4 „Най-добри“ решения за архивиране на множество сайтове за WordPress

Търсите решение, което да ви помогне да архивирате множество WordPress сайтове? ������


Резервните копия са от съществено значение. Но ако управлявате мрежа от сайтове, отнема време да се налага да влизате във всеки сайт всеки път, когато искате да проверите състоянието на архивирането или да стартирате ръчно архивиране.

За щастие, има някои страхотни инструменти, които след еднократна настройка ви позволяват да управлявате архивирането за цялата си мрежа от сайтове от едно единно табло.

В тази публикация продължих с четири от най-добрите плъгини, които ви помагат да направите това. Два са специални резервни приставки, докато другите два са инструменти, които ще ви помогнат да управлявате всички аспекти на множество сайтове.

Резервни копия на множество WordPress сайтове

Четири най-добри решения за архивиране на множество WordPress сайтове

Ето четирите плъгини, които ще разгледаме – продължавайте да четете с практичен поглед как да използвате всеки инструмент за архивиране на множество сайтове на WordPress.

Plug-in
Безплатна опция?
Съхранение в облака?
Цена за PRO **
BlogVault❌ *$ 199 / годишно за 5 сайта
ManageWP$ 120 / годишно за 5 сайта
WP Time Capsule❌ *$ 99 / годишно за 10 сайта
MainWPБезплатно

* И двете предлагат безплатна пробна версия, без да се изисква кредитна карта.
** Най-евтиният план, който поддържа множество сайтове.

1. BlogVault

BlogVault ви помага да архивирате множество WordPress сайтове

BlogVault е популярна приставка за резервно копие на облачно съхранение, която автоматично архивира вашия WordPress сайт до сигурно място извън него.

След като свържете вашия сайт към BlogVault, можете да управлявате неговото архивиране от облачния интерфейс BlogVault. Ако имате няколко сайта, свързани с вашия акаунт в BlogVault, можете да видите всички свои сайтове от същия план.

Но BlogVault също е нещо повече от резервно копие – може също така да ви помогне да създадете сайтове за стадиране, да мигрирате вашия сайт и да възстановите, когато е необходимо.

Ако използвате магазин на WooCommerce, ще харесате и специализираните функции за архивиране на BlogVault за WooCommerce, които ви позволяват да архивирате промените в магазина си в реално време.

⚙️ Как архивирате множество WordPress сайтове с BlogVault

За да започнете с BlogVault, първо трябва да го направите регистрирайте се за акаунт в BlogVault.

Оттам BlogVault ще ви подкани да въведете URL адреса на първия сайт, който искате да добавите:

Добавете сайт в Blogvault

След това ще ви даде плъгин за изтегляне и инсталиране на този сайт. След като направите това, ще можете да управлявате архивирането на този сайт от облачното табло BlogVault:

BlogVault табло за архивиране

Сега за магията – ако искате да архивирате няколко сайта на WordPress по темата на тази публикация, в главното табло на BlogVault ще видите списък на всичките си сайтове, заедно с икони, които ще ви помогнат да управлявате всеки сайт:

Как да архивирате няколко WordPress сайтове в BlogVault

За да управлявате по-подробно всеки сайт, можете да щракнете, за да получите достъп до таблото за управление на конкретен сайт.

�� Цена и подробности

С изключение на плана за един сайт, BlogVault предлага три опции за ценообразуване, за да ви помогне да архивирате множество WordPress сайтове:

 • Малък бизнес – до 5 обекта. Сметнат на 199 долара годишно.
 • разработчиците – до 20 обекта. Започва от $ 49 на месец или $ 490 на година.
 • агенция – посегнете към BlogVault за цените за 20+ сайта.

Ако искате да изпробвате BlogVault, можете да се регистрирате за безплатна пробна версия – не се изисква кредитна карта.

�� Отидете на BlogVault

2. ManageWP

ManageWP

ManageWP е популярен инструмент за управление на множество WordPress сайтове, който беше придобита от GoDaddy през 2016 г., въпреки че GoDaddy все още управлява компанията отделно.

С ManageWP получавате едно облачно табло за управление, от което можете да управлявате различни аспекти на всички сайтове, които свързвате с ManageWP конектора. Един от тези аспекти е – предположихте – архивиране.

ManageWP ви позволява да архивирате няколко WordPress сайта в облака на месечна база безплатно. Или ако желаете да платите, опцията за първоначално резервно копие ви позволява:

 • Изпълнете резервни копия при поискване, ако е необходимо.
 • Изберете предпочитаната от вас честота, за да архивирате сайтовете си на всеки час.
 • Качете в собствения си доставчик на съхранение в облак, включително Amazon S3 и Google Drive.

⚙️ Как архивирате множество WordPress сайтове с ManageWP

За да започнете, ще трябва да се регистрирате за безплатен акаунт на ManageWP. След това можете да добавите уебсайт от интерфейса ManageWP:

Добавете уебсайт към ManageWP

След това ще трябва да инсталирате Управление на плъгин за ManageWP Worker на всички сайтове, които искате да управлявате и въведете ключа за свързване от приставката в таблото за управление на ManageWP.

След като направите това, можете да управлявате настройките за архивиране за този сайт от таблото за управление на облака ManageWP:

Управление на настройките за архивиране на WP

Когато добавите още сайтове, ще видите всички тези сайтове в главното табло за управление на ManageWP. Оттам можете да филтрирате сайтове с активни архиви и задръжте курсора на мишката върху даден сайт, за да видите неговите резервни копия:

Как да архивирате няколко WordPress сайтове в ManageWP

�� Цена и подробности

Основната услуга ManageWP е 100% безплатна. Това включва основни функции за управление на сайта, както и автоматично месечно архивиране в облачното хранилище на ManageWP.

Безплатната версия го прави не предлагат резервни копия при поискване или ви позволяват да архивирате по-често. За това ще ви е необходима функцията Premium Backup, която струва $ 2 на месец на сайт. Има и пакет, който предлага първокласни резервни копия за 100 уебсайта само за 75 долара.

Ако искате да направите резервно копие при вашия предпочитан доставчик на облачно хранилище, има допълнителна такса от $ 0,13 / GB.

�� Отидете на ManageWP

3. WP Time Capsule

WP Time Capsule

Подобно на BlogVault, WP Time Capsule е инструмент, който ви помага да архивирате вашия WordPress сайт (и) за съхранение в облака извън сайта, като използвате резервни копия в реално време.

Ако използвате WP Time Capsule в множество сайтове на WordPress, ще получите единно унифицирано табло за управление, където можете да преглеждате и управлявате архивирането за всичките си сайтове.

Ще можете да:

 • Проверете състоянията на архивирането
 • Вижте последния път, когато даден сайт е бил архивиран

Можете също да копирате настройките за архивиране от един сайт и да ги приложите към други сайтове, които управлявате.

WP Time Capsule включва и други полезни функции като стадиране на сайтове, частични възстановявания, миграции на сайтове и архивиране в реално време за WooCommerce.

Когато WP Time Capsule се различава от BlogVault е, че тя ви позволява да изберете собствен доставчик на облачен хостинг. Така че вместо да интегрира облачен хостинг в услугата, WP Time Capsule просто се свързва с предпочитания от вас доставчик на облачен хостинг, с опции като:

 • Amazon S3
 • Dropbox
 • Google Drive
 • Wasabi

⚙️ Как архивирате няколко WordPress сайта с WP Time Capsule

За да започнете, ще трябва да се регистрирате за акаунт за WP Time Capsule.

След това ще ви подкани да добавите първия си сайт:

WP Time Capsule се регистрирайте

Оттам ще трябва да инсталирате безплатния плъгин за WP Time Capsule от WordPress.org. След това по време на процеса на настройка в таблото за управление на WordPress ще можете да изберете с кое приложение за съхранение в облак да се свържете:

Добавете нов сайт

Ако искате да управлявате архивирането за няколко сайта, можете да го направите от облачното табло за облак WP Time Capsule.

Там ще видите състоянието на архивирането за всеки сайт. И ако щракнете върху иконата на зъбно колело, можете също така бързо да възстановите сайт:

Как да архивирате няколко WordPress сайтове с WP Time Capsule

WP Time Capsule също ще Ви уведоми дали има проблеми с архивирането на сайта чрез иконите над списъка на уебсайтовете.

�� Цена и подробности

Ако искате да го изпробвате, WP Time Capsule предлага пълнофункционален 30-дневен пробен период без изискване за кредитна карта.

След това ще трябва да платите. Една сочна опция обаче е, че WP Time Capsule предлага план за целия живот. Въпреки че предходната цена е скъпа, няма да е необходимо да плащате текущи такси (извън разходите за съхранение):

 • Бизнес – 2 сайта. 49 долара за едногодишен лиценз или 149 долара за пожизнен лиценз.
 • На свободна практика – 10 обекта. 99 долара за едногодишен лиценз или 299 долара за пожизнен лиценз.
 • агенция – Неограничени сайтове. 199 долара за едногодишен лиценз или 699 долара за доживотен лиценз.

И не забравяйте – ще се нуждаете и от собствено облачно хранилище. В зависимост от размера / броя на вашите сайтове, може да се наложи да платите за това, но съхранението в облак все още е доста евтино.

Например, ако използвате Amazon S3, можете да платите само 0,023 долара на GB за не рядък достъп.

�� Отидете на WP Time Capsule

4. MainWP + любимия ви резервен плъгин

MainWP

Подобно на ManageWP, MainWP е универсален инструмент за управление на множество WordPress сайтове.

Там, където MainWP е уникален, е, че ви позволява да използвате своя предпочитана приставка за архивиране на WordPress … тя просто улеснява използването на тази резервна приставка в множество сайтове.

Има набор от безплатни и премиум разширения за повечето популярни резервни приставки.

Някои от наличните разширения включват:

 • UpdraftPlus (безплатно)
 • BackUpWordPress (безплатно)
 • BackWPup (безплатно)
 • Часова капсула ($ 29 / година)
 • WPvivid архивиране (безплатно)
 • BackupBuddy ($ 29 / годишно)

Все още ще можете да се възползвате от настройките за архивиране за тези отделни приставки. Например, можете да използвате UpdraftPlus, за да архивирате множество WordPress сайтове в места за съхранение в облак извън сайта като:

 • Amazon S3
 • Google Drive или Google Cloud
 • Dropbox
 • И т.н..

Точните функции зависят от това кой резервен приставка решите да се сдвоите с MainWP.

Друго забележително нещо за MainWP е, че за разлика от ManageWP, MainWP е 100% самостоятелно хоствано (повече за това за секунда).

⚙️ Как архивирате множество WordPress сайтове с MainWP

За да започнете, ще трябва да създадете свеж WordPress сайт и да инсталирате приставката на таблото за управление MainWP от WordPress.org. Това инсталиране на WordPress ще действа като таблото за управление, от което можете да управлявате архивирането за всички ваши други сайтове. Ще трябва и вие инсталирайте разширението MainWP за предпочитания ви резервен приставка:

Съветник за настройка на MainWP

Ще трябва да създадете MainWP акаунт, за да използвате разширението за архивиране, но е безплатно да създадете акаунт.

След като настроите приставката на таблото за управление MainWP, ще трябва да инсталирате MainWP детски плъгин на всички сайтове на живо, за които искате да управлявате архивиране. Това свързва вашите уебсайтове с таблото за управление, което сте създали в предишната стъпка.

Ще искате да сте сигурни, че също сте инсталирали действителния резервен приставка, който искате да използвате. Например, ако сте инсталирали разширението MainWP UpdraftPlus на вашия сайт на таблото на MainWP, уверете се, че имате UpdraftPlus инсталиран на всеки сайт на WordPress на живо.

След това можете да управлявате архивирането за всички ваши детски сайтове от областта UpdraftPlus в таблото за управление на MainWP. Ще можете да:

 • Ръчно архивирайте конкретен сайт от списък на всичките си сайтове с UpdraftPlus
 • Преглед на всички планирани резервни копия
 • Преглед на всички съществуващи архиви

Как да архивирате няколко WordPress сайтове с MainWP и UpdraftpLus

�� Цена и подробности

Основният плъгин MainWP е 100% безплатен и повечето резервни приставки също са безплатни.

Единственото нещо, което може да се наложи да платите е самият резервен пристав. Например, ако искате достъп до премиум функциите UpdraftPlus, ще трябва да закупите премиум версията на UpdraftPlus.

Като се има предвид, че повечето сайтове вероятно ще се оправят с всички безплатни опции, което прави тази настройка един от най-достъпните начини за архивиране на множество WordPress сайтове.

�� Отидете на MainWP

�� Кое е най-доброто решение за архивиране на множество WordPress сайтове?

За да обобщите, ето четирите инструмента, които обхванахме, които ви помагат да управлявате архивирането на няколко сайта:

Plug-in
Безплатна опция?
Съхранение в облака?
Цена за PRO **
BlogVault❌ *$ 199 / годишно за 5 сайта
ManageWP$ 120 / годишно за 5 сайта
WP Time Capsule❌ *$ 99 / годишно за 10 сайта
MainWPБезплатно

* И двете предлагат безплатна пробна версия, без да се изисква кредитна карта.
** Най-евтиният план, който поддържа множество сайтове.

Така че … което е най-доброто средство за вас?

Е, точният отговор зависи от вашите нужди и всички тези инструменти имат какво да предложат по различни начини.

Но ако търсите една обща препоръка, BlogVault е чудесно място за начало.

Той е 100% посветен на архивирането, което е чудесно, ако не искате пълните функции за управление на сайта, които ManageWP и MainWP предлагат. Плюс това, той е супер лесен за използване, защото е вградено хранилището в облак.

Вие почти просто се регистрирате, инсталирате приставката и вашите резервни копия са активни. Повторете това за всеки сайт. След това ще можете да управлявате всички тези сайтове от таблото за управление на BlogVault.

Имате въпроси относно това как да управлявате архивирането на множество сайтове на WordPress? Уведомете ни в коментарите!

Не забравяйте да се присъедините към нашия крах курс за ускоряване на вашия сайт WordPress. С някои прости поправки можете да намалите времето за зареждане дори с 50-80%:

Оформление, представяне и редактиране от Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map