ManageWP срещу Jetpack Управление срещу InfiniteWP срещу MainWP срещу iThemes Sync – Сравнени инструменти за управление на WordPress

Стартирането на един уебсайт на WordPress е достатъчно сложно, няма значение, че работи две, пет или дори дузина. Въпреки това, въпреки че изисква експертна дисциплина от ваша страна, това не е невъзможно – особено с помощта на някои инструменти за управление на WordPress.


Инструментите за управление на WordPress ви позволяват да следите всичките си сайтове от един интерфейс. Представете си, че имате едно табло за управление, от което бихте могли да управлявате всеки сайт наведнъж, подобно на WordPress Multisite, но с по-добри инструменти на ваше разположение и по-чист интерфейс.

Ако жонглирате няколко уебсайта на WordPress наведнъж, нека ви помогнем да облекчите товара! Ще разгледаме петте най-добри инструменти за управление на WordPress за нашата система за управление на съдържанието (CMS) – включително лекота на използване, управление на актуализациите и безброй други аспекти.

Да започваме!

Инструменти за управление на WordPress: ManageWP срещу Jetpack Управление срещу InfiniteWP срещу MainWP срещу iThemes Sync

Най-добрите инструменти за управление на WordPress (накратко)

Ако бързате, можете да разгледате обобщението на нашите открития в таблицата по-долу:

ManageWP срещу Jetpack Управление срещу InfiniteWP срещу MainWP срещу iThemes Sync

ManageWP
Jetpack Управление
InfiniteWP
MainWP
iThemes Sync

* На свободния слой.** Взехме редакционно решение да закачим iThemes Sync на половин точка поради ограничаването на броя на сайтовете в неговия свободен ред. В противен случай тя би била обвързана с MainWP при 4.5 out или 5.
Ценен моделFreemiumБезплатноFreemiumFreemiumБезплатен + платен
# поддържани сайтове *неограниченнеограниченнеограниченнеограничен10
надеждност42343
Лесна употреба55245
Управление на приставките55555
Управление на актуализациите52555
ОБЩО4.753.53.754.54 **

Ние отбелязахме всеки от тези инструменти за управление на WordPress от едно до пет според надеждността, лекотата на използване, управлението на плъгини и управлението на актуализациите – тези резултати бяха осреднени за постигане на общ резултат.

За секциите за надеждност ще обсъдим в общи линии дали всяка платформа ви позволява правилно да управлявате своите сайтове, като включва ключови критерии като архивиране, сигурност, производителност и сътрудничество. Управлението на приставките и актуализациите ще бъде обсъдено отделно.

Най-добрите инструменти за управление на WordPress (в пълен размер)

Нека сега разгледаме петте инструмента за управление на WordPress – до края ще разберете точно кой от тях е най-подходящият вариант за вас.

ManageWP (Freemium)

Инструменти за управление на WordPress: ManageWP

ManageWP е основана през 2010 г. – във време, когато на пазара имаше много малко инструменти за управление на WordPress – за да се даде на потребителите просто решение, което да им помогне да управляват много сайтове ефективно. Те привлякоха над 100 000 уебсайтове през първия си бизнес месец – бихме нарекли това огромен успех, но нека да видим как се поддържа под контрол..

надеждност

Най-просто казано, ManageWP е един от най-надеждните инструменти за управление на WordPress. Свободният му слой изпълнява едно месечно архивиране за всеки от сайтовете ви и ви дава възможност да активирате или деактивирате опцията поотделно, ако е необходимо – въпреки че не можем да си представим защо искате да!

Основното ви табло за управление на ManageWP включва също информация, която може да бъде използвана за потенциални оптимизации, включително броя на спам коментарите на вашите страници, общия брой ревизии на всеки от вашите сайтове – който може да раздуе вашата база данни – и общия размер на вашата база данни. Всичко това може да бъде фиксирано с натискане на бутон:

оптимизация на управление

ManageWP ви позволява също да следите анализите си от нейното табло. По подразбиране инструментът използва свой собствен метод за броене на показванията на страниците ви, но може да се свърже и с вашия Google Analytics акаунт, за да ви представя по-подробна информация.

И накрая, можете да стартирате проверки за ефективност и сигурност от таблото си за управление, като изберете свойство и отидете до съответните раздели:

управление на проверка на производителността

Бележка на редактора Колкото и да е страхотно, ManageWP си прави хълцане от време на време. Например, преди време, те разбиха нашите тематични демо сайтове в ThemeIsle, което стана причина "малко неудобство."

Лесна употреба

ManageWP е забележително лесен за използване. Платформата е лесна за навигация и включва удобни подсказки, за да обясните как работи всеки раздел.

Има също изчерпателна документация на разположение, ако имате нужда от допълнителни указания за всяка стъпка. Като цяло ние сме уверени, че казваме, че един обикновен потребител на WordPress може да научи постъпленията на ManageWP за кратък период от време.

Управление на приставките

Всички плъгини, които се нуждаят от актуализиране, ще се показват на главното ви табло за управление на ManageWP и те могат да се управляват по микрофон, като се насочат към настройките за всеки от вашите сайтове. Тук можете да активирате, деактивирате и изтриете всеки плъгин, който искате, и да добавяте нови чрез меню, което включва хранилището на WordPress.org, съхранение в облак и обикновени стари URL адреси или ZIP файлове.

Единственото нещо, което не можете да направите от ManageWP, е да промените уникалните настройки за всяка приставка – за това ще трябва да отидете на обичайното си табло за управление на WordPress.

Управление на актуализациите

Известията за ядрото за актуализация на WordPress ще се появят на главното ви табло за управление на ManageWP веднага след като влезете и можете да следите дали вашите сайтове работят с различни версии, като проверите лентата си за преглед в лявата част на екрана.

управление на актуализациите

заключение

Въпреки че е freemium инструмент, ManageWP включва забележително количество функции на своя свободен слой. Нещо повече – той е напълно използваем за неограничен брой сайтове на WordPress, освен няколко уникални функции, които изискват премиум добавки – но повечето потребители могат да се справят без тях изцяло.

Освен това лекотата на използване на ManageWP остава основната му търговска точка. Що се отнася до инструментите за управление на WordPress, бихме препоръчали този за потребители, които искат добре закръглено изживяване без стръмна крива на обучение.

Отидете на ManageWP

Управление на Jetpack (безплатно)

реактивни раници

Jetpack Manage може да претендира за впечатляващо родословие, имайки предвид, че е разработено от Automattic. Този инструмент обаче използва малко по-различен подход от останалите включвания в нашия списък – наблюдението на вашите сайтове се извършва от вашия WordPress.com табло за управление, а не самоуправляван WordPress.

надеждност

Както се очаква, Jetpack Manage работи прилично, що се отнася до надеждността. Въпреки че не може да претендира за включване на същото ниво на функционалност като ManageWP, той все още се представя добре.

За да получите достъп до основните му функции, ще трябва да инсталирате приставката Jetpack на вашия хостван сайт WordPress, да я активирате и след това да я свържете към вашия акаунт в WordPress.com от администраторския панел. След като бъде завършен, сайтът ще се появи в списъка ви със собствености при преглед на раздела Моите сайтове в WordPress.com. Тук щракването върху вашия сайт ще отвори ново табло с подробни анализи:

jetpack управлява статистиката

Jetpack Manage също така ви позволява да променяте стандартните си настройки на WordPress от таблото си за управление, както и да създавате нови публикации в блогове или страници – макар и без нито една от разширените функции, активирани при вашата хоствана инсталация, като визуални строители.

Лесна употреба

Ако сте се объркали с WordPress.com преди да направите скока към самостоятелно хоствания WordPress, използването на Jetpack Manage ще бъде разходка в парка. Всичките му опции са лесни за разбиране и можете бързо да превключвате между сайтове, като отворите от него от раздела Моите сайтове.

Управление на приставките

Въпреки че работи изцяло върху бекенда на WordPress.com, Jetpack Manage ви позволява да боравите с плъгините на собствените си хоствани инсталации изненадващо добре. Разделът му Plugins включва списък на всички онези, които сте инсталирали, и включва опции за актуализирането им поотделно, наведнъж или дори активиране на автоматични актуализации в допълнение към някои общи настройки:

jetpack управлява плъгини

Въпреки че желанието да настроите всичките си приставки да се актуализират автоматично, препоръчваме да бъдете внимателни с тази настройка – рискувате да предизвикате грешки в съвместимостта надолу, ако някой от вашите плъгини не играе добре с останалите след актуализация.

Управление на актуализациите

Въпреки отличното си показване, когато става въпрос за управление на плъгини, Jetpack Manage не поддържа основните актуализации в този момент (въпреки че те очевидно са работя върху това за бъдеща актуализация). Това означава, че ще трябва да отидете на всеки сайт и ръчно да ги актуализирате, когато всяка нова версия се върти наоколо – освен ако не сте активирали автоматични актуализации на задния край на сайта си, т.е..

заключение

Jetpack Manage е много лесно да вземете, ако вече сте запознат с WordPress.com, и той се справя изключително добре с управлението на плъгините. Въпреки тези въздействия, ние не сме много удобни, за да го препоръчваме изцяло поради липсата на разширени функции като управление на основните актуализации и наклоняването му към WordPress.com – много потребители са завършили WordPress.com отдавна и не са склонни. да се справим отново с това. Като се има предвид, Jetpack предлага и доста интересни функции за добавки, като ежедневно архивиране и подобрена сигурност срещу спам.

Отидете в Jetpack

Безкраен WP (Freemium)

InfiniteWP

InfiniteWP беше лансиран две години след като ManageWP стартира златната прилив на инструменти за управление на WordPress. В рамките на три месеца InfiniteWP натрупа уважавани 10 000 сайта в платформата, число, което е нараснало на над 500 000 през 2016 г..

надеждност

InfiniteWP ви позволява да боравите с неограничен брой сайтове на WordPress, да създавате резервни копия за всички тях от един екран и да поставяте сайтове в режим на поддръжка.

Въпреки че наборът от функции е приличен, има някои функционалности, които не са включени в безплатния слой на InfiniteWP, който е включен в други решения – аналитична информация, проверка на скоростта, управление на коментарите, наблюдение на актуализацията и планирано архивиране. Липсата на някои от тези опции е разбираема, имайки предвид, че говорим за безплатна услуга, но аналитичната информация и управлението на коментари са доста големи сделки за всички инструменти за управление на WordPress.

Като се има предвид, InfiniteWP свети, когато става въпрос за мониторинг на сигурността на таблото ви за управление. Той може да ограничи достъпа само до конкретни IP адреси, да наложи HTTPS, да използва двуфакторна автентификация и да ви изпраща известия по имейл всеки ден или седмично или да ги изключва напълно за всички налични актуални актуализации:

безкрайна сигурност

Въпреки че тези защитни функции са фантастични, ако трябва да предоставите достъп на множество сътрудници, заслужава да се отбележи, че те са толкова силни, колкото практиките за защита, които прилагате във всеки отделен WordPress сайт.

Лесна употреба

За да бъде тъп, InfiniteWP не е лесен за инсталиране и има висока лява крива. Предлагат се три метода на инсталиране, единият от които включва споделяне на вашите cPanel идентификационни данни. Има също ръчна настройка и опция, която изисква от вас да инсталирате плъгин на вашия WordPress сайт – ние избрахме този метод за нашия тест и след това трябваше да инсталираме втори плъгин.

infinitewp създаване на вход

Докато приставката за инсталатор държи ръката ви през целия процес, никоя от тези опции не е много приятелска за потребители с малко опит – които за нашите пари са най-важните потребители.

Придвижвайки се, администраторският панел InfiniteWP не е труден за навигиране (въпреки че неговото оформление може да доведе до известно подобрение) – той обаче не включва никакви връзки към своята документация за нови потребители. За да получите достъп до тях, ще трябва да се върнете към главната страница на InfiniteWP и да се придвижите до нейния подножник.

Управление на приставките

Като по-положителна нота, InfiniteWP се представя добре, когато става въпрос за управление на плъгини. Можете лесно да управлявате както плъгини, така и теми за всички свои имоти от един раздел, което ви позволява да активирате, деактивирате или изтриете всички плъгини, които искате – както и да боравите с актуализации.

Управление на актуализациите

След като влезете в своя административен панел InfiniteWP, първото нещо, което ще видите, е раздел Актуализации, предлагащ преглед на всички сайтове с действия, които трябва да бъдат предприети:

безкрайни актуализации

Това означава, че е невъзможно да пропуснете кога даден сайт трябва да бъде актуализиран, освен ако не положите умишлено усилие да игнорирате този раздел. Освен това можете да конфигурирате напомняния по имейл за всякакви налични актуализации на основните инсталации, приставки и теми.

заключение

InfiniteWP предлага няколко забележителни защитни функции – които са полезни за множество сътрудници – както и силно управление на актуализациите за плъгини, теми и основни файлове. Въпреки това, неопитни потребители може да имат трудности да инсталират този инструмент на първо място или да намерят необходимата документация, за да разберат как да го използват.

В допълнение, няколко функции, които по подразбиране трябва да са достъпни – като например анализи – се продават отгоре на безплатния слой като добавки. Ако нищо от това не ви плаши и всичко, от което се нуждаете, е инструмент за управление, който може да се справи с архивирането и актуализациите, InfiniteWP може да бъде за вас.

Отидете на InfiniteWP

MainWP (Freemium)

MainWP

MainWP е един от онези инструменти за управление на WordPress, който е напълно отворен код и се гордее с това, че защитава поверителността на своя потребител. Това е самостоятелно хоствано решение, работещо изцяло на WordPress и разчита на система от приставки за свързване между всеки от сайтовете ви – един сайт действа като главен хъб MainWP, а останалите стават част от мрежата с помощта на отделен плъгин, който позволява взаимодействие.

надеждност

Този инструмент предлага изключителен набор от функции – включително достъп с едно щракване до всички ваши сайтове и система за архивиране, която работи с три различни приставки – и поддържа планиране, съдържание и управление на потребителите..

основен график

Като се има предвид, че това е самостоятелно хоствана опция, тя е толкова надеждна, колкото и вашият хостинг доставчик. Ако сървърът, на който се намира вашият MainWP табло, претърпи прекъсвания, няма да можете да получите достъп до него, докато проблемът не бъде решен – това може да повлияе и на планираните ви резервни копия, въпреки че шансовете за появата му са малки.

Една от любимите ни функции на MainWP е включването на секции „Последни публикации“ и „Последни страници“, което ви позволява да следите най-новите разработки на вашите WordPress сайтове, без да се налага да се придвижвате до отделните секции на всеки от тях.

Лесна употреба

Тъй като MainWP работи изцяло на WordPress, новите потребители не трябва да имат проблеми с изучаването на въжетата. След като инсталирате MainWP приставката на вашия основен сървър, на таблото ви за управление ще се появи съответен раздел, който съдържа всичките му опции. Има дори раздел, който ви води към документационния център на MainWP, хвърлен за добра мярка:

mainwp документация

Управление на приставките

Всички покрити досега инструменти за управление на WordPress се справят с управление на плъгини с aplomb, а MainWP не е изключение. Разделът „Плъгини“ на таблото ви за управление ви позволява да актуализирате приставки на всеки сайт или в глобален мащаб – въпреки че можете да ги актуализирате поотделно, ако желаете.

Има дори настройка, която ви позволява да игнорирате известия за актуализация за определен период, което потенциално би могло да бъде полезно, ако задържате основна актуализация, докато не сте сигурни, че всички грешки за съвместимост са разбити.

Нещо повече, MainWP дори ви уведомява, когато темите или плъгините са били потенциално изоставени, като проверяват кога е излязла последната им актуализация. Ако не са правени нови актуализации за цяла година, MainWP приема, че те може да са остарели и ви показва предупреждение.

Управление на актуализациите

Опциите за общите актуализации на WordPress с MainWP са минимални. Инструментът включва раздела Актуализации, за да ви информира за всички основни версии и ви подканва да актуализирате сайтовете си, когато е необходимо. Просто е и работи!

заключение

MainWP е чудесен инструмент за потребители, които обичат да се отклоняват от софтуера като решения за услуга (SaaS). Той предлага изобилие от функции, няколко разширения, ако се нуждаете от разширена функционалност и работи над редовната WordPress – това означава, че не е нужно да се научите как да използвате изцяло нова платформа, за да използвате решението. След като сте свикнали с интерфейса на приставката, вие сте готови да започнете!

Отидете на MainWP

iThemes Sync (безплатно с налични премиум планове)

iThemes Sync

Sync е друг продукт в гамата на известни инструменти на WordPress на iThemes, който включва BackupBuddy (тествахме го тук, срещу други популярни резервни решения), Защита Pro, обмен, а също и няколко свои теми.

надеждност

iThemes Sync е солиден продукт, който може да обработва вашите актуализации, архивиране, сигурност, съдържание, потребители и коментари от едно табло.

Резервните копия и сигурността изискват да настроите iPheme BackupBuddy и Security Pro плъгини – и докато и двамата вършат доста прилична работа, тази добавена караница може да бъде промяна за някои потребители. Без тази функционалност iThemes Sync по същество ви позволява само да боравите с централизирани актуализации.

Лесна употреба

Освен, че в някои случаи трябва да настройвате допълнителни плъгини, iThemes Sync е изключително лесен за използване. Той разполага с модерен интерфейс, който показва цялата необходима информация, без да се налага да копаете за нея.

ithemes sync main

Всяка опция е ясно идентифицирана и няма много разширени функции. Това означава, че е малко вероятно да се натъкнете на нещо, което няма да знаете как да използвате.

Управление на приставките

Управлението на приставките в iThemes Sync е много лесно. Можете да боравите с актуализации за цялата си мрежа от главния раздел Актуализации, разположен на таблото ви за управление …

ithemes синхронизиране актуализации

… или да преминете през тях поотделно, като проверите всеки сайт и влезете в раздела им. Тя включва всички опции, които прави обичайното ви табло за управление на WordPress, и е много същото и за темите.

Управление на актуализациите

Основният екран на вашето iThemes Sync табло включва известие, когато са налични основни актуализации. Ако има такива, ще можете да ги прилагате от раздела Актуализации, заедно с всяка актуализация на тема и плъгини..

iThemes Sync включва и прости регистрационни файлове за всички ваши актуализации, което следи датите и номерата на версиите.

заключение

Последният запис в нашия списък с инструменти за управление на WordPress предлага прилична функционалност и модерен, използваем интерфейс – той е възпрепятстван само от необходимостта от инсталиране на допълнителни приставки за обработка на архивиране и сигурност. Ако нямате нищо против да прескочите тези – общоприети прости – допълнителни обръчи, ще останете доволни от резултатите.

Отидете на iThemes Sync

в обобщение

Жонглирането на множество WordPress сайтове едновременно не е лесна задача. Трябва да следите актуализациите и да преглеждате цялото им съдържание, заедно с безброй други отговорности. Инструментите за управление на WordPress, които показахме в тази част, ви позволяват да се справите ефективно с всички тези задължения.

Нека да преминем през кратко обобщение на силните страни на всеки инструмент:

ManageWP: Нашият препоръчан инструмент, който е отличен и забележително прост за използване.

iThemes Sync: Модерен инструмент, който работи съвместно с други iThemes плъгини, за да предложи добро цялостно изживяване.

InfiniteWP: Донякъде сложно, но предлага функции за висока сигурност и актуализация, както и прилични резервни копия.

MainWP: Решение, базирано на WordPress с отворен код, с пълен набор от функции.

Управление на Jetpack: Перфектен за феновете на WordPress.com които искат да се справят с плъгин управление и нови публикации от един интерфейс. Освен това, ако решите да изберете един от платени планове на Jetpack, получавате ежедневно архивиране и защита от спам, което означава много за постоянната сигурност на сайта.

Ако предпочитате да получите числова оценка на тези инструменти за управление на WordPress, ние сме оценили всяко решение за вас. Още веднъж, ето обобщената таблица с нашите открития:

Сравнени инструменти за управление на WordPress

ManageWP
Jetpack Управление
InfiniteWP
MainWP
iThemes Sync

* На свободния слой.** Взехме редакционно решение да закачим iThemes Sync на половин точка поради ограничаването на броя на сайтовете в неговия свободен ред. В противен случай тя би била обвързана с MainWP при 4.5 out или 5.
Ценен моделFreemiumБезплатноFreemiumFreemiumБезплатен + платен
# поддържани сайтове *неограниченнеограниченнеограниченнеограничен10
надеждност42343
Лесна употреба55245
Управление на приставките55555
Управление на актуализациите52555
ОБЩО4.753.53.754.54 **

Кой от тези инструменти за управление на WordPress е любимият ви? Споделете вашите снимки с нас в секцията за коментари по-долу!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление и представяне от Карол К.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим малка такса. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map