Kuinka yksinkertaistaa WP-järjestelmänvalvojaa niin, että siitä tulee asiakasystävällinen

Miksi yksinkertaistaa wp-adminia? WordPress-suunnittelijana sinun on yleensä käsiteltävä monia haasteita matkalla tietyn projektin läpi. Mutta valitettavasti useimmiten nämä haasteet eivät katoa, kun toimitat sivuston asiakkaallesi.


Asia on se, että asiakkaat eivät ole aina WordPress-taitavia, etenkin jos heistä tulee ensimmäinen kerta, kun heistä tulee verkkosivuston omistajia.

Seurauksena on, että he kamppailevat monien tehtävien kanssa, alkaen yksinkertaisesta julkaisemisesta, median lähettämiseen, osoitteeseen "mitä eroa viesteillä ja sivuilla on??" , että "miksi kaikki nuo ihmiset lähettävät kommentteja Viagrasta?", ja niin edelleen.

Meidän on autettava heitä selvästi!

En kuitenkaan usko, että meidän pitäisi pakottaa heidät oppimaan WordPressin tai wp-adminin kaikki näkökohdat. He todella ei tarvitse olla mestareita verkkojulkaisuja vain voidakseen käsitellä heidän sivustojaan.

Mielestäni se on se olemme me kenen pitäisi tehdä kaikki tarvittava tehdäkseen kokemuksesta saumattoman ja mahdollisimman suoraviivaisen.

Kuinka tehdä WordPress-asiakasystävällisestä – yksinkertaistamalla wp-adminia

Nyt on monia asioita, joita voimme tehdä auttaaksemme asiakkaitamme. Jotkut heistä kiertävät itse WordPressiä. Toiset keskittyvät enemmän yksilölliseen konsultointiin, oppaisiin ja muuhun koulutukseen. Mutta tässä viestissä keskitytään vain asioiden tekniseen puoleen – mitä voimme tehdä tavallisella WordPress-käyttöliittymällä tehdäksesi asiakasystävällisemmäksi.

1. Rajoita pääsy

Ehkä se on vain kokemukseni, mutta sanoisin, että on hyvin harvat asiakkaat, jotka tietävät kuinka hyödyntää WordPressin järjestelmänvalvojan tiliä (wp-adminissa).

Suurimman osan ajasta he eivät tarvitse sitä mihinkään. He eivät varmasti yritä saada uutta teemaa, koska he ovat juuri palkaneet sinut rakentamaan koko sivuston. Ja he eivät myöskään todennäköisesti käydä pluginien metsästyksessä, samasta syystä.

Joten lyhyesti, anna asiakkaallesi Editor-tili.

Pelkästään tällä vaiheella on valtava ero. Muistutan vain, että tässä ovat toimittajan ja järjestelmänvalvojan paneelit vierekkäin:

Päätoimittaja admin

2. Säädä näyttöasetukset

(Puhun avattavasta valikosta, joka näkyy useimmilla wp-admin tai localhost / wp-admin sivuilla.)

näytön vaihtoehdot

Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa wp-adminiin, jopa Editor-tilillä, näet paljon tavaraa hallintapaneelissa. Esimerkiksi lohkot, kuten: yhdellä silmäyksellä, aktiviteetti, nopea luonnos, WordPress News ja myös joukko muita lohkoja sen mukaan, kuinka monta laajennusta sivustolla on.

Tämä on huono.

Viimeinen asia, jonka haluat sivuston rakentajana, on, että asiakkaasi näkee uuden sivuston ensimmäistä kertaa ja ajattelee, "Vau, minulla ei ole aavistustakaan mitä täällä tapahtuu!"

Joten yksinkertaisin tapa ulos tilanteesta on säätää heille tärkeimmät näyttöasetukset.

Tässä on mitä sinun tulee harkita tekemistä:

 • Päästä eroon kaikista wp-admin / hallintapaneelin pääruudun elementeistä, jotka esittävät tietoja, jotka eivät ole tärkeitä asiakkaalle. Pääosin: WordPress News, Quick Draft, samoin kuin useimmat laajennuksiin liittyvät lohkot.
 • Poista Viestit ja sivut -osiossa sarakkeet, kuten: Tekijä, Kommentit.
 • Poista yksittäisistä Posti- ja Sivunmuokkausnäytöistä: Revisiot, Lähetä palautukset, Mukautetut kentät, Slug, Tekijä.
 • Mediakirjasto tarkistaa WP 4.0: ta, joten en voi jakaa vinkkejä tässä vaiheessa, mutta periaatteessa noudattaa samaa ajatusta – päästä eroon kaikesta, mikä peittää sivun päätarkoituksen..

3. Viritä käyttöliittymä WP Admin UI Customize -sovelluksella

WP Admin UI Mukauta on erittäin mielenkiintoinen laajennus. Se antaa sinulle pääsyn useisiin WordPress-suodattimiin ja -toimintoihin, ja se tapahtuu kätevän visuaalisen käyttöliittymän kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit säätää tapaa, jolla tietyt käyttäjät näkevät wp-adminin, saattamatta kädet likaiseksi lähdekoodissa – toisin sanoen sinun on yksinkertaistettava wp-adminia heille.

⚠️ WP Admin UI Customize -laajennus on virallisesti lopettanut sen kehittäjän, mutta se toimii edelleen hienosti. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla seuraajaksi nimettyä laajennusta – My WP Customize Admin / Frontend -, mutta tällä on yleensä sekoitettu arvosteluja.

Tässä on mitä voit tehdä:

Vaihe 1. Valitse käyttäjän rooli, jonka kanssa työskennellä.

Jos seurasi neuvojani, asiakkaasi käyttää Editor-tiliä.

toimittaja

Vaihe 2. WP Admin UI Mukauta > Yleiset näyttöasetukset.

Ensin, ilmoitukset.

WordPressillä on tapana kertoa kaikille, että tietylle laajennukselle tai teemalle tai WordPressille on päivitys. Oletuksena nämä ilmoitukset näytetään kaikille käyttäjille.

Tämä ei vain ole välttämätöntä.

Vain järjestelmänvalvojien on näytettävä tällaiset ilmoitukset. Niiden poistaminen käytöstä asiakkaalle on melko hyvä idea:

ilmoitukset

Vaihe 3. WP Admin UI Mukauta > kojelauta.

Tämä on valinnainen. Jos arvelet, että asiakkaasi näytön asetusten mukauttaminen ei ollut tarpeeksi, voit poistaa täältä tietyt lohkot hallintapaneelista kokonaan ja yksinkertaistaa wp-adminia vielä enemmän:

kojelauta

Vaihe 4. WP Admin UI Mukauta > Sivun valikko.

Sivuvalikko on yleensä wp-adminin kaikkein turmeltunut alue. Plugin-kehittäjät rakastavat sitä käyttämään mukautettujen valikoidensa esittelyä.

Ja vaikka käsite sinänsä ei ole huono, toteutus on usein. Esimerkiksi, on erittäin yleistä, että laajennuskehittäjät eivät kiinnitä huomiota käyttäjän käyttöoikeuksiin. Tämän seurauksena laajennusvalikot näytetään, vaikka käyttäjällä ei olisi tarpeeksi käyttöoikeuksia niiden käyttämiseen.

Esimerkiksi yksi suosituimmista plugineista – Jetpack – käyttää tunnetusti tilaa aivan kojelaudan alla..

rakettireppu

Mutta kun yrität siirtyä toimittajana kirjautuneen laajennuksen asetuksiin, näet tämän:

jetpack-kielto

Loppujen lopuksi on parasta, jos päästämme eroon Jetpack-lohkosta (ja muista vastaavista muiden liitännäisten esityksistä)..

Tässä on mitä voit tehdä:

jetpack ban2

Tämä käyttöliittymä on hyvin samanlainen kuin mitä näet widget-näytöllä. Selaa vain luetteloa ja poista kaikki, mitä asiakas ei todennäköisesti käytä päivittäin.

Asiat, joista on syytä päästä eroon:

 • jetpack,
 • Kaikki yhdessä SEO,
 • Kommentit (vain jos asiakas ei halua kommentteja sivustolleen),
 • Työkalut,
 • kaikki muut teemaan liittyvät tai vain järjestelmänvalvojille tarkoitetut laajennukset.

Vaihe 5. WP Admin UI Mukauta > Sisäänkirjautumisnäyttö.

Toinen valinnainen vaihe. Voit kokeilla tätä osaa, jos haluat antaa asiakkaallesi mukautetun kirjautumisnäytön, jolla on oma logo.

4. Julkaise aloitusopas WP-ohjeen avulla

Mitä WP-ohje onko sen avulla voit luoda yksityiskohtaisen dokumentoinnin aloitusoppaan muodossa. Tämä opas on sitten saatavilla yhdessä wp-adminin sisäänkirjautumispuolen valikoista. Tätä laajennusta ei ole päivitetty vähään aikaan, mutta se toimii silti erinomaisesti.

wp-apua

Tilalle ei ole mitään rajoituksia sen suhteen, mitä voit sijoittaa sinne ja kuinka voit järjestää oppaan sisällön, joten tee vain mikä on tietylle asiakkaalle järkevää.

Todennäköisesti paras tapa edetä tässä on tarkistaa oma luettelo usein kysyttyistä asiakaskysymyksistä ja laittaa vastaukset vain oppaaseen..

Lopullinen tulos

Kun olet tehnyt kaikki edellä mainitut, tässä on kojelauta, johon päädyin. Katso mahtava (!):

kojelaudan lopullinen

Se on yksinkertainen, ja vain olennaiset elementit ovat siellä. Jokainen asiakas voi aloittaa heti, ja jos heillä on epäilyksiä, he voivat tutustua Aloitusoppaaseen, joka näkyy sivulla.

Voimmeko viedä tämän vielä pidemmälle?

Wp-admin-sisäänkirjautumisen mukauttaminen ei ole ainoa mahdollisuus, ja jos olet varma PHP- ja WordPress-taitoistasi, voit yrittää rakentaa koko hallintapaneelin alusta alkaen saadaksesi todella ainutlaatuisen tunnelman..

Voit jopa käyttää joitain monista saatavilla olevista järjestelmänvalvojan hallintapaneelin malleista, jotka on rakennettu VueJS: n ja muiden kirjastojen kanssa.

Kuten huomaat, wp-adminin yksinkertaistamiseen on monia mahdollisuuksia. Riippumatta siitä, haluatko pitää kiinni manuaalisista wp-järjestelmänvalvojan säädöistä, järjestelmänvalvojan laajennuksista, auttajalisäosista tai täysin manuaalisesta koodipohjaisesta lähestymistavasta, löydät varmasti jotain itsellesi.

Toivon, että tästä on ollut hyötyä ja että yrität antaa sille kuvan työskennellessäsi seuraavan asiakasprojektin parissa. Muuten, älä epäröi jakaa, jos sinulla on omia temppuja, kun haluat tehdä WordPress-asiakasystävällisestä.

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map