Najbolji WiFi usmjerivač: U usporedbi s 5 popularnih usmjerivača, za održavanje vašeg rada bez frustracija (plus usrećite svoj unutarnji igrač)

Odabir najboljeg WiFi usmjerivača u potpunosti ovisi o vrsti posla (ili igre) koji ćete obavljati na vašoj kućnoj ili uredskoj mreži.


Neki su zainteresirani za WiFi usmjerivač kako bi osigurali da njihova mala tvrtka ima internet bez zastoja ili mrtvih zona.

Druge je više zainteresiran za čvrstu vezu u velikoj kući – omogućava roditeljima da struju Netflixa, a djeca rade domaće zadatke na različitim mjestima oko kuće. 

Bez obzira na to, tu smo da vam pomognemo da pronađete najbolji WiFi usmjerivač za svoju situaciju!

Najbolji WiFi usmjerivač

Na što treba paziti kada tražite najbolji WiFi usmjerivač

Neke su specifikacije i značajke univerzalne za sve usmjerivače. Ali ponekad želite nešto posebno – ovisno o tome što radite na mreži. Rekavši to, pogledajte nekoliko uobičajenih stvari koje treba razmotriti kada tražite najbolji WiFi usmjerivač:

��️ Maksimalni raspon
Nije uvijek uobičajeno da usmjerivač ima raspon naveden u njegovim specifikacijama. Često ćete je vidjeti "proširena" ili "dalekometni" bez ikakvih detalja. Vaš asortiman doista ovisi o postavljanju kuće ili ureda, a moglo bi biti potrebno testiranje i povratak. Ako imate veliku ili jedinstveno dizajniranu kuću, mrežasti usmjerivači često najbolje rade.
�� cijena
Potrošačima je uvijek bitna cijena tehnologije, pa bih vam preporučio pogledati usmjerivače s manjim proračunskim pristupom. Ako u vašoj upotrebi ili konfiguraciji kućišta nema ništa ekstremno, odlučite se za jeftinije i kvalitetnije usmjerivače koje smo naveli u nastavku.
�� Dvo-ili tro-opsežni
Svi usmjerivači koji kupujete trebaju biti barem dvopojasni. To znači da se bežični signal emitira preko dvije frekvencije, jedna je bolja za šire pokrivenost, a druga je brža.
�� Životni vijek rutera
Iz nekog razloga, čini se da prosječni usmjerivač ne traje tako dugo. Ono što smrdi je da nikad nećete vidjeti proizvođača da stavi vijek na kutiju usmjerivača. Najbolje je pogledati korisničke recenzije i vidjeti ima li ljudi koji se žale na usmjerivanje.
�� Ograničenja
Standardi za bežičnu vezu povremeno se mijenjaju, stoga je važno imati usmjerivač koji podržava brzinu vašeg internet paketa. Novi uređaji postavljeni su kako bi iskoristili prednosti vrhunskih brzina (poput 100Mbps). Stariji bežični usmjerivač N nema mogućnosti za postizanje tih brzina.
�� USB podrška
U nekom trenutku u budućnosti možda ćete htjeti na usmjerivač spojiti pisač ili vanjski tvrdi disk. Mnogi modemi također koriste USB priključke. Imati USB priključak u vašem usmjerivaču može se u nekom trenutku pokazati korisnim. Vaš bi cilj trebao biti pronaći usmjerivač s najmanje jednim ili dva USB priključka – s podrškom za USB 3.0.
�� Aplikacije za pametne telefone
Ovo nije apsolutna potreba, ali aplikacija za pametne telefone olakšava postavljanje mreže i upravljanje uređajima na njoj. Korisničko sučelje na aplikaciji za pametne telefone daleko je superiornije od stare metode preuzimanja firmvera putem preglednika. Mobilne aplikacije često uključuju brze tipke za sigurnost, roditeljski nadzor i pokretanje igara.

I sada … najbolji WiFi ruteri okolo

Ali prije toga; češće nego ne, ponudit će vam se usmjerivač / modem kombinirani uređaj od vašeg davatelja internetskih usluga. Iako su ti usmjerivači obično u redu za prosječnog korisnika, korisnici energije i igrači smatrat će ih neprikladnim. Pored toga, dugoročno je mnogo bolja vrijednost kupnje vlastitog usmjerivača. Što nas dovodi do:

Netgear R7000P NighthawkTP-LINK Archer C5400XTP-Link AC1750Linksys Max-Stream AC2200AmpliFi HD Mesh Router
Cijena181,99 USD – 219,99 USD331,57 USD – 399,99 USD64,99 USD – 79,99 USD149,00 USD – 179,99 USD$ 339,99
Za prosječne korisnikeDaNeDaNeNe
Za igrače i teške korisnike internetaNeDaNeDaMože biti
Za velike ili neobične domoveNeDaNeMože bitiDa

Imajte na umu da cijene predstavljene u ovom članku možda nisu u potpunosti točne, ovisno o Amazonovim promocijama i promjenama cijena. Navodimo uobičajene promotivne cijene kako bismo vam dali ideju što očekivati. Nadalje, preporučujemo da prije kupnje usporedite cijene iz drugih mjesta poput Best Buy i Walmart.

1. Netgear R7000P Nighthawk

Netgear R7000P Nighthawk

Netgear Nighthawk serija ima nekoliko modela za odabir, no sviđa nam se R7000P / AC2300 kao usmjerivač koji bi trebao raditi u većini radnih i kućnih okruženja.

Ovo je dvopojasni usmjerivač s Gigabyte ethernetom i mogućnostima integracije s glasovnim kontrolama poput Amazon Alexa.

Pametni roditeljski nadzor odličan je za praćenje djece, a možete ograničiti internetsko vrijeme i postaviti filtre za određene web stranice.

Netgear R7000P Nighthawk dolazi s pametnom aplikacijom za postavljanje usmjerivača i pokretanje testova brzine. Vi bi također trebali poboljšati streaming i surfanje dvostrukim procesorom od 1GHz i brzinama do 1625 + 600 Mbps..

Cijene ��

181,99 USD – 219,99 USD

Pros ��

 • Većina internetskih internetskih aktivnosti trebala bi se odvijati bez problema s internetskim brzinama 1625 + 600 Mbps i dvojezgrenim procesorom od 1GHz.
 • Mrežnom prometu daje se prioritet na temelju kojih uređajima i aplikacijama treba najviše podataka.
 • Postoji aplikacija usmjerivača za upravljanje mrežnom sigurnošću, pokretanje testova brzine i još mnogo toga. Također ima upozorenja ako se pojavi sigurnosni problem.
 • Disney Smart Roditeljski nadzor ima pojedinačne razine filtra na temelju dobi i sadržaja koje smatrate prihvatljivim.
 • Sigurnosne značajke izgrađene su za borbu protiv napada zlonamjernog softvera, botneta i ransomwarea.
 • Umjereno igranje trebalo bi dobro raditi.

Kontra ��

 • Cijene su malo visoke za standardni kućni usmjerivač.
 • Postoji nekoliko Nighthawk modela, što ga čini krajnje zbunjujućim koji odabrati.
 • Ruter je malo veći i nespretniji od usporedive mogućnosti.

Je li ovo najbolji WiFi usmjerivač za vas? ��

Netgear R7000P Nighthawk je najbolji višenamjenski usmjerivač za prosječnog korisnika. To uključuje male i srednje obitelji s kućama umjerene veličine. Ovo možete koristiti i za postavljanje mreže za male tvrtke. Bolje ćete potražiti drugu opciju ako planirate brže igranje ili streaming.

2. TP-LINK Archer C5400X

TP-LINK Archer C5400X

Igračima vani neće se dopadati samo brzine TP-LINK Archer C5400X, već i izgleda prilično cool.

To nije najjeftiniji usmjerivač na tržištu, ali to je ono što možete očekivati ​​kada tražite najbolji WiFi ruter na raspolaganju.

Nekoliko specifikacija TP-LINK Archer C5400X čine ga pametnom investicijom za igrače i teške internetske korisnike. Prije svega, ima pojačani domet. Drugo, usmjerivač ima značajke za određivanje prioriteta prometa kako bi se uklonili problemi s kašnjenjem.

Uz izvrsnu zaštitu od prijetnji, VPN opcije i ojačanu konfiguraciju obrade, ne možete pogriješiti s TP-LINK Archer C5400X.

Cijene ��

331,57 USD – 399,99 USD

Pros ��

 • Usmjerivač ima nešto pristojnu cijenu za one koji su navikli plaćati rutere visokih performansi.
 • Ruter možete spojiti na svoj uređaj Alexa radi mogućnosti glasovnog upravljanja.
 • Na usmjerivač možete povezati široki raspon uređaja, a pritom i dalje održavate vrhunsku brzinu i preciznost bez problema s kašnjenjem.
 • Četverojezgrena obrada osigurava da vaša mreža isporučuje potrebnu snagu za stvari poput igara i velikih opterećenja od puno korisnika.
 • Nudi tri solidna WiFi pojasa tako da ne vidite nikakav zastoj u vašoj vezi usred igre ili prilikom povezivanja s nekoliko uređaja u vašem domu.
 • Ruter nudi ugrađene algoritme kako bi odredio koji bi uređaj na vašoj mreži trebao dobiti najviše resursa u određenom trenutku.
 • Dobivate neke sigurnosne mjere poput sveobuhvatne zaštite od prijetnji i VPN pristupa – za šifriranje vaše veze čak i kad niste daleko od kuće i dodirnete javnu WiFi žarišnu točku..

Kontra ��

 • Prosječnoj osobi nije potreban tako moćan usmjerivač kod kuće, pa visoka cijena često nije opravdana.
 • Ruter je izuzetno glomazan, a dizajn bi se mogao previše istaknuti za prosječnog potrošača. Uostalom, mnogi vole sakriti svoje usmjerivače.
 • Iako ovaj usmjerivač ima izuzetno dobru pokrivenost, izrada bi mogla iskoristiti neka poboljšanja u pogledu trajnosti.

Je li ovo najbolji WiFi usmjerivač za vas? ��

Mislim da je TP-LINK Archer C5400X najbolji WiFi usmjerivač za sve igrače i napredne korisnike. Korisnikom napajanja smatrala bi se velika obitelj s višestrukim vezama s usmjerivačem, ili čak tvrtka koja treba jaku mrežu i pokrivenost tijekom svog uredskog prostora. Vi bi također trebali dobiti brzinu i pokrivenost koja vam je potrebna ako ste igrač.

Smisao usmjerivača je u smanjenju kašnjenja i poboljšanju performansi na svim igračkim sustavima. Iako se prosječnom korisniku može činiti malo skupljim, neki ne žele žrtvovati ništa u smislu WiFi performansi. Ako ste to onda, ovaj usmjerivač ima izvrsne korisničke recenzije i prošao je testove kako bi pokazao da je jedan od najmoćnijih na tržištu.

3. TP-Link AC1750

TP-Link AC1750

Ako ste zainteresirani za uštedu malo novca na usmjerivaču, razmislite o upotrebi TP-Link AC1750.

To je pametan WiFi usmjerivač namijenjen kući i poslu. Ima dvopojasni WiFi vezu kako bi postigao svestranije mrežno rješenje.

Budući da je ovaj usmjerivač obično namijenjen kućnoj uporabi, rado ćete znati da je izvrstan za streaming HD i 4K videozapisa, a nudi podršku za brzi Internet u cijeloj kući.

To je jedna od najboljih opcija WiFi usmjerivača za male i srednje velike kuće – koja bi trebala biti odlična za prosječnu obitelj koja možda ima tablet, računalo ili možda neke uređaje za streaming koji rade istovremeno. Čak biste trebali vidjeti da su performanse WiFi prihvatljive za neke igre. Ruter može imati problema s velikim ili jedinstveno oblikovanim kućama, ali standardna kuća od 2500 četvornih metara trebala bi biti u redu s ovim usmjerivačem..

Cijene ��

64,99 USD – 79,99 USD

Pros ��

 • Ruter je jedna od najboljih vrijednosti na tržištu. Ne morate razbijati banku i ne morate žrtvovati performanse u normalnoj kući.
 • Trebali biste vidjeti iznimnu pokrivenost za sve kuće do 2500 četvornih metara. To čak može uključivati ​​i vanjske prostore, poput dvorišta ili prednjeg dvorišta.
 • Ruter vam omogućuje povezivanje do 50 uređaja, uključujući sustave za igre, pisače i tablete.
 • Iako je lagani usmjerivač, nudi najveće performanse za 4K streaming i trebali biste moći vidjeti pristojne rezultate za umjerene igrače.
 • Također se povezuje s Alexa, tako da možete pokrenuti radnje poput provjere mrežne sigurnosti ili isključenja određenih uređaja.
 • Ruter dolazi s izvrsnom mobilnom aplikacijom za upravljanje i konfiguraciju. Postavljanje traje samo nekoliko minuta, a u aplikaciji se uvijek možete prijaviti u svrhu sigurnosti i veze.
 • Ruter ima četiri ethernet priključka.
 • Trebali biste očekivati ​​veće brzine prijenosa podataka i bolju radio frekvenciju u usporedbi s usmjerivačima sličnih cijena na tržištu.

Kontra ��

 • Ruter nije stvoren za izuzetno visoke performanse. To obično znači da igrači i teški korisnici interneta trebaju tražiti nešto drugo.
 • U velikim kućama mogu se pojaviti problemi s izvedbom u određenim dijelovima kuće.
 • Iako proizvođač tvrdi da možete povezati do 50 uređaja i potencijalno preko 50 uređaja, mislim da bi bilo teško u trenutnim specifikacijama.
 • Ovo nije izdržljiv, čvrsto ugrađen usmjerivač koji će nadživjeti većinu vaše elektronike. Važno je biti pažljiv s usmjerivačem, tako da on traje dugo i održava kvalitetnu WiFi vezu.

Je li ovo najbolji WiFi usmjerivač za vas? ��

TP-Link AC1750 ima smisla za one s proračunom. Nije loša ideja isprobati usmjerivač da biste provjerili radi li dobro u vašoj kući i postižete li brzinu koja vam je potrebna.

Općenito, ne bih predložio TP-Link AC1750 za teške igrače ili korisnike interneta. Ako planirate povezati desetine uređaja, razmislite o nečem jačem. To bi se moglo reći i za ljude s velikim ili neobično oblikovanim kućama.

4. Linksys Max-Stream AC2200

Linksys Max-Stream AC2200

Linksys Max-Stream AC2200 nudi postavljanje u tri pojasa. Izvrstan je usmjerivač za igrače i čini se da malo smanjuje troškove za one koji se ne žele još više obvezati na nešto povoljnije.

Kao i za neke od najbitnijih vijesti, Linksys Max-Stream AC2200 jedna je od najboljih opcija WiFi usmjerivača zbog pametnog povezivanja. To znači da svi uređaji dobivaju najbolji raspon i performanse.

Također uživamo u značajki fertime zraka, koja, čini se, održava brzinu sličnom i učinkovitom za sve uređaje.

Cijene ��

149,00 USD – 179,99 USD

Pros ��

 • Cijene za ovaj usmjerivač su razumnije od prosječnih igara za igre koje biste mogli pronaći.
 • Također nudi tropojansku bežičnu vezu s moćnim četverojezgrenim procesorima.
 • Ruter ima četiri antene za proširenje bežičnih veza u kući prosječne veličine. Dobijate i šest pojačanih pojačala.
 • Značajke pametnog povezivanja i poštenosti zračnog vremena osiguravaju vam najbolju učinkovitost i performanse na temelju uređaja koji se trenutno koriste. Najbolji radio opsezi biraju se na temelju uređaja spojenih na vašu mrežu.
 • WiFi bendovi nude tri različite brzine i mogu ići do 2,2 GB u sekundi.
 • Usmjerivač ima bešavne mogućnosti roaminga što znači da biste trebali biti u mogućnosti pokriti većinu prostora WiFi-om.
 • Usmjerivač dolazi s aplikacijom za postavljanje vaše mreže i izvršavanje stvari poput dopuštanja pristupa gostu i postavljanja roditeljskog nadzora.
 • Također se možete veseliti četiri ethernet porta i jedan USB 3.0 priključak.

Kontra ��

 • Neki usporedivi usmjerivači imaju bolje procesore i prilagodljivije antene za produženje vašeg signala.
 • Iako je dobro imati jedan USB priključak, otkrili smo da mnogi usmjerivači u istom cjenovnom rangu uključuju dodatne portove – ponekad i do četiri ili pet USB portova.
 • Čini se da mnogi usmjerivači Linksysa idu brže od nekih drugih proizvođača. Mnogi su korisnici izvijestili o planiranom zastarijevanju.
 • Neki bi igrači i stvarno teški korisnici mogli otkriti da ovaj usmjerivač nije dovoljno moćan za njih.

Je li ovo najbolji WiFi usmjerivač za vas? ��

Linksys Max-Stream AC2200 naš je pristupačan izbor za igrače i teške korisnike interneta. Imajte na umu da super teški korisnici možda ovaj usmjerivač neće smatrati učinkovitim.

5. AmpliFi HD Mesh Router

AmpliFi HD Mesh Router

Mrežni WiFi usmjerivači i mreže pružaju neke od najnovijih, najnaprednijih tehnologija za kućne i uredske mreže.

Mesh tehnologija postoji već neko vrijeme, ali tek smo ih nedavno počeli vidjeti po povoljnim cijenama redovnih potrošača.

Ukratko, mrežni usmjerivač distribuira svoj signal iz više pristupnih točaka.

Djeluje poput paukove mreže ili digitalne mrežaste tkanine gdje je mreža distribuirana po cijeloj kući – za razliku od jednog usmjerivača koji pokušava poslati signal svuda.

Cijene ��

$ 339,99

Pros ��

 • Mrežna tehnologija često je najbolji način za proširenje WiFi veze u velikoj kući. Također je odličan za nejasno smještene sobe – ili za vaše dvorište.
 • Ovaj sustav dolazi s osnovnim usmjerivačem i dvije točke mreže.
 • Zaslon osjetljiv na dodir djeluje slično kao tehnologija pametne kuće – to je mnogo lakše rukovanje od prosječne konfiguracije usmjerivača.
 • Sustav usmjerivača može doseći i do 10 000 stopa.
 • Mrežne točke su malene i lako ih je sakriti.
 • Dobijate prekrasnu mobilnu aplikaciju za postavljanje vaše mrežaste mreže i dovršavanje stvari poput roditeljskog nadzora i udaljenog pristupa.

Kontra ��

 • Mrežna mreža poput ove, obično je jedna od najskupljih opcija za dobivanje WiFi-a u vašem domu ili uredu.
 • Mrežni sustavi izvrsni su za proširenje dometa vašeg signala, ali teški korisnici interneta možda žele više u pogledu brzine i prijenosa podataka.

Je li ovo najbolji WiFi usmjerivač za vas? ��

Kao i kod većine mrežnih usmjerivača, točka AmpliFi HD usmjerivača je pružiti WiFi za velike prostore. Dakle, ako posjedujete veliku kuću ili ured s puno soba i povezanih uređaja razbacanih po cijelom svijetu, ovo je pravi usmjerivač za vas.

Općenito, preporučio bih mrežasti usmjerivač ako primijetite neprekidne mrtve zone u određenim dijelovima zgrade. Kuća veća od 3.000 metara najvjerojatnije će trebati neki mrežasti usmjerivač. Takođe je uobičajeno vidjeti mrtve točke u stanu jedinstvenog izgleda. Na primjer, više priča, debeli zidovi od opeke i podrumi ili kućni dodaci mogu doživjeti ove WiFi mrtve zone.

Koji je za vas najbolji WiFi usmjerivač?

Najteža stvar u pronalaženju najboljeg WiFi usmjerivača je da postoji toliko mnogo mogućnosti za odabir. I ne samo to, već je teško razumjeti tehnologiju. Osim toga, tehnologija se stalno mijenja.

Netgear R7000P NighthawkTP-LINK Archer C5400XTP-Link AC1750Linksys Max-Stream AC2200AmpliFi HD Mesh Router
Cijena181,99 USD – 219,99 USD331,57 USD – 399,99 USD64,99 USD – 79,99 USD149,00 USD – 179,99 USD$ 339,99
Za prosječne korisnikeDaNeDaNeNe
Za igrače i teške korisnike internetaNeDaNeDaMože biti
Za velike ili neobične domoveNeDaNeMože bitiDa

Nadamo se da je ovaj vodič riješio neka pitanja koja ste mogli imati. Dakle, jeste li još kupili vaš idealan WiFi usmjerivač?

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Broj kredita: NETGEAR, TP-LINK, AmpliFi

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo proviziju. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map