Kako i gdje dati svoje resurse na WordPress

Kako i gdje dati svoje resurse na WordPress

Kako i gdje dati svoje resurse na WordPress
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Kao dizajnerska gradilišta za klijente, vjerovatno je da se borite s jednom konkretnom stvari. I to ide ukorak s onime što se događa u svijetu WordPressa i osigurava da vaše web lokacije budu usklađene s najnovijim najboljim praksama i trendovima u razvoju WordPressa.


To nije lako, WordPress je vrlo popularan alat s nevjerojatno živom zajednicom koja svakodnevno izlazi s novim rješenjima.

Dakle, ako vam zadržavanje fleksibilnog mišića nije dovoljno, sada morate izgraditi i WordPress mišić ?! (I zadržite ga jednako fleksiranim?)

Pa, možda nećete, i najočitiji način za to je najam vanjskog suradnika.

Može li to biti rješenje za vas? Hajde da vidimo.

Outsourcing danas

Outsourcing je vrlo zanimljiv koncept. U službenom smislu, može biti objašnjeno kao sljedeće:

Outsourcing je dodjela posebnih poslovnih procesa specijalnom vanjskom davatelju usluga.

Na običnom engleskom jeziku an outsourcer je jednostavno netko tko svoje usluge prodaje drugoj tvrtki, a ne krajnjem kupcu.

Je li popularno? Jednom riječju, ogromno.

Kao izvijestio Udemy, outsourcing je u stalnom porastu. U 2013. godini je bilo dodijeljeno više od 2.000.000 radnih mjesta (podaci iz Sjedinjenih Država). A velik dio ovog outsourcinga događa se u IT sektoru (43 posto radnih mjesta preferirano je uglavnom u Kini i Indiji).

Vaši ciljevi i izazovi

Razlog zašto je outsourcing toliko popularan je očit. Tvrtke samo daju posao koji netko drugi može jeftinije obaviti u odnosu na interni tim.

Dakle, izazov je za vas postići istu stvar sa svojim radom / zadacima vezanim za WordPress.

Drugim riječima, sve što završite s outsourcingom, mora biti učinjeno na isplativ način, isporučeno na vrijeme i biti dovoljno kvalitetno.

Navedimo gore navedenu opću referencu na ono čemu bismo trebali težiti prilikom outsourcinga.

Pored toga, također je vrijedno pripremiti svojevrsni master cheat-listu s vrlo specifičnim ciljevima. Nekoliko mogućih ciljeva koje ćete sebi postaviti kada rade WordPress-ovi outsourcingi:

 • Potrošite XX% manje vremena na WordPress zadatke vezane uz gubitak kvalitete krajnjeg rezultata.
 • Izgradite dugoročni odnos s jednim vanjskim suradnikom ili tvrtkom.
 • XX% ukupnog proračuna cijelog projekta posvetite outsourcingu (na način da dio posla možete dati vanjskim izvorima i dalje dobro zarađivati).

Koji WordPress djeluju na dodijeli resursa

Vjerojatno već imate općenitu ideju o tome što biste mogli izdvajati jer ovo čitate. Dakle, sada bi bilo dobro vrijeme da upalite svoj Evernote i napravite kratku seansu brainstorminga.

Samo da vam pomognemo, evo nekoliko uobičajenih zadataka WordPress-a s kojima možete početi (iz perspektive dizajnera koji gradi web mjesto za klijenta):

 • Kompletna PSD-u-WordPress pretvorba. Govorim o radu od početka do kraja. Dajete im neke PSD-ove; daju vam neke PHP-ove.
 • Instalacija i postavljanje WordPress-a. Čini se jednostavno, ali to se zbroji kada morate razviti nekoliko web lokacija.
 • Čuvanje web mjesta WordPressa. Trenutačno se puno događa u WordPress sigurnosti, a često se objavljuju nove prijetnje i novi dodaci koji se bore protiv njih. Imati nekoga tko bi to mogao riješiti na web lokacijama koje ste prethodno ukrstili mogla bi biti dobra ideja.
 • Radite ručne promjene koda kako biste omogućili prilagođene funkcionalnosti. Uvijek postoji nešto što vaš klijent želi, ali to nije jednostavno pomoću dodataka.
 • Podrška klijenta za pitanja u vezi sa WordPressom. Samo da bi netko mogao odgovoriti na pitanja vaših klijenata.

Kao opće pravilo, što ste specifičniji sa zadacima koje želite dati vanjskim izvorima, to je bolje.

(Želim dati outsourcing "WordPress stvari" vjerojatno vam neće dati dobre rezultate, niti dobrog outsourcera.)

Kako posluje WordPress

Dakle, sljedeći korak u ovom procesu je odlučivanje kojeg pristupa trebate poduzeti kada outsourcing posla. Razmotrimo ova tri glavna puta:

 • (a) Outsourcing samo jednostavnih jednokratnih zadataka.
 • (b) Unajmljivanje freelancera za rad u više navrata.
 • (c) Rad s agencijom i eventualno dogovaranje partnerstva.

Ovisno o vremenu i novčanom ulaganju koje želite uložiti i koliko ste sigurni u svoje vještine delegiranja u radu, ovdje možete uzeti poučeni pogodak i odabrati put koji vam se čini kao najprikladniji..

Da biste to učinili, pogledajmo neke od prednosti i nedostataka svakog puta.

(a) Outsourcing samo jednostavnih jednokratnih zadataka

Pros
Cons
 • Potrebno je samo malo financijsko ulaganje.
 • Lako je izdvojiti male WordPress zadatke iz svog većeg projekta.
 • Možete testirati više vanjskih izvora istovremeno.
 • Ova vrsta outsourcinga može sadržavati višu stopu neuspjeha. Razmislite na ovaj način, je li bolje rješenje angažirati nečijeg nećaka za 10 USD da dizajnira samo logotip web lokacije ili je bolje angažirati agenciju koja će zajedno s logotipom dizajnirati cijelu web lokaciju? Koji je pristup vjerojatniji da će završiti neuspjehom?

(b) Unajmljivanje freelancera za rad u više navrata

Pros
Cons
 • Možete izgraditi odnos s jednom osobom i naučiti ih kakve stvari očekujete od njih.
 • I dalje je pristupačan.
 • Postoji ogroman broj freelancera u svijetu WordPressa.
 • Svaki uzastopni projekt zahtijeva manje trenja u pogledu upravljanja i navođenja da pruže kvalitetu koju očekujete.
 • Postoji krivulja učenja prije nego što obje strane upoznaju i razumiju što druga strana očekuje.
 • Pronalaženje prave osobe može potrajati.

(c) Rad s agencijom i eventualno dogovaranje partnerstva

Pros
Cons
 • Vaše šanse za kvalitetni posao su najveće (pod uslovom da radite s uglednom agencijom).
 • Vaš će rad uvijek biti dostavljen na vrijeme i vjerovatno će ga pregledati više ljudi prije nego što dođe do vas.
 • Troškovi.

Gdje koristiti outPress WordPress

Ok, pretpostavljam da ste se u ovom trenutku odlučili i znate koji dio svog rada na WordPressu želite dati vanjskim izvorima, kao i kako to želite učiniti. Dakle, sada razgovarajmo o tome gdje krenuti.

Navest ću ovdje nekoliko web mjesta, a na temelju putanje koju ste odabrali neke će biti prikladnije od drugih.

Codeable

codeable

Ekskluzivno tržište za WordPress freelancere, poznato po tome što ne prihvaća sve koji se prijave na platformu. Stroge politike prikazivanja samo kompetentnih freelancer profila tijekom godina su pridonijele izgradnji autoriteta Codeablea među WordPress profesionalcima. Ovdje možete pronaći razne slobodne poslove koji plaćaju minimalno 60 USD na sat.

Fiverr

fiverr

Kraljevstvo od 5 dolara. Svaka (-ish) usluga navedena na Fiverru može se kupiti za 5 USD (neki dodaci mogu se dodati uz nadoplatu). Postoji velika WordPress kategorija tamo. Ono što je sjajno u vezi s Fiverrom je da jednostavno možete izvršavati jednostavne zadatke i uz malo nadzora koji je potreban. Loša strana je da se kvaliteta može razlikovati i da ste ograničeni na vrste poslova koji su tamo navedeni.

PeoplePerHour

peopleperhour

Ova je web lokacija pomalo slična Fiverru, ali cjenovne oznake na radnim mjestima – nazvane satnice – kreću se od oko 5 do 500 dolara i više. Većina satnica ima dobre opise, s ocjenama i komentarima koje su poslali drugi korisnici. Imenik je vrlo dobar i pokriva jako puno mogući WordPress zadaci.

oDesk

oDesk

Ovo je vjerojatno najpopularnije web mjesto za outsourcing / freelancing. Pretraživanje WordPressa zapravo vam daje 500 stranica rezultata, tako da ima mnogo toga za izabrati. Tamo ćete naći ljude koji mogu raditi bilo što u vezi s WordPressom, počevši od jednostavnih zadataka, pa sve do rukovanja složenim projektima.

Guru

guru

Dalje, imamo Gurua koji je u mnogim aspektima vrlo sličan Upwork-u. Vjeruje se da je ova web lokacija bolja za zapošljavanje američkih timova i profesionalaca. Također, puno agencija tamo navodi svoje usluge. Zavirite unutar odjeljka WordPress.

WPRiders

wpriders

Agencija koja pruža prilagođeni rad na WordPressu – razvoj prilagođenih WordPress dodataka, razvoj web stranice od početka, back-end razvoj i optimizacija brzine web stranice. S obzirom na njihovo 14-godišnje iskustvo s preko 1000 klijenata, WPRiders je neophodan kontakt za ozbiljnu izradu web stranica. Oni rade projekte počevši od 600 dolara.

Ako imate novu poslovnu ideju, WPRiders će je brzo graditi. Oni koriste Agile WordPress Development za pokretanje tržišta, pretplatničkih mjesta ili mjesta za članstvo, rješenja za e-trgovinu, platforme za e-učenje ili uvrštavanje web stranica. Projekti koji počinju od 5000 dolara.

jobs.wordpress.net

jobs.wordpress

Konačno, ne zaboravimo na vlastitu platformu radnih mjesta za WordPress. Tamo jednostavno možete objaviti svoj posao i natjerati nekoga da radi upravo ono što tražite.

Ostali dijelovi slagalice

Odabir web mjesta na kojem ćete se zaposliti i nabrajanje stvari koje trebate učiniti još nije kraj igre. U tom trenutku još morate dovršiti zagonetku s par komada koji nedostaju.

Glavno je uzeti u obzir kako zaposliti osoblje i što potražiti u kvalitetnom outsourceru tijekom vremena.

Druga je stvar obuka – podučavati ih (barem donekle) kako očekujete i kako bi trebali raditi svoj posao. Ako radite s osobom, onda je ovaj korak obavezan.

Na kraju, morate postaviti neki oblik okruženja za upravljanje radom u koji se možete prijaviti da biste provjerili napredak i dali povratne informacije.

To su sve stvari na koje se ovdje nismo dotakli, jer bi ovaj vodič vjerojatno bio dvostruko duži. Ali slobodno uđite i javite nam želite li i vi saznati više o tim stvarima (?).

U međuvremenu, koji je vaš trenutni način rukovanja radom na WordPressu? Imate li pouzdanu osobu koja se brine za stvari za vas?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector