Kako Dropship: Evo kako započeti posao dropshippinga

U prošlom desetljeću WordPress se pretvorio u složen CMS, a u to je vrijeme WordPress ekonomija rasla, razvijala se i počela sazrijevati. Stoga su mogućnosti za WordPress programere sjajne izvan WordPress zajednice kao i unutar nje. Dropshipping je sjajan primjer toga. U ovom postu objasnit ćemo kako brodski brod, pokazati vam kako započeti dropshipping posao, te razgovarati o tome zašto želite.


U svojim redovitim Izvješćima o transparentnosti istražujemo najnovije izazove s kojima se suočavaju vlasnici WordPress poduzeća; od kamenitih prometnica gubitka polovice našeg prihoda (dva puta), do vrhunaca team buildinga i WordCampsa. Tema koja prolazi kroz ova izvješća vođenje WordPress poslovanja danas je teška, a mi smo u okruženju koje je konkurentno na neviđenoj razini.

61,6% ukupnog broja korisnika interneta širom svijeta kupit će robu putem interneta u 2018. godini, a predviđa se da će ta brojka do 2021. doseći preko 65%. Internetska potrošnja povećava se, a vlasnici tvrtki koji se sada ne uspiju prilagoditi izgubit će u budućnosti profitabilne mogućnosti.

Kako Dropship

U 2020. godini, ako želite unovčiti svoje WordPress vještine, možda bi bila mudrija odluka da se WordPressom posluži kako bi pokrenuli posao s drogom, a ne prodali WordPress proizvode.

To je upravo ono što će ovaj post pogledati. Pogledati ćemo što, zašto i kako započeti Dropship posao.

Što je dropshipping?

Dropshipping se vrši uvrštavanjem i prodajom proizvoda iz internetske (eCommerce) trgovine bez da ih sami pohranjujete.

Nema nadzemnih skladišta, nema garaže napunjene zalihama; a ne proizvodi bez prljavštine namijenjeni rasprodaji. Stvarate poslovna partnerstva s dobavljačima, koji primaju narudžbe s vaše web stranice, pakiraju proizvode i zatim izravno u vaše ime šalju kupce.

Prvenstveno dodajete vrijednost kroz marketing proizvoda, usluge kupcima i oglašavanje, a logistiku – skladištenje, pakiranje i otpremu prepuštate dobavljaču. Morat ćete odabrati pravog dobavljača (to ćemo pokriti kasnije), ali nakon što to učinite, ne morate se previše brinuti o logistici.

Prikladno, ako ste razmišljali o vođenju WordPress proizvoda s proizvodima, ovo su vam iste vještine. Kao što smo već raspravljali, prilika od e-trgovine je ogromna. WordPress je velik, ali e-trgovina je veća.

Nećete trošiti vrijeme na kodiranje proizvoda, ali ipak ćete trebati ponuditi proizvod ili proizvode. Također ćete morati pokrenuti istraživanje tržišta, razviti WordPress stranicu, postavi WooCommerce (ili drugi dodatak za e-trgovinu), a zatim se zaglavite u marketinškim kanalima od SEO-a do sadržajnog marketinga. Ovi posljednji koraci identični su poslovanju s WordPress proizvodima.

To je ono što je dropshipping. To je način poslovanja koji čak nije bio moguć prije nekoliko godina.

Dropshipping je težak na isti način, bilo je teško pokrenuti bilo koji posao, ali to je svijet zaista uzbudljive prilike.

Sada istražimo neke potencijalne prednosti i nedostatke pokretanja tvrtke Dropshipping plus dodavanja broda.

Koje su prednosti osnivanja dropshipping tvrtke?

Osim fantazije viđenja prihoda kako se valja ručnik za plažu u dalekom tropskom raju ��, postoji bezbroj drugih pogodnosti vođenja udaljenog posla s Dropshippingom.

Evo nekoliko prednosti povoljnog formata popisa:

Dropship profesionalci

1. Niski troškovi postavljanja: Budući da ne morate pokriti troškove izrade vlastitih proizvoda ili kupovine robe na veliko, možete početi prodavati gotovo odmah, bez mnogo ulaganja – idealan scenarij za mršave startappe i nove poduzetnike koji već imaju WordPress vještine.

2. Smanjite ukupne troškove: Odabirom broda možete konfigurirati vaš lanac opskrbe kako bi uklonili zamorne troškove (i rizike) povezane s krađom fizičke robe po zemljama i kontinentima. Uštedjet ćete na računu usluga teretnog prometa, lučkih poslova, skladišta, djelatnika skladišta, pakiranja i etiketiranja.

3. Povećajte novčani tok: Budući da proizvod nemate na skladištu, nećete ga platiti sve dok ga ne prodate i već ste primili plaćanje za njega..

4. Beskonačni inventar: Dodirnite mrežni lanac opskrbe i ostvarite pristup gotovo neograničenim dobavljačima širom svijeta. To bi također moglo značiti širenje tekućine na nova područja.

5. Oslobodite svoje vrijeme: Da, reći ćemo opet. Prodajete i idealno brendirate i prodajete proizvod, ali ne proizvodite ga. U WordPress svijetu ovo je ekvivalent pakiranju postojeće teme ili dodatka i dodavanju vrijednosti na taj način. To vam omogućuje da se usredotočite na strategiju, marketing – i naravno uklanjanje pijeska s vašeg prijenosnog računala.

6. Obavite testiranje tržišta u stvarnom vremenu: Ako se (unatoč čak i vašim najsmjelijim marketinškim naporima) neki od vaših proizvoda i dalje neće prodati, a nemate zalihe za očišćenje, znači da ga možete odmah ukloniti iz ponude proizvoda! Napravite čisti odmor i nastavite prilagođavati svoje proizvode zahtjevima tržišta u stvarnom vremenu / različitim personalijama kupaca, oslobađajući vrijedne resurse.

7. Radite bilo gdje: Uklonite veze s bilo kojeg fizičkog mjesta ili zaposlenika i dodajte mogućnost daljinskog rada. Doduše, podjednako je značaj WordPress proizvoda, ali rad na daljini je i dalje izvrstan. Još u iskušenju?

Stranice su prilično sjajne, ali to nisu cijela priča. U interesu ravnoteže, pogledajmo i neke nedostatke na putu do učenja kako započeti posao s Dropshippingom.

Nedostaci tvrtke koja se bavi drobljenjem?

Neki od ovih potencijalnih nedostataka mogu se primijeniti samo na određene industrije, a drugi su rizici koje je moguće ispraviti jednostavnim poduzimanjem ispravnih koraka. Ipak, važno je imati na umu ove zamke dok učite kako brodom i raditi na izgradnji poslovanja:

1. Manje kontrole, različiti rizici: Prosljeđivanjem narudžbi vanjskom dobavljaču, možete povećati rizik od nezadovoljnih kupaca ako, primjerice, dobavljači ne pošalju ispravno ili isporuče na vrijeme. Ova pitanja mogu biti neizbježna – posebno tijekom rane faze novih partnerstava – stoga obavezno odaberite kvalitetnog partnera iz pokretanja. To je tema kojoj ćemo se vratiti kasnije.

2. Niža profitna marža: Kupit ćete proizvode s popustom i prodavati ih za zaradu. No, kada počnete, nećete imati potrebnu količinu da ponudite značajne popuste.

3. Manje konkurentne cijene: Svako tržište sa malim preprekama ulasku prijeti da konkurencija uđe na tržište i stvori cjenovnu konkurenciju. To je u određenoj mjeri što smo vidjeli s WordPress temama posljednjih godina – a to je teško „lako“ tržište. Dakle, morate odabrati pravo tržište. Sve što je previše jednostavno bit će ozbiljno rizično od poremećaja.

4. Teško je stvoriti jedinstvenu vrijednost / USP: Također ćete stvarno biti oprezni kako dodajete vrijednost svom Dropship poslu. Ako doslovno samo povezujete kupce s veleprodajnim prodavateljem, tada dajete relativno malu vrijednost. Ako dodajete robnu marku, jamstvo kvalitete, korisničku uslugu, praktičnost i slično, tada ste na jačem mjestu. To je teško, ali nije nepremostivo.

5. Jednostavno kopiranje: To također vodi iz prethodne točke: morat ćete izgraditi vlastitu dodanu vrijednost s vremenom, ali posebno u ranim fazama kopirati ćete ih vrlo lako. Ako radite ili kada radite u trgovini, možda bi bilo najbolje da šutite.

dropshipping kontra

To su rizici koje ne treba shvatiti olako. Teško je voditi posao u bilo kojem komodificiranom okruženju, a priroda dropshippinga vjerovatnije je da ćete biti izloženi komodifikaciji..

Očigledni su načini oko kojih smo istaknuli i ostatak posta će se usredotočiti na to, ali morat ćete biti jako oprezni u vezi s tim.

Dropshipping za e-trgovinu: početak i kako Dropship

Sada smo potpuno svjesni prednosti i nedostatke osnivanja tvrtke Dropship, vrijeme je za odluku!

 • Ako imate postojeće WordPress vještine i imate posao gdje prvenstveno dodajete vrijednost kroz brendiranje i marketing, nastavite. Ako želite potrošiti vrijeme na izradu svog proizvoda, ovo vjerojatno nije za vas. Uvijek možete započeti blog ako se WordPress proizvodni prostor zaista ne sviđa.
 • Ako niste u redu s upozorenjima i uzbuđeni ste zbog stvaranja odlične trgovine, marke i korisničkog iskustva, onda krenimo!

Pod pretpostavkom da još uvijek čitate jer ste u najmanju ruku znatiželjni, prijeđimo na najbolji pristup tome kako baciti brod i uspostaviti svoj Dropshipping posao: od spajanja na vašoj pobjedonosnoj poslovnoj ideji do pronalaženja vašeg dobavljača i pronalaženja Vaši prvi kupci.

1. Istraživanje tržišta: Pronađite nišu & odaberite svoj proizvod

Istraživanje tržišta

Ovo je temelj vašeg poslovanja, pa bi bilo najbolje da to bude čvrsto!

Trebate nišu: nešto na što će se vaša trgovina usredotočiti. Razmišljati “ugovoriti kafić” rađe nego “Takmičar Amazon”. U idealnom slučaju, vaša niša je mjesto gdje već imate stručno znanje. Ili je možda riječ o temi / proizvodu koji je relativno neotkriven i nedovoljno iskorišten: u idealnom slučaju, kombinacija oba!

Imat ćete puno veće šanse za uspjeh ako imate komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju – čak i ako je to samo vaše stručno znanje. “Stručno znanje” u temi ili vrsti proizvoda do kojeg ste zaista strastveni. Primjerice postojeći hobi.

Možda volite izvoriti vrlo neobična, atraktivna umjetnička djela, a volite i fotografirati ptice. Ili ste nova majka, ali ne želite se odreći strasti prema golfu. To su obje velike niše jer sjede na raskrižju dviju kategorija. Ako ste stručnjak za oba, imat ćete trenutnu konkurentsku prednost. Ovakav pristup je sjajan način da naučite kako isplivati.

Istražite puno mogućih ideja, izaberite najbolju.

Pokušajte pronaći nekoliko ideja za istraživanje. Sljedeći je korak istraživanje nekih ključnih riječi i traženje postojećih proizvoda (visokokvalitetni otisci ptica? Baby golf buggy?). To su iste SEO tehnike koje biste koristili za odlučivanje o čemu ćete blogirati i promovirati poslovanje s WordPress proizvodima; nismo to izmislili kad smo rekli da to zahtijeva slične vještine ��

Srećom, imamo puno pomoći: pročitajte naš praktični SEO vodič i potražite opće informacije u vodiču za blog. Vi tražite razumnu količinu pretraživanja mjesečno po različitim ključnim riječima. U idealnom slučaju želite nišu bez prevelike konkurencije ključnih riječi, tako da na prvoj stranici Googlea možete dosegnuti potencijalne kupce.

Snimak ekrana istraživanja ključnih riječi dropshippingObavezno istražite ključne riječi. "Kupite zrna kave" neće biti sjajna osnova za vašu tvrtku, ali niša od tamo i možete postati pobjednik.

Možda ćete trebati proći četiri ili pet ideja prije nego što pronađete zaista dobru, pa nabavite olovku i papir i potrošite ozbiljno vrijeme na to. Uz Dropshipping, troškovi pokretanja pogrešnog posla nisu apsurdni – uglavnom je to vaše vrijeme – ali svakako možete uštedjeti puno gnjavaže pravilno radeći svoja istraživanja.

2. Svrstanje pravog davatelja usluga e-trgovine i dobavljač dropshippinga

Bez obzira imate li trgovinu e-trgovine ili učite kako započeti dropshipping posao od početka; apsolutno je neophodno pronaći dobro podudaranje između vašeg davatelja usluga e-trgovine i dobavljača dropshippinga.

Ove će usluge dijeliti informacije iz dana u dan, a problemi s kompatibilnošću mogu uzrokovati nebrojene probleme. Shopify, na primjer, ima svoju namjensku aplikaciju dropshipping, Oberlo. Prilično je impresivno, ali vi ste zaglavili u ekosustavu Shopify. Sa svojim postojećim WordPress znanjem, imate prostora za postizanje konkurentske prednosti pomoću prilagodljivije WooCommerce.

WooCommerce ima svoje drophipping integracije: imali smo uspjeha integrirajući se WooCommerce i AliExpress s WordPressom. AliExpress sestrinsko je mjesto iz Alibabe, kineskog giganta e-trgovine. Web lokacija ima stotine tisuća proizvoda po veleprodajnim cijenama, tako da je savršena pri prvom pronalaženju kako doći do spusta. Povezani post pokazuje kako napraviti potpuno postavljanje; stoga ćemo ovdje preskočiti ovaj korak.

Snimka zaslona početne stranice AliExpressAliExpress može biti ključni dio vašeg puta kako započeti posao s Dropshippingom.

Trebali biste napraviti dužnu skrb pri odabiru tržnice i zapamtiti da odabirete tržište i trebate dobavljača unutar tog tržišta. Htjet ćete znati o korisničkoj podršci, naknadi za dostavu i kojim kanalima možete prodavati. Ostale popularne opcije su YouDroop i DropShix. Ovdje ćemo nastaviti s AliExpressom za raspon proizvoda i integraciju WooCommercea, ali potražite na tržištu s najboljim opcijama za svoju nišu.

Sada je vrijeme za pročitajte ThemeIsle post i postavite svoju web lokaciju i trgovinu! Vratite se ovdje kada budete spremni pogledati svoje prve kupce.

3. Pronalaženje prvih kupaca: Pogled na nagradu

Kao i svaki WordPress proizvod ili blog, vaša prodavaonica Dropshippinga treba posjetiteljima i kupcima da napreduju – nećete naučiti kako Dropship bez kupaca! Za početak, pojednostavite stvari i usredotočite se na marketinške kanale koji će najvjerojatnije privući prodaju na vašoj web lokaciji.

Razmislite o mogućim marketinškim kanalima, a ako imate pristup ili vještine za neobičan ili neortodoksni kanal, učinite to! To je sjajan način privlačenja prvih kupaca. Ovdje ćemo, međutim, preporučiti marketing sadržaja jer je skalabilan i u potpunosti se podudara s korijenima WordPressa, tako da ćete vjerojatno moći raditi pristojan posao.

stvari koje treba zapamtiti o dropshippingu

Mnogo sam ga preporučio, ali sada bih još pogledao naš vodič za blog, posebno odjeljke o tome kako promovirati svoj blog i ostvariti promet na blogu, a također i uredan post na našem sestrinskom mjestu na marketinški alati za WordPress.

Gornji vodiči će nam biti od velike pomoći. Ključne stvari koje ovdje treba imati na umu su:

 1. Stvorite stvarno dobar sadržaj koji odgovara na neodgovorena pitanja vezana uz vaše proizvode ili na već odgovorena pitanja bolje nego što se trenutno radi.
 2. Imajte na umu ciljanu ključnu riječ za svaki post.
 3. Posvetite se nekoliko mjeseci sadržaja marketinga. Za rad treba vremena.

Možete dodati stvari poput praćenja rezultata pretraživanja, pomoću UTM kodova za praćenje rezultata prodaje iz svakog posta i izrada popisa e-pošte, ali to su stvari koje treba pogledati čim ovo radi (što ćete znati kako ćete imati prodaju!). Ključ je pružiti stvarne vrijednosti i korisne informacije, koje će zadržati kupce na vašoj web lokaciji.

Isprobajte ovo i pobrinite se da postignete pravu ravnotežu između zalaganja za pravu količinu vremena i izrade strategije kad je potrebno. Ovo je fantastičan način stvaranja kupaca u vašoj trgovini i na kraju naučiti kako to učiniti.

4. Priče o uspjehu: naučite kako započeti Dropshipping posao od profesionalaca

Provjerimo neke dropshipping priče o uspjehu e-trgovine! Ovo je stvarno uzbudljivo polje, pa ćemo vidjeti što možemo naučiti od onih već vodećih uspješnih dropshipping kompanija.

�� Jednostavna ideja za stotine milijuna dolara.

Jedan od najboljih primjera u ovom prostoru je Anker, prodavatelj telefonskih baterija i kablova. Vjerojatno ih imate – znam! Anker je 2011. pokrenuo Googleov inženjer tko je vidio prostora za “liniju dodataka po povoljnim cijenama koji bi bili bolji od onih koje možete kupiti od Applea i drugih poznatih marki”. Ovo je sada najpopularnija marka za baterije na Amazonu.

AnkerAnker je sličan dropshipping kompaniji

Anker nije vaš klasični posao koji se bavi drobljenjem, ali upravo je to razlog zašto je to sjajan primjer: uzeo je komodificirano dobro – baterije i pribor – i razradio kako da dodate ogromnu količinu dodatne vrijednosti kroz uslugu kupca, brendiranje i kvalitetu. Uz put, oni su zabili u osnovi sve što smo ovdje raspravljali. Evo nekoliko sjajnih uvida iz intervjua za The Verge, povezanog gore:

 • Početna postava trajala je godinu dana kao što je Anker želio pronaći pouzdane proizvodne partnere. Osnivač Steven Yang otišao je u Kinu kako bi osigurao da njihov lanac opskrbe bude čvrsto.
 • Anker je počeo s baterijama za laptop – ne baterijama za telefon – ali pronašao je svoju nirvanu telefona testiranje puno proizvoda.
 • Fokus je bio na izgradnji sjajnog proizvoda! Njihove su baterije bile bolje od onoga što ste dobili u telefonu od proizvođača. To je pomoglo u izgradnji njihove reputacije pouzdanog branda.
 • Prodajom na Amazonu, Anker je uspio prečaciti neke marketinške zahtjeve koje imate od samostalnog hostinga.
 • Nakon što su pronašli dovoljno dobar proizvod, usredotočili su se na ono što radi. Anker je 2012. prodavao 100 do 1.000 proizvoda svaki dan. Ostalo je, ispada, vrlo dobra povijest.
 • Čitati cjeloviti intervju s osnivačem Ankera ovdje.

�� Od strasti do profita za tri tjedna.

Kupa & List rođena je iz nišanske strasti i već zarađuje, nakon pokretanja ove godine.

Nat Eliason je uočio jaz na mrežnom tržištu za visokokvalitetne prodavače čaja sa sjedištem u SAD koji se isporučuju putem interneta. Dakle, imalo je smisla njegovu osobnu ljubav prema čaju pretvoriti u društvo i naučiti kako drobiti.

I – impresivno – potrebno je osnovati, registrirati i pokrenuti cijelu tvrtku s MVP-om manje od tri tjedna.

šalica i listKupa & Čaj od listova

Samo nekoliko uvida u to kako je Nat smislio kako započeti Dropship posao na Cup-u & Propustite ispod tri tjedna:

 • Registrirao je tvrtku na incorporate.com, što je trajalo 10 minuta. U roku od dva dana imao je potpuno licencirano LLC.
 • Kako bi smanjio troškove, Nat je koristio svoj digitalni SLR fotoaparat i sklopivi svjetlosni okvir (koji je kupio na Amazonu) za fotografiranje proizvoda. Također je odlučio pakirati vlastiti proizvod koji je marki dodao ukus.
 • Nat se također pobrinuo da implementira najbolje marketinške prakse, poput strateški postavljenih poziva na akciju (CTA) na web mjestu, i zanimljiv, SEO-optimiziran sadržaj na blogu. Integrirajući nekoliko aplikacija, kao što su nužnik (za skočne prozore), FOMO i Shopify ugrađenu aplikaciju za recenzije (za dodavanje društvenog dokaza). Sve ovo možete kopirati i putem WooCommercea.
 • Čitati ovdje detaljna studija slučaja.

�� Od 0 do 6000 dolara u četiri mjeseca.

AliDropship cijela je stranica posvećena ljudima koji žele naučiti kako brodom i graditi dropshipping trgovine pomoću AliExpressa! Na web mjestu se nalazi obilje studija slučaja, a evo i jednog: Alexa (ne ja!) Privukla je ideja o kupovini i prodaji robe s velikom maržom, bez potrebe za plaćanjem skladištenja; sama suština dropshippinga.

Nakon što se odlučio za nišu, postavio je trgovinu kako bi se specijalizirao za imitacijski vintage nakit i pribor. Na blogu Alidropship rekao je:

U samom početku ljudi bez tehničkog obrazovanja i s malim računarskim iskustvom mogu pomisliti da je potrebno steći ogroman broj znanja i vještina za uspješno upravljanje web trgovinom. Ali samo je prvi dojam: trebali biste tek započeti – i stvari će se lako pretvoriti u njih i razumjeti.

Neke izazove s kojima se Alex suočio i kako ih riješio:

 • Čvrst je lanac opskrbe važan. To je ista stvar kao i sa Ankerom, ali Alex je imao drugačije rješenje: dajući kupcima kôd za praćenje da vide lokaciju paketa. To im daje sigurnost dok ne zahtijevaju drastične promjene.
 • U početku su društveni mediji "ne najbolja upotreba nečijeg vremena", Alex kaže – ali on osporio ovu pretpostavku i shvatio za svoju nišu to je sjajan marketinški kanal. Napravi to! Otkrijte što je najbolje! Plaćeni marketing nije najprikladniji za svačiju trgovinu, pogotovo kada je u startu, ali očigledno može biti dobar fit.
 • Sada s tri prodavaonice, Alex kaže da je glavni problem s kojim se susreće pronalaženje vremena za rješavanje narudžbi! Dobar problem imati. Sada planira angažirati pomoćnike, koji će se baviti položajima narudžbi i uslugom korisnika. Što bi drugo mogla napraviti trgovina sa drogom? ��
 • Cijelu studiju slučaja pročitajte ovdje.

Spremni ste za transformiranje svog WordPress poslovanja?

Bez obzira jeste li već vješti u razvoju web stranica za WordPress ili imate tona iskustva s poslovnim, ali ograničenim tehničkim iskustvom, učenje kako drophip nudi ogromnu tržišnu priliku! Kao alternativa za pokretanje posla s WordPress proizvodima – s istim vještinama – ovo je dobra alternativa.

Moguće je započeti mršav, neovisan o lokaciji i steći visoku zaradu Dropshippingom, ali (iako to može zvučati glamurozno) važno je zapamtiti da kako započeti posao s Dropshippingom dolazi s istim rizicima kao i postavljanje bilo koje druge e-trgovine. društvo. Morate izgraditi solidnu marketinšku operaciju i dodati vrijednost negdje u procesu.

U skladu s tim, dropshipping je relativna novost na mrežnom prostoru e-trgovine. Shvatiti kako letjeti na pristupačan način doslovno nije bilo moguće prije nekoliko godina! Sada je vrijeme za razmatranje ovog poremećenog poslovnog modela.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map