5 najboljih platformi za e-trgovinu za tržišta većih dobavljača u 2020. godini

Neka sva ona uspješna tržišta većeg broja dobavljača želite stvoriti vlastite?


S velikom popularnošću web stranica poput Etsy i ThemeForest, tržišta e-trgovine za više proizvođača postala su popularan način prodaje fizičkih i digitalnih proizvoda.

Kupci su sretni jer mogu birati između širokog izbora proizvoda višestrukih dobavljača, a vi ste sretni jer dobavljačima naplaćujete proviziju. Međutim, tržišta za više dobavljača zahtijevaju nekoliko jedinstvenih funkcionalnosti, što znači da vam definitivno treba poseban softver ako želite stvoriti svoje tržište za više dobavljača..

Već smo pokrili najbolje platforme za e-trgovinu, tako da je danas, pogledajmo najbolje platforme za tržišta e-trgovine više proizvođača jer se odnose na bitne kriterije dobre trgovine.

Najbolje platforme za e-trgovanje za tržišta različitih proizvođača

Bitne karakteristike tržišta većeg broja dobavljača

Ako želite stvoriti uspješno tržište više dobavljača, trebat će vam najmanje ove značajke:

�� Značajka kvalitete pretraživanja

Pretraživanje je uvijek bitno za e-trgovinu, ali za tržišta više dobavljača to je dvostruko važno. Kupci moraju biti u mogućnosti pronaći ono što im je potrebno u moru proizvoda treće strane (pomislite kako gužva u ThemeForest pretraživanju može doći!).

Jednostavne recenzije

Budući da imate više prodavača, kupci moraju biti u mogućnosti lako pregledati prodavače i proizvode kako bi prodavači mogli uspostaviti reputaciju.

��️ Digitalni vs fizički

Neka tržišta su ograničena na digitalne ili fizičke proizvode. Morat ćete odabrati opciju koja odgovara vašim ciljevima.

�� Sposobnost naplate provizije

Kao vlasnik tržišta, ostvarit ćete prihod naplaćujući proviziju. Vaša platforma ne mora to samo omogućiti, već i olakšati vam rukovanje plaćanjem kako se ne biste pretrpali.

�� Cijena

Postoje velike promjene u cijenama za tržišta većeg broja dobavljača (za WordPress i drugačije), tako da ćete trebati pažljivo odmjeriti cijenu platforme u odnosu na značajke kada odaberete.

A sad, uzmimo za 5 najboljih platformi za tržišta e-trgovine više dobavljača (ne određenim redoslijedom):

1. WordPress s majozom + jednostavno digitalno preuzimanje

Majoza je popularna tema programa WordPress koja se usko integrira s Easy Digital Downloadsom kako bi stvorila tržišta za više digitalnih proizvoda. Pristupačne je cijene i jednostavan za korištenje zahvaljujući poznatom WordPress sučelju.

Postupak registracije i uvrštavanja majoze:

Majoza proizvođačima olakšava registraciju jednostavnim obrascem. Nakon registracije i odobrenja, dobavljači mogu predati popis proizvoda s prednje strane – tako da ne trebate brinuti o prisiljavanju dobavljača na korištenje generičke WordPress nadzorne ploče.

Dobavljači će dobiti i vlastitu stranicu profila na kojoj su navedeni svi njihovi proizvodi i kratku biografiju:

najbolje platforme za multivendor e-trgovine: Popis majoza

Funkcionalnost pretraživanja majoze:

Osnovna funkcija pretraživanja majoze je prilično golih kostiju. Korisnici mogu pretraživati ​​po ključnim riječima i zatim sortirati po kategoriji:

Ali, ako kupite nešto slično traži & Filtriraj Pro, možete uvelike proširiti ovu funkcionalnost.

Sustav za pregled majoze:

Provjereni kupci mogu lako pregledati proizvode putem prednjeg obrasca. Mayosis automatski dodaje oznaku sheme svim recenzijama, a dobavljači mogu brzo pregledati sve svoje recenzije s nadzorne ploče.

Mayosis digitalni ili fizički proizvodi:

Budući da se temelji na jednostavnom digitalnom preuzimanju, majoza je gotovo * isključivo za digitalne proizvode. Ako želite prodavati fizičke proizvode, trebat će vam drugačija platforma.

* Možete koristiti EDD da biste prodali nekoliko fizičkih proizvoda u prstima – to nije samo ono što je najbolje za.

Provizije za majozu:

Majoza vam omogućuje postavljanje provizija za cijelu trgovinu, kao i prilagođenih provizija za pojedine dobavljače. Također generira .CSV svih neplaćenih provizija koje možete prenijeti na PayPal-ov sustav masovnog plaćanja kako bi provizije za plaćanje bile jednostavne.

Cijene majoze:

Sama tema majoze košta 64 dolara na ThemeForestu. Ali, ako želite funkcionalno tržište, morat ćete ih kupiti Jednostavno digitalno preuzimanje Professional Pass za dodatnih 299 USD. Professional Pass vam omogućava pristup svim tržišnim funkcijama, kao i svim premium EDD pristupnicima plaćanja.

Sve u svemu, tražite temu od 363 dolara plus osnovnu funkcionalnost Easy Digital Downloads.

Također ćete trebati svoj vlastiti eCommerce WordPress hosting za host vaše trgovine.

�� Idite na Mayosis
�� Idite na Easy Digital Downloads
�� Idite na EDD Professional Pass

2. Magento s Marketplaceom

Marketplace je popularno proširenje za Magento što ga pretvara u potpuno funkcionalno tržište za više dobavljača. Programer, Webkul, također nudi verzije Marketplacea za WordPress, Shopify i druge sustave za upravljanje sadržajem. Odlučio sam istaknuti verziju Magento-a jer se čini da je najjača, ali možete pogledajte verzije za sve platforme ovdje.

Da biste saznali kako se uspoređuju osnovne platforme za e-trgovinu, pogledajte našu usporedbu Shopify vs WooCommerce i Magento.

Proces registracije i uvrštavanja na tržište Magento Marketplacea:

Dobavljači se mogu registrirati putem jednostavnog prednjeg obrasca. Nakon odobrenja imat će pristup detaljnoj nadzornoj ploči:

Platforme na tržištu e-trgovine za više dobavljača

"dodajte proizvod" obrazac je detaljan, ali ne baš lijep. Izgleda rezervni obrazac, koji nije baš jednostavan za dobavljače koji pokušavaju stvoriti brojne popise proizvoda:

najbolje eCommerce-opreme različitih-platforme-Magento-2-popis

Dobavljači dobivaju i svoju detaljnu stranicu profila koja prikazuje sve njihove proizvode i ocjene. Kao što vidite, stranica profila dobavljača značajno je detaljnija od Mayosisa:

najbolje eCommerce-opreme različitih-platforme-Magento-3-profil

Funkcija pretraživanja na Magento Marketplaceu:

Magento Marketplace ima nešto bolju funkciju pretraživanja od Mayosis-a izvan okvira. Korisnici mogu pretraživati ​​po ključnim riječima i zatim sortirati po kategoriji, cijeni, relevantnosti i nazivu:

najbolje eCommerce-opreme različitih-platforme-Magento-4-traženje

Sustav pregleda Magento Marketplace:

Kupci mogu lako pregledati i trgovine, kao i pojedine proizvode. Administrator web mjesta može upravljati i odobravati ove recenzije.

Magento Marketplace digitalni ili fizički proizvodi:

Magento Marketplace može upravljati fizičkim i digitalnim proizvodima. Dobavljači mogu odrediti je li njihov proizvod fizički ili digitalni prilikom stvaranja popisa proizvoda.

Provizije za Magento Marketplace:

Za svaku trgovinu možete postaviti globalnu stopu provizije, kao i pojedinačnu stopu provizije. provizije nadzorna ploča olakšava praćenje svih brojeva:

najbolje eCommerce-opreme različitih-platforme-Magento-5-provizije

Cijene Magento Marketplacea:

Proširenje na tržištu košta 349 dolara samo po sebi. Također ćete morati razmotriti možete li besplatno koristiti Magento Edition zajednice za svoje potrebe ili ćete morati platiti za Enterprise Edition. Ako vam treba Magento Enterprise, to brzo postaje skupo.

�� Idi u Magento
�� Idite na proširenje Marketplacea

3. WordPress s WooCommerce + WC dobavljačima Pro

Postoji nekoliko dodataka koji mogu dodati tržišta većeg broja dobavljača u WooCommerce. Odlučio sam predstaviti dodatak WC-a za dobavljače jer je dobro podržan i ima besplatne i premium verzije, ali evo još dvije opcije kvalitete koje možete razmotriti:

 • Dobavljači proizvoda – nije veliki obožavatelj, jer prisiljava prodavce da koriste WordPress backback (premda je jeftino – samo $ 79).
 • Dokan – vrlo slična funkcionalnost za WC Vendors Pro, ali jeftinija (149 USD godišnje za Starter plan).

U usporedbi s ostalim platformama na ovom popisu, WC dobavljači ima lijepu prednost u tome što još uvijek možete iskoristiti ogroman broj proširenja i podrške dostupne za WooCommerce.

Da biste detaljnije pogledali ovaj pristup, pogledajte naš vodič kako stvoriti tržište za više dobavljača s WC-om dobavljača.

Proces registracije i popisivanja WC-a za prodavce:

Dobavljači se mogu registrirati putem jednostavnog obrasca i zatim upravljati svojim proizvodima s prednje nadzorne ploče poput Mayosis:

najbolje-ecommerce-opreme različitih-platforme-wc-prodavač-1-nadzorna ploča

Dodajte proizvod mogućnosti su u principu iste kao i kod WooCommercea u WordPress administratoru. Ali, predstavljeni su na malo korisniji način:

najbolje-ecommerce-opreme različitih-platforme-wc-prodavač-2-dodati-proizvod

Dobavljači dobivaju i jednostavnu stranicu profila s njihovim logotipom, društvenim računima, recenzijama i popisima proizvoda.

Funkcija pretraživanja WC dobavljača Pro:

Možete koristiti moć bilo kojeg broja WooCommerce proširenja da biste dodali funkcionalnost pretraživanja.

WC pregled prodavača Pro sustav:

WC dobavljači omogućuju kupcima da pregledaju pojedinačne proizvode. Te se pojedinačne recenzije proizvoda tada kombiniraju u jednu cjelinu "ocjena trgovine" za stranicu profila trgovine. Sakupljena ocjena prodavaonice daje lijep snimak dobavljača za potencijalne kupce.

WC dobavljači Pro digitalni ili fizički proizvodi:

Opet, jer je izgrađen na WooCommerceu, WC Vendors Pro omogućuje dobavljačima da stvaraju i fizičke i digitalne proizvode.

Pro Provizije za dobavljače WC-a:

WC Vendors Pro omogućuje neke uredne strukture komisija. Rađe nego samo fiksni postotak, možete naplatiti paušalni postotak, postotak + naknadu ili jedinstvenu naknadu. Provizije se mogu odmah platiti kada koristite Stripe.

Napomena – isplate provizije rade obrnuto od ostalih dodataka – umjesto da administrator web mjesta koji zarađuje proviziju, pojedinačni dobavljač zarađuje proviziju. Imajte to na umu pri postavljanju strukture vaše komisije.

WC za prodavatelje Pro cijene:

WC dobavljači Pro košta 199 USD za godinu dana podrške / ažuriranja (možete uzeti i doživotnu licencu za 599 USD). Trebat će vam i vlastita tema WooCommerce, koja će koštati više. Ako želite uštedjeti novac, za početak možete koristiti besplatnu temu WooCommerce.

Postoji više ograničen besplatna verzija dodatka, ali mislim da bi trebalo ići s verzijom Pro ako ozbiljno razmišljate o kreiranju tržišta većih proizvođača na WordPressu.

�� Idite na WooCommerce
�� Idite do WC-a dobavljača Pro

4. Sharetribe

Sharetribe je usluga usmjerena isključivo na stvaranje tržišta za više dobavljača. Razlikuje se od ostalih opcija na ovom popisu na dva načina:

 1. Omogućuje vam stvaranje tržišta proizvoda, usluga ili najma. Ostale opcije dopuštaju samo proizvode.
 2. Više je usredotočeno na stvaranje tržišnih tržišta “peer-to-peer”, a ne na više tržišta s više dobavljača s organiziranim prodajnim salonima.

Dakle, Sharetribe definitivno neće biti za sve. Ali ako ti su želite stvoriti tržište peer-peer-a, to je platforma za vas.

Postupak registracije i uvrštavanja Sharetribe:

Proces registracije i uvrštavanja u Sharetribe definitivno je više usmjeren prema pojedinim prodavačima nego organiziranim prodavaonicama. Sučelje je glatko, ali ne bi funkcioniralo za prijenos velikog broja proizvoda:

Sharetribe Dodaj novi unos

Prodavci dobivaju stranicu profila na kojoj su navedeni njihovi proizvodi, ali opet, to je više kao profil za pojedinca nego profil za trgovinu.

Funkcionalnost pretraživanja Sharetribe:

Stranica za pretraživanje Sharetribe funkcionalna je – korisnici mogu pretraživati ​​po ključnim riječima i zatim filtrirati prema cijeni, kategoriji i oznakama. Trebao bi imati sve opcije filtra koje većina trgovina zahtijeva.

Tu je i prikaz karte, što je lijep dodir za lokalna tržišta:

Funkcija pretraživanja Sharetribe

Sustav pregleda Sharetribe:

Korisnici mogu ostaviti povratne informacije za prodavatelja nakon kupnje. Ostali kupci mogu vidjeti ove recenzije na stranici profila prodavatelja.

Sharetribe digitalni ili fizički proizvodi:

Možete postaviti Sharetribe za prodaju fizičkih ili digitalnih proizvoda. To je vrlo fleksibilno u ovom odjelu.

Provizije za Sharetribe:

Sharetribe vam omogućuje postavljanje postotka, minimalne fiksne naknade ili kombinacije. Ova provizija se automatski uplaćuje na vaš PayPal račun svaki put kada kupac kupi od prodavača na tržnici, što je lijepo. Ne morate biti aktivno uključeni u bilo koji dio postupka plaćanja.

Cijene Sharetribe:

Sharetribe naplaćuje ponavljajuću naknadu na temelju broja korisnika na vašem tržištu. Najjeftiniji plan bez brendiranja Sharetribe iznosi 149 USD mjesečno za do 1.000 članova (ili 119 USD mjesečno ako plaćate 6 mjeseci istodobno).

�� Idi u Sharetribe

5. CS-Cart Multi-Vendor Edition

Verzija CS-košarice s više dobavljača bogata je značajkama, ali skupe platforme za tržište većih proizvođača. Budući da je za više dobavljača funkcionalnost s više dobavljača integrirana od početka, osjeća se kohezivnije od ostalih opcija na ovom popisu koje se oslanjaju na proširenja.

Proces registracije i uvrštavanja u CS-košaricu:

Prodavači se mogu registrirati putem pročelja. Nakon što se prijave, vidjet će se vrlo lijepa ploča nadzorne ploče:

CS-Cart Vendor nadzorna ploča

Dodajte proizvod kartica nije baš estetski, ali je funkcionalna:

CS-Cart Dodajte novi proizvod za dobavljača

Prodavači također mogu lako pretraživati ​​i upravljati svim svojim proizvodima i zalihama s nadzorne ploče.

Funkcija pretraživanja CS-košarica:

CS-Cart definitivno ima najbolju zadanu funkcionalnost pretraživanja. Kupci mogu sortirati i filtrirati na više opcija.

Ali još bolje je da stranica profila svakog dobavljača sadrži opciju pretraživanja samo taj dobavljač. Nijedna druga platforma ne nudi zadanu funkcionalnost.

CS-Cart sustav za pregled:

Možete odlučiti omogućiti ili onemogućiti recenzije globalno ili za pojedinačne proizvode. Kupci mogu pregledati samo pojedinačne proizvode. Ne postoji zbirna ocjena dobavljača.

CS-Cart digitalni ili fizički proizvodi:

CS-Cart namijenjen je fizičkim proizvodima. Ne postoji opcija za označavanje proizvoda kao "digitalni" u sučelju prodavača.

Provizije za CS-košarice:

Možete postaviti stopu provizije za pojedine prodavače. Provizije mogu biti ili postotci ili jedinstvene naknade. Kada kupci uplate, novac ide izravno vama (administratoru web mjesta). Zatim novac raspodjeljujete prema strukturi provizija.

CS-Cart cijene:

Na 1.450 dolara, CS-Cart Multi-dobavljač daleko je najskuplja opcija na ovom popisu. Ima odličnu funkcionalnost, ali 1.450 dolara još je mnogo novca.

�� Idite na CS-košaricu

Koja je platforma za više tržišne mreže prikladna za vas?

Iako su sve opcije vrijedne, tržišta više dobavljača koje sam nabrojala nisu zamjenjiva.

 • Oni koji žele stvoriti tržišta za više dobavljača za digitalni proizvodi treba uzeti u obzir WordPress + Mayosis + Jednostavno digitalno preuzimanje ili WooCommerce s WC-om dobavljača.
 • Ako želite stvoriti tržišta za više dobavljača za organiziranu prodaju dobavljača fizički proizvodi, pogledajte Magento Marketplace, CS-Cart ili WooCommerce s WC-om dobavljača.
 • I na kraju, ako želite stvoriti bilo koju vrstu peer-to-peer tržište većih dobavljača, razmisli o Sharetribe.

Koja vam je platforma najdraža na tržištima većih dobavljača? Podijelite svoje tipove u komentarima!

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

* Ovaj post sadrži partnerske veze, što znači da ako kliknete na jednu od veza proizvoda i kupite proizvod, primit ćemo malu naknadu. Bez brige, i dalje ćete plaćati standardni iznos, tako da nema troškova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map