Najbolji softver za fakturiranje na mreži: 5 platformi za freelancere i tvrtke

Najbolji softver za fakturiranje na mreži: 5 platformi za freelancere i tvrtke

Najbolji softver za fakturiranje na mreži: 5 platformi za freelancere i tvrtke
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Za slobodnjake, agencije i druga mala poduzeća fakturiranje je nužan zadatak. Nažalost, praćenje podataka, formatiranje dokumenata, slanje računa i praćenje s klijentima mogu brzo pojesti vrijedne sate u vašem danu ��. Srećom, neki od najboljih softvera za fakturiranje na mreži koji danas uspoređujemo za vas mogu puno pomoći!


Softver za fakturiranje može pojednostaviti naplatu i računovodstvo. Pored toga, mnoge usluge pomažu vam u organiziranju podataka kako biste učinkovito stvorili račune i pratili račune nakon što su poslani. Neke vam pomažu i u nadzoru bankovnih računa i računa.

U ovom ćemo vam članku pomoći da pokrenete potragu za najboljim softverom za fakturiranje na mreži tako da predlažemo značajke koje treba potražiti. Tada ćemo predstaviti pet najboljih dostupnih platformi. Zaronimo!

Najbolji softver za fakturiranje na mreži

Koji je zajednički najbolji softver za fakturiranje na mreži

Platforme za fakturiranje mogu biti korisne u vremenu uštede vremena, ali samo ako ste pažljivi u odabiru. Odabir skupe platforme kojoj nedostaju značajke ili pružanje nekoliko značajki koje vam nisu potrebne, mogao bi vam naštetiti više nego što pomaže.

⏰ Kad razmišljate o platformi, razmislite o načinima na koje bi vam mogla uštedjeti vrijeme. Ako to vrijeme niste mogli produktivno iskoristiti za nadoknadu troškova platforme, to vjerojatno nije vrijedno ulaganja. Isplativost je ključna.

�� Imajući to na umu, pametno je pregledati platforme koje mogu učiniti više od punjenja računa. Neke uključuju druge vrijedne računovodstvene značajke kao što su praćenje vremena, praćenje troškova, opcije plaćanja računa, nadgledanje bankovnih računa ili izrada procjena.

Automatizacija je također korisna komponenta bilo koje platforme za fakturiranje. Zakazane zakašnjele naknade i podsjetnici za rješavanje neodgovornih klijenata, ponavljajući računi i automatski obračun poreza mogu vam uštedjeti vrijeme.

��️ Na kraju, važno je potražiti platformu koju možete prilagoditi vlastitim brendiranjem. Računi su male, ali važne prilike za promociju vašeg rada i za iskazivanje svoje profesionalnosti klijentima s dosljednim brendiranjem.

Pet najboljih platforma za fakturiranje putem interneta za slobodnjake i agencije

Sastavili smo popis nekih od najboljih softvera za fakturiranje na mreži s obzirom na njihovu cijenu, značajke i idealnog korisnika. Ako želite vidjeti samo pregled rješenja koja su uključena, pogledajte naše sažete nalaze:

Najbolji softver za fakturiranje na mreži, sažet

Softver
Cijena od
Značajke
Idealno za
QuickBooks5 USD mjesečnoUpravljanje računima, podnošenje poreza, izvještaji, praćenje dohotka i troškova.Freelanceri i tvrtke koje žele pomoć u porezima.
Xero9 USD mjesečnoUpravljanje zalihama, upravljanje poslovnim troškovima, dodatne funkcije putem aplikacija trećih strana.Tvrtke koje žele širok raspon mogućnosti.
Hiveage15 USD mjesečnoPrilagodljivi fakture; Praćenje vremena, troškova i prijeđenih kilometara; Podsjetnici na plaćanje; Pohrana datoteka.Freelanceri i tvrtke koje se žele fokusirati na fakturiranje.
FreshBooks15 USD mjesečnoPrilagodljivi računi, automatska izvješća o troškovima, proračuni projekata.Freelanceri i tvrtke kojima je potrebna platforma za obračun računa i računovodstvo.
I CObesplatnoPrilagodljivi fakture, generiranje prijedloga i ugovora, automatsko stvaranje faktura, upravljanje zadacima, praćenje troškova.Slobodnjaci koji žele najviše novca za svoj dolar.

1. QuickBooks (Quickbooks.intuit.com)

QuickBooks

Naziv QuickBooks prilično je poznat, ali se obično povezuje s porezima. No također može fakturirati, generirati procjene i još mnogo toga.

Ova velika platforma nudi prilično poticaj korisničkoj podršci, uključujući časove obuke i webinare ako želite poboljšati svoje računovodstvene vještine.

cijena

QuickBooks ima širok spektar mogućnosti kada je u pitanju cijena. Planovi njihovih malih poduzeća kreću se u rasponu od 10 do 30 dolara mjesečno. Uz opcionalne dodatke za plaće za dodatnih 18–40 USD mjesečno – da ne spominjemo naknade po zaposlenom – troškovi korištenja ove platforme mogli bi brzo skočiti naglo.

Također, postoji plan za freelancere i ostale samozaposlene koji košta samo 5 USD mjesečno. Ima nešto manje značajki od skupljih planova za male tvrtke. Međutim, ako želite samo slati račune, pratiti troškove, plaćati porez i generirati osnovna izvješća, to bi mogla biti vrlo jeftina opcija.

Glavne značajke

 • Stvara račune i prati njihov status plaćanja.
 • Prihvaća plaćanje kreditnim karticama i besplatne bankovne transfere.
 • Prati prihode i rashode i pohranjuje podatke u porezne svrhe.
 • Izrađuje izvješća o dobiti i gubitku, izvješća o rashodima i bilance (vrste dostupnih izvještaja ovise o planu).
 • Šalje procjene klijentima (samo planovi za male tvrtke).
 • Upravlja statusom računa i postavlja ponavljajuća plaćanja (samo planovi za male tvrtke i Plus).
 • Prati zalihe i profitabilnost projekata (samo plan Small Business Plus).
 • Pomaže u plaćanju zaposlenika i prijave poreza (dodatak za planove za male tvrtke).

Tko bi trebao odabrati QuickBooks?

Ako su porezi visoki prioritet za vas, QuickBooks možda vrijedi odabrati. Ona pruža najtemeljitiju pomoć kada je u pitanju prijava poreza i vođenje vezanih evidencija. Međutim, njezini su poslovni planovi na skupom kraju, posebno ako uključite dodatke. Slobodnjaci će vjerojatno uživati ​​u niskim mjesečnim troškovima, ali možda neće cijeniti relativni nedostatak značajki.

�� Idite na QuickBooks

2. Xero (Www.xero.com)

Xero

Ova platforma za fakturiranje malih poduzeća pruža mnoštvo značajki korisnih za razne vrste poslovanja.

Popularne značajke uključuju upravljanje zalihama i način praćenja financija putem mobitela. Xero također nudi dodatnu funkcionalnost putem svog širokog tržišta aplikacija trećih strana.

cijena

Xeroov rani plan počinje s samo 9 USD mjesečno, ali ograničava vas na samo pet računa mjesečno. Da biste se dobro iskoristili od softvera, morat ćete nadograditi barem njihov plan za rast koji počinje s 30 USD mjesečno prije dodavanja. Ako kupite nekoliko dodatnih značajki, mjesečni troškovi mogu se lako spustiti na stotine.

Glavne značajke

 • Šalje račune i citate klijentima.
 • Vodi evidenciju računa.
 • Omogućuje usklađivanje bankovnih transakcija.
 • Šalje ažuriranja kada klijenti otvaraju i pregledavaju račune.
 • Upravlja zalihama, uključujući ažuriranja količine i vrijednosti zaliha.
 • Prati vrijeme i troškove za pojedine projekte (samo utvrđeni plan).
 • Upravlja troškovima poslovanja (samo utvrđeni plan).
 • Pruža gotovo beskonačnu funkcionalnost putem više od 700 aplikacija drugih proizvođača.

Tko bi trebao izabrati Xero?

Kao platforma osmišljena za poduzeća koja imaju na umu, slobodnjaci neće Xero smatrati korisnim ili ekonomičnim kao neki drugi najbolji softver za fakturiranje na ovom popisu. Planovi i dalje mogu biti skupi za tvrtke, ali ako ste spremni platiti više i iskoristiti bogatstvo značajki na tržištu aplikacija, Xero bi mogao biti alat za vas.

�� Idi na Xero

3. Hiveage (Hiveage.com)

hiveage

S velikim naglaskom na fakturiranju, Hiveage vas je pokrivao kada je u pitanju plaćanje. Ponosni su na dizajn svojih faktura i omogućuju vam da promovirate svoj brand s vašim logotipom i detaljima.

Mnoge se njihove značajke fokusiraju na poboljšanje iskustva s fakturiranjem i pojednostavljenje da biste uštedjeli što više vremena.

cijena

Svi planovi Hiveage omogućavaju učinkovito kreiranje i slanje računa, tako da se odluka zaista svodi na to koliko ljudi je uključeno u vašu tvrtku. Njihov najmanje skupi plan iznosi 15 dolara mjesečno i nudi račune za dva člana tima. Njihova najskuplja je 79 dolara mjesečno, a opslužuju 20 osoblja. Hiveage također nudi 50% popusta za dobrotvorne organizacije, neprofitne organizacije i obrazovne organizacije.

Glavne značajke

 • Daje neograničene fakture, račune i procjene za neograničene klijente.
 • Postavlja podsjetnike za automatsko plaćanje.
 • Prati vrijeme, troškove i kilometražu.
 • Omogućuje prilagođeno markiranje svih faktura.
 • Prati porez na promet, popuste i troškove slanja.
 • Omogućuje pohranu datoteka za čuvanje faktura za zapise (veličina pohrane ovisi o planu).
 • Stvara ponavljajuće račune za uštedu vremena.
 • Omogućuje delegiranje zadataka za naplatu članovima tima.

Tko bi trebao izabrati košnicu?

Ako se želite fokusirati na fakturiranje i koristiti druge alate za zadatke kao što su upravljanje bankovnim računima, podnošenje i plaćanje poreza i upravljanje zalihama, Hiveage bi mogao biti idealan. Iako njegovi planovi podržavaju mala poduzeća, značajke poput vremena, troškova i praćenja kilometraže mogu se dopasti i freelancerima.

�� Idi na Hiveage

4. FreshBooks (Www.freshbooks.com)

FreshBooks

Ako fakturiranje Hiveagea zvuči privlačno, a zabrinuti ste zbog propusta u računovodstvenoj pomoći, FreshBooks može pomoći u popunjavanju praznina.

Kombinira opsežne alate za izdavanje računa s knjigovodstvenim mogućnostima kako bi stvorio dobro zaokruženu platformu za gotovo svaku vrstu poslovanja.

cijena

Lite plan FreshBooks-a iznosi samo 15 USD mjesečno, ali ograničava vas na pet klijenata i uključuje samo značajke fakturiranja. Međutim, sa samo 25 dolara mjesečno, njihov Plus plan pruža dugačak popis značajki fakturiranja i računovodstva za do 50 klijenata. Ako je posao u procvatu, možete poslati fakture više od 500 klijenata i pristupiti svim značajkama FreshBooks-a za 50 USD mjesečno.

Glavne značajke

 • Stvara i šalje neograničene fakture i procjene.
 • Prati vrijeme i troškove.
 • Omogućuje vam prilagođavanje računa s vašom robnom markom za profesionalni izgled.
 • Uvozite troškove s vašeg bankovnog računa kako biste pratili potrošnju.
 • Stvara izvješća o prihodima i rashodima vaše tvrtke.
 • Stvara proračune projekata kako biste bili u tijeku.
 • Postavlja podsjetnike za automatsko plaćanje i zakazuje zakašnjele naknade (samo Plus i Premium planovi).
 • Zakazivanje ponavljajućih računa (samo Plus i Premium planovi).

Tko bi trebao odabrati FreshBooks?

FreshBooks zadovoljava i slobodnjake i male tvrtke. Što se tiče troškova, dobit ćete više mogućnosti za manje novca pomoću planova nižeg sloja Hiveage ili QuickBooks nego s Lite planom FreshBooksa. Međutim, ako želite koristiti Plus ili Premium FreshBooks plan, možete uštedjeti na mjesečnim troškovima i dobiti usporedive ili superiorne značajke u usporedbi s drugim platformama.

�� Idite na FreshBooks

5. I CO (Www.and.co)

and.co

Konačno, i CO je puno više od softvera za fakturiranje. Zapravo je osmišljen kako bi vam pomogao da započnete svaki vaš projekat od početka do kraja i pruža niz različitih alata koji vam mogu pomoći u tome.

S jedinstvenim značajkama koje pomažu freelancerima da poboljšaju svoje prijedloge, ugovore i upravljanje zadacima, ovaj se izdvaja od ostalih najboljih softvera za fakturiranje na ovom popisu.

cijena

Osim besplatne opcije koja omogućuje stvaranje faktura za samo jednog klijenta, a CO ima samo jedan plan. Uz 18 USD mjesečno, ova je platforma prilično pristupačna u usporedbi s nižim nivoima planova za Hiveage, FreshBooks ili čak QuickBooks. Svaki mjesec nudi mnogo više mogućnosti od ovih planova za samo nekoliko dolara više.

Glavne značajke

 • Stvara prilagodljive fakture s vašom robnom markom.
 • Izrađuje prilagodljive prijedloge i ugovore za klijente.
 • Postavlja automatski ponavljajuće račune i proizvodi automatske fakture na temelju vaših ugovora ili praćenja vremena.
 • Prihvaća i prati plaćanja.
 • Podržava upravljanje zadacima s datumima dospijeća, popisima zadataka, ponavljanjem podsjetnika zadataka i još mnogo toga.
 • Prati i organizira sve troškove.
 • Omogućuje vam priključivanje datoteka na fakture klijentima.
 • Prihvaća plaćanja bez naplate dodatnih troškova.

Tko bi trebao odabrati i CO?

I CO stvoren je za slobodnjake. Kao takve, tvrtke će se boriti za upravljanje projektima i timovima većih razmjera s ovom platformom. Iako ima ograničene računovodstvene značajke za pomoć u prijavi poreza i nadzor bankovnih računa, a značajke upravljanja zadacima CO-a pružaju pomoć u drugim područjima koja bi vam još uvijek mogla uštedjeti vrijeme i učiniti ovu mogućnost isplativom.

�� Idite u I CO

Zaključak

Iako fakturiranje može predstavljati bol, to je potreban postupak iz pravnih razloga i praćenje prihoda vaše tvrtke. Srećom, neki od najboljih softvera za fakturiranje na mreži mogu pojednostaviti vaše računovodstvene i računske zadatke tako da se možete usredotočiti na druge važne aspekte vašeg rada.

U ovom smo članku objasnili što treba potražiti na mrežnoj platformi za fakturiranje. Zatim smo razgovarali o pet najboljih raspoloživih softvera za fakturiranje. Evo ponovne tablice sažetka:

Softver
Cijena od
Značajke
Idealno za
QuickBooks5 USD mjesečnoUpravljanje računima, podnošenje poreza, izvještaji, praćenje dohotka i troškova.Freelanceri i tvrtke koje žele pomoć u porezima.
Xero9 USD mjesečnoUpravljanje zalihama, upravljanje poslovnim troškovima, dodatne funkcije putem aplikacija trećih strana.Tvrtke koje žele širok raspon mogućnosti.
Hiveage15 USD mjesečnoPrilagodljivi fakture; Praćenje vremena, troškova i prijeđenih kilometara; Podsjetnici na plaćanje; Pohrana datoteka.Freelanceri i tvrtke koje se žele fokusirati na fakturiranje.
FreshBooks15 USD mjesečnoPrilagodljivi računi, automatska izvješća o troškovima, proračuni projekata.Freelanceri i tvrtke kojima je potrebna platforma za obračun računa i računovodstvo.
I CObesplatnoPrilagodljivi fakture, generiranje prijedloga i ugovora, automatsko stvaranje faktura, upravljanje zadacima, praćenje troškova.Slobodnjaci koji žele najviše novca za svoj dolar.

Imate li pitanja o odabiru platforme za fakturiranje na mreži? Javite nam se u odjeljku s komentarima u nastavku!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector