Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare: Коя е най-добрата приставка за сигурност на WordPress?

Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare: Коя е най-добрата приставка за сигурност на WordPress?

Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare: Коя е най-добрата приставка за сигурност на WordPress?
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Опитвате се да решите между Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare? Тези три са някои от най-популярните решения за подобряване на сигурността на вашия WordPress сайт. Но въпреки че всички са съсредоточени върху повишаване на сигурността на вашия сайт, те подхождат към сигурността на WordPress по малко по-различни начини.


Не е задължително да е правилно или грешно, когато става въпрос за подхода на всеки плъгин, но ще искате да изберете решението, което най-добре отговаря на вашите нужди, бюджет и ниво на знания.

За да ви помогна да решите между Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare, ще разделя това сравнение на четири широки раздела:

 • Въведение във всеки инструмент и основния подход, който всеки предприема за сигурността на WordPress.
 • По-задълбочен поглед върху действителните функции за защита, които всеки инструмент ви помага да внедрите.
 • Ръчен поглед върху лекотата на използване и процеса на настройка за всеки инструмент, включително какво иска да управлявате множество уебсайтове.
 • Информация за цените.

Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare: Коя е най-добрата приставка за сигурност на WordPress

Нека копаем, за да ви помогнем да изберете най-добрия плъгин за сигурност на WordPress за вашия сайт WordPress …

Основните разлики между Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare

Добре, така че всички тези плъгини ви помагат да обезопасите вашия WordPress сайт, но всеки от тях го прави по малко по-различен начин. Затова преди да говорим за специфични разлики в характеристиките, нека поговорим за разликата в подхода между всеки от тези приставки за сигурност на WordPress.

Sucuri

Sucuri

Sucuri всъщност са две неща:

(1) А безплатен плъгин за WordPress който прилага основни практики за укрепване на сигурността на WordPress.

(2) Платформа за сигурност в облака, допълнена със защитна стена, CDN и, в зависимост от вашия план, услуга за премахване на злонамерен софтуер от хора. Всъщност ще насочите вашия сайт към DNS сървърите на Sucuri и Sucuri ще защити сайта ви по този начин – като например как работи Cloudflare.

Не е нужно да използвате и двете – напълно е възможно да използвате само безплатния плъгин или само услугата на защитната стена.

За това сравнение обаче ще се отнасям към тях като към едно и също нещо, въпреки че ще се опитам да отбележа, когато нещо е налично в приставката и услугата.

Wordfence

wordfence

Wordfence е цялостна сигурност на WordPress плъгин който работи почти изцяло на сървъра на вашия WordPress сайт (това разграничение ще бъде важно за секунда).

Това прави много, за да защитите вашия WordPress сайт, което обяснява защо това е най-популярната приставка за сигурност на WordPress с добър марж. Според WordPress.org, той е активен в над 3 милиона сайта.

Предлага втвърдяване на сигурността, защитна стена, сканиране на сигурността, защита за вход, плюс още много.

По отношение на безплатната функционалност Wordfence е може би най-щедрият инструмент там. Така че, ако бюджетът ви е 0 долара, ще искате да обърнете специално внимание на Wordfence, тъй като може да е най-добрият инструмент за вас (макар че това не означава, че Wordfence не е добра опция за някой с по-голям бюджет!).

MalCare

malcare

MalCare е сигурност на WordPress плъгин с акцент върху сканирането и намирането на злонамерен софтуер на вашия WordPress сайт.

От първоначалното си стартиране той се разширява, като включва също защитна стена и някои основни функции за втвърдяване на WordPress.

Най-уникалното в MalCare обаче е как сканира вашите файлове.

Вместо да сканира файлове на сървърите на вашия WordPress, MalCare копира вашите файлове на собствените си сървъри и изпълнява сканирането там.

Извършването на сканиране на вашия собствен сървър може да изразходва много ресурси, така че този подход е малко по-лесен за изпълнение. Това е същият подход, използван от услугата VaultPress от Automattic / Jetpack.

Освен това вие ще управлявате сигурността на сайта си от облачното табло на MalCare, а не от таблото за управление на WordPress.

MalCare е от същия разработчик като популярната услуга за архивиране на BlogVault и можете да интегрирате двете услуги, така че да можете да се справите с едно решение както за архивиране, така и за сигурност.

Features Защитни характеристики на плъгините

След като знаете основните подходи, нека сравним някои от специфичните функции, които всеки инструмент предлага в четири широки категории:

 • Общо закаляване на сигурността
 • Защитна стена на уебсайта
 • Защита при влизане
 • Сканиране на зловреден софтуер

Закаляване на сигурността

от "втвърдяване на сигурността", Имам предвид основни ощипвания, които правят вашия сайт WordPress по-сигурен.

Sucuri

Sucuri включва a Опции за закаляване област, която улеснява прилагането на основни настройки, като блокиране на PHP файлове в определени директории, деактивиране на редактиране на файлове в таблото и други:

Опции за втвърдяване на Sucuri

Wordfence

Много правила за закаляване на Wordfence попадат в другите категории (например защита за влизане и защитна стена), но все пак включват някои общи принципи за втвърдяване като:

 • Деактивиране на изпълнението на кода в директорията за качване.
 • Скриване на вашата версия на WordPress.

Правила за закаляване на Wordfence срещу Sucuri и MalCare

MalCare

MalCare разделя защитата си в три категории:

 • съществен – блокиране на изпълнението на PHP и деактивиране на редактирането на файлове.
 • напреднал – блокиране на тема / инсталация на плъгини.
 • Paranoid – смяна на клавишите за сигурност и нулиране на всички потребителски пароли.

Правила за втвърдяване на MalCare

Защитна стена на уеб приложение (WAF)

Защитна стена на уеб приложение (WAF) помага за проактивната защита на уебсайта ви, като филтрира заявки, преди да ударят вашия сайт WordPress. Мислете за това като стена между вашия уебсайт и интернет като цяло. Портата е отворена за редовни потребители, но злонамерените участници се спират, преди да могат да влязат.

Въпреки че много WordPress плъгини за сигурност изброяват WAF като функция, WAF наистина е толкова добър, колкото правилата и политиките, които използва за филтриране на трафика. Тъй като природата на злонамерени атаки непрекъснато се променя, вие също така искате решение, което ще актуализира правилата му, за да запази сайта си сигурен.

Sucuri

Платената защитна стена на Sucuri е едновременно WAF и CDN в една (като Cloudflare). Той помага за проактивната защита на вашия сайт чрез филтриране на трафика към него, включително защита срещу подбуди за нулев ден. Той също така помага да се осигури глобална наличност и по-бързо зареждане на страниците чрез мрежата CDN.

Комбинацията от защитна стена и CDN е уникална, що се отнася до плъгините в този списък, а Sucuri има голяма репутация по отношение на качеството на своята защитна стена.

Wordfence

Wordfence включва WAF в безплатната версия на WordPress.org, която защитава както от общи атаки, така и от специфични за WordPress атаки. Той също така актуализира правилата на защитната стена, за да се предпази от новооткрити атаки.

Ако обаче искате веднага достъп до най-новите правила за защитна стена, ще трябва да платите за премиум версията на Wordfence. Ако използвате защитната стена в безплатната версия, има 30-дневно забавяне, преди тези правила да бъдат добавени към защитната стена. Това е голяма част от начина, по който Wordfence монетизира приставката, тъй като иначе безплатната версия е почти пълнофункционална.

MalCare

MalCare рекламира защитна стена, но изглежда не е толкова изчерпателна като Sucuri или Wordfence. Защитната стена на MalCare може да помогне за блокиране на злонамерени IP адреси, което със сигурност е полезно. Но не изглежда да има същия тип редовно актуализиран набор от правила, който получавате със Sucuri или Wordfence.

Защита при влизане

Най-добрата сигурност в света не може да спре хакер, ако влезе през входната врата. Тоест, ако хакерите могат да използват вашата страница за вход за достъп до истински администраторски акаунт в WordPress, те могат да правят каквото си поискат.

Атаките с брутална сила са често срещан атака, така че ще искате да заключите вашата страница за вход в WordPress, за да запазите нещата сигурни.

Sucuri

Sucuri може да ви помогне да защитите вашата страница за вход от злонамерени участници със защитната си стена, но тя не включва никакви CAPTCHA, ограничаващи опити за влизане или двуфакторна автентификация функционалност.

Ако искате допълнителна защита за вход, ще искате да го сдвоите с различен плъгин.

Wordfence

Wordfence предлага най-пълния набор от опции за защита на вход в този списък, включително двуфакторна автентификация, която никой от другите плъгини не предлага.

За двуфакторни можете да активирате двуфакторни за конкретни потребителски роли и също така да изисквате администраторите да използват двуфакторни.

Можете също така да добавите CAPTCHA към страниците си за вход и регистрация чрез reCAPTCHA v3, което не изисква от потребителите да извършват никакви действия, освен ако браузърът им не успее.

В допълнение към защитната стена на Wordfence, другите функции за защита на влизане включват:

 • Опцията за ограничаване на опитите за влизане и блокиране на IP адреси след определен брой неуспехи.
 • Възможност за налагане на силни пароли за потребителите и проверка на силата на паролата, когато потребителят актуализира своя профил. Можете да запишете силните си пароли в мениджър на пароли.
 • Ограничаване на скоростта.

MalCare

MalCare може да ви помогне да защитите вашата страница за вход чрез защитната си стена, а също така може да ви помогне да добавите CAPTCHA към вашата страница за вход. Той обаче не поддържа двуфакторна автентификация или ограничаване на опитите за влизане.

Сканиране на зловреден софтуер

И трите приставки предлагат сканиране на зловреден софтуер, но те го правят по различни начини.

Sucuri

Sucuri предлага сканиране на зловреден софтуер както в безплатния плъгин, така и в платената услуга.

В безплатния плъгин можете да наблюдавате целостта на основните си WordPress файлове и също да стартирате сканиране на злонамерен софтуер чрез безплатния инструмент SiteCheck. Всъщност нямате нужда от приставката, за да стартирате тези сканирания – просто можете да включите URL адреса на вашия сайт.

Важно е да разберете, че с безплатния плъгин Sucuri проверява само предните файлове на вашия сайт. Тъй като не проверява действителните файлове на вашия сървър, той няма да може да намери 100% от целия зловреден софтуер. Научете повече тук.

Въпреки това, с платената услуга, Sucuri изпълнява сканиране от зловреден софтуер от страна на сървъра, което може да идентифицира уязвимостите във файлове, които може да не се появяват в предния край на вашия сайт. Така че, ако искате най-цялостното сканиране на злонамерен софтуер, ще трябва да платите за премиум услугата.

Wordfence

Wordfence ви позволява да стартирате сканиране на злонамерен софтуер отдясно в таблото за управление на WordPress – всичко, което правите е да кликнете Започнете ново сканиране:

Wordfence сканиране на зловреден софтуер

След това Wordfence ще сканира файловете на вашия сървър. Сканирането проверява за нещо повече от злонамерен софтуер – той ще проверява и за основни проблеми, като остарели приставки и слаби пароли:

Wordfence намери проблеми

Можете да стартирате пълно сканиране на злонамерен софтуер с безплатни и платени версии. Единствената разлика е, че премиум версията получава актуализации на подписите в зловреден софтуер в реално време, докато актуализациите на подписите за злонамерен софтуер на безплатната версия се забавят с 30 дни.

MalCare

Сканирането със злонамерен софтуер е основната функция на MalCare, така че приставката има голям акцент върху сканирането на файловете на вашия сайт.

Отново, уникалното нещо как MalCare изпълнява сканиране на злонамерен софтуер е, че копира вашите файлове на място извън него и ги сканира там, вместо да използва ресурсите на вашия сървър за стартиране на сканиране..

MalCare сканиране на злонамерен софтуер срещу Sucuri и Wordfence

Ако имате първокласната версия, MalCare предлага и почистване от злонамерен софтуер с едно щракване, което е друга силна точка на тази услуга, когато става въпрос за сканиране на злонамерен софтуер.

Сравняване на настройка и лекота на използване

Всички тези функции за защита по-горе са важни само ако сте в състояние да ги внедрите, така че, освен ако не сте технически потребител, важно е да можете лесно да настроите всичко и да работите с приставката.

Освен това, ако управлявате защитата за множество WordPress сайтове, е полезно да можете да направите това от едно табло, което някои от тези инструменти позволяват.

В този раздел ще сравня:

 • Как работи плъгинът в един сайт.
 • Дали плъгинът ви позволява да управлявате множество сайтове на WordPress от едно място.

Настройка на един единствен WordPress сайт

Sucuri

Има потенциално две части за настройка на Sucuri, в зависимост от това дали използвате приставката, защитната стена или и двете.

Настройката и използването на приставката е проста. За да започнете, можете да инсталирате безплатния плъгин от WordPress.org.

След това можете да се насочите към Sucuri Security в своя табло за управление на WordPress, за да видите резултатите и да конфигурирате настройки:

Sucuri срещу Wordfence vs MalCare настройка prcoess

Sucuri върши добра работа, като прави лесно да видите състоянието на уебсайта си в страничната лента:

Контролни списъци на Sucuri

Ако искате да използвате първокласната услуга на защитната стена Sucuri, ще трябва да се регистрирате за Sucuri акаунт и да насочите сървърите на имена на вашия домейн към Sucuri. Можете да промените своите сървъри на имена, където и да сте регистрирали име на домейн на вашия уебсайт. Тази стъпка е малко по-технична, но това е, което позволява на Sucuri да филтрира трафика, преди да посегне на вашия сайт и да ускори вашия сайт с CDN.

Wordfence

За да започнете работа с Wordfence, можете да инсталирате безплатния плъгин от WordPress.org. След това Wordfence ще ви подкани да въведете своя имейл адрес, за да получавате сигнали за сигурност.

След това, когато отидете на Wordfence в своя табло за управление на WordPress, Wordfence ще ви даде този удобен съветник за въвеждане, за да ви покаже къде са важните функции:

Wordfence съветник за добре дошли

Ще получите също подобни ръководства, когато имате достъп до други функции, като защитната стена на Wordfence или инструмента за сканиране.

Като цяло таблото за управление на Wordfence също върши добра работа, като ви казва какво трябва да направите. Ще получите подкана за конфигуриране на важна функционалност (1), както и известия, които ви актуализират с важни проблеми (2):

Табло за управление на Wordfence срещу Sucuri и MalCare

И така, докато Wordfence включва много функции, начинът, по който са проектирали таблото, ви помага да разберете какво прави всичко и на какво трябва да обърнете внимание.

MalCare

Към MalCare има две части – безплатният плъгин в WordPress.org и облачното табло на MalCare.

За да започнете, ще инсталирате безплатния плъгин. След това ще въведете имейла си, за да стартирате процеса на синхронизиране с облачното табло на MalCare:

Уебсайт за синхронизиране на MalCare

Оттам ще управлявате всичко останало в таблото за управление на облака MalCare – а не на таблото за управление на WordPress:

Табло за облачна сигурност на MalCare

С премиум версията ще получите повече опции в това табло, като възможността да конфигурирате гореспоменатите настройки за закаляване:

Правила за втвърдяване на MalCare срещу Sucuri и Wordfence

Управление на множество WordPress сайтове

Sucuri

Sucuri има специални агенционни планове за уеб професионалисти, ако управлявате множество уебсайтове с помощта на защитната стена на Sucuri или платформата за сигурност.

Въпреки това няма инструмент за управление на множество уебсайтове с безплатния плъгин в WordPress.org – ще трябва да го правите на всеки сайт.

Wordfence

Ако управлявате множество WordPress сайтове с Wordfence, получавате инструмент, наречен Wordfence Central, който ви позволява да управлявате всички тези сайтове от едно обединено табло:

Wordfence Central срещу Sucuri и MalCare

Освен да видите моментна снимка на състоянието и потенциалните проблеми на всеки сайт, можете също да създадете шаблони за сигурност и да ги приложите към множество сайтове, което е много удобно, ако искате да направите промяна във всички тези сайтове.

MalCare

Ако свържете няколко сайта към вашия MalCare акаунт, можете да управлявате всички от един и същ профил в MalCare:

MalCare множество уебсайтове

Можете също да добавите маркери, които да ви помогнат да организирате сайтове.

Тъй като вече използвате облачното табло на MalCare за конфигуриране на всичко, е доста удобно да управлявате няколко сайта.

MalCare включва също бели етикети и отчети, ако работите с клиентски сайтове.

�� Сравнение на цените и опциите за лиценз

И накрая, има проблем с цената. И трите инструмента имат ограничени безплатни версии с премиум версии / функции.

Sucuri

Версията на плъгините на Sucuri е 100% безплатна. Ще трябва да платите само ако искате да се абонирате за защитната стена на Sucuri и CDN или за по-широката платформа за сигурност Sucuri.

Първо, можете да плащате само за защитна стена и CDN, което ще ви струва $ 9,99 на месец на уебсайт на WordPress. Този план обаче не включва сканиране на злонамерен софтуер и почистване на хакове.

Ако искате тези услуги, ще ви трябва пълната платформа Sucuri, която започва от 199,99 долара годишно за един уебсайт.

Можете също да добавите услуга за автоматично архивиране за допълнителни $ 5 на месец.

Wordfence

Основната добавка за Wordfence е безплатна и достъпна на WordPress.org. Той сам по себе си ви дава достъп до всички функции, които видяхте по-горе. Не забравяйте обаче, че има някои важни разлики между безплатната и премиум услугата.

С безплатната версия трябва да изчакате 30 дни за актуализации на правилата на защитната стена на Wordfence и сканиране на подписи за злонамерен софтуер. Така че докато ще бъдете защитени от известни заплахи, няма да имате непременно защита срещу заплахи, които са били открити през последните 30 дни.

Ако плащате за премията за Wordfence, ще получите актуализации в реално време, както и поддръжка за блокиране на страни и по-чести сканирания.

Плановете за Wordfence Premium започват от 99 долара на сайт, но можете да спестите пари, ако купувате за повече сайтове или плащате за няколко години напред.

MalCare

Безплатният плъгин за MalCare в WordPress.org ви дава достъп до основното сканиране на зловреден софтуер.

За достъп до всички функции за втвърдяване на сигурността, премахване на злонамерен софтуер с едно щракване и някои други функции обаче ще ви трябва платен план.

Платените планове започват от 99 долара годишно за един сайт.

Заключение: Sucuri срещу Wordfence срещу MalCare

Това обвива месото от нашето сравнение Sucuri vs Wordfence vs MalCare.

Намиране на сингъл "най-добрият плъгин за сигурност на WordPress" може да бъде трудно, тъй като всеки инструмент има малко по-различен подход:

Wordfence разполага с най-щедрата безплатна версия, тъй като предоставя достъп до почти цялата функционалност безплатно и обхваща всичко – от закаляване до двуфакторно удостоверяване до сканиране на злонамерен софтуер и защитна стена. Ако търсите изключително безплатен плъгин за сигурност, това е може би най-добрият вариант за вас. �� най-добрият безплатен инструмент

Безплатният плъгин на WordPress на Sucuri е добър вариант за основно укрепване на сигурността, но повечето от проактивните мерки са в първокласни Sucuri услуги. Можете да закупите самостоятелната защитна стена / CDN услуга или пружина за по-скъпата платформа за сигурност. Въпреки че платформата за пълна сигурност е най-ценовата опция в този списък, тя идва с спокойствието за премахване на злонамерен софтуер и почистване на хак.

накрая, MalCare предлага уникалния подход за сканиране на вашите файлове извън сайта, което намалява посещението на ресурса на вашия сървър. Основният му фокус е върху сканирането и премахването на злонамерен софтуер, но все пак включва някои други функции за защита като основно закаляване и защитна стена. Можете също да го интегрирате с услугата BlogVault за още по-спокойствие.

Имате ли въпроси относно решението между Sucuri срещу Wordfence vs MalCare? Попитайте в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector