20 ne toliko očitih savjeta za kupce (naučeni iz prve ruke dok rade na WordPress projektima)

Tijekom istraživanja, našao sam puno savjeta na mreži o prodaji Fiverr® ali puno manje informacija o tome kako najbolje iskoristiti svoje iskustvo kao kupac. Dakle, s obzirom da se u posljednje vrijeme dosta igram s Fiverrom, mislio sam da ispunim ovu prazninu i sastavio je popis nekih mojih top Fiverr savjeti – iz perspektive kupca – kako biste i kupcima i prodavačima pomogli da bolje rade zajedno (dobrodošli ste, Fiverr)!


Pažnja, podaci kaže: jedan od tri poduzetnika u SAD-u obratio se slobodnjacima za pomoć u šifriranju prošle godine (vidi grafikon dolje).

Ne-očito Fiverr Savjeti za kupce

(Grafikoni by Visualizer Lite.)

Konkretno, WordPress je dobro zastupljen na platformama poput Fiverr, UpWork i PeoplePerHour da biste ih nabrojali.

Koliko dobro zastupljeno?

Ako tražite "Prilagodba WordPress-a" na Fiverru će biti više od 6 800+ rezultata (zvanih Gigs®).

Fiverr postoji od 2010. godine, to je jedna od go-to platforma za grafički dizajn s proračunom, a nedavno je pokrenula i mogućnost uvrštenja premium usluga (fiverr.com/pro). U pokušaju da na brodu uđu kvalificiraniji profesionalci, došlo je do pomaka u njihovom marketingu koji je sada fokusiran na izgradnju zajednice onih koji rade. To je definitivno jedna od THE freelance platformi koju trebate isprobati ako to želite izraditi / ugađati WordPress web mjesto.

Ako odlučite da želite uputiti Fiverr, evo 20 savjeta za Fiverr kako biste najbolje iskoristili svoje iskustvo:

1. Nemojte koristiti više računa

Fiverr dopušta samo jedan aktivni račun po korisniku i svaki (uhvaćen) pokušaj varanja rezultirat će onemogućavanjem svih povezanih računa. Više o tome možete pročitati u njihovim knjigama Uvjeti pružanja usluge (ukratko, to je način da zaštite korisnike od prevare i zloupotrebe).

Dobro razmislite prije nego što odaberete svoje Fiverr korisničko ime, jer jednom kada se registrira, ne možete ga promijeniti.

2. Spremite svoje favorite

Ponekad je potraga za Fiverrom slična potrazi za poslovičnom iglom u sijenu. I kada pronađete pravu uslugu (ili, kao što je to često slučaj, drugu zanimljivu uslugu u vašoj potrazi za pronalaženjem prave usluge), želite biti sigurni da ne zaboravite o čemu se radi.

Da biste to izbjegli, spremite ih za kasnije u zasebnu kolekciju, baš kao i na Pinterestu.

Popis favorita Fiverr

3. Prije kupnje uvijek kontaktirajte prodavača

Kul stvar Fiverra je da omogućuje kupcima i prodavačima međusobno slanje poruka prije narudžbe. Čak i ako ste pronašli pravu svirku koja odgovara vašim potrebama, ne žurite sa udaranjem po gumbu Narudžbe.

U blizini profila prodavača vidjet ćete gumb Kontaktiraj me koji se pojavljuje u prozoru za kontakt u kojem možete ukratko opisati što tražite. Ovo će vam pružiti priliku da vidite odgovor prodavatelja i naučite nešto o njima. Dobivanje različitih odgovora pomoći će vam da napravite bolji izbor u odabiru pobjedničkog prodavatelja.

Opcija prodavača poruka Fiverr

4. Koristite tajnu riječ

Kada objavljujete zahtjev, obavezno dodajte tajnu riječ u opis projekta, tražeći od prodavača da ga spominju prilikom davanja ponude na vaš zahtjev.

Iznenadili biste se kad vidite da će gotovo 50% narudžbi propustiti. Tako ćete otkloniti ljude koji zapravo nisu pročitali zahtjev i poći s onima koji su najviše motivirani.

Zahtjev za Fiverr uslugu

5. Ne ostavljajte loše ocjene, osim ako su neizbježne

Umjesto toga, pošaljite poruku prodavaču i objasnite zašto niste zadovoljni rezultatima. Budući da su ocjene prodavačima vrlo važne, vjerovatno će ponuditi da riješe vaš problem bez dodatne naknade.

Bolje je dati prodavačima priliku da poprave stvari prije nego što ostave loše ocjene. Većina prodavača će to cijeniti i nastojat će vam pomoći. Čak i ako dođe do malog kašnjenja, to je ipak dobitna dobit.

6. Koristite neke najbolje prakse kako biste postigli brže rezultate

Ako tražite brzi popravak, morat ćete obratiti pozornost na par stvari. Pored toga što ćete potražiti Fiverr prodavače koji imaju dobar odaziv i vrijeme isporuke, postoje i drugi Fiverr savjeti na koje treba obratiti pažnju:

 • Nakon što postavite zahtjev u zajednicu prodavatelja, detalji vašeg projekta preći će u fazu pregleda. To se događa jer Fiverr mora provjeriti je li vaš projekt u skladu s njihovim TOS-om, što znači da će trebati nekoliko sati kako bi vaš zahtjev bio odobren. Ako želite da se stvari brzo zavrte, predajte zahtjev što prije.
 • Da biste brzo odgovorili na vaš zahtjev, potražite prodavače s oznakom Online. Da biste to vidjeli, potražite Na liniji u gornjem desnom kutu profila prodavca.
 • Minimalno vrijeme isporuke za Fiverr je jedan dan, a složeni projekt će možda trebati nekoliko dana da se završi. Prodavači će to odrediti u vremenu isporuke koncerta. Da biste to učinili brže, možete kupiti Extra (više o tome u savjetu br. 13) ili poslati poruku prodavaču i pitati jesu li vam dostupni za bržu isporuku za dodatni novac koji je dodan u koncert.

Fiverr ekstra brza dostava

 • Za brzo rukovanje projektom, pazite na broj revizija uključenih u koncert (naveden u odjeljku Detalji narudžbe). Neki prodavači to ne navode, iako je malo vjerovatno da će dobiti lošu recenziju zbog odbijanja dodatne revizije..
 • Koristite mobilnu aplikaciju Fiverr da biste odmah komunicirali s prodavateljem (više o tome u savjetu br. 18).

7. Provedite probno razdoblje prije nego što zatražite veći projekt

Ako vam dolazi veliki projekt (s vrijednošću 100 USD +), često će vam biti bolje da prvo naručite mali projekt kako biste odredili kvalitetu prodavača.

Da biste to učinili, predlažem da napravite malu probnu narudžbu s 2-3 prodavatelja. Na ovaj način imat ćete bolju priliku da pokrenete veći projekt bez neželjenih iznenađenja.

8. Zaradite novac referalnim programom

Nema proračuna za rad na Fiverru? Možete početi zarađivati ​​neke. Umjesto preporučujući Fiverr svojim prijateljima i dobiti 20% (tj. 5 USD za projekt 25 USD) za svaku novu prijavu, možete se prijaviti u njihov pridruženi program i dobiti do 50 USD.

Za prve kupce (novi registrirani korisnici) koji dobivaju koncerte WordPress, Fiverr affiliate program plaća vam 40 dolara. Preporučivanjem usluge na vašoj web stranici / blogu možete početi zarađivati ​​veliki novac koji možete ili unovčiti ili iskoristiti za kupnju nekih koncerata samostalno.

Fiverr Affiliate WordPress

9. Zanemarite ono "Top ponude" iz Fiverr e-pošte

Nakon upućivanja zahtjeva, ponude će početi pristizati. Fiverr će to objaviti slanjem e-pošte s odabranim popisom "top ponude".

Preporuke tvrtke Fiverr gig

Evo jednog od mojih najboljih Fiverrovih savjeta: nemojte žuriti sa tim "odabran" ponude. Fiverr ih odabire nasumično, birajući prve prodavače od 1-2 razine koji odgovaraju na vaš zahtjev. Dvije ponude koje sam dobio nisu spominjale tajnu riječ i sigurno nisu bile najzanimljivije koje sam dobio.

Zapamtite – automatizirana e-pošta nikada neće biti dobra kao vaše ljudsko oko!

10. Pregovarajte

Ne preporučujem uvijek pregovarati o cijeni – ići nakon što najmanja cijena nije zaista etična. No prije nego što zatražite ponudu, uzmite nekoliko trenutaka da razmislite koji vam je proračun ugodan.

Zatim, prilikom postavljanja zahtjeva, polje proračuna ostavite prazno. Ako se ponude vraćaju precijenjene, možete ih odgurnuti i reći da si ne možete priuštiti toliko. U većini slučajeva prodavači će biti fleksibilni i ponuditi vam bolju ponudu.

Možda će vas zanimati i ovi članci:

 • Četiri savjeta za zaštitu vaše WordPress stranice od hakera
 • 14 najboljih WordPress Dev alata za 2020. godinu … Non-kliše i nevidljivo … Kladimo se da ih prije niste vidjeli!
 • Zašto PSD za HTML nije mrtav (čak ni u WordPress dobu)

11. Postavite ograničen pristup korisniku i napravite sigurnosne kopije

Većina Fiverr prodavača traži detalje o prijavi na vašu web lokaciju (ako koncept uključuje bilo koji izravan rad WordPressa, to jest). Ovo je uobičajena praksa jer im pomaže da bolje razumiju zahtjeve i tako brže dostavljaju. Da biste bili sigurni, bolje stvoriti zasebni račun s ograničenim pristupom i bez administrativnih privilegija. WordPress uloge korisnika mogu vam pomoći da to postignete.

Prije implementacije promjena, napravite sigurnosnu kopiju web lokacije i podataka.

12. Pazi na "kompletna / cjelovita web stranica za postavljanje" nastupi

Neki nastupi obećavaju isporučiti potpuno postavljeno mjesto. Da bi to učinili, prodavači ponekad pokupe piratsku temu ili upotrebljavaju dodatke koji nisu originalni. Ne samo da piratske teme / dodaci neće primati ažuriranja i ispravke od svojih autora, već će često sadržavati i zlonamjerni softver za pokretanje!

Kako biste ostali čisti, pitajte prodavatelje imaju li licencu za te proizvode i koliko dugo će oni vrijediti. Neke se teme prodaju s doživotnom licencom, dok se druge temelje na pretplati (što znači da ćete morati platiti ponavljajuću naknadu da biste ih ažurirali).

13. Kupite dodataka / dodataka

Prodavačima na prvoj razini i više dopušteno je nadograđivati ​​svoje koncerte dodacima / dodacima. Navedeni su u gig opisu, a ponekad će se pojaviti samo u fazi plaćanja.

Dodatne usluge mogu vam kupiti bržu dostavu, dodatnu reviziju ili nešto vezano za vašu web lokaciju (provjera sigurnosti, optimizacija web mjesta itd.).

Kada razmišljate o nadogradnji, imajte na umu konačnu cijenu i ako biste uplatili ovaj iznos za svirku dodatna cijena. Ako je vaš odgovor potvrdan, a dodatak je nešto što trebate, samo ga potražite!

Fiverr dodaci

14. Izgradite odnose

Ovaj mi je najdraži od svih fverr savjeta. Ako ste već isprobali Fiverr i pronašli prodavača koji je dobro obavio posao, nemojte tražiti drugog. Budite pažljivi i držite se osobe koja vam je pomogla u prvom redu.

U protivnom možda samo gubite vrijeme. Ako je prodavač zauzet ili ne može obaviti posao, zamolite ih da ga preporuči. To je slično kako stvari funkcioniraju u stvarnom životu, znate. ��

15. Ne pokušavajte igrati sustav

Ovo je možda jedan od ključnih Fiverrovih savjeta kojih se morate sjetiti …

Mnogi su pokušali izbjeći Fiverrovu komisiju povezujući se s prodavateljem izvan platforme. Iako to nije nemoguće, bolje je da ne idete tim putem.

Dijeljenje podataka o vašim kontaktima (e-pošta, korisnička imena putem Skypea ili Facebooka, telefonski broj) ili traženje e-adrese prodavača nije dopušteno u Fiverru. Ne prihvaćajte ili se ne upuštajte u takve aktivnosti koje mogu rezultirati zabranom vašeg računa.

Oporavak zabranjenog računa gotovo je nemoguć.

Iz uvjeta pružanja usluge na platformi (veza):

(…) bilo kakva kršenja Fiverrovih uvjeta pružanja usluge trajno su obustavljena.

Poput ovog momka:

16. Pozovite se za Fiverr podršku

Ako Fiverrova baza podataka o kupcima nije bilo od pomoći i potrebna vam je ljudska podrška, možete im se obratiti Služba za korisničku podršku (putem ZenDeska). Međutim, najbrži način za kontakt je putem službeni račun Fiverr Twittera.

 • Vrijeme odgovora na Twitteru: 30 minuta
 • Vrijeme odgovora na e-mail: 2,45 sati

Kontaktiranje Fiverr podrške radilo je prilično dobro. Dakle, za hitne slučajeve oni će vas pokriti, što je uvijek uvjerljivo.

17. Koristite aplikaciju Fiverr

Android Fiverr

Omogućite se upotrebom Fiverrovih besplatnih mobilnih aplikacija za Android i iOS. Tako ćete olakšati brzo odgovaranje na poruke i pregledavati koncerte dok ste na putu i sastavili svoj popis favorita.

Android Fiverr App

iOS Fiverr App

18. Ostavite savjet za dobar posao

Nakon isporuke projekta, Fiverr će vas uputiti na pregled. Možete ga preskočiti i nakon tri dana nestat će. No, recenzije su prodavačima poput zlata, pa pokušajte pronaći nekoliko minuta kako biste ostavili personaliziranu.

Zatim ćete imati mogućnost da ostavite dodatni savjet prodavaču. Ovo nije obvezno, ali lijep je način da se zahvalite i pomognete prodavaču s dodatnim novcem. Pogotovo ako ste bili zadovoljni i mislite da biste mogli opet raditi zajedno, mali savjet je uvijek dobrodošao! (FYI; Savjeti Fiverr-u naplaćuju i 20% provizije, pa će prodavač dobiti manje.)

19. Pridružite se Fiverr zajednici

Službeni Fiverr Forum dobro je mjesto za druženje s ljudima koji koriste Fiverr, iako to malo tko kupuje. Možete postaviti pitanje u Savjeti za kupce i the Savjeti za prodavače kategorije ili samo pregledajte Pitanja i odgovori.

Tu je i Fiverr forum na Quori i a Reddit forum da dođu do zajednice, ali nemam pojma koliko su aktivni. Ako ste koristili forume Quora ili Reddit Fiverr, u komentarima podijelite svoje iskustvo!

20. Budite profesionalni

Kao i bilo koji servis, Fiverr se treba ponašati profesionalno. Imajte na umu da nečiji posao može ovisiti o vama, zato pokušajte:

 • Budite strpljivi prema komunikaciji – nikad ne znate što bi moglo uzrokovati kašnjenje odgovora.
 • Prilično cijenite ljudski rad i, ne zaboravite, uvijek možete nadoknaditi napojnicom.
 • Ne upotrebljavaj loš jezik – "Komunikacija o Fiverru trebala bi biti prijateljska, konstruktivna i profesionalna. Fiverr osuđuje nasilje, uznemiravanje i govor mržnje prema drugima."
 • Budite razumni s rokovima i omogućite prodavaču dovoljno vremena za izmjenu i pregled djela.
 • Ne prijetite otkazati ili dati lošu recenziju.

Svi hladniji savjeti Fiverra?

To je sve od mene. Ako slijedite ove Fiverr savjete, vaše će sveukupno Fiverr iskustvo biti bolje, brže i jače.

Jeste li testirali Fiverr na bilo koji svoj rad u programu WordPress? Podijelite svoja iskustva u komentarima ispod.

Ne zaboravite se pridružiti našem tečaju o ubrzanju ubrzanja stranice WordPress. Pomoću nekih jednostavnih ispravki možete smanjiti vrijeme učitavanja za čak 50-80%:

Izgled i prezentacija Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map