WordPress REST -sovellusliittymä: Mikä se on ja kuinka aloittaa sen käyttö

WordPress REST -sovellusliittymä: Mikä se on ja kuinka aloittaa sen käyttö

WordPress REST -sovellusliittymä: Mikä se on ja kuinka aloittaa sen käyttö
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Jos olet viettänyt jonkin aikaa WordPress-yhteisössä viime vuosina, on todennäköistä, että olet kuullut viittauksen uuteen REST-sovellusliittymään. Ellet kuitenkaan ole kokenut kehittäjä, sinulla ei ehkä ole aavistustakaan, mikä WordPress REST -sovellusliittymä on.


Vaikka tekniset yksityiskohdat ovat vähän monimutkaisia, tämän ominaisuuden taustalla olevat peruskonseptit ovat riittävän helppo ymmärtää. Uusi sovellusliittymä auttaa laajentamaan sitä, mitä WordPress alustana voi tehdä. REST-sovellusliittymä tekee WordPressin yhdistämisestä WordPressin muihin sivustoihin ja sovelluksiin entistäkin helpompaa kuin koskaan.

WordPress REST -sovellusliittymä

Tässä kattavassa oppaassa opastamme sinut läpi kaikki tarvittavat perusteet. Selvitämme, mitkä sovellusliittymät ovat yleensä ja mitkä REST-sovellusliittymät (ja WordPress-erityinen versio) ovat erityisesti. Sitten puhumme siitä, kuinka voit itse aloittaa WordPress REST -sovellusliittymän käytön. Hyppäämme suoraan sisään!

Johdanto sovellusohjelmointirajapintoihin (API)

Ennen kuin tutkimme REST-sovellusliittymää, tehdään varmuuskopio. Tämän käsitteen ymmärtämiseksi on tärkeätä ensin saada perusidea siitä, mitkä sovellusliittymät ovat yleensä.

Sen perustavimmalla tasolla, API – tai sovellusohjelmointirajapinta – mahdollistaa kahden sovelluksen kommunikoinnin keskenään. Esimerkiksi kun vierailet verkkosivustolla, selaimesi lähettää pyynnön palvelimelle, jossa kyseinen sivusto sijaitsee. Palvelimen sovellusliittymä on se, joka vastaanottaa selaimesi pyynnön, tulkitsee sen ja lähettää takaisin kaikki sivustosi näyttämiseen tarvittavat tiedot.

Siellä on paljon muuta tapa, jolla sovellusliittymät toimivat tietenkin teknisessä mielessä. Keskitymme kuitenkin siihen, mikä todennäköisesti on sinulle tärkeintä – käytännön sovelluksiin. Sovellusliittymille on kiinnitetty paljon huomiota ja näkyvyyttä, koska monet yritykset ovat alkaneet pakata ne ja toimittaa ne tuotteina, joita voit käyttää.

Toisin sanoen Googlen kaltaisen yrityksen kehittäjät keräävät joitain osia sovelluksensa koodista yhdessä, ja aseta se julkisesti saataville. Tällä tavoin muut kehittäjät voivat käyttää sovellusliittymää työkaluna auttaakseen omia sivustojaan muodostamaan yhteyden Googleen ja hyödyntämään sen ominaisuuksia:

Googlen sovellusliittymäkirjasto.

Voit esimerkiksi käyttää Google Maps -sovellusliittymää laita täysin toimiva kartta sivustollesi, joka hyötyy kaikista Googlen asiaankuuluvista tiedoista ja ominaisuuksista. Tämän ansiosta sinun ei tarvitse koodata karttaa ja kerätä kaikki tiedot itse. Sama pätee monenlaisiin sivustoihin ja sovelluksiin.

Kun verkkosivustot ja niiden käyttämät toiminnot monimutkaistuvat, työkaluista, kuten sovellusliittymistä, tulee tärkeitä. Niiden avulla kehittäjät voivat rakentaa olemassa olevia toimintoja, jolloin on mahdollista “kytkeä” uudet ominaisuudet verkkosivustoosi. API, joka omistaa sivuston, hyötyy puolestaan ​​lisääntyneestä näkyvyydestä ja liikenteestä.

REST (Representational State Transfer) -sovellusliittymän perussäännöt

Sovellusliittymän luomiseen on monia tapoja. REST (edustava valtionsiirto) -sovellusliittymä on erityinen tyyppi, joka kehitetään erityisiä sääntöjä noudattaen. Toisin sanoen REST esittelee joukon ohjeita, joita kehittäjät voivat käyttää sovellusliittymien rakentamisessa. Tämä varmistaa, että sovellusliittymät toimivat tehokkaasti.

Ymmärtääksesi miten REST-sovellusliittymät toimivat, sinun on siis tiedettävä, millaisilla säännöillä (tai ‘rajoituksilla’) ne toimivat. Siellä on viisi peruselementtiä jotka tekevät sovellusliittymästä ‘RESTful’. Muista, että palvelin on alusta, johon API kuuluu, ja asiakas on sivusto, sovellus tai ohjelmisto, joka yhdistää tähän alustaan:

rauhallista

 1. Asiakas-palvelin-arkkitehtuuri. Sovellusliittymä tulisi rakentaa siten, että asiakas ja palvelin pysyvät erillään toisistaan. Tällä tavoin he voivat jatkaa kehitystä yksinään, ja niitä voidaan käyttää itsenäisesti.
 2. valtiottomuus. REST-sovellusliittymien on noudatettava “valtiottomia” -protokollaa. Toisin sanoen he eivät voi tallentaa mitään tietoja asiakkaasta palvelimelle. Asiakkaan pyynnön tulisi sisältää kaikki tarvittavat tiedot etukäteen, ja vastauksen tulisi sisältää kaiken, mitä asiakas tarvitsee. Tämä tekee jokaisesta vuorovaikutuksesta yhden ja valmis -kaupan ja vähentää sekä muistivaatimuksia että virheiden mahdollisuutta.
 3. Välimuistin. ‘Välimuisti’ on tiettyjen tietojen väliaikainen tallennus, joten ne voidaan noutaa ja lähettää nopeammin. RESTful API -sovellukset käyttävät välimuistiin tallennettavia tietoja aina kun mahdollista nopeuden ja tehokkuuden parantamiseksi. Lisäksi sovellusliittymän on ilmoitettava asiakkaalle, voidaanko jokainen tieto palauttaa välimuistiin.
 4. Kerrostettu järjestelmä. Hyvin suunnitellut REST-sovellusliittymät on rakennettu tasoilla, jokaisella on omat toiminnot. Nämä kerrokset ovat vuorovaikutuksessa, mutta pysyvät erillisinä. Tämä tekee sovellusliittymän helpommaksi muokata ja päivittää ajan myötä, ja myös parantaa sen turvallisuutta.
 5. Yhtenäinen käyttöliittymä. Kaikkien REST-sovellusliittymän osien on toimittava saman käyttöliittymän kautta ja kommunikoitava samoilla kielillä. Tämä käyttöliittymä on suunniteltava erityisesti sovellusliittymälle ja kyettävä kehittämään yksin. Toiminnan ei pitäisi olla riippuvaista palvelimesta tai asiakkaasta.

Kaikkia näitä periaatteita noudattavaa sovellusliittymää voidaan pitää RESTful-ominaisuutena. On myös kuudes rajoitus, jota kutsutaan koodiksi pyydettäessä. Kun tätä tekniikkaa noudatetaan, sovellusliittymä voi antaa palvelimelle ohjeita lähettää koodia asiakkaalle sen toiminnallisuuden laajentamiseksi. Tämä rajoitus on kuitenkin valinnainen, eikä kaikki REST-sovellusliittymät hyväksy sitä.

WordPress REST -sovellusliittymä

Tässä vaiheessa saatat ihmetellä, kuinka tämä kaikki vaikuttaa sinuun. Sovellusliittymät ovat erinomaisia ​​työkaluja, mutta ovatko ne merkityksellisiä päivittäisessä työssäsi? Jos olet WordPress-käyttäjä, vastaus on yksiselitteinen "Joo".

WordPress REST -sovellusliittymä on ollut kehitystyössä jo pari vuotta. Jo jonkin aikaa, sitä työskenteltiin nimellä riippumaton laajennus, jonka kehittäjät voivat myötävaikuttaa ajan mittaan, oli kaikkien kokeilla.

Itse asiassa niitä oli kaksi erillistä versiota REST API -laajennuksesta. API-sovelluksen elementit lisättiin ydinalustaan ​​jo päivityksessä 4.4. Tätä seurasi sen integroituminen täysin WordPress 4.7 -versiosta (vuonna 2016). Tämä tarkoittaa, että WordPressillä on tänään oma täysin toimiva REST-sovellusliittymä.

Miksi alusta teki tämän liikkeen? Mukaan projektisivusto itsessään, se johtuu siitä, että WordPress on siirtymässä kohti "täysimittainen hakemuskehys". Toisin sanoen REST-sovellusliittymä antaa alustalle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa melkein minkä tahansa sivuston ja verkkosovelluksen kanssa. Lisäksi se voi kommunikoida ja vaihtaa tietoja riippumatta siitä, mitä kieliä ulkoinen ohjelma käyttää.

lepo api

Tämä avaa useita mahdollisuuksia kehittäjille. Se tekee myös WordPress-alustana joustavamman ja universaalisemman kuin koskaan. Katie Keith, Barn2 Media sanoo:

Ymmärtämällä REST-sovellusliittymä, WordPress-kehittäjät voivat valita tehokkaimman tavan toteuttaa kunkin tehtävän, rajoittamatta kuitenkaan tiettyjä tekniikoita tai alustoja, kuten PHP tai WordPress-käyttöliittymää. Tehokkaasti käytetty REST API tekee kolmansien osapuolien integroinnista paljon helpompaa … Se jopa avaa uusia mahdollisuuksia, esimerkiksi luoda omia WordPress-pohjaisia ​​mobiilisovelluksia tai tutkia uusia ja ainutlaatuisia tapoja kommunikoida WordPressin kanssa..

On myös tärkeää huomata, että voit kuulla tämän ominaisuuden, jota joskus kutsutaan myös WordPress JSON REST -sovellusliittymäksi. ‘JSON-osa, joka tarkoittaa JavaScripti Object Notation, kuvaa muotoa, jota tämä sovellusliittymä käyttää tietojen vaihtoon. Tämä muoto perustuu JavaScriptiin ja on suosittu tapa kehittää sovellusliittymiä, koska se on hyvin rajapinta monien yleisten ohjelmointikieleiden kanssa. Toisin sanoen JSON-sovellusliittymä pystyy helpottamaan viestintää helpommin eri kieliä käyttävien sovellusten välillä.

WordPress REST API -pyynnön anatomia

Sinun tulisi nyt ymmärtää WordPress REST -sovellusliittymän yleinen tarkoitus ja suunta. Sallitaanpa sitten katsoa muutamia yksityiskohtia siitä, miten se toimii. Joitakin peruskäsitteitä, jotka sinun on ymmärrettävä, haluatko aloittaa käytännössä ja alkaa kokeilla sovellusliittymää itse.

Kuten olemme selittäneet, jokainen sovellusliittymä käsittelee pyyntöjä ja palauttaa vastaukset. Toisin sanoen asiakas vaatii sitä suorittamaan tietyn toiminnon, ja sovellusliittymä suorittaa kyseisen toiminnon. Tarkkaan kuinka sovellusliittymät tekevät tämän, voi vaihdella. REST-sovellusliittymät on erityisesti suunniteltu vastaanottamaan ja vastaamaan tietyntyyppisiin pyyntöihin käyttämällä yksinkertaisia ​​HTML-komentoja (tai ‘menetelmiä’).

Havainnollistaakseni tässä on eniten perus- ja tärkeät HTML-menetelmät asiakas voi lähettää:

HTML-menetelmät

 • SAADA: Tämä komento hakee resurssin palvelimelta (kuten tietyn osan).
 • LÄHETTÄÄ: Tämän avulla asiakas lisää resurssin palvelimelle.
 • LAITTAA: Tämän avulla voit muokata tai päivittää palvelimella jo olevaa resurssia.
 • POISTAA: Kuten nimestä voi päätellä, tämä poistaa resurssin palvelimelta.

Näiden komentojen ohella asiakas lähettää yhden tai useamman rivin, jotka viestivät tarkalleen, mitä resurssia halutaan ja mitä sen kanssa tulisi tehdä. Esimerkiksi pyyntö ladata PHP-tiedosto palvelimen tiettyyn kansioon voi näyttää tältä:

POST / kansion nimi / omat tiedostot.php

Osa / kansio / oma_tiedosto.php on nimeltään “reitti”, koska se kertoo sovellusliittymälle minne mennä ja minkä tietojen kanssa olla vuorovaikutuksessa. Kun yhdistät sen HTTP-menetelmään (tässä tapauksessa POST), koko funktiolle viitataan ‘päätepisteenä’.

Useimmat REST-sovellusliittymät ja heidän kanssaan vuorovaikutuksessa olevat asiakkaat saavat paljon monimutkaisempia – tämä sisältyy WordPressin versioon. Nämä peruselementit muodostavat kuitenkin perustan WordPress REST -sovellusliittymän toiminnalle.

Kuinka aloittaa WordPress REST -sovellusliittymän käyttö

Niin kauan kuin olet määrittänyt WordPress-sivuston, voit aloittaa REST-sovellusliittymän kokeilun heti. Voit suorittaa erilaisia ​​GET-pyyntöjä hakeaksesi tietoja suoraan selaimesi avulla.

Voit käyttää WordPress REST -sovellusliittymää aloittamalla seuraavalla reitillä:

yoursite.com/wp-json/wp/v2

Sitten voit lisätä tähän URL-osoitteeseen käyttääksesi erityyppisiä tietoja. Voit esimerkiksi etsiä tietyn käyttäjäprofiilin seuraavan reitin kautta:

yoursite.com/wp-json/wp/v2/users/4567

Tässä skenaariossa, "4567" on sen profiilin yksilöllinen käyttäjätunnus, jota haluat nähdä. Jos jättäisit kyseisen tunnuksen pois, näet sen sijaan luettelon kaikista sivustosi käyttäjistä:

Luettelo käyttäjistä WordPress REST -sovellusliittymässä.

Voit käyttää samaa perusreittiä tarkastella muun tyyppisiä tietoja, kuten viestejäsi tai sivujasi. Voit jopa etsiä tiettyjen kriteerien mukaisia ​​tietojen osajoukkoja. Voit esimerkiksi hakea kaikki viestit, joissa on tietty termi, käyttämällä tätä URL-osoitetta:

yoursite.com/wp-json/wp/v2/posts?=search[keyword]

Tämä on tietysti vain yksinkertainen esimerkki. Sillä, mitä WordPress REST -sovellusliittymällä voi tosiasiallisesti tehdä, ei ole lähes mitään rajoituksia. Jos haluat lisätietoja sen toiminnasta, suosittelemme aloittamista seuraavista lähteistä:

WordPress REST -sovellusliittymä on epäilemättä monimutkainen aihe. Jopa muille kuin kehittäjille on kuitenkin syytä ymmärtää tämän tekniikan toiminnan perusteet ja mitä se mahdollistaa. Lisäksi se voi jopa antaa sinun alkaa hiipiä kehitystyössä itse!

Vielä yksi tapa käyttää WordPress REST -sovellusliittymää

WordPress REST -sovellusliittymää voidaan käyttää lukuisiin mielenkiintoisiin asioihin ja projekteihin. Olemme vahvistaneet sen melko selvästi.

On kuitenkin yksi alue, jolla se on saanut todellista suosiota:

Päättömät WordPress on ajatus irrottaa WordPress-ekosysteemin kaksi pääkerrosta – tausta ja etuosa.

Tämän avulla voit ottaa kaikki WordPress-ohjelmiston kotelon alla olevat herkut ja yhdistää ne lopputuotteeseen, joka ei käytä WordPressin tavanomaista esitystä – se ei sinänsä ole verkkosivusto.

Koko konsepti on erittäin mielenkiintoinen. Puhumme siitä vielä toisessa viestissä, jossa keskustellaan siitä, onko päättömällä WordPressillä järkeä, ja verrataan markkinoiden parhaimpia päättömiä WordPress-hosting-ratkaisuja..

johtopäätös

Ei ole parempaa aikaa oppia WordPress REST -sovellusliittymästä kuin nyt. Koska se on sulautettu kokonaan WordPress-ytimeen, sillä tulee olemaan tärkeä rooli alustan tulevaisuudessa. Kaikkien raitojen kehittäjät käyttävät tätä sovellusliittymää yhdistääksesi WordPressin laajempaan verkkoon tavalla, joka oli aiemmin vaikeaa tai mahdotonta.

Tämän käsitteen ymmärtäminen itsellesi voi olla vähän haastavaa. Perustasolla käsitteet ovat kuitenkin riittävän helppo ymmärtää. REST-sovellusliittymä on luotu, joka mahdollistaa kahden ohjelman “puhumisen” keskenään seuraavien ohjeiden mukaisesti jotka varmistavat sen joustavuuden, laajennettavuuden ja turvallisuuden. Jos haluat syvemmälle, kuinka tämä kaikki toimii ja miten sitä voidaan käyttää, siellä on paljon hyödyllisiä lähteitä, kuten virallinen käsikirja.

Onko sinulla kysyttävää REST-sovellusliittymästä, ja mitä se tarkoittaa WordPressille? Kysy meiltä alla olevassa kommenttiosassa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector