Каква е най-горната LMS за WordPress? LearnDash срещу LifterLMS срещу LearnPress

Ако търсите да създавате и продавате онлайн курсове, тогава имате нужда от ефективна WordPress LMS (система за управление на обучението), която да ви помогне. Мощен LMS плъгин ще ви помогне да създадете разнообразни и стимулиращи курсове, които да информират вашите обучаващи се и да осигурят съотношение цена / качество.


Важното е, че мощният WordPress LMS също ще ви позволи да управлявате своите онлайн курсове и потребители, като вземате плащания, проследявате и възнаграждавате напредъка на курса и насърчавате онлайн общност. Така че кой LMS плъгин трябва да използвате за вашия проект?

В тази статия представяме LearnDash срещу LifterLMS срещу LearnPress един срещу друг, за да видим как се сравняват техните характеристики, потребителско изживяване и цени. И трите решения са чудесни възможности. Въпреки това, един от тях вероятно ще бъде по-подходящ за вашите нужди. Прочетете, за да разберете кой от тези инструменти е за вас.

LearnDash срещу LifterLMS срещу LearnPress

Коя е най-горната LMS за WordPress? Сравнени три опции …

Нека започнем с бърз преглед на това как се сравняват основните характеристики на тези три WordPress LMS приставки:

Особеност
LearnDash
LifterLMS
LearnPress
Съставител на курсове с влачене и пускане
Гъвкави възможности за курсове – уроци, викторини, форуми
Опции за членство в сайта
Подробни възможности за оценка и оценяване
Опции за осигуряване на приходи
Анализ на уебсайтове
Безплатен план

Сега нека разберем какво точно предлага всеки от тези WordPress LMS приставки:

LearnDash

WordPress LMS - LearnDash

LearnDash е изключително популярен и богат на функции WordPress LMS. Техните клиенти се състоят от компании от Fortune 500, университети от световна класа, обучаващи организации и предприемачи от целия свят, които всички създават и продават онлайн курсове.

С помощта на LearnDash можете лесно да проектирате и продавате забавни, информативни и разнообразни курсове. Тази платформа се предлага с опции, които ви позволяват да включите във всеки курс викторини, задания, форуми, сертификати, значки и много повече, като гарантирате на студентите ви да останат ангажирани с вашето съдържание.

Затова нека разгледаме основните функции на LearnDash …

Основни функции на LearnDash

LearnDash има твърде много функции, за да ги спомене всички, така че току-що избрахме някои от основните моменти …

 • Мощен строител на курсове – Удобният за създаване на курсове ви позволява бързо да създавате атрактивни и интересни курсове за своите студенти.
 • Гъвкави възможности за курс – Създайте своите курсове по начин, който работи за вашата ниша и аудитория. Капвайте емисиите на урока си според зададения от вас график, задайте предпоставки, за да гарантирате, че студентите преминават курсове в зададен ред, добавете динамични форуми, където вашите потребители могат да обсъждат въпроси, повдигнати по време на курса, наградете учащите с точки, значки и сертификати, и много повече.
 • Потребителски профили – Настройте потребителски профили от преден клас, така че учащите се да могат лесно да управляват курсовете си, да имат достъп до материалите на курса, да преглеждат напредъка им и да отпечатват сертификатите си, за да назоват няколко опции.
 • Управление на задачи – Създайте курсове, в които се изискват задачи за подаване. След това можете да изберете дали те да бъдат автоматично одобрени или ръчно оценени. Можете също така да пишете лични коментари към изпратените задания, които само отделният ученик ще вижда.
 • Опции за осигуряване на приходи – Използвайки LearnDash, можете да начислявате на обучаемите еднократна такса или месечен абонамент за достъп до вашите курсове. Можете да продавате курсове поотделно или да създавате пакети от курсове и има интеграция на WooCommerce, която освен другите опции ще ви позволи да добавите кошница към вашия уебсайт. Вие също имате пълен контрол над вашата ценова стратегия и можете да се интегрирате с PayPal, Stripe и 2Checkout, за да извършвате плащания на вашия сайт.
 • Подробно отчитане – LearnDash съставя отчети както за вашите обучаеми, така и за курсовете. Можете да видите напредъка на студентите, техните резултати от тестове и викторини, времето, което потребителите отделят за всеки курс и много повече.

Както можете да видите, LearnDash има набор от доста впечатляващи функции. Но какво конкретно помага на този WordPress LMS да се откроява от тълпата – защо трябва да го избирате през LifterLMS и LearnPress?

�� Защо да изберете LearnDash срещу LifterLMS срещу LearnPress?

Въпреки че тепърва ще обсъждаме LifterLMS и LearnPress, има няколко основни фактора, които могат да ви наложи да изберете LearnDash като приставка за WordPress LMS за вашия eLearning проект.

 • Всичко е включено в цената – След като закупите LearnDash, ще имате достъп до всички техни функции. Това означава, че няма да трябва да плащате допълнително в бъдеще, за да получите необходимата разширена функционалност. За сравнение, ако изберете LifterLMS, въпреки че първоначалният основен плъгин е безплатен, ако искате подобен стандарт на висок клас функции, закупуването на премиум добавки всъщност ще се окаже по-скъпо в дългосрочен план. И въпреки че LearnPress е много по-евтин, няма да намерите същото ниво на функционалност.
 • професионален – Ако искате да създадете голяма професионална платформа за eLearning, отново, LearnDash е изпъкналият LMS плъгин. LearnDash е създаден да обслужва големи бизнеси и големи световни корпорации, както прави впечатляващият им списък от настоящи клиенти. Той също така предоставя набор от професионални функции, които включват, позволявайки ви да създадете марката на платформата си за научно обучение eLearning, да се интегрирате с богат асортимент от инструменти и услуги и много други.

Цена: LearnDash не е евтин, като цените започват от $ 159 на година за лиценз за един сайт.

�� Отидете в LearnDash ��

LifterLMS

WordPress LMS - LifterLMS

LifterLMS е друга мощна WordPress LMS, която си струва да се обмисли, ако искате да създадете онлайн курсове.

Този плъгин е цялостно решение за членство и работи, като превръща уебсайта ви в сайт за членство, където вашите студенти след това могат да влязат за достъп до курсовете си. Можете да настроите различни опции за членство, позволявайки на определени членове достъп до различни курсове и области на вашия сайт.

Основният плъгин LifterLMS идва безплатно, с вградена поддръжка на PayPal. Така че този плъгин е добър вариант за тези, които са на бюджет.

Въпреки това, много от функциите, които ще обсъдим по-нататък, трябва да бъдат закупени като добавки. Така че, ако търсите разширена функционалност, тогава третирайте LifterLMS като първокласен продукт.

Основни характеристики на LifterLMS

Нека да разберем за тези много функции, които LifterLMS предлага …

 • Опции за членство в сайта – LifterLMS ви позволява да създадете неограничен брой членства, за да ограничите или да разрешите достъп до вашите курсове, страници, публикации, форуми и друго съдържание.
 • Съставител на курсове с влачене и пускане – С конструктора на курсове LifterLMS можете лесно да проектирате многостепенни курсове, всички с проста функционалност за плъзгане и пускане.
 • Опции за курс – Създайте викторини, добавете селекция от мултимедия, включително видео, изображения и аудио, съдържание на урока с капелни емисии въз основа на график с време и много повече.
 • Табло за ученици – Настройте потребителски акаунти за всеки свой ученик, като предоставите на всеки отделен достъп до собственото си табло за управление. Тук те могат да разглеждат, проследяват и изучават курсовете си.
 • Осигурете приходи от уебсайта си – LifterLMS предоставя множество начини за генериране на приходи. Интегрирайте уебсайта си с многобройни доставчици на плащания, включително PayPal (вграден), Stripe, Authorize.Net и WooCommerce. Можете да таксувате еднократни плащания за достъп до курсове, да създавате неограничен брой планове за членство и да задавате ценообразуване, да таксувате месечни или годишни абонаменти, да създавате партньорска програма и други.
 • Интегрирайте се с вашия доставчик на имейл маркетинг – Свържете вашия LMS към MailChimp, ConvertKit и други, като помагате да изградите списъка си за пощенски адреси и да се свържете със студентите си.

Така че сега имате ясна представа какво предлага LifterLMS. Но преди да преминем към обсъждането на LearnPress, нека първо да изясним защо трябва да изберете LifterLMS. Какво има тази приставка, че другите две не са?

�� Защо да изберете LifterLMS срещу LearnDash срещу LearnPress?

Открояващите се характеристики на LifterLMS включват поддръжка и мащабируемост. Нека разберем повече за това …

 • поддържа – LifterLMS осигурява обширна и добре организирана база от знания. Тя включва подробна документация, безплатно обучение и демо курсове, форуми и др. Можете също да се свържете с експертни представители на обслужване на клиенти чрез имейл или телефон. Така че, за тези, които харесват спокойствието на силна мрежа за поддръжка, тогава не гледайте повече от LifterLMS.
 • скалируемост – В сравнение с LearnDash и LearnPress, LifterLMS е най-мащабираното решение. Перфектен за тези, които започват с малки, но които искат да се развиват бързо, можете да стартирате своя eLearning бизнес безплатно, но след това надстройте функционалността на приставката с добавки с увеличаването на приходите си, за да създадете в крайна сметка мощна платформа за eLearning.

Ценообразуване: Както бе споменато по-горе, основният плъгин LifterLMS е безплатен. След това добавките могат да бъдат закупени индивидуално за 99 долара годишно. Или можете да изберете от два различни пакета за добавки, започвайки от $ 299 годишно.

�� Отидете на LifterLMS ��

LearnPress

WordPress LMS - LearnPress

LearnPress е безплатен LMS за WordPress и въпреки че предлага премиум разширения, те са много по-евтини от добавките LifterLMS. Така че, ако работите за малък бюджет, това е WordPress LMS плъгин за вас.

Въпреки че е безплатен, LearnPress все още включва набор от полезни функции и функционалност. За всеки курс, който създавате, можете да добавяте уроци и викторини, да задавате предпоставки и други. Курсовете са проектирани и управлявани в рамките на вашето табло за управление на WordPress, като се използва удобният интерфейс LearnPress.

Могат да се инсталират и безплатни и премиум добавки. Те могат да добавят функционалност като съдържание на капково хранене, сертификати за учащи и онлайн плащания, за да назовем няколко опции.

Нека разберем повече …

�� Основни характеристики на LearnPress

Характеристиките по-долу са комбинация от безплатни вградени компоненти, както и безплатни и премиум добавки …

 • Съвместимост – LearnPress работи с всяка тема на WordPress и поддържа WordPress Multisite.
 • Интеграция на шлюза за плащания – Веднъж създадени, курсовете могат да се продават на вашия сайт. LearnPress поддържа множество шлюзове за плащане, включително PayPal, Stripe и WooCommerce.
 • Капване на съдържанието – Пускайте съдържание по парчета, ограничавайки достъпа на учениците до уроците въз основа на напредъка или времето.
 • Форуми – LearnPress осигурява поддръжка на BuddyPress. Това ви позволява да настроите форуми на вашия уебсайт, където студентите да обсъждат теми заедно.
 • Съставител на сертификати за влачене и пускане – Предлага се чрез премиум добавка, конструкторът на сертификати за влачене и пускане ще ви позволи да създадете сертификати за вашите ученици.
 • Сайт за членство – LearnPress се интегрира с платени членства Pro, за да можете да превърнете уебсайта си в мощен сайт за членство в eLearning.

�� Защо да изберете LearnPress срещу LearnDash срещу LifterLMS?

Както можете да видите, въпреки че повечето от това, което LearnPress може да предложи е безплатно, той все още предоставя някои функции от висок клас. Но защо бихте избрали LearnPress през LearnDash и LifterLMS?

 • Цена – Основно предимство на LearnPress пред LifterLMS, а LearnDash е цената. Ако сте на бюджет, искате да предлагате безплатни курсове или искате да запазите сайта си за електронно обучение в малък мащаб, тогава LearnPress може да е за вас. Той предлага всички основни функции, които ще ви трябват, за да създадете успешни онлайн курсове. И също така предоставя някои разширени допълнителни функции, ако възникне нужда.
 • простота – Както LearnDash, така и LifterLMS се отличават с широки функции, което е чудесно за много проекти. Въпреки това, този широк асортимент от функции може всъщност да изглежда много обезсърчително. Особено ако ви липсват умения или опит в проектирането, за да ги разберете или да ги използвате. Ако търсите по-опростен инструмент, който няма да ви затрупа от първа стъпка, тогава препоръчваме LearnPress.

Ценообразуване: Ядрото на LearnPress е безплатно и по-голямата част от добавките. Ако желаете да закупите премия добавка, те обикновено струват между $ 19.99 – $ 39.99 (това е еднократно плащане с доживотен достъп до актуализации).

�� Отидете на LearnPress ��

Кое е правилното WordPress LMS за вашия проект?

Всички горепосочени приставки са ефективни опции. Така че, който и да изберете, ще можете да създадете впечатляващи онлайн курсове, които да ангажират обучаващите се и да генерират приходи.

Като казахме, ето нашите основни препоръки:

 • LearnPress – чудесно за тестов проект на направи си сам в eLearning или операция в малък мащаб. Вие получавате основните функции безплатно. ��
 • LifterLMS – чудесно за стартиращи платформи на eLearning, които са готови за растеж. Изберете тази, ако искате да Направете платформа за обучение, но също така искате да можете да се развивате с нея с течение на времето. ��️
 • LearnDash – чудесно за професионална платформа eLearning. ��️

Когато избирате WordPress LMS приставка, помислете внимателно за нуждите на вашия проект. Трябва да вземете предвид съдържанието, аудиторията и бюджета си. След това изберете приставката, която е най-добре съответстваща на тези критерии.

Кой WordPress LMS плъгин ще изберете? Моля, споделете мислите си в коментарите по-долу …

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, презентация и редакция от Karol K.

* Тази публикация съдържа партньорски връзки, което означава, че ако кликнете върху някоя от връзките към продукта и след това закупите продукта, ще получим комисионна. Без притеснения, все пак ще плащате стандартната сума, така че да няма разходи от ваша страна.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map