Koja je najučinkovitija razina provizije za WordPress podružnički program

Prije nekoliko tjedana objavili smo (ponovno) vodič za partnerske programe za WordPress. Tijekom rada na vodiču, također smo napravili neka istraživanja oko najučinkovitijih i najpopularnijih razina provizija za popularne WordPress partnerske programe.


Budući da će se ova vrsta informacija pokazati korisnijim trgovcima – ili uskoro trgovcima – nego povezanim tvrtkama koje traže stvari koje žele promovirati, shvatili smo da ih najbolje objavljujemo kao zasebnu objavu na blogu. Otuda ovo što danas čitate.

Dakle, pitanje je, ako želite pokrenuti pridruženi program za svoj WordPress proizvod, čemu biste trebali pribaviti proviziju? Postoji li standardna / popularna razina provizije?

Kao što ispada, postoji:

Koliko se isplaćuju affiliate programi za WordPress?

Isplate za partnerske programe u svim industrijama jako se razlikuju: Amazonov dugogodišnji i vrlo popularni partnerski program isplaćuje 1-5%, dok se 20% smatra dobrom stopom za većinu programa. Istodobno, stope čak i 100% nisu neuobičajene u mrežnoj marketinškoj niši i drugim tržištima na kojima je životna vrijednost kupca mnogo veća od njihove početne kupnje.

Prostor za WordPress proizvod je konkurentan i popularan te je, slično onome kako marketing diktira koliko košta WordPress tema, tržište potaknulo provizije za pridružene programe: većina WordPress partnerskih programa plaća otprilike 30% provizije, ali kao što smo i mi Uskoro ćemo vidjeti, mali broj WordPress tvrtki sada nudi 50% ili više kao pridružena provizija.

Ispod ćete vidjeti određeni broj iz 36 popularnih WordPress partnerskih programa, s pojedinostima njihovih razina provizija:

(Zadržite pokazivač miša preko rešetke da biste vidjeli pojedinačne trgovine i njihove razine provizije.)

(Grafikoni by Visualizer Lite.)

Kao što vidiš, prosječna provizija lebdi oko 35%, sa samo nekoliko njih mnogo višim, a prilično puno nižim. To će vam pružiti vrlo korisno mjerilo kada se razmatra kako uskladiti vlastiti program i koliko će komisija biti konkurentna.

Međutim, kao što znaju kvalificirani affiliate marketingu, odabir najboljih partnerskih programa zahtijeva više nijanse i analize nego jednostavno odabir programa s najvišom razinom provizije.

U igri je niz važnih drugih čimbenika, uključujući kvalitetu proizvoda, pogodnost za zadani blog i / ili način promocije i vjerojatnu prosječnu vrijednost narudžbe.

Kao primjer, uporedimo dva najbolje plaćena WordPress partnerska programa: MyThemeShop i ThemeIsle. MyThemeShop nudi veliku 70% provizije, ali njihov najskuplji proizvod je samo 85 USD (uz proviziju od 60 USD). ThemeIsle, za razliku od toga, ponudite 55% na proizvode do 249 USD (uz proviziju od 137 USD). Niži postotak proizvoda sa višom cijenom će vam biti bolji.

To vodi potpuno drugačijoj perspektivi na partnerske programe i njihovu razinu provizija. Evo još dvije ljestvice; ovaj put uzimajući u obzir minimalne i maksimalne provizije koje podružnice mogu očekivati ​​- na temelju cijena proizvoda koje nude trgovci.

Kao što vidite, brojevi su ponegdje, pa je teško izvući bilo kakve zaključke. Ipak, još uvijek vam mogu reći da je prosječna minimalna provizija pokazala se 17,60 USD, a prosječna maksimalna provizija 76,24 USD.

Što je potrebno za izgradnju uspješnog partnerskog programa?

Izgradnja uspješnog partnerskog programa nije laka, a vidjeli smo kako se niz godina iz različitih razloga zatvara. Možda je jedan od najpričavnijih obustava rada dogodilo se na WooThemesu (ovo je bilo prije nego što su ih nabavili Automattic).

Službeni razlog je:

Žao nam je što možemo reći da prekidamo program preporuke zbog nedostatka vuče za program.

Pronalaženje vuče zasigurno je jedan od najtežih dijelova slagalice. S jedne strane, vaši proizvodi moraju biti prvoklasni kako bi čak privukli klijente i pretvorili po prihvatljivoj stopi. S druge strane, provizijske razine također trebaju učiniti podružnice vrijednim.

Iz perspektive podružnice, promocija proizvoda koji naplaćuje 2 USD nije nužno različita od promocije proizvoda koji košta 70 USD. Zato podružnice prirodno gravitiraju proizvodima za koje je veća vjerojatnost da će ih zaraditi tijekom dugog putovanja.

Drugim riječima, ako nudite proviziju od 50% za proizvod od 15 dolara, vjerojatno se neće puno ljudi mučiti da se pridruže programu. A posebno ako mogu naći slične programe s većim isplatama, što mogu, jer je WordPress već prilično velik ekosustav. Ako pogledate, primjerice, najpopularnije trgovine temama, gotovo cijeli top 10 ima partnerske programe. Programeri dodataka? Ne znam, ali pretpostavljam slično.

Zatim, tu je i druga nepoznanica – stopa konverzije – što je vjerojatno najvažniji faktor za one koji se oslanjaju na pridruženi prihod kao svoj prvi alat za zaradu. Evo citata Ionuta Neagua, osnivača ove stranice i izvršnog direktora tvrtke ThemeIsle:

Ionut Neagu

Ionut Neagu
Iako bi postoci provizija mogli biti privlačni povremenim korisnicima, iskusni trgovci zapravo se ne trude toliko obraćati pažnju na njih. To je sve zato što razlika u stopama konverzije može biti ogromna.

Na primjer, tematske trgovine poput ElegantThemes imaju tendenciju pretvoriti čak 10 puta bolje nego neki drugi prodavači. Dakle, čak i ako ElegantThemes odluči platiti 10%, dok neki drugi dućan 50%, ElegantThemes bi i dalje stvorio dvostruke rezultate.

Stoga idealno, prije nego što se utvrdite za određeni postotak provizije, pokušajte prikupiti povratne informacije od podružnica koje su već u vašem prostoru, izmjerite konverziju i provjerite možete li ponuditi konkurentnu ponudu. Inače bolje to promovirajte kao "uputiti prijatelja" program nego punopravni afilijacijski program i usmjerite svoje postojeće korisnike.

Što misliš o ovome? Igra li affiliate marketing važnu ulogu u WordPressu? Ako imate i pridruženi program, koja vam je provizija i zašto?

Ne zaboravite da se pridružite našem besplatnom tečaju za ubrzanje stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izvorni tekst Alex Denning i Karol K.
Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map