Kako pronaći posao za samostalno pisanje: 25 metoda koje možete odmah koristiti

Iako postoji mnogo faktora koji razlikuju visokoradne slobodne pisce od onih koji se bore, oni koji zarađuju kao slobodni pisci u konačnici su uspješniji ne zato što su kvalificiraniji ili spretniji od onih koji se bore. Umjesto toga, oni su uspješniji jer znaju kako dobiti slobodne pisanje poslova koji jako dobro plaćaju.


A to ima malo veze s tim koliko je slobodni pisac zahtjevan; mogli biste puno naplaćivati ​​i puno zarađivati, a možete malo naplatiti i dalje se boriti za posao.

Pronađite slobodne poslove za pisanje

Sadržaj:

�� Koliko možete zaraditi radeći pisanje slobodnih poslova?
�� Vrste poslova slobodnog pisanja koje možete raditi
�� 25 METODA KOJE RADUJU i odvojite slobodne pismene poslove
�� Sažetak

Brza potraga "pravni pisci" na platformama poput Upwork-a prikazuje profile nekoliko samostalnih pisaca, uključujući sljedeće:

Nadogradnja rezultata pretraživanja pravnih pisaca kada tražite slobodne poslove pisanja

Kao što vidite, prvi pisac naplaćuje čak 200 dolara / sat i naplatio je preko 400 000 dolara u slobodnom radu. S druge strane, drugi pisac naplaćuje punih 30 dolara po satu i naplatio je samo 2000 dolara.

Naravno, iako je očigledno uključeno nekoliko čimbenika, poanta koju želim učiniti je da dobro zarađujem kao slobodni pisac znači puno više od toga koliko naplaćujete. Ako se natječete za cijenu, to vam ne mora nužno dati prednost jer ima više nego dovoljno novca za obilazak – istraživanja pokazuju da industrija sadržaja sadržaja vrijedi više od 300 milijardi dolara.

Drugim riječima, ima mnogo novca koji treba obići; jednostavno morate znati gdje pronaći bolje plaćene poslove.

�� Koliko možete zaraditi radeći pisanje slobodnih poslova?

Slijede tipične stope za samostalni pismeni rad prema Uredništvo udruga slobodnjaka (EFA), najautoritativniji izvor stope freelancinga:

Cijene slobodnih poslova za pisanje

Prema EFA-i, možete očekivati ​​da će zaraditi između 40 i 100 USD na sat ili između 20 centi i 2 dolara po riječi za slobodne poslove pisanja, ovisno o prirodi pisanja. Naravno, neki slobodni pisci zarađuju mnogo više, a neki puno manje, ali to je često određeno nizom ključnih čimbenika, kao što su:

Vaša razina iskustva
Iskusni pisci slobodnih profesija uvijek će zaraditi puno više od početnika ili samostalnih pisaca početnih nivoa – često vrlo značajnom razlikom. Prema pisanju časopisa Make a Living Writing anketa o 1.400+ slobodnih pisaca, Zarade za samostalno pisanje snažno su povezane s razinom iskustva – iskusni pisci slobodnih profesija (2+ godina) lako zarađuju dvostruko ili više od onoga što slobodni pisci (manje od jedne godine) zarađuju za iste poslove. Ova činjenica potvrđeno je putem sličnih istraživanja plaćanja honorarnih pisaca od ClearVoicea.
Vrsta sadržaja je bitna
Bit će vam plaćeno više za napredne vrste sadržaja poput bijele slike, kopiranja, tehničkog pisanja i pisanja teksta kao za mnogo jednostavnije poput SEO članaka ili postova na blogovima. Što je teže drugim autorima teže da napišu vrstu pisanja koje radite, više ćete vjerovatno zaraditi.
Specijalizacija i kvalifikacija
Za većinu samostalnih poslova pisanja nije potrebno imati kvalificirani oblik i niste previše specijalizirani. Međutim, malo onih koji rade u legalnoj ili zdravstvenoj industriji često plaćaju znatno više. Ako imate bilo kakvu razinu kvalifikacije ili iskustva koja bi vam mogla pomoći u ovim specijaliziranim poslovima pisanja, bilo bi dobro iskoristiti ih..

Općenito naplaćujem od 0,30 do 0,40 USD po riječi (ili oko 300 do 400 USD po članku s 1000 riječi), ili više, ovisno o prirodi projekta. Nekad sam se trudio naplaćivati ​​50 dolara po članku, sve dok nisam pisao kao slobodni pisac Carol Tice jednom mi je rekao, prazno, za vrijeme jedne od naših rasprava da sam nedovoljno plaćao i tražio da povećam cijenu. Odmah sam udvostručio svoju stopu za nove klijente i oni su platili. Opet sam to učinio za sljedeće i oni su isto platili.

Zbog toga sam shvatio ključnu činjenicu: često vrijedite onoliko koliko želite naplatiti. U većini slučajeva vjerojatno imate prenisko plaćanje te biste trebali nastaviti naprijed i povećati cijene!

�� Vrste poslova slobodnog pisanja koje možete raditi

Trenutno ću dijeliti svoje omiljene tehnike pronalaženja poslova, ali prvo bih vam želio brzi pregled 20+ vrsta slobodnih poslova za pisanje koje možete raditi:

 • ghostwriting
 • Postovi na blogu
 • Priopćenja za tisak
 • Tehničko pisanje
 • Bijeli papiri
 • SEO sadržaj
 • Članci iz časopisa
 • Reklamna kopija
 • Grant pisanje
 • Pisanje poslovnog plana
 • Neprofitno pisanje
 • Pisanje eseja
 • E-knjige
 • Newsletteri
 • Pisanje knjiga (često slovima napisanih u duhu ili u partnerstvu)
 • Pravno pisanje (ugovori, pravni savjeti, itd.)
 • biografije
 • Speechwriting
 • scenarij
 • Studije slučaja
 • Kopija s društvenih medija
 • Opis proizvoda
 • Pravno pisanje
 • uređivanje

Vrste poslova slobodnog pisanja

Kako zapravo dobiti slobodne poslove za pisanje: 25 metoda koje djeluju

Iako je gore navedeno neiscrpan popis različitih vrsta slobodnih poslova za pisanje koje možete raditi, pravo je pitanje kako zapravo dobiti te poslove?

Naravno, mnogi ljudi brzo požure na internetskim oglasnim pločama i mrežnim platformama za posao. Iako je ovo početno dobro početno stajalište za početnike, oslanjanje na samo mrežne platforme za posao nije uvijek dobra ideja.

Prema anketi o plaćama slobodnih pisaca iz časopisa Make a Living Writing, na koju sam se ranije referirao, gotovo nitko od anketiranih samostalnih pisaca ne koristi ploče za posao i internetske platforme poput tvornica Upwork i sadržaja. umjesto toga:

55% koristi usmenu usta i snažnu mrežu preporuke

24% šalje pisma pisma

11% prima ulazne vodiče putem internetskih profila na web lokacijama pisaca, LinkedIn-u itd.

Pa koji su najučinkovitiji načini dobivanja slobodnih poslova za pisanje? Ispod je 25 metoda (podijeljeno u tri različite kategorije):

 • Tržišta sadržaja
 • Tržišne i ulazne metode marketinga
 • Posao za pisanje poslova slobodnih poslova i internetski popis poslova

Tip Savjet: Iskoristite tržište tržišta sadržaja

Ako imate potrebnu razinu iskustva i neke društvene dokaze, tržišta sadržaja mogu biti jedan od najboljih izvora pisanja prilika za posao za vas. U osnovi, tržište tržišta sadržaja su platforme koje olakšavaju vezu između samostalnih pisaca i marki koji se bave sadržajskim marketingom.

Mnoga tržišta sadržaja omogućavaju slobodnim piscima da zarade pristojnu stopu, a neki čak omogućuju piscima da zaista dobro zarađuju. To se postiže javnim oglašavanjem ovih cijena na njihovim platformama i pažljivim provjeravanjem klijenata koji koriste njihovu platformu kako bi se osiguralo poštivanje tih cijena.

Na primjer, CloudPeeps javno oglašava od 100 do 250 USD kao stopu za postove na blogovima na njihovoj stranici s cijenama i satnicu do 80 dolara po satu za pisce. Skriptirano javno oglašava u prosjeku minimalno 10 centi po riječi, a ovo su samo dva od oko sedam tržišta sadržaja sadržanih u nastavku.

1. CloudPeeps

CloudPeeps internetsko je tržište namijenjeno tvrtkama koje žele iskoristiti snagu marketinga sadržaja. Za razliku od većine ostalih navedenih tržišta, nisu usredotočene samo na sadržaj jer također olakšavaju druge marketinške aktivnosti (poput upravljanja društvenim medijima, web dizajna i PR-a), ali se ističu svojim trudom u osiguravanju slobodnosti pisci su pošteno plaćeni za svoj rad.

Samostalni pisci mogu očekivati ​​da će u CloudPeepsu zaraditi između 100 i 250 dolara po postu, između 30 i 80 dolara po satu te između 500 i 1500 dolara mjesečno kada koriste platformu. Osim činjenice da ograničavaju registraciju u oko 23 zemlje, postavljanje računa s CloudPeeps-om i korištenje njihove platforme relativno je lak proces.

cloudpeeps stope

2. scripted

Skriptirano je još jedno tržište kvalitetnih sadržaja za koje biste trebali razmisliti o prijavi za besplatne pisanje svirki. Skriptirano je dizajnirano posebno za slobodne pisce i autore reklama. Oni traže slobodne pisce koji mogu stvarati postove na blogovima, kopirati web stranice, biltene putem e-pošte i postove na društvenim mrežama za marke koje žele koristiti sadržajni marketing.

Također mi se posebno sviđa Scripted jer nema nejasnoća o tome što slobodni pisci koji koriste svoju platformu mogu zaraditi. Jasno pokazuju da njihovi slobodni pisci zarađuju u prosjeku deset centi ili više po riječi.

Pisano 10 centi po riječ

3. Contently

Sadržaj je još jedno tržište internetskih sadržaja na koje se slobodni pisci mogu osloniti da dobiju posao i prilike za pisanje.

Oni povezuju pisce s robnim markama kojima treba pomoć u vezi sa njihovim sadržajem, a poslovi dostupni na platformi uključuju postove na blogovima, prijavljene članke, rad s crtama i mnogo više ovisno o potrebama klijenta.

Na temelju službene informacije dostupno od Contently-a, cijene počinju od 255 USD za članke (300 – 500 riječi) i mogu iznositi čak 2 USD po riječi za bijele slike, ovisno o vertikali u kojoj pišete. Opet, kao što sam već rekao (o tome kako postati specijaliziran za povećati potencijal za zaradu), specijalizirane niše poput financija, poduzeća i zakona najviše plaćaju na ovoj platformi.

Sadržajno plaćaju pisce za slobodne pismene poslove

4. PubLoft

Kao CloudPeeps, Scripted i Contently, PubLoft pomaže u povezivanju samostalnih pisaca s robnim markama i tvrtkama kojima je potrebna pomoć sa sadržajem.

PubLoft ima postupak provjere kako bi se osiguralo da se samo kvalificirani pisci prijave na svoju platformu, ali obećavaju da ćete početi primati posao odmah ako budete primljeni. Kao i druge ranije navedene platforme, oni plaćaju prilično dobro – sa svojim službeni podaci što pokazuje da plaćaju između 75 i 250 USD po postu, ovisno o prirodi i kvaliteti posta.

Publoft stopa pisaca

5. ClearVoice

ClearVoice (u vlasništvu Fiverra) je još jedno tržište sadržaja koje povezuje samostalne pisce s robnim markama kojima je potreban sadržaj, pružajući vam priliku za posao pisanja.

Nisam uspio pronaći službene podatke o cijenama pisaca ClearVoicea, informacije treće strane pokazuje da oni uglavnom plaćaju između 250 i 400 do 400 dolara za članke.

6. Tiho

Tiho povezuje i slobodne pisce s robnim markama i agencijama kojima je potreban kvalitetan sadržaj te se hvali da imaju brandove koji kao klijente uključuju Adobe, Dell, Slack i Unbounce.

Možete se prijaviti s ovom platformom kako biste povećali svoje šanse za plaćeni posao pisanja.

Tiho

7. Copify

Konačno, na popisu internetskih tržišta sa sadržajima trebali biste razmotriti spajanje kako biste povećali svoje šanse za zapošljavanje slobodnih poslova kao pisac: Copify. Ovisno o tome u kojem dijelu svijeta se nalazite, bit ćete preusmjereni na relevantno web mjesto i dobiti priliku da se pridružite njihovoj platformi.

Iako ne postoji službeni izvor za informacije o cijenama za slobodne pisce, istraživanja trećih strana pokazuju da Copify plaća puno manje od većine platformi na ovom popisu. Ipak, možete očekivati ​​da ćete zaraditi do 50 USD po članku s ovom platformom.

Tip Savjet za struku: Potičite ulazne i odlazne marketinške metode

Također možete koristiti kombinaciju ulaznih i odlaznih marketinških metoda, kao što su sljedeće:

8. Postavite web mjesto za pisce

Jedna od najosnovnijih stvari koju možete i trebate učiniti za pozicioniranje sebe kako biste započeli dobijati slobodne pismene poslove jest postavljanje web stranice za pisce.

�� Evo CodeinWP vodiča o tome kako sami izraditi web mjesto, čak i ako ste početnik.

Web mjesto za pisce može poslužiti kao izravni i neizravni način za privlačenje potencijalnih klijenata. Ako napravite ispravno, web stranica služi kao vaša internetska trgovina / lokacija na kojoj vas potencijalni klijenti mogu lako pronaći, pokazuje da ste slobodni pisac koji zna što radi, pomaže vam istaknuti vaše usluge i relevantne društvene dokaze te vam omogućava pružiti mogućnost potencijalnim klijentima da stupe u kontakt s vama.

Postoji nekoliko načina na koje vam web mjesto pisaca može pomoći u privlačenju slobodnih posla:

 • Kroz otkrivanje ljudi putem tražilica i obraćanje vama.
 • Kroz ljude koji to otkriju preko preporuka i kontaktiraju s vama.
 • Povezujući se na njega u postovima gostiju i vašim naporima na informiranju.
 • Korištenjem oglasa za privlačenje prometa na njemu.

Međutim, postoje neke ključne stranice koje vaše web mjesto treba imati:

�� Otprilike stranica koji pružaju potrebne osobne i profesionalne podatke o vama na jasan i opisan način; trebao bi sadržavati osobnu sliku, pozadinske podatke, vaše iskustvo i kvalifikacije te način na koji planirate pomoći svojim klijentima.

�� Stranica usluge koji prikazuje i jasno opisuje vaše usluge i kako mogu pomoći potencijalnim klijentima.

✍️ Stranica portfelja koji sadrži relevantne primjere posla koje ste radili prije kako biste potencijalnim klijentima predstavili što možete učiniti za njih.

☎️ Stranica s kontaktima što olakšava kontakt s vama.

Jednom kada su gore navedena mjesta, također biste trebali istaknuti važne izjave i društveni dokaz na ključnim stranicama vaše web stranice; ovo se odnosi na vašu početnu stranicu, o vašoj stranici i na vašoj stranici usluga.

9. potencijalni klijenti hladnog tona

Hladno pitching je moja najdraža metoda svih vremena za dobivanje slobodnih poslova pisanja. Posebno sam zaljubljen u hladno pitanje iz slijedećih razloga:

 • Svatko to može učiniti. Možete slati hladne parcele i pružati svoje usluge pred potencijalnim klijentima bez obzira na vaše slobodno pisanje iskustva ili koliko je vjerodostojna vaša web stranica.
 • Dobivate rezultate vrlo brzo. Iako neke metode pridobijanja klijenata (poput bloganja) mogu trajati mjesecima, hladno pitching može vrlo brzo dati rezultate. Zapravo, tijekom kampanje za hladni pitching, jednom sam zaključio ugovor o pisanju slobodne posla u vrijednosti od 625 dolara u samo dva sata.
 • Skalabilan je; tijekom moje najnovije kampanje hladnog pitchinga, s minimalnim naporom zaključio sam ponude vrijedne pet figura. Da sam htio i da sam imao mogućnost obavljanja posla mogao bih zaključiti ugovore u vrijednosti od šest cifara u mjesecima. Da bi se postigao isti rezultat blogovanjem, ulaganjem u oglase ili drugim sredstvima, zahtijevat će mnogo više truda i resursa.

Uz gore navedene prednosti, kako onda učinkovito djelovati na hladno pitching. Treba uspostaviti nekoliko ključnih stvari:

Postavite svoju web stranicu i prisutnost na mreži
Kad potencijalnim klijentima šaljete hladne terene, trebali biste shvatiti da ste stranci praktično svim ljudima koje hladno pogačate. Prije niste imali nikakvu interakciju s njima pa vjerojatno nisu čuli za vas. Pa pogodite što prvo napraviti kada vide vašu e-poštu? Ako nije dovoljno bahato za zanemarivanje, oni će vas provjeriti u pozadini tražeći vaše ime na Googleu. Ako pronađu web mjesto i uspostavljenu internetsku prisutnost, imat ćete prednost.
Osigurajte slanje hladnih parketa s vaše profesionalne adrese e-pošte
Iako mnogi samostalni pisci koji traže prilike za posao šalju hladne parcele koristeći besplatne adrese e-pošte kao što su Gmail i Yahoo Mail, zbog čega se čvrsto zalažem iz ključnog razloga: neželjeni upornici puno zloupotrebljavaju besplatne e-poruke, a kao rezultat toga većina ih ignorira ili čak imaju filtere protiv njih. Profesionalna adresa e-pošte povezana s vašom web stranicom (npr. Vaše ime [AT] yourwebsite.com) ističe se s druge strane i osigurava veću vjerojatnost da će vas shvatiti ozbiljno.
Neka vam hladni tonac bude jednostavan i do kraja
Upamtite da ste stranac u pristigloj pošti ove osobe, tako da on / ona nema vremena da vam pročita poslanicu. Pretpostavimo da ste izgubili priliku ako potencijalni klijent potroši više od minute za čitanje svoje hladne e-pošte. Još bolje ako možete držati ispod 30 sekundi.
Napiši zadaću
Odvojite nekoliko minuta za svoj posao. Znajte ime osobe koju hladno pogađate i ime osobe u organizaciji koju predstavljate, a zatim se pobrinite da joj se obratite po imenu.
Navedite što možete učiniti u e-pošti
Spomenite koju uslugu nudite i kako može pomoći osobi koja čita e-poštu. Nemojte tražiti od primatelja poruke da klikne na vezu kako bi pročitao više o vašim uslugama. To je pogreška Većina ljudi neće strancu kliknuti vezu u e-pošti.
Istaknite društveni dokaz koji imate u svojoj e-pošti
Ako ste išta značajno učinili svojim pisanjem, svakako to istaknite u svojoj e-pošti. To uključuje popularni blog, sudjelovanje u popularnim publikacijama, osvajanje nagrade, objavljivanje knjige ili pomaganje klijentima da postignu određene ključne rezultate svojim pisanjem.
Budite spremni na praćenje
Često ćete morati slijediti nekoliko puta prije nego što dobijete odgovor na neke od svojih hladnih umetanja. Važno je i naučiti kako razraditi dobru naknadnu e-poštu.

Da biste dobili predstavu o tome kako izgleda dobra hladna smola, u nastavku je snimka zaslona točno hladan smola koju sam za dva sata zaključio ugovor o pisanju u vrijednosti od 625 USD (što je na kraju dovelo do pet podataka istog klijenta tijekom vremena):

Jarrod uzorak hladnog smola

10. Optimizirajte svoj LinkedIn profil

LinkedIn je nesumnjivo najveća društvena mreža za profesionalce i, ako se koristi na pravi način, može poslužiti kao sjajna platforma za promociju vaših freelance usluga pisanja.

Imao sam mnogo potencijalnih klijenata (poput onog u nastavku) koji su mi se obratili slobodnim mogućnostima pisanja na LinkedInu:

slobodni pisanje poslova na LinkedInu

Postoji nekoliko načina pomoću kojih LinkedIn možete dobiti slobodne pismene poslove. Ispod je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da maksimizirate platformu:

 • Koristite jasan i profesionalan udarac glavom.
 • Provjerite je li vaš LinkedIn profil jasno istaknuo vaše iskustvo i organizacije u kojima ste radili.
 • Provjerite jesu li u vašem profilu relevantni pojmovi i ključne riječi kako biste osigurali da se profil pojavi kada ljudi pretražuju te pojmove. Primjeri: "b2b slobodni pisac," "Slobodni pisac iz Seattlea," itd.
 • Osigurajte da vaš LinkedIn profil ističe vaš portfelj i snažne dijelove sadržaja koje ste pomogli stvoriti.

Sljedeća snimka zaslona, ​​slobodnog pisca Profil LinkedI Elna Cain, dobar je primjer dobro optimiziranog LinkedIn profila. Osim što koristi jasan i profesionalan pregled glave, jasno je opisan i koristi relevantne ključne riječi koje potencijalnim klijentima olakšavaju otkrivanje Caina prilikom korištenja funkcije LinkedIn pretraživanja.

elna cain

11. Dodirnite povećanu popularnost donositelja odluka u Quori

Iako su mnogi upoznati s Quorom kao vodećim web mjestom za pitanja i odgovore na kojem možete dobiti uvid u gotovo bilo koju temu, vrlo malo njih shvaća da Quora može poslužiti i kao dobar izvor slobodnih poslova za pisanje.

S više od 300 milijuna mjesečnih korisnika, 54 posto njih prijavi godišnji prihod kućanstva veći od 100.000 USD, a 37 posto njih vjerojatno će biti na rukovodećim pozicijama, na Quori postoji obilje mogućnosti pisanja posla – ako ga znate koristiti.

Ispod je odgovor na određenu temu Quora koju je smislio slobodni pisac koji traži posao:

Quora slobodni pismeni poslovi

Nekoliko je ključnih koraka za dobivanje slobodnih poslova pisanja na Quori:

 • Provjerite je li vaš Quora profil pravilno postavljen. Uvijek vrijedi isto pravilo: koristite profesionalni pregled glave i jasan opis profila s relevantnim ključnim riječima i koji naglašava vašu stručnost.
 • Osigurajte da ste vrlo aktivni u Quori, posebno u odjeljcima koji se odnose na vašu nišu i usluge koje nudite; na primjer, trebali biste biti aktivni tamo gdje se raspravlja o sadržaju i pisanju vezanom uz vašu industriju.
 • Trebali biste redovito davati relevantne i iscrpne članke na pitanja važna za vašu industriju i, ako je moguće, istaknuti činjenicu da ste slobodni pisac najam (izravno ili neizravno).

12. Koristite SEO za izgradnju dugoročnog toka klijenata

SEO je nešto za što čvrsto vjerujem da bi svaki slobodni pisac trebao znati i iskoristiti ga; osim činjenice da puno potencijalnih klijenata očekuje od vas da imate bar osnovno znanje o SEO-u, može vam pomoći i u rangiranju vaše web stranice prema relevantnim ključnim riječima koje potencijalni klijenti traže.

SEO vam može pomoći izravno i neizravno dobiti mogućnosti pisanja samostalno. Evo kako možete koristiti izravni i neizravni pristup SEO za dobivanje poslova pisanja:

Koristeći neizravni pristup:

Jednom sam objavio an krajnji vodič za bloganje gostiju, izgradio je neke kvalitetne povratne veze do njega i promatrao je kako se polako uspinje u tražilicama dok se na prvoj stranici ne pojavi nekoliko pojmova povezanih s blogom gostiju. Tijekom tog razdoblja, neprestano sam dobivao puno upita od ljudi koji su htjeli da radim i gostujuće bloganje i druge samostalne pisanje posla za njih..

Ovo je samo jedan dio sadržaja koji je za mene donio mnogo slobodnog pisanja; Imam i drugih.

Ovi se sadržaji oslanjaju na neizravni SEO pristup dobivanju klijenata; gdje stvorite solidan dio sadržaja koji promovira vaše slobodne usluge pisanja, a zatim pokušate taj sadržaj postići da se dobro rangira u tražilicama.

Ako imate blog ili web mjesto za samostalne pisce, možda bi bilo dobro objaviti nekoliko ovih detaljnih vodiča i resursa, optimizirati ih kako bi klijente doveli do stranice s vašim uslugama i promovirali ih naporima na izgradnji veza poput takvih kao bloganje gostiju i upoznavanje s njima. Vremenom će se ovi članci početi svrstavati u relevantne ključne riječi i rezultirati će potencijalnim klijentima koji su zainteresirani za vaše usluge.

13. Započnite bloganje gosta pametnim putem

Gost blogging jedna je od mojih najdražih metoda za dobivanje slobodnih poslova za pisanje i to tijekom godina bio je odgovoran za šest ličnosti u primanjima slobodnih pisaca.

Postoje dva načina na koja možete blogirati gosta da biste dobili slobodne poslove za pisanje:

Direktno:

Cilj ovog pristupa je privući potencijalne klijente da vam se izravno obrate kao rezultat vašeg gostujućeg posta. Često se to događa pisanjem solidnog i relevantnog posta gosta u visoko autoritativnoj publikaciji i uključivanjem linka do vaših usluga u biološku objavu gosta..

Evo primjera biografije gostujući post na Probloggeru:

usluge blogging bio

Kao što vidite, životopis jasno pokazuje da je autor posta gosta profesionalni bloger gosta i da vodi do stranice na kojoj se autor može zaposliti.

Kada koristite izravan pristup gostujućem bloganju, treba se usredotočiti na nekoliko stvari:

 • Odaberite blog s velikim autoritetom koji ima mnogo prometa; budući da se nadate da će vam ljudi kontaktirati nakon što pročitaju vaš post o gostima, važno je da ga ljudi pročitaju. Ne želite gostovati u blogu o publikaciji koja nema čitatelje.
 • Osigurajte da publikacija za koju pišete ima ciljanu publiku i da je vaš post o gostu izuzetno bitan i za vašu ciljanu publiku i za usluge koje nudite.
 • Osigurajte da biološki post vašeg gosta pokazuje da ste slobodni pisac koja se može unajmiti (što je pokazano u gornjem primjeru s Problogger gosta bloggerom).

Posredno:

Drugi način dobivanja slobodnih poslova za pisanje gostujućih blogova je putem neizravnog pristupa. Fokus ovog pristupa je korištenje gostujućeg bloganja kao sredstva za izgradnju relevantnih veza na vašu web stranicu pisaca ili druge stranice na vašem web mjestu.

Kad koristite ovaj pristup, veze u vašim postovima gostiju mogu biti kontekstualne (relevantne i sadržajne) ili u vašem biološkom. Postoji nekoliko načina na koji možete to učiniti:

 • Uvjerite se da su vaši postovi gostiju relevantni za vaše web mjesto / usluge / stranicu na koje želite povezati ili da postoji relevantni dio vašeg posta za goste, a zatim link na tu stranicu u tom relevantnom odjeljku.
 • Možete se izravno povezati sa svojom početnom stranicom, posebno ako se pokušavate svrstati u ključne pojmove koje potencijalni klijenti traže, npr. "b2b pisac sadržaja," "Slobodni pisac iz Seattlea," itd.
 • Možete povezati i ključni sadržaj na vašoj web lokaciji koji je osmišljen da kvalificira potencijalne klijente i nazove ih da vam se obrate. Ovo bi mogao biti krajnji vodič, studija slučaja ili neki drugi relevantni dio sadržaja koji ima za cilj usmjeravanje ljudi prema vašim slobodnim uslugama pisanja..

Oba gore navedena pristupa mogu se koristiti s velikim uspjehom za dobivanje slobodnih poslova za pisanje, a oba su odgovorna za stvaranje šest figura u prihodima za pisanje slobodnih posla za mene tijekom godina..

14. Pružite nove usluge postojećim klijentima

Često smo usredotočeni na pronalaženje novih klijenata kada pokušavamo dobiti slobodne pismene poslove. Rijetko razmišljamo o našim postojećim klijentima kao izvoru novih radnih mjesta i gubimo na tome mnogo prihoda.

Prema mojim iskustvima tijekom godina, puno je lakše dobiti visokoplaćene honorarne svirke usredotočujući se na postojeće klijente umjesto na nove. Ti klijenti vas poznaju i osjećaju što možete učiniti pa ne morate puno da ih uvjeravate da vam daju posao.

Ranije u ovom članku, nabrojao sam 20+ različitih usluga koje možete ponuditi potencijalnim klijentima; ako klijentu nudite samo jednu ili dvije ove usluge, tada imate priliku zaraditi puno više – nudeći dodatne usluge istom klijentu. To je jednostavno dodalo šest figura mojoj donjoj liniji tijekom godina.

U početku sam shvatio moć pružanja dodatne usluge postojećim klijentima kada me je klijent u obrazovnoj niši za CPA, za koju radim na postovima gostiju, pitao mogu li napisati sadržaj odredišne ​​stranice za njihovu web stranicu.

bacajući postojeći uzorak usluga

Prihvatio sam ponudu i na kraju bih zaradio pet figura samo stvarajući sadržaj odredišne ​​stranice za ovog klijenta u roku od nekoliko kratkih mjeseci; zaradio značajno više nego što sam zarađivao radeći ono za što sam u početku bio angažiran. Stalno sam razmišljao o tome kako sam mogao izgubiti ovu priliku zbog razmišljanja da moram raditi samo na onome za što sam u početku bio angažiran.

Otada sam se oslanjao na pronalaženje postojećih klijenata s novim uslugama kako bih dobio više poslova i povećao svoju zaradu.

Na primjer, jedan od mojih glavnih klijenata vodeće je mjesto za usporedbu u niši web hostinga; dok me je klijent u početku angažirao da pomognem u vezi s ghostwriting postovima gostiju, primijetio sam da na svom blogu objavljuju novi sadržaj koji nisam pomogao stvoriti. Jednostavno sam im dodijelio svoje usluge sa sadržajem bloga, dobio je zadatak da napišem 27 recenzija za pet figura i od tada su mi dodijeljeni drugi projekti koji se odnose na pisanje (uključujući i blog blog u sredini četiri figure). To je unatoč činjenici da to u početku nisam bila angažirana.

15. Iskoristite prednosti tržišta za okretanje web stranica poput Flippa

Vjerojatno ste čuli Flippa prije.

flippa

Ako ne, to je vodeće mrežno tržište za kupovinu i prodaju web stranica. Iako ponekad vidite da se web stranice prodaju po niskim i srednjim brojevima, dobar dio web stranica na Flippi prodaje se za stotine tisuća dolara, pa čak i milijune.

Pa što veze s kupnjom i prodajom web stranica na Flippi imaju sa slobodnim pisanjem poslova? Puno. Većina ljudi koji kupuju i prodaju web stranice na tim platformama to često rade kao poslovni model; kupuju vjerodostojnu web stranicu, ažuriraju je s puno kvalitetnog sadržaja, grade više veza do nje i prodaju je za višestruko ono što su kupili.

Ili, u nekim slučajevima, oni izrađuju web lokacije ispočetka, ažuriraju ga s relevantnim sadržajem i grade povratne veze na njega, a zatim ga prodaju za pet ili šest figura.

U oba ova slučaja možete doći tako što ćete se pozicionirati kao slobodni pisac koji im pomaže u sadržaju koji objavljuju na ovim web stranicama.

Evo primjera:

Primjer potencijalnog klijenta Flippa

Pogledajte gornji Flippa oglas i nekoliko činjenica se odmah ističu:

 • 17,6 tisuće dolara mjesečne dobiti
 • 16k pretplatnika e-pošte
 • 283.4k mjesečnih jedinstvenih posjeta
 • Što je još važnije: sadržajnu web lokaciju

Gore navedeni Flippa popis je oglas za web mjesto koje traži kupca; kad pogledate prirodu web mjesta i poslovni model, očito postoji potreba za piscem ove web stranice. Na Flippi i povezanim web mjestima postoji još mnogo ovakvih oglasa, a oni predstavljaju priliku za vas.

Jednostavno posjetite kategoriju Flippa koja je relevantna za vašu nišu, identificirajte web mjesta koja će možda trebati vrstu sadržaja koji stvarate i preusmjerite svoje usluge OBAVEZNO kupcima i prodavačima web stranica u tim kategorijama.

Tip Savjet za stručne napomene: Samostalne ploče za pisanje poslova i internetski popisi poslova

Konačno, možete dobiti i slobodne poslove pisanja tako da iskoristite prednosti ploča za slobodne poslove i popise plaćenih poslova za pisanje.

16. Board Writers Gigs Jobs za samostalno pisanje

Board za posao slobodnog pisanja je jedan od najboljih odbora za posao slobodnih pisaca koji traže blogerske i opće slobodne pisanje poslova. Ploča za posao ažurira se više puta tjedno, a ponekad i nekoliko puta dnevno. Poslove kopiranja, pisanje blogova, uređivanje poslova i ostale zadatke za pisanje sadržaja možete pronaći u bilo kojoj niši.

freelancewritinggigs

Pažljiva analiza poslova koji se prikazuju na ovoj ploči rada pokazuje da većina objavljenih radnih mjesta plaća najmanje 50 USD po članku.

17. Sav odbor za slobodne pisanje poslova

Upravni odbor za samostalno pisanje posla jedan je od mojih najdražih radnih mjesta svih vremena zbog svog naprednog sustava klasifikacije.

Poslovi objavljeni na ovoj ploči poslova razvrstani su u četiri glavne kategorije:

 • Pro stopa (za pisanje poslova koji plaćaju iznad 100 USD po članku)
 • Semi-Pro stopa (za pisanje poslova koji plaćaju od 50 do 100 USD po članku)
 • Niska plaća (za pisanje poslova koji plaćaju od 25 do 50 USD po članku)
 • Vrlo niska plaća (za pisanje poslova koji plaćaju od 1 do 25 USD po članku)

Sav odbor za slobodne pisanje

Na ovaj klasifikacijski sustav, možda pod utjecajem činjenice da je ploču za posao stvorio slobodni pisac koji razumije vrijednost pisaca i koji želi da im bude dobro plaćeno, vrlo je lako filtrirati autore slobodne pisanja koje ne želite. olakšavajući vam da radite samo na prilikama koje želite.

18. BloggingPro Board Jobs

Kao što naziv govori, BloggingPro Job Board posebno sadrži poslove vezane za bloganje za slobodne pisce. To uključuje poslove pisanja i uređivanja. Dok su istaknuti i drugi poslovi koji se tiču ​​pisanja, ovdje je naglasak stavljen na blogerske poslove.

19. Problogger Board Jobs

Poput ostalih predstavljenih odbora za posao, Problogger Job Board ima i poslove pisanja i pisanja blogova. Prilično je napredan i omogućuje vam filtriranje poslova na temelju lokacije, bilo da su oni ugovorni ili slobodni u prirodi ili da li su skraćeno ili puno radno vrijeme.

Možete se pretplatiti putem RSS-a ili postaviti određena upozorenja o poslu kako biste bili obaviješteni nakon što budu dostupni novi poslovi.

20. Contena

Tu je i ploča za posao Contena, koja uglavnom sadrži više poslova od ostalih radnih odbora na ovom popisu. Istaknuti radovi za pisanje uglavnom su dobro plaćeni i u različitim nišama.

Međutim, jedino ograničenje Contene je da, za razliku od slučaja s ostalim odborima za posao, morate se prijaviti prije nego što pogledate podatke o njihovim popisima poslova..

21. Odbor za poslove FreelanceWriting.com

Board za posao FreelanceWriting.com najstariji je i najcjelovitiji od svih ovdje radnih odbora. Također je prilično napredan zbog značajki koje pruža omogućava filtriranje i sortiranje dostupnih poslova pisanja.

Sadrži slobodne poslove za bilo koju vrstu pisanja koje se možete sjetiti. Ti se poslovi uspoređuju iz različitih izvora koji uključuju Doista, Ed2010 i Craigslist. Možete filtrirati dostupne zadatke prema izvoru, datumu, ključnoj riječi, lokaciji i potrebnoj vještini.

freelancewriting

22. Samostalni pišući svirke

Cijelo web mjesto za samostalno pisanje sadržaja posvećeno je objavljivanju slobodnih poslova i mogućnosti prikupljanja sadržaja s cijelog interneta. Popisi poslova pisanja objavljuju se praktički svaki dan.

23. Urednički popisi na Writers in Charge

Writers in Charge ima niz popisa web stranica i publikacija koje plaćaju pisce. Neki od popularnijih uključuju:

24. Uređivački popisi na temu Živjeti pisanje

Make Living Writing objavio je i popriličan broj popisa blogova i publikacija koje plaćaju pisce. Neki od njegovih popularnijih popisa uključuju:

25. Urednički popisi na ElnaCain.com

Vrhunska slobodna spisateljica Elna Cain objavila je popriličan broj popisa web stranica i publikacija koje pokrivaju poslove pisanja slobodnih pisaca:

Dobivanje slobodnih poslova pisanja pisma ne bi trebalo biti komplicirano

Naravno, to je ako znate što radite.

Navedeno je kombinacija 25 različitih metoda, resursa i web lokacija koje možete iskoristiti kako biste dobili slobodne poslove i mogućnosti pisanja. Sve ove metode i resursi dokazano djeluju pod uvjetom da poduzmete mjere.

Koje se druge metode mogu koristiti za dobivanje slobodnih poslova pisanja? Molimo podijelite u komentarima u nastavku.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled, prezentacija i montaža od strane Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map