavite najmanje tri svjedočenja od klijenata i priložite snimke zaslona web stranica koje ste dizajnirali za te klijente. Možete ih promijeniti svaka 6-12 mjeseci kako bi odražavali vaš nedavni rad.
 • Sljedeći koraci – Ovaj bi odjeljak trebao opisati kako vaš klijent može postupiti ako je zainteresiran za rad s vama.
 • Uvjeti i odredbe & stranica s potpisom – Ovo opisuje povjerljivost, prava na posao i način rada s klijentom. Stavljanje vašeg ugovora u prijedlog olakšava klijentima da se odmah prijave na vaše usluge.

struktura predloška prijedloga

Danas ćemo vam pokazati kako stvoriti svaki od ovih elemenata za predložak prijedloga web dizajna.

1. Uvod

Vaš je uvod najjednostavniji dio predloška prijedloga web dizajna, ali to ne postaje manje važno. To jača identitet vaše tvrtke, prikazuje vaše znanje o klijentu i podsjeća ih zašto su vas kontaktirali.

Uvod prijedloga treba oblikovati slično poslovnom pismu i mora sadržavati nekoliko standardnih elemenata:

1.1. Naziv i logotip vaše tvrtke

Ovo je jedan od najlakših oblika brendiranja, no mnogi novi dizajneri zaboravljaju ga uključiti u svoj predložak web dizajna. Prijedlog za dizajn je službeni dokument tvrtke, a trebao bi izgledati kao jedan. Pokazivanje vašeg elegantnog logotipa također podsjeća vaše potencijalne klijente na vašu ukupnu estetiku.

1.2. Podaci za kontakt s vašom tvrtkom

Vaš potencijalni klijent možda već ima vaše kontakt podatke, ali i dalje bi trebao biti naveden izravno pod imenom i logotipom vaše tvrtke. To služi u dvije svrhe: čini se da se prijedlog više osjeća kao službeni dokument, a olakšava vam kontakt ako klijentu se sviđa vaš prijedlog.

1.3. Ime i potencijalni podaci o kontaktu klijenta

Za ovo želite stvoriti prostor u predlošku prijedloga web dizajna ispod vlastitih kontaktnih podataka, oblikovanih slično poslovnom pismu. U idealnom slučaju trebali biste koristiti puno ime određene osobe u tvrtki, a ne naziv tvrtke.

1.4. Izjava o problemu koja procjenjuje specifične probleme klijenta

Ovaj odlomak pokazat će vaše razumijevanje potreba vašeg klijenta. U svoj predložak možete staviti općenitu izjavu problema ili jednostavno ostaviti prostor za to; ovo je jedno od područja koje bi trebalo jako prilagoditi svakom prijedlogu.

1.5. Kratak pregled vaše tvrtke i usluga koje pružate

U ne više od dva odlomka opišite iskustvo vaše tvrtke i usluge koje nudite. Pozicionirajte svoje usluge i iskustva kao način rješavanja problema vašeg klijenta. To će potencijalnim klijentima olakšati procjenu vaših cjelokupnih usluga i odlučiti žele li razmotriti cijeli prijedlog ili ne.

Ovo područje želite prilagoditi za svakog klijenta, ali dobra ideja je uključivanje generičkog stavka u vaš predložak. To olakšava izmjene pojedinih prijedloga.

1.6. Pregled ostatka prijedloga

Navedite popis tačaka sa svakog odjeljka svog prijedloga, uključujući njihove odgovarajuće brojeve stranica. To pokazuje vaše organizacijske sposobnosti i olakšava klijentu da odluči što prvo pročita.

1.7. Vaš potpis

Predstavka vašeg prijedloga trebala bi biti samostalna kao poslovno pismo. Odjavite se tradicionalnim oproštajem, poput "Lijepi Pozdrav", i dodajte svoj potpis dokumentu.

Ukupno, unos vašeg predloška ne smije biti duži od 3-4 odlomaka.

�� Kako prilagoditi ovaj odjeljak prijedloga: Uvod će biti jedan od najprikladnijih dijelova prijedloga. Za početak, trebali biste unijeti ispravne podatke za kontakt i ime za svakog pojedinačnog klijenta. Također ćete htjeti izmijeniti izjavu problema da bi se riješili pojedinačni problemi svakog kupca i izmijenili opis vaših usluga da bi se usmjerili na rješavanje tih specifičnih problema..

2. Izjava o problemu

Na ovoj stranici predloška prijedloga web dizajna želite proširiti informacije sadržane u uvodu. Kao i uvod, i ovaj će odjeljak biti prilagođen svakom prijedlogu, ali postoji nekoliko stvari koje možete uključiti u svoj predložak kako biste olakšali postupak.

Započnite s jednim stavkom koji opisuje vašeg tipičnog klijenta i probleme s kojima se susreću. Prilagodit ćete to pojedinačnim prijedlozima, pa se držite samo najčešćih problema.

Evo nekoliko primjera problema koje biste mogli uključiti u predložak prijedloga web dizajna:

 • Pojačana konkurencija na mreži, što rezultira manjim prometom
 • Neuspjelo zadržavanje ili pretvaranje mobilnog prometa
 • Niski rang u tražilicama

Vaš vlastiti popis trebao bi se temeljiti na problemima s kojima ste se često susretali s klijentima u prošlosti.

�� Kako prilagoditi ovaj odjeljak: Većina vaših klijenata možda želi slične stvari, ali kao individualni vlasnici tvrtki imaju individualne potrebe. Ako se pojave neuobičajeni problemi ili primijetite problem koji nije spomenut u vašem predlošku, dodajte ga na popis.

Drugi, suptilniji način prilagođavanja ovog odjeljka je uskladiti svoj vokabular s klijentima. Ako govore o svojim problemima u određenoj terminologiji, upotrijebite neke iste riječi. Ako želite prebaciti terminologiju, to možete učiniti namjerno, pokazujući klijentu kako bi trebao pristupiti problemu. To pokazuje da ih razumijete, a ne samo kako raditi svoj posao.

3. Ciljevi / predloženo rješenje

Ovaj će dio vašeg prijedloga pružiti pregled ciljeva vašeg projekta, s naglaskom na to kako ćete riješiti probleme o kojima je riječ u posljednjem odjeljku..

Da bismo vam pokazali kako će to izgledati, poslužimo se gore navedenim primjerima: povećana konkurencija što rezultira manjim prometom, neuspjehom zadržavanja ili pretvaranja mobilnog prometa i niskim rangom u tražilicama. Za borbu protiv ovih problema možete stvoriti sljedeći popis ciljeva:

 • Izradite prilagođenu web lokaciju sa svježim, modernim izgledom – Izradite jedinstvenu web lokaciju pomoću prilagođene teme WordPressa, čineći web lokaciju imena klijenta pamtljivijom od web-mjesta konkurentskih konkurenata.
 • Radite s odgovornom temom da biste stvorili mobilnu funkcionalnost – Koristite WordPress temu s prilagodljivim dizajnom i prilagodite postavke mobilnog zaslona kako biste maksimizirali funkcionalnost mobilnih uređaja.
 • Prepišite sadržaj web mjesta koristeći trenutne SEO strategije i tehnike – Razviti dosljednu SEO strategiju i prepisati sav sadržaj web stranica kako bismo ispunili ciljeve ove nove strategije.

Svaki bi cilj trebao imati kratko objašnjenje kako je postignut, ali na to ne trošite više od jedne rečenice. Više detalja potražit ćete u sljedećem odjeljku svog prijedloga.

�� Kako prilagoditi ovaj odjeljak: Ovdje bi trebao biti vaš glavni problem rješavanju problema navedenih u prethodnom odjeljku prijedloga, tako da će većina prilagodbe biti rješavanje bilo kakvih novih nedoumica ili brisanje svega što nije relevantno. Opet možete promijeniti jezik u dokumentu kako bi se podudarali s korisnikovim rječnikom ili tonom marke.

4. Standardni kvar na paketu

Standardna raščlamba paketa prikazuje vašem klijentu točno ono što će dobiti od rada s vama. U ovom odjeljku predloška web dizajna želite navesti pojedinačne usluge uključene u vašu standardnu ​​raspodjelu paketa. Svaka usluga treba navesti opis sa 2-4 rečenice, uključujući procjenu vremenske trake. U ovom odjeljku treba navesti i cijenu svake usluge.

Ruben Gamez

Ruben Gamez
Bidsketch

Najznačajnija područja vašeg prijedloga su cijene i što će primiti za tu cijenu. Zvuči očigledno, ali toliko mnogo ljudi čini druga područja svojih prijedloga važnim (ili važnijim) od tih odjeljaka. To znači da na prvom mjestu želite da dođete do odjeljka problema / rješenja i pomno ga slijedite u odjeljku o cijenama koji nudi različite mogućnosti određivanja cijena (tako da ne morate biti točno točno).

Ključno je to što bi predložak trebalo lako koristiti ponovo, to mora izgledati kao da je posve prilagođeno vašem potencijalnom klijentu. To možete učiniti tako da imate odgovarajuću strukturu tamo gdje najvažnije i prilagođene stvari stoje na prvom mjestu.

Na primjer, ako je jedna od usluga koju pružate prilagođavanje teme WordPress-a, može vam se prikazati ovako:

Prilagodba teme WordPress – 500 dolara – S vama ćemo raditi na odabiru odgovarajuće WordPress teme za vaše poslovne potrebe. Nakon što je tema odabrana, mi ćemo je instalirati na vašu WordPress stranicu i prilagoditi je vašim potrebama. To će trajati 1-3 tjedna, ovisno o potrebnoj količini prilagodbe.

Ovo objašnjava kako ćete raditi s potencijalnim klijentom i što će vaše pojedinačne usluge ostvariti, kao i koliko će te usluge koštati. Ujedno pokazuje svoje znanje o platformi na kojoj radite, dok je prosječna osoba i dalje lako razumjeti.

Napravite sličan opis za svaku uslugu koja se nudi u vašem standardnom paketu, minimizirajući tehnički žargon. Predmeti također trebaju biti navedeni u redoslijedu izvršenja, od prvog do zadnjeg. Želite da prijedlog odgovori na pitanja vašeg potencijalnog klijenta o vašim uslugama, a ne da im dajete više.

Nakon što postavite sve svoje opise, uključujući i procijenjenu vremensku traku, možete stvoriti opću vremensku traku na temelju svojih standardnih ponuda. Učinite to tako da zbrojite predviđene vremenske rokove za sve svoje osnovne usluge.

�� Kako prilagoditi ovaj odjeljak: Primarni način na koji ćete htjeti prilagoditi ovaj odjeljak je uklanjanje nepotrebnih usluga i dodavanje bilo kojeg "ekstra" stavke koje je vaš klijent tražio. Ako su svi vaši dodaci navedeni u vašem predlošku, potonji je postupak jednostavan kao premještanje odgovarajućih podataka iz jednog dijela prijedloga u drugi. To možete prenijeti na sljedeću razinu koristeći iste riječi koje je vaš klijent upotrijebio u zahtjevu.

5. Dodaci

Ovaj će dio vašeg prijedloga navesti sve dodatke koje vaši klijenti mogu kupiti sa svojim standardnim paketom web dizajna, kao što su:

 • Postavljanje dodatnih stranica
 • Predlošci posta
 • U tekućem održavanju
 • Ostale dizajnerske usluge
 • Usluge kopiranja
 • Usluge marketinga na društvenim medijima

Navedite potpuni popis dostupnih dodataka i za svako napišite opis 2-4 rečenice. Opet se želite usredotočiti na jednostavan jezik i izbjeći tehnički žargon. Vaš bi prijedlog trebao biti dostupan prosječnoj poslovnoj osobi, a ne samo mrežnim poduzetnicima.

Brendan Quigley

Brendan Quigley
acorn30

Budući klijenti dobivaju prilagođene podatke koji su im potrebni na temelju njihovog određenog projekta. Tako da možemo imati 12 različitih usluga, ali potencijalni će možda tražiti podršku samo s pet tih usluga. Umetamo pet blokova teksta kako bi odgovarali njihovim potrebama, a ne dajemo im cjelovit pregled svih naših usluga. Omogućuje im da izravnije usklade svoje potrebe s našom sposobnošću ispunjavanja njihovih potreba.

6. Svjedočanstva

Testimonials su životni vijek vašeg poslovanja. Posvetite stranicu svog prijedloga kako biste podijelili svoje najbolje izjave s budućim klijentima.

Ovaj dio predloška možete postaviti na jedan od dva načina. Prva je mogućnost odabrati omiljene 5-10 svjedočenja i kreativno ih prikazati na stranici.

Druga je mogućnost kreiranje a "Svjedočanstva" odjeljak vašeg predloška i uključuju sve pozitivne izjave koje ste ikada dobili. Kada prilagodite predložak, možete zadržati citate koji su najrelevantniji za pojedinog klijenta i ukloniti ostale. Ovo je jednostavan način dodavanja dodatnog sloja personalizacije vašem prijedlogu.

7. Sljedeći koraci

Ovaj odjeljak prikazuje vašem klijentu kako može započeti proces dizajniranja. Na primjer, možete ponuditi ovaj popis koraka:

 1. Prilagodba paketa – Radit ćemo s vama na promjeni standardnog paketa web dizajna kako bi odgovarali vašim potrebama, uključujući dodatke prema zahtjevu. Nakon dogovora o svim uslugama, završit ćemo ugovor s vama. To će trajati 1-2 dana.
 2. Izbor teme – Identificirat ćemo vaše precizne potrebe i predložiti vam 3-4 korisničke WordPress teme za koje ćete se odlučiti. To će potrajati do tjedan dana, ovisno o povratnim informacijama klijenta.
 3. Prilagodba teme – Nakon što odaberete temu, instalirat ćemo je na vašu stranicu i prilagoditi prema potrebi. To će trajati 1-2 tjedna ovisno o temi.

�� Kako prilagoditi ovaj odjeljak: Mnogi kupci će vam se obratiti s određenom vremenskom trakom, tako da ćete možda trebati promijeniti vremensku traku svakog koraka kako bi odgovarali njihovim ciljevima. Ako ste već obavili nekoliko razgovora s potencijalnim klijentom, možete isključiti prvih nekoliko koraka na svom popisu i priložiti kopiju ugovora uz prijedlog kako bi stvari odmah mogle biti dovršene..

8. Uvjeti i odredbe

Mnogi dizajneri ne raspravljaju o pravnom aspektu svog rada do stvarne faze ugovora, ali dijeljenje uvjeta i uvjeta u prijedlogu povećava vašu profesionalnost. Pomaže i vašem potencijalnom klijentu da osjeća kao da donosi informiranu odluku odmah od početka.

Ovaj članak nije namijenjen zamjeni pravnih savjeta, a blog CodeinWP ne vode pravni stručnjaci, ali postoji nekoliko stvari koje toplo preporučamo da uključite u svoje uvjete i odredbe:

 • Izjava o povjerljivosti – Većina će tvrtki htjeti neki oblik ugovora o povjerljivosti, a mnoge će imati svoje vlastite standardne NDA. Dijeljenje vlastite izjave o povjerljivosti pokazuje da razumijete ovu potrebu.
 • Struktura naknada i depozita – Ako očekujete 50% depozita, to morate izričito navesti u svojim uvjetima i odredbama. Također trebate uključiti uvjete pod kojima su klijenti u mogućnosti vratiti taj depozit, ako ih ima.

Za više informacija o pravnom aspektu web dizajna pogledajte Osnove ugovora o web dizajnu BeeWitz. Ako već nemate svoj ugovor ili uobičajeni ugovor, također biste trebali potražiti stručni pravni savjet.

Prilagođavanje vaših prijedloga

Nakon što stvorite predložak prijedloga web dizajna, možete početi slati pojedinačne prijedloge. A trebalo bi samo nekoliko minuta – sve što trebate učiniti je priložiti ga na e-poštu i provjeriti da li ga šaljete pravoj osobi, zar ne?

Pogrešno. Predlošci prijedloga web dizajna odličan su način za uštedu vremena, ali ne možete poslati 100% identične prijedloge svima. Uspješni su prijedlozi koji izravno govore svojim klijentima i osjećaju se potpuno jedinstveno za njih čak i ako se temelje na predlošku..

Ovo započinje s promjenom primjeraka klijentovog imena i stavljanjem ispravnih podataka o kontaktima u vaš uvod, ali prelazi mnogo toga. U stvari, prilagođeni aspekti vašeg prijedloga su najvažniji.

U ovom smo vodiču već pogledali kako možete prilagoditi različite odjeljke svog prijedloga. Sada, pogledajmo nekoliko savjeta za prilagođavanje vašeg prijedloga u cjelini:

 • Upotrijebite find + substitute – Najlakši način da vas se uhvati koristeći prijedlog predloška je ostaviti riječi "ime klijenta" na mjestu na kojem ste trebali upotrijebiti ime pojedinca. Upotreba načina pronalaženja i zamjene može vam pomoći izbjeći ovaj problem. Trik koji možete upotrijebiti je da imate slična rezervirana mjesta, "TK-KLIJENT-IME". Čarolija "TK" (kao što je slučaj, kod rezultata) je da se to ne događa na engleskom jeziku, što znači da je njegovo pretraživanje jednostavno.
 • U skladu s tonovima robne marke vašeg potencijalnog klijenta – O tome smo već razgovarali, ali vrijedi ponoviti. Odgovarajući ton vašeg klijenta osigurava da oni mogu razumjeti informacije koje prezentirate i to je suptilan način da im pokažete da razumijete i njihov posao..
 • Pogledajte određena područja web mjesta – Kad je to moguće, umetnite reference na određene dijelove web mjesta. Možete čak i snimiti snimke zaslona ili podići komade teksta s web stranice kako biste demonstrirali točno o čemu govorite. Ovo je još jedan jednostavan način da pokažete klijentu da razumijete njegove specifične potrebe.

prilagoditi prijedlog

Slanje prijedloga klijentu

Možete koristiti e-poštu – old school. Ali tada ne znate kada je klijent otvorio i pročitao vaš prijedlog.

Da biste se borili protiv toga, možete instalirati nešto poput Boomerang za Gmail. Obavještava vas kada ljudi otvore e-poštu, kliknu na vaše veze itd.

Ili možete upotrijebiti neki od popularnih alata za prijedloge. Gornji su Bidsketch, I CO (imaju više alata u svom paketu), i Proposify. Primjerice, Bidsketch vam omogućuje da znate što klijenti rade s vašim prijedlozima, a također vam omogućava pristup nekim dodatnim alatima i predlozima prijedloga..

bidsketch
and.co
proposify

Konačni savjet

Izrada vlastitog predloška prijedloga web dizajna jedna je od aktivnosti koja dugoročno ima visoki ROI. Učinite to jednom, a zatim iskoristite pogodnosti za mjesece koji dolaze (možda i godine).

Da biste postigli više načina za pojednostavljenje svog poslovanja i ostvarili više vremena za dizajn i izradu web stranica, pogledajte našu listu alata za produktivnost WordPress dizajnera.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map