Представете си срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole: Кое е най-доброто за оптимизиране на WordPress изображения? Сравнение от главата до главата

Поддържането на ефективността на уебсайта Ви в топ форма е един от ключовете за неговия успех. Това включва оптимизиране на вашите изображения, така че да не са източване на ресурсите на вашия сайт. Въпреки това може да е трудно да изберете сред най-добрите инструменти за това – като например да вземете решение между Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole.


Тези четири WordPress плъгини ви позволяват лесно да оптимизирате вашите изображения и дори да персонализирате начина, по който работи процесът. Нещо повече, използването на плъгин означава, че не е нужно да търсите външно решение.

Всички тези безплатни инструменти за оптимизиране на изображения могат да свършат работата, но всеки има свой уникален набор от предимства и функции.

Представете си срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole

В този преглед ще обясним накратко защо оптимизирането на вашите WordPress изображения е интелигентен ход. Тогава ще сравним Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole, за да ви помогнем да направите най-добрия избор за вашия сайт. Нека скочим право!

Защо е интелигентно да оптимизирате изображенията на вашия WordPress сайт

Изображенията са ключови за почти всеки уебсайт. Те подобряват външния вид на вашия сайт, могат да се използват за показване на вашите продукти или работа и още много. Въпреки това, колкото повече изображения имате на сайта си, толкова повече работа трябва да направи браузърът на посетителите, за да зареди страниците му.

Това е така, защото размерите на файловете на изображенията могат да бъдат доста големи и всички тези данни се събират бързо. Следователно вашият сайт може да се забави, докато добавите медии към него – което е пагубно за привличането и задържането на посетители. Решението, както вероятно се досещате, е оптимизация на изображенията.

Ние се свързахме с Алекс Флореску от ShortPixel и той каза това за важността на избора на подходящия плъгин за оптимизиране на изображението:

За мен добрата приставка за оптимизиране на изображения е тази, която може значително да намали изображенията, като същевременно поддържа визуалното качество. Той също трябва да е лесен за използване и да има достатъчно функции, за да покрие повечето случаи на използване. Ако на всичкото отгоре плъгинът се поддържа активно, тогава за мен той е победител!

Алекс Флореску

Когато ти оптимизирайте изображенията на вашия сайт, правите размерите на файловете им по-малки и по-малко натоварващи. В същото време това може да се постигне без забележимо намаляване на качеството на изображенията. За щастие, всичко, от което се нуждаете, е правилната WordPress приставка – затова в този отзив сравняваме Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole..

Представете си срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole: С две думи

В останалата част от тази статия ще разгледаме четири популярни приставки за оптимизиране на изображения: Imagify vs WP Smush vs ShortPixel срещу Optimole. Ако обаче бързате, нека разбием основните подробности за всеки инструмент предварително.

Всички тези статистически данни се отнасят до безплатните версии на плъгините (с изключение на крайния ред за ценообразуване, който дава разходите за премиум версиите):

Представете си срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole с две думи Критерии
Imagify
WP Smush
ShortPixel
Optimole
Безплатен планYYYY
Безплатни оптимизации на изображения (на месец)Прибл. 250неограничен1001 GB (приблизително 1000 изображения)
Максимален размер на файла2MB1MBНяма ограничениеНяма ограничение
Лесна употреба (от 5)5555
Производителност (от 5)4254.5
Ценообразуване (започва от)$ 4,99 на месец$ 49 на месец$ 4,99 на месец$ 9,99 на месец

Това е само моментна снимка, разбира се. Продължете да четете пълната история за това как Imagify vs WP Smush vs ShortPixel срещу Optimole в директно сравнение.

Представете си срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole: Пълно сравнение

Преди да разгледаме как Imagify vs WP Smush vs ShortPixel срещу Optimole се сравняват помежду си, трябва да ги представим. Нека разгледаме тези плъгини един по един.


Smush - компресиране, оптимизиране и мързеливо зареждане на изображения Smush – компресиране, оптимизиране и мързеливо зареждане на изображения

Автор (и): WPMU DEV

Текуща версия: 3.6.3

Последна актуализация: 18 май 2020 г.

wp-smushit.3.6.3.zip


96% Оценки


1,000,000 + инсталирания


WP 5.2 + Изисква

Първо нагоре, WP Smush е може би най-популярният плъгин за компресиране на изображения за WordPress.

Този инструмент е разработен от екипа на WPMU DEV, и може да се похвали с някои мощни сървъри, които да пасират вашите изображения бързо. Той е съвместим и с широк спектър приставки за подобряване на медийната библиотека, което може да бъде полезен бонус.


Представете си - Компресиране и оптимизация на WebP и изображения Представете си – WebP & Компресия на изображения и оптимизация

Автор (и): WP Media

Текуща версия: 1.9.10

Последна актуализация: 26 май 2020 г.

imagify.1.9.10.zip


90% Ratings


300000 + инсталирания


4.0.0Requires

На следващо място, ние имаме Imagify.

Също популярен избор; този плъгин предлага различни нива на компресия, така че можете да постигнете солиден баланс между производителност и качество.

Освен това оптимизира миниатюрите и изображенията на Retina, което е приятно докосване.


Оптимизатор на изображения на ShortPixel Оптимизатор на изображения на ShortPixel

Автор (и): ShortPixel

Текуща версия: 4.18.1

Последна актуализация: 20 май 2020 г.

shortpixel-image-optimiser.4.18.1.zip


92% Оценки


200000 + инсталирания


3.2.0Requires

Тогава, ние имаме ShortPixel.

Това е по-опростена и лесна опция, която е чудесна, ако просто искате да оптимизирате изображенията си бързо и без прекалена суетене.

В същото време той предлага доста голяма персонализация по отношение на начина на компресиране на вашите изображения.


Оптимизация на изображения и мързеливо зареждане от Optimole Оптимизация на изображения & Мързеливо натоварване от Optimole

Автор (и): Optimole

Текуща версия: 2.3.1

Последна актуализация: 21 април 2020 г.

optimole-wp.zip


96% Оценки


50000 + инсталирания


WP 4.7 + Изисква

Не на последно място, има Optimole.

Той е направен от твоя наистина – ThemeIsle.

Този всъщност е цялостно решение за оптимизация на изображения всичко в едно за уебсайтове на WordPress и извън него. Той е изцяло облачен и не натоварва основния ви уеб сървър.

Постигането на магията си по този начин също така позволява на Optimole да адаптира оптимизира всяко изображение, за да пасне перфектно на браузъра и прозореца на посетителите – без да показва изображения, които са по-големи, отколкото трябва да бъдат, например.

Тъй като тези въведения са извън пътя, нека да разгледаме малко по-подробно какво могат да предлагат тези плъгини.

Кръг 1: Сравняване на ключови характеристики и цени

В съвсем основен смисъл тези четири WordPress плъгини правят почти едно и също нещо. Всички те компресират вашите изображения, така че да имат по-малко изтичане на ефективността на вашия сайт, като същевременно се опитват да поддържат възможно най-високо качество. Освен това тези инструменти ще компресират както съществуващите ви изображения, така и всички нови, които качвате.

Това може да ви направи малко объркващо, когато се опитате да сравните Imagify срещу WP Smush с ShortPixel срещу Optimole и изберете победител. Всеки от тях обаче предлага малко по-различен набор от функции. Освен това, въпреки че и четирите приставки са безплатни в базовите си версии, техните премиумни нива се предлагат на различни ценови точки.

WP Smush

Основни функции:

 • Задайте максимални размери за изображенията на вашия сайт и качванията ще бъдат автоматично намалени, когато е необходимо.
 • Компресирайте изображения във всяка папка или директория на вашия сайт, а не само в медийната си библиотека.
 • Оптимизирайте JPEG, GIF и PNG изображения едно по едно или в насипно състояние (до 50 файла наведнъж).
 • Конвертирайте PNG файлове в JPEG автоматично, запазете копия на снимките си в пълен размер като резервно копие и оптимизирайте изображения до 32MB (само премиум).

Ценообразуване:

Pro версията на WP Smush предлага по-широк спектър от функции, опростявайки задачата за оптимизиране на изображението и ви дава повече възможности за персонализиране. Все пак ще се наложи членство в WPMU DEV за да получите достъп до него, което ще ви струва $ 49 на месец (но се предлага в комплект с редица други полезни приставки и инструменти).

Imagify

Основни функции:

 • Оптимизирайте обикновени изображения, миниатюри и изображения на ретината от WP Retina 2x.
 • Компресирайте всичките си съществуващи файлове с изображения.
 • Изберете от три нива на компресия – Нормална, Агресивна и Ултра.
 • Съхранявайте оригиналните си изображения в пълен размер в защитена резервна копия, за да могат да бъдат възстановени по всяко време.

Ценообразуване:

В този случай безплатните и премиум версии на приставката предлагат един и същ набор от функции. Разликата се състои в това колко файлове можете да оптимизирате. Безплатният плъгин ви позволява да оптимизирате данни на стойност 25 MB на месец (което е около 250 изображения), докато платените планове започнете от $ 4,99 на месец за 1 GB данни (около 1000 изображения).

ShortPixel

Основни функции:

 • Групово компресирайте всичките си изображения с едно щракване.
 • Оптимизирайте изображения извън медийната библиотека, като например добавените чрез други плъгини.
 • Компресирайте JPEG, PNG, GIF, WebP и PDF файлове, или във формат за загуба или загуба.
 • Автоматично преоразмерявайте изображенията, за да зададете размери, преди да бъдат оптимизирани.

Ценообразуване:

Като Imagify, безплатните и първокласни нива на ShortPixel осигуряват същата функционалност. Безплатната версия обаче ви позволява да оптимизирате до 100 изображения на месец. Като алтернатива можете да платите $ 4,99 за оптимизиране на 5000 изображения на месец (което би трябвало да е повече от достатъчно за повечето сайтове).

Optimole

Основни функции:

 • Оптимизира вашите изображения автоматично.
 • Избира правилния размер на изображението за браузъра и прозореца на посетителите.
 • Сервира изображения чрез CDN за бързо изображение.
 • Използва мързеливо зареждане за показване на изображенията без раздути JS библиотеки.
 • Извършва ли цялата си обработка в облака.
 • Пълна съвместимост с популярни създатели на страници като Elementor, Beaver Builder и новия редактор на блокове.
 • Ако посетителят е на ниска скорост на интернет, Optimole съответно понижава качеството на изображението.

Ценообразуване:

Безплатната версия на Optimole е всичко, което ще ви трябва през повечето време в доста популярен уебсайт или блог на WordPress. Можете да обработвате изображения до 1 GB на месец, което се превежда в приблизително 1000 изображения (ако всяко изображение е средно 1MB). Получавате и честотна лента за гледане от 10 GB.

Премиум плановете да ви позволи да разширите вашата честотна лента и обработка до 10GB изображения на месец и 50GB честотна лента. Плюс това получавате и приоритетна поддръжка.

Кръг 2: Сравняване на лекотата на използване и производителността

Сега видяхме какво може да предложи всеки плъгин на теория, нека да разгледаме какво е да използваме всъщност Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole. В този раздел ще разгледаме как да оптимизираме изображение, използвайки безплатната версия на всеки плъгин.

Целта тук е двойна. Първо, ние ще предоставим преглед на лекотата на използване и възможност за персонализиране на офертата при използване на Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole. Освен това ще разгледаме полученото качество на компресираните изображения, за да видим колко добре се държат след оптимизиране. Да се ​​захващаме за работа!

Imagify

Инсталирането на Imagify не е достатъчно, за да работи плъгинът – ще трябва да направите една допълнителна стъпка. Под Настройки > Представете си, ще трябва да генерирате и въведете безплатен ключ за API.

Просто въведете имейла си, за да създадете безплатен акаунт.

Въвеждане на API ключ в Imagify.

След това ще бъдете отведени до таблото за управление на Imagify, където можете да персонализирате настройките на приставката (например, като изберете ниво на компресия):

Таблото за управление на акаунта Imagify.

Можете да оптимизирате вашите изображения тук, ако искате. Като алтернатива, вземете ключа API в имейла, който сте получили след регистрация за акаунт, и го въведете в WP таблото за управление. Това ще ви даде достъп до същите опции в самия WordPress:

Настройките за плъгини Imagify.

Ще можете да изберете дали да оптимизирате и архивирате изображения, да зададете максимален размер за тях и т.н. Ако включите функцията за автоматично оптимизиране, ще трябва само да качите изображение в медийната си библиотека и да оставите приставката да свърши работата:

Оптимизиране на изображение с помощта на Imagify.

Избрахме средната настройка, Агресивна и проверихме резултатите за изображение PNG и JPEG, качено в нашия тестов сайт:

 • Оригиналният JPEG
 • �� Оптимизираният JPEG

Представете си компресирано изображение с 39,7% и както можете да видите качеството е добре поддържано. Във втората снимка има леко замъгляване, но това е до голяма степен незабележимо.

Сега за PNG тест:

 • �� Оригиналното PNG
 • �� Оптимизираният PNG

Този е намален с 36,0%, а намаляването на качеството също е много слабо. Има разлика, но не е ужасно значима.

Като цяло плъгинът свърши чудесна работа, като намали теглото на нашите тестови изображения, без да повлияе на тяхното качество. Плюс това, персонализирането, което се предлага тук, е полезна функция.

ShortPixel

Подобно на Imagify, настройката на ShortPixel предприема няколко бързи стъпки. При новите настройки > Раздел ShortPixel в WordPress, ще трябва да поискате безплатен ключ за API:

Въвеждане на API ключ в ShortPixel.

Ще трябва да създадете акаунт с ShortPixel и след това да въведете вашия ключ на горната страница. След това ще ви бъде представена страницата с пълни настройки:

Настройките за плъгини ShortPixel.

Можете да изберете тип на компресия, да решите дали да архивирате изображения, да зададете максимален размер на файла и т.н. Всъщност целият процес и набор от опции тук е забележително подобен на Imagify.

Автоматичното оптимизиране винаги е включено с този плъгин. Затова просто качете ново изображение в медийната си библиотека, за да го компресирате. Няма да видите същото ниво на информация за това колко е намален размерът на файла с ShortPixel, обаче – ще трябва да проверите новото изображение директно, ако искате да видите резултатите.

Ето отново нашия оригинален JPEG. За справедливо сравнение, отново продължихме със средната настройка (Glossy):

 • Оригиналният JPEG
 • �� Оптимизираният JPEG

Изображението беше компресирано с 50.0% този път. Отново е малко замъглено, но е много подобно на оригиналното изображение (и не се различава от компресираната снимка на Imagify).

След това нашите тестове за PNG:

 • �� Оригиналното PNG
 • �� Оптимизираният PNG

Този е намален с 62,3%. Има само най-малкото понижаване на качеството от оригиналното изображение, но резултатът е малко по-ясен и по-ярък, отколкото беше компресираният Imagify PNG.

В сравнение с Imagify, ShortPixel се чувства почти като директен ъпгрейд. Той намали размерите на файла и на нашите тестови изображения с по-голям процент, като същевременно поддържа подобно или по-високо ниво на качество. Единственият недостатък е, че ще видите по-малко информация за това, което прави.

WP Smush

След активиране на приставката за WP Smush, веднага ще получите няколко опции, за да персонализирате как работи функцията за компресия на изображението. След това ще бъдете отведени право до новия раздел на приставката:

Настройките за плъгини за WP Smush.

Тук можете да компресирате групово съществуващите си изображения, ако желаете. Можете също да включите или изключите автоматичната оптимизация за конкретни типове изображения и да решите дали те да бъдат преоразмерени при качване:

Повече настройки за плъгини за WP Smush.

Ако изберете опцията за автоматично компресиране, просто трябва да качите изображение, за да го оптимизирате. Когато го направите, ще видите някаква информация за това колко е компресиран файлът.

Нека разгледаме няколко примера за изображения, оптимизирани с помощта на WP Smush. Първо, оригиналната JPEG снимка още веднъж:

 • Оригиналният JPEG
 • �� Оптимизираният JPEG

Процесът на компресиране беше много бърз в този случай, въпреки че размерът на файла беше намален само с 1.6%. В резултат качеството не се е променило.

Същото се отнася и за тестовото ни изображение PNG.

 • �� Оригиналното PNG
 • �� Оптимизираният PNG

Намалението тук беше само 2,4% и отново няма реална промяна в качеството (което трябва да се очаква).

Като цяло, WP Smush струва сравнително слабо в сравнение с предишните две опции. Той няма реален ефект върху нашите тестови изображения и не предлага начин да персонализирате нивото на компресия. За целта ще ви е необходима премиум версия.

Optimole

Инсталирането на Optimole не е по-трудно от останалите плъгини в този списък. Просто активирайте приставката, вземете ключа за API и го активирайте в секцията Media → Optimole на таблото за управление на WordPress.

След това ще можете да зададете и някои фини подробности за това как искате Optimole да обработва вашите изображения.

настройки на optimole

Можете да решите нивото на компресия, да активирате мързеливо зареждане и също така да изберете максимално приемливия размер на изображението (само за да сте сигурни, че не качвате супер огромно изображение случайно).

Когато задавате нивото на компресия, Optimole ще ви покаже бърза демонстрация на това как изглежда примерно изображение преди и след компресирането му. Въз основа на това можете да изберете настройките, които ви изглеждат най-добре.

оптимолова проба

За целите на този тест задавам нивото на компресия на Средно, което дава възможност за добри спестявания, като същевременно оставя визуалното качество на изображението непокътнато.

Нека сега да проверим как функционира Optimole на нашите примерни изображения. Ето резултатите за JPEG:

 • Оригиналният JPEG
 • �� Оптимизираният JPEG

Изображението е компресирано с 53.6%. Това е много добър резултат, особено като се има предвид, че и двете изображения – преди и след това – изглеждат еднакво.

Сега за PNG тест:

 • �� Оригиналното PNG
 • �� Оптимизираният PNG

Този път изображението беше компресирано със 17,8%. Това не е огромен брой, но също така не виждаме видима загуба на качество.

Като цяло Optimole дава добри резултати, а също така ви позволява да контролирате нивото на компресия, с което сте добре.

Още едно нещо, което отличава Optimole в сравнение с останалите плейъри е, че той работи в облака и не презаписва изображения на основния ви уеб сървър.

Всъщност, преди да покаже някакви изображения, Optimole разглежда устройството, размера на екрана и браузъра на посетителя и избира най-оптимизираното изображение за тях. На всичкото отгоре, тя също така зарежда изображенията от CDN с изображение, което ви позволява да запазите честотна лента и доставяте страницата много по-бързо като цяло.

Доколкото тествахме, никое от останалите три решения в този списък не го прави.

заключение

Влязохме в този преглед не сме сигурни какво да очакваме, тъй като и четирите приставки за оптимизиране на изображения, които разгледахме, са популярни и добре прегледани опции. Въпреки това, в нашето сравнение на Imagify срещу WP Smush срещу ShortPixel срещу Optimole, трябва да кажем, че Optimole е нашият общ избор.

Причината е доста проста: хубаво е да имате допълнителни функции върху компресирането на изображението. Фактът, че Optimole е базиран на облак, не замества оригиналните ви изображения, обслужва всичко от CDN, а също така адаптира и оптимизира изображенията за браузъра на посетителя, като цяло го прави много по-интересен.

Използвали ли сте някое от тези плъгини за оптимизиране на изображение на WordPress преди и какво мислите за тях? Споделете мислите си в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оригинален текст на Джон Хюз и Карол К.
Оформление и представяне от Карол К.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map