Kako dobiti izjave klijenata i što učiniti s njima nakon toga – Ultimativni vodič

Kako dobiti izjave klijenata i što učiniti s njima nakon toga – Ultimativni vodič

Kako dobiti izjave klijenata i što učiniti s njima nakon toga – Ultimativni vodič
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Kako dobiti izjave klijenata i što s njima učiniti


Klijentove izjave predstavljaju životnu snagu svakog posla. Ako želite privući veće i bolje klijente, prvo morate pokazati da ste dobri u onome što radite. I koliko god se ugodno prodavali, pohvale su vjerovatnije od nekoga drugog. Znati kako dobiti svjedočanstva klijenata je osnovna vještina svakog poduzetnika.

Ovaj vodič će pokazati vam kako dobiti svjedočanstva klijenata koja će vam pomoći da privučete više, bolje poslovanje. Da biste to učinili, pokazat ćemo vam kako sastaviti savršen zahtjev i kako napisati vlastite predloške svjedočenja kako biste pojednostavili postupak za svoje klijente..

Moć pisanja vlastitih svjedočenja

Ako ste novi vlasnik tvrtke, ideja pisanja vlastitih izjava mogla bi zvučati nepristojno. Uostalom, to bi trebale biti osobne preporuke. Znače li još uvijek nešto ako su ih napisali vi, a ne klijenti?

S druge strane, klijenti to vide drugačije.

Možda će vam se svidjeti vaš posao i rado će vam ga preporučiti, ali to je još jedan zadatak na već punom popisu obaveza. Ako napišete izjavu i sve što trebate učiniti je odjaviti se, to je jedna manje briga.

Neke svoje izjave piši u serijama, zajedno s e-poštom sa zahtjevom za predložak, omogućava vam zatražite izjavu klijenta u nekoliko kratkih minuta, i olakšava im svjedočanstvo u još manje vremena.

Kako napisati svoje izjave za odobrenje klijenta

pisati svjedočanstva

Možete napisati vlastite izjave koristeći sljedeći postupak u tri koraka:

1. Odlučite što želite naglasiti

Brainstorm je popis stvari koje želite istaknuti o svom poslu. Na primjer, možda biste željeli naglasiti koliko usko surađujete s klijentima ili koliko brzo vaš rad daje rezultate.

Težite se barem pet različitih stvari o kojima želite pričati svoje izjave.

2. U jedan sat napišite što više svjedočanstava

Za sat vremena napišite koliko svjedoka od 2-3 rečenice, pomoću tajmera da biste bili sigurni da to nećete raditi čitav dan. Svaka svjedočenja temeljite na određenom aspektu vašeg poslovanja koji ste odlučili istaknuti. Ne zadržavajte se ni na jednom svjedočanstvu predugo. Želite stvoriti popis od 20 ili više, tako da ne morate ponavljati ovu vježbu duže vrijeme.

U isto vrijeme, nemojte pretjerivati ​​s pričama ili drugim. Ovdje bi trebalo biti o činjenicama.

3. Uredite izjave za jasnoću i pravopis

Pročitajte svoje izjave i ispravite pogreške. Ne želite da vaše izjave zvuče previše hladno ili profesionalno, ali također ne želite da ih vaši klijenti – ili potencijalni budući klijenti – ometaju očitom pravopisnom greškom. Ili, što je još gore, biti toliko zbunjen da napuštaju vašu web stranicu.

Primjeri svjedočenja

Ne znate što napisati? Evo nekoliko primjera svjedočenja za početak:

(Prazno) bilo je zadovoljstvo raditi. Komunicirala je sa mnom u svakoj fazi procesa. Njena stvar je ispunjena svim mojim zahtjevima funkcionalnosti i premašila je moja estetska očekivanja.
Pristupili smo (Prazno) sa kompliciranim potrebama i teškim rokom pokretanja naše tvrtke. Odmah je shvatila naše potrebe i napravila zajedno izvrsnu stvar na naš rok.
(Prazno) pretvorio je našu stvar u nešto moderno i spektakularno. Pružili su napredne OVO i TO i nismo mogli biti sretniji s rezultatima.
(Prazno) ne samo da su izgradili prelijepu stvar za nas, već su i obučili naše osoblje u NEČEMO tako da možemo sami raditi s tim.
Čak i nakon što je pokrenuta naša stvar, (Prazno) i dalje ostaje komunikativna i korisna. Kad god imamo problem ili želimo ažurirati našu stvar, možemo se osloniti na (prazno).

Ako koristite ove predloške kao bazu za svoje prve izjave, obavezno je zamijenite "Prazan" sa svojim imenom i promijenite riječi okolo – sve u velikim slovima. Ne želite da klijenti u ovom članku pronađu izjave pisane riječi po riječ!

Za više inspiracije možete pogledati i neke izjave na mojoj web stranici za samostalno pisanje:

dianna svjedočanstva

Kako dobiti svjedočanstva klijenta s predloškom e-pošte

dobiti svjedočenja

Nakon što napišete svoje izjave, možete stvoriti e-poštu predloška koju ćete koristiti da biste ih zatražili od svojih klijenata. Vaš bi cilj ovdje trebao biti što brži i jednostavniji odziv klijenata na izjavama koje ste kreirali.

Vaša e-pošta treba učiniti sljedeće:

 • Podsjetite klijenta na posao koji ste obavili zajedno.
 • Hvala im na radu.
 • Pitajte bi li bili voljni dati vam svjedočanstvo.
 • Ponudite svjedočanstvo koje ste sami napisali.
 • Zamolite ih da se odjave na izjavi koju ste napisali ili je upotrijebite kao inspiraciju za svoje.
 • Recite im gdje će se koristiti izjave.

Sve ove stvari želite izvršiti u najkraćem mogućem roku. Prikažite najviše četiri odlomka od 2-3 rečenice, uključujući izjavu koju predlažete.

Kada je gotov, u e-poruci predloška trebalo bi pročitati ovako:

Dragi klijent),

Bilo je zadovoljstvo raditi s vama na (projektu). Još jednom hvala što ste odlučili raditi sa mnom.

Pitao sam se, da li ste voljni dati svjedočanstvo za moju web stranicu? Nešto u skladu s navodima ispod (čak mogu koristiti i točan citat ako želite):

"(Prazno) ne samo da su za nas dizajnirali prekrasnu web stranicu, već su i obučili naše osoblje za upravljanje WordPressom kako bismo sami mogli ažurirati web mjesto."

Bio bih vam duboko zahvalan ako se odjavite s ovog svjedočenja ili napišete svoje. Ispitivanje će se naći na mojoj web stranici i može se koristiti i u privatnim e-mailovima s potencijalnim klijentima.

Hvala na vašem vremenu,
(Prazan)
(Web stranica)
(Kontakt podaci)

Većina klijenata rado će se odjaviti na sve što ste im poslali. Najbolji klijenti će se širiti na tim svjedočanstvima, pisanje detaljnog opisa kako ste im pomogli. Bilo kako bilo, ovaj predložak e-pošte je kako dobiti svjedočanstva klijenata koja možete koristiti u svojim marketinškim naporima.

Kako prilagoditi svoju e-poštu zahtjeva

Kad učite kako dobivati ​​svjedočanstva klijenta, važno je zapamtiti da se nitko ne voli osjećati kao broj. Predlošci mogu uštedjeti vrijeme, ali također riskiraju otuđenje vaših klijenata. Da biste to izbjegli, predložak trebate prilagoditi na različite načine kada šaljete svoj testni zahtjev:

 • Zamijenite sve instance (klijenta) s imenom osobe.
 • Zamijenite (projekt) imenom projekta.
 • Dodajte jednu rečenicu o nečemu u čemu ste posebno uživali tijekom svog rada s klijentom.
 • Isključite izjavu za onaj koji prije nije korišten.

Ove male, ali snažne izmjene e-pošte predloška pokazat će vašem klijentu da razmišljate o njima, a ne samo o vašem dnu.

Kada zatražiti svjedočanstvo

zatražiti svjedočenja

Konačno znanje o tome kako dobiti svjedočanstva klijenata je razumijevanje kada ih zatražiti. Dva idealna vremena za traženje svjedočanstva:

1. Na kraju vašeg zajedničkog rada

Ako radite na velikom, jednokratnom projektu, prirodno je vrijeme tražiti svjedočanstvo kada je projekt gotov. Ako se to podudara s pokretanjem tvrtke ili proizvoda, možda biste trebali pričekati tjedan dana nakon lansiranja, kada će vaš klijent biti manje pod stresom.

2. Nakon tri mjeseca

Neki klijenti žele da stalno održavate ili stvarate sadržaj za njihove web stranice i / ili platforme društvenih medija. Možda ćete završiti rad s tim ljudima godinu ili dvije, ali ne želite dugo čekati na svjedočenje, pogotovo ako su jedan od vaših prvih klijenata. Tri mjeseca im daje vremena da se naviknu na posao s vama i razumiju vašu vrijednost te dobiva izjavu prije nego kasnije kako biste mogli potražiti nove klijente.

Kako koristiti izjave klijenata

koristite izjave

Sada kada razumijete kako dobiti svjedočanstva klijenata, morate razumjeti što s njima.

Evo nekoliko načina na koji možete koristiti izjave klijenata za stavljanje na tržište svog rada:

1. Izgradite studije slučaja oko njih

Studije slučaja koriste kombinaciju anegdotskih dokaza i statističkih podataka da bi pokazali zašto je nešto učinkovito ili nije. Ovdje na CodeinWP-u napravili smo opsežnu studiju slučaja o tome kako smo dobili prvih 4.000 pretplatnika za našu listu e-pošte.

Kad vam jedan od klijenata pruži prošireno svjedočanstvo, možete ga koristiti kao osnovu za studiju slučaja koja pokazuje kako ste im pomogli. Napravili smo ovu vrstu slučaja marketinga ovdje na CodeinWP-u još u vrijeme kad je tvrtka pokrenula i uglavnom se radila "PSD za WordPress" usluge. Komad je rađen na osnovu svjedočanstva Sama Lloyda. Primijetit ćete da je u ovom slučaju svjedočanstvo toliko detaljno da smo ostavili da stoji uglavnom sam. Možda želite dodati dodatne materijale kako biste precizirali ono što je vaš klijent rekao u vlastitoj studiji slučaja.

2. Prikažite ih na svojoj web stranici

Postoji nekoliko različitih mjesta na kojima možete prikazati svjedočanstva na svojoj web stranici:

 • Na vrhu i / ili na dnu vašeg "Oko" stranica
 • Na odvojenom "Svjedočanstva" stranica
 • Na odredišnim stranicama za određene proizvode
 • U bočnoj traci
 • U podnožju

Vjerojatno ćete htjeti svoje najbolje svjedočanstva postaviti na više od jedne od tih lokacija.

Ne zaboravite uključiti sliku klijenta ako možete. To svjedočanstvo čini stvarnijim. Evo primjera jednog našeg urednika:

kolin svjedočanstva

3. Uključite ih u prijedloge

Radite na novom prijedlogu klijenta? Uključite pregršt svjedočanstava kako biste svojim potencijalnim klijentima pokazali da znate što radite. Ako koristite predložak prijedloga web dizajna, možete čak uključiti sve svoje izjave, a zatim uklonite neke prije nego što pošaljete prijedlog, zadržavajući samo najrelevantnije citate za svakog klijenta..

4. Pretvorite ih u vizualni sadržaj

Na našem blogu o društvenim medijima, Revive.Social, puno pričamo o snazi grafički dizajn društvenih medija. Slike privlače više pažnje i na društvenim mrežama i na vašoj web lokaciji, zato koristite takav program Canva kako biste svoje najbolje svjedočanstva pretvorili u privlačnu grafiku.

5. Objavite ih na svojim društvenim medijima

Bilo da ih objavite kao grafički ili kao jednostavan citat, postavljanje svjedočenja na društvenim medijima može biti moćan motivator ljudima koji razmišljaju o radu s vama. Možete i označiti svoje klijente u tim postovima da biste povećali njihov domet.

Završna razmišljanja o tome kako dobiti svjedočanstva klijenata

Sada kada razumijete kako dobiti svjedočanstva klijenata, možete izgraditi socijalni dokaz koji vam je potreban za uspjeh.

I nakon što dobijete solidan skup izjava o klijentima, oni mogu postati neki od najmoćnijih alata u vašoj marketinškoj strategiji.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector