Kuinka käyttää uutta WordPress Block Editor -sovellusta – WordPress Gutenberg -oppaasi

Kuinka käyttää uutta WordPress Block Editor -sovellusta – WordPress Gutenberg -oppaasi

Kuinka käyttää uutta WordPress Block Editor -sovellusta – WordPress Gutenberg -oppaasi
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

WordPress 5.0: n julkaisusta 6. joulukuuta 2018 alkaen WordPressillä on uusi oletussisältöeditori. Kutsui WordPress Gutenbergin toimittajaksi kehitystyön aikana, "Gutenberg" on nyt vain "WordPress-editori" tai "estoeditori" jos haluat olla tarkempi.


Uusi lohkoeditori tuo mukanaan aivan toisenlaisen lähestymistavan sisällön luomiseen lohkot (siksi nimi…). Ja tässä viestissä aiot oppia tarkalleen kuinka käyttää näitä lohkoja ja uuden toimittajan muita ominaisuuksia sisällön luomiseen WordPress-sivustolle.

Olitpa päivittänyt sivustosi vielä WordPress 5.0: ksi, jatka lukemista oppiaksesi käyttämään uutta Gutenbergin lohkoeditoria sisällön rakentamiseen ja asettelut sivustoltasi.

WordPress Gutenbergin opas

Mikä on Gutenberg?

Gutenberg on uuden WordPress-lohkoeditorin projektinimi, joka korvasi WordPress TinyMCE -editorin WordPress 5.0: n oletus WordPress-editoriksi.

Vaikka Gutenberg oli virallinen nimi, kun toimittaja oli kehitteillä, se on nyt vain "WordPress-lohkoeditori" tai "WordPress-editori" koska se on virallisesti osa ydinohjelmistoa. Sinänsä näet usein viittavani siihen "estoeditori" tässä viestissä mieluummin "Gutenberg".

Nopeaksi päivittäjänä tässä näytti vanhasta WordPress TinyMCE-editorista. Tätä toimittajaa kutsutaan nyt klassinen toimittaja:

alkuperäinen WordPress tinymce -editori

Ja tässä näyttää mitä asiat näyttävät uudella WordPressillä estoeditori, AKA Gutenberg:

WordPress Gutenberg -lohkoeditori

Se on kuitenkin enemmän kuin esteettinen päivitys. Gutenberg muuttaa kokonaan muokkauskokemusta siirtymällä blokkipohjaiseen lähestymistapaan sisältöön (tarkemmin mitä lohkot ovat sekunnissa!).

Vaikka nykyinen painopiste on sisällön luomisessa, lopullinen tavoite on saada Gutenbergin lohkoeditori "Siirry viestin ulkopuolelle sivumalliksi ja viime kädessä täydellinen sivuston räätälöinti."

Tämä tarkoittaa, että lopulta pystyt rakentamaan koko sivustosi lohkoilla, mukaan lukien aloitussivut ja muu tärkeä sisältö.

Onko Gutenberg osa WordPressiä?

Gutenberg julkaistiin virallisesti osana WordPress 5.0: ta 6. joulukuuta 2018. Jos olet päivittänyt sivustosi WordPress 5.0: ksi, sinun pitäisi nyt nähdä uusi lohkoeditori oletuksena.

Jotkut julkaistujen WordPress-isäntien ovat kuitenkin julkaisun suuruuden vuoksi päättäneet olla päivittämättä ihmisten sivustoja heti. Tästä syystä on mahdollista, että sivustosi ei vielä käytä WordPress 5.0: ta. Tässä tapauksessa on sinun tehtäväsi, haluatko päivittää vai ei (vaikka sinun ei pitäisi odottaa liian kauan suorituskyvyn ja turvallisuuden vuoksi).

Kuinka WordPress Gutenberg -editori toimii

Sekuntia sitten kerroin teille, että Gutenberg on lohkopohjainen toimittaja. Oli tyypillistä töykeä jättää sinut roikkumaan, koska jos olet kuten useimmat ihmiset, et ehkä tiedä mitä tämä tarkoittaa.

Joten tässä on blokkipohjainen muokkaus 101:

Pohjimmiltaan Gutenberg korvaa nykyisen WordPress TinyMCE-editorin yhden muokkauskentän paljon yksilöllisillä "lohkot".

Nämä lohkot antavat sinun sitten rakentaa monimutkaisempia malleja kuin mitä vanhassa klassisessa WordPress-editorissa sallittiin.

Joten mikä on lohko?

No, lohko voi olla melkein mikä tahansa. Voit esimerkiksi estää:

 • Normaali teksti
 • kuvat
 • Videon upotukset
 • painikkeet
 • Widgetit (kyllä, ne samat widgetit, joita käytät sivupalkissasi)
 • taulukot
 • Jne.

Ja mikä on hienoa, on se, että kehittäjät voivat luoda omia kolmansien osapuolien lohkoja, joihin voit käyttää laajennuksia entistä joustavammaksi..

Jokainen lohko on oma kokonaisuus, jota voit käsitellä yksilöllisesti. Esimerkiksi, tässä on nopea Gutenbergin viesti, joka sisältää kolme lohkoa:

 • 2 tekstilohkoa
 • 1 kuvalohko

Katso, kuinka helposti voin järjestää nämä lohkot vetämällä ja pudottamalla niitä:

Gutenberg vetä ja pudota

Ja koska jokainen lohko on "erillinen", voit myös lisätä asioita, kuten mukautettuja taustoja vain tietyille lohkoille.

Yleensä se antaa sinulle enemmän joustavuutta ja perusteellista hallintaa.

Joten Gutenberg on silloin sivunrakentaja, eikö niin?

Eh, ei aivan. Ainakin ei nykyisessä muodossaan.

Gutenberg aikoo tehdä paljon helpommaksi tavallisen sisällön, kuten blogiviestien tai vakiosivujen, muotoilun, mutta se ei korvaa sivujen rakentajia 1: 1 nykyisessä muodossaan..

Gutenbergistä puuttuu jo pinnan tasolla kaksi tärkeätä asiaa:

 • Joustavat sarakkeet, vaikka peruspalstan lohko onkin, ja jotkut ulkopuoliset kehittäjät ovat luoneet mielenkiintoisia lohkoja.
 • Todellinen vedä ja pudota – Gutenbergin uudemmassa versiossa voit järjestää lohkot vetämällä ja pudottamalla, mutta se ei ole silti vapaamuotoinen kuin useimmat sivunrakentajat..

Gutenbergin lohkoeditori on kuitenkin valmis poistamaan useimmiten tarvetta sivujen rakentajille "standardi" sisältöä, ja se luo myös yhden yhtenäisen tavan luoda enemmän monimutkainen viesti asettelut WordPressissä.

Mutta kun on kyse rakentamisesta enemmän monimutkaiset sivut, kuten aloitussivu, luultavasti arvostat sivujen rakentajien tarjoamaa suurempaa joustavuutta (ainakin Gutenbergin ensimmäisen julkaisun aikana).

Esimerkiksi vertailussa Elementor vs Divi Builder vs Beaver Builder, näet kuinka yläsivun rakentajat tarjoavat esimerkiksi:

 • Vapaamuotoinen vedä ja pudota -editointi
 • Todellinen useiden sarakkeiden tuki, jossa voit luoda minkä tahansa määrän sarakkeita yksittäisten elementtien vetämiseen
 • Tonnia valmiita malleja
 • Edistykselliset muotoiluvaihtoehdot, paikkoja mukautettuihin marginaaleihin / pehmusteisiin ja paljon muuta
 • Responsiiviset suunnitteluasetukset

Uusi lohkoeditori saapuu sinne joskus. Mutta ainakin alkuperäisessä julkaisumuodossaan sivunrakentajat antavat sinulle silti joustavuuden suunnitella monimutkaisempia itsenäisiä sivuja.

Onko sinun käytettävä uutta lohkoeditoria? Voitko pitää edellisen WordPress-editorin?

Ei, sinun ei tarvitse käyttää uutta lohkoeditoria ja Joo, voit jatkaa edellisen WordPress-editorin käyttöä. Voit poistaa käytöstä Gutenbergin lohkoeditorin ja palauttaa sivustosi klassiseen editoriin päivityksen jälkeen WordPress 5.0: lle käyttämällä virallista Klassinen toimittaja kytkeä.

Lue oppaamme kuinka poistaa Gutenberg-lohkoeditori käytöstä oppia lisää.

Tarvitsetko erikoisteeman uuden Gutenbergin lohkoeditorin käyttämiseen?

Koska blokkieditori on nyt WordPress-oletuseditori, se on rakennettu toimimaan minkä tahansa WordPress-teeman kanssa. Teeman valitseminen, joka erityisesti tarjoaa Gutenbergin yhteensopivuuden, tarjoaa kuitenkin joitain todella todellisia etuja.

Ensinnäkin teemat voivat tarjota sisäänrakennetun tyylin kaikille niille uusille lohkoille. Parempaa vielä, teemat voivat tosiasiallisesti ladata nämä tyylit editorissa. Tämä tarkoittaa, että voit nähdä lohkojesi todellisen tyylin rakentaessasi sisältöäsi paremman WYSIWYG-kokemuksen saavuttamiseksi (katso tästä perusversio käytännössä)

Gutenbergin teemat voivat myös tarjota valmiita malleja, jotka koostuvat useista lohkoista, joten sinun tarvitsee vain liittää sisältö olemassa oleviin lohkoihin ja painaa Julkaista.

Lisäksi on olemassa joitain muita pieniä etuja, kuten kuvan koko kohdistus. Joten – voit käyttää mitä tahansa haluamaasi teemaa, mutta on syytä tarkistaa vielä kerran varmistaaksesi, että teemaasi kehittäjä aikoo lisätä tukea.

Jos haluat vain käyttää teemaa testaamiseen, kaikki nämä teemat tukevat uutta lohkoeditoria:

 • Neve – Neve on uusi teema, joka on erityisesti rakennettu toimimaan Gutenbergin lohkoeditorin kanssa.
 • Zakra – hieno kevyt vaihtoehto ThemeGrilliltä.
 • Hestia Lite – joustava teema, joka noudattaa materiaalisuunnittelun periaatteita.

Katso lisää vaihtoehtoja tutustumalla kokoelmaan parhaimmista Gutenberg-yhteensopivista WordPress-teemoista.

Ensimmäisen asettelun luominen Gutenberg WordPress -lohkoeditorilla

Olettaen, että käytät WordPress 5.0: ta ja uutta lohkoeditoria, olet valmis pohtimaan tämän artikkelin lihaa. Alla esittelen sinulle, kuinka uutta WordPress Gutenbergin lohkoeditoria voidaan käyttää todellisen sivun asettelun luomiseen.

Tällä tavalla olet valmis saamaan kaiken hyödyn WordPress 5.0: sta ja uudesta editorista.

Nopea kierros WordPress-lohkoeditori-käyttöliittymässä

Ennen kuin aloitat joidenkin lohkojen lisäämisen, siirrytään päälohkoeditorin käyttöliittymän elementtien nopeaan loppumiseen:

Gutenbergin lohkon muokkausliittymä

 • (A) – Voit lisätä uusia lohkoja.
 • (B) – kumoa / tee uudelleen -painikkeet
 • (C) – antaa sinulle pääsyn asiakirja-asetuksiin, jotka kattavat esimerkiksi luokkia & tunnisteet, esitellyt kuvat jne. Tämä on samanlainen kuin WordPress-editorin nykyinen sivupalkki
 • (D) – Kun olet valinnut yksittäisen lohkon, tämä antaa sinulle pääsyn kyseiselle lohkolle ominaisiin asetuksiin
 • (E) – antaa sinulle pääsyn viestisi reaaliaikaiseen esikatseluun tai julkaista / päivittää viestiäsi
 • (F) – Kun olet lisännyt joitain lohkoja, työskentelet täällä tosissasi sisällön kanssa

Uusien lohkojen lisääminen

Kuten keskustelin johdannossa, käytät erillistä "lohkot" rakentaa asettelut uudella editorilla.

Lisää uusi lohko napsauttamalla -painiketta +Plus -kuvaketta ja valitse lisättävän sisällön tyyppi:

lisäämällä uusi lohko

Yllä olevassa esimerkissä osoitin sinulle, kuinka lisätä perus kappalelohko. Mutta Gutenberg sisältää todellakin tonnin erilaisia ​​lohkoja, jotka on jaettu eri osioihin:

tyyppisiä lohkoja

Yläosassa näet luettelon sinun Eniten käytetty lohkot. Mutta jos vierität alas, näet myös osioita yleisistä lohkoista, muotoilusta, asetteluelementeistä, widgetistä ja upotuksista:

tyyppisiä lohkoja

 • Sisäiset elementit – sisältää vain yhden lohkon inline-kuvaa varten.
 • Yleiset lohkot – sisältää perusrakenneosat, kuten kuvat, kappaleet (tavallinen teksti), otsikot, lainaukset jne.
 • muotoileminen – voit lisätä muotoiltua sisältöä, kuten lainausmerkkejä, taulukoita tai klassista WordPress-tekstieditoria
 • Asetteluelementit– Voit jakaa tekstin kahteen sarakkeeseen, mukaan lukien painikkeet, erottimet tai "Lisää" tag
 • widgetit – Voit lisätä lyhytkoodeja, uusimpia viestejä tai luokkia. On jopa mahdollista näyttää sivupalkin widgetit aivan Gutenbergissä.
 • upotuksen – auttaa upottamaan sisältöä ulkoisista lähteistä, kuten Twitter, YouTube, Facebook, Instagram ja paljon muuta.
 • uudelleen käytettävä – Kun olet hankkinut esineiden, voit tallentaa lohkon ryhmiä uudelleenkäytettävinä malleina ja saada ne näkymään täällä. Tätä aluetta ei näytetä, ennen kuin olet tallentanut ensimmäisen uudelleenkäytettävän mallisi, jonka me näytämme sinulle, miten voit tehdä tämän viestin myöhemmin..

Perusasettelun rakentaminen Gutenbergin avulla

Aloitetaan yksinkertaisesti. Oletetaan, että haluat vain rakentaa perusblogi-asettelun, joka sisältää:

 • Normaali teksti
 • Kuva
 • Lainaus
 • Upotettu YouTube-video

Näin teit sen Gutenbergin kanssa:

Ensin kirjoitat koko viestisi editoriin. Tai jos olet kuin minä ja mieluummin kirjoita Google-dokumenteihin, voit liittää sen kaiken sisään ja sitten Gutenberg muuntaa sen automaattisesti lohkoiksi.

Muiden kuin tekstilohkojen lisääminen

Nyt kun sisältösi on jaettu lohkoihin, voit viedä hiiren osoittimen sen paikan päälle, johon haluat lisätä ensimmäisen kuvan, ja napsauttaa plus kuvaketta. Se luo tauon. Napsauta sitten plus Lisää kuvayksikkö kuvake uudelleen:

kuvalohko

Tämän avulla voit lisätä kuvalohkon, josta voit lähettää tai valita kuvia samalla tavalla kuin nykyisessä WordPress-editorissa:

lisää kuva

Kun olet valinnut kuvan, sinun pitäisi nähdä se siellä sivusi asettelussa:

sisäinen kuva

Vie seuraavaksi sen paikan päälle, johon haluat lisätä pull-tarjouksen, ja käytä samaa lähestymistapaa lisätäksesi toisen lohkon. Voit joko etsiä "lainata" tai mene Yleiset lohkot jakso:

lisää tarjous

Sitten näet uuden pull-tarjouslohkosi. Luo tarjouksesi vain napsauttamalla lohkoa ja kirjoittamalla:

kirjoita tarjous

Voit lisätä YouTube-videon lisäämällä uuden YouTube estää upotuksen välilehti. Lisää video, sinun tarvitsee vain kirjoittaa URL ja napsauttaa Upottaa:

youtube-lohko

Valinnainen – eri sarakkeiden luominen

Haluatko entistä luovampaan? Gutenberg sisältää nyt kokeellisen sarakeominaisuuden, jonka avulla voit luoda nopeasti useita sarakkeita. Sinun tarvitsee vain lisätä Sarakkeet (beta) estää Asetteluelementit osiossa. Sitten voit lisätä siihen muita lohkoja:

Gutenbergin pylväät

Kun olet valmis, sinun tarvitsee vain napsauttaa Julkaista painike:

julkaise viesti

Ja sinulla on muotoiltu blogiviestisi käyttöliittymässä.

Kuinka muokata yksittäisiä lohkoja

Koska WordPress Gutenberg -editori sisältää paljon erilaisia ​​lohkoja, en voi näyttää sinulle, kuinka käyttää kutakin erillistä lohkoa.

Mutta voin antaa sinulle peruskehyksen, jota sovelletaan kaikkiin lohkoihin.

Periaatteessa sinä hallitset sisältö toimittajan varsinaisessa rungossa:

lohkon muokkaaminen

Perustekstimuotoilua ja -säätöä varten voit käyttää valikkopalkkia, joka tulee näkyviin, kun vie hiiri lohkon päälle:

tyylin lohko

Ja edistyneemmän muotoilun tyyliä varten, tyyli on yleensä lohko Lohko Asetukset-välilehti.

Päästäksesi kyseiseen välilehteen, valitse muokattava lohko ja selaa Lohko välilehti:

lohkon mukauttaminen

Kuinka järjestää yksittäisiä lohkoja

Voit järjestää lohkoja uudelleen kahdella tavalla. Voit käyttää ylös tai Alas nuoli, kun hiiri lohkon päällä siirtää lohkoa vastaavaan suuntaan:

siirrä gutenbergin lohkoja

Tai voit vetää ja pudottaa lohkoja. Aktivoidaksesi vetämis- ja pudotustoiminnot sinun täytyy siirtää hiiri hiiren osoittimen päälle kuusi pistettä ylä- ja alanuolien välillä

Gutenberg vetä ja pudota

Kokoamalla kaikki

Kun olet poistanut, kuinka asiat toimivat uuden lohkoeditorin kanssa, se on melko kivutonta ja intuitiivista.

Aluksi saatat kokea kasvavia kipuja ja kamppailua suorittaa perustoiminnot, jotka olet ottanut itsestäänselvyytenä.

Mutta kun olet hankkinut asioita – sinun pitäisi matkustaa rakennusten ulkoasujen läpi. Ja edistyneemmillä lohkoilla, joita Gutenberg tarjoaa, saat enemmän joustavuutta kuin TinyMCE WordPress Editor.

Jotkut siistiä, mutta edistyneempiä Gutenbergin temppuja

Kun tutustut paremmin WordPress Gutenbergin lohkoeditoriin, saatat löytää joitain näistä temppuista ajan säästöjä..

Luo nopeasti uusi lohko kirjoittamalla

Yllä, minä osoitin sinulle kuinka luoda lohkoja lisäämispainikkeella. Mutta säästääksesi aikaa, voit itse luoda lohkoja kirjoittamalla tämän syntaksin:

/ Block-NAME

Automaattinen ehdotus -ruutu tulee näkyviin auttamaan sinua löytämään asiaankuuluva lohko.

Esimerkiksi, kuinka luodaan kuvalohko pelkällä näppäimistöllä:

Melko kätevä ja suuri ajan säästö!

estää pikakuvakkeen

Muokkaa lähdekoodia suoraan

Voit milloin tahansa muokata koko viestin lähdekoodia napsauttamalla kolme pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Koodieditori:

muokkauskoodi gutenbergissä

Aktivoi koko näytön tila, kiinteä työkalurivi jne.

Uusi lohkoeditori sisältää muutama eri tila, joiden avulla voit muuttaa editointikokemusta. Sinä pystyt:

 • Lisää kiinteä työkalurivi, kuten TinyMCE-editori
 • Siirry koko näytölle
 • Laita "valokeila" aktiivisessa lohkossa

Voit käyttää näitä "Luettu", Klikkaa kolme pistettä -kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Gutenbergin näkymät

Säästä aikaa Gutenbergin pikanäppäimillä

Tavallisten muotoilupainikkeiden lisäksi estoeditorissa on useita omistettuja pikanäppäimiä, jotka voivat auttaa sinua:

 • Lisää uudet lohkot valitun lohkon ylä- tai alapuolelle
 • Poista lohko
 • Kopioi lohko
 • Jne.

Voit avata täydellisen luettelon pikanäppäimistä Vaihto + Alt + H oikotie.

Gutenbergin pikanäppäimet

Luo uudelleenkäytettäviä lohkopohjia

Jos sinulla on tietty keräys / järjestely lohkoja, joita sinun on käytettävä uudelleen useissa paikoissa, voit tallentaa lohkon ryhmän uudelleenkäytettävänä mallina. Voit nimetä mallisi. Sitten voit lisätä sen aivan kuin tavallinen lohko.

Mallin luominen:

 • Valitse lohkot, jotka haluat sisällyttää
 • Klikkaa kolme pistettä ikoni
 • valita Lisää uudelleenkäytettäviin lohkoihin

Gutenbergin uudelleenkäytettävät lohkomallit

Muokkaa uudelleenkäytettävää lohkon sisältöä

Sen lisäksi, että muotoilun sisällön lisääminen on helppoa, uudelleenkäytettävät lohkot antavat myös päivittää nopeasti kaikki uudelleenkäytettävät lohkot.

Toisin sanoen kun olet muokattu uudelleenkäytettävää lohkon sisältöä, jokainen uudelleenkäytettävää lohkoa käyttävä viesti saa myös uuden sisällön.

Voit muokata uudelleenkäytettävää lohkoa vierittämällä kohtaan uudelleen käytettävä -osa lohkon lisäyksessä ja napsauta Hallitse kaikkia uudelleen käytettäviä lohkoja painiketta. Tai voit käydä sivustossa.com/wp-admin/edit.php?post_type=wp_block (muista korvata verkkosivusto.com todellisella URL-osoitteella).

Muokkaa WordPressin uudelleenkäytettäviä lohkoja

Laajenna lohkoeditoria laajennuksilla

Jos haluat saada mielikuvitusta, voit nyt löytää paljon Gutenbergin laajennuslaajennuksia, jotka lisäävät omia lohkojaan.

Saukko estää on hyvä vaihtoehto päästä alkuun. Se antaa sinulle lisälohkot esimerkiksi hinnoittelulle, suosituksille, Google Mapsille ja jakamiskuvakkeille, "napsauta jaa twiitti" painikkeet ja paljon muuta.


Gutenbergin lohkot ja mallikirjasto Otter Gutenbergin lohkot ja mallikirjasto Otter

Tekijä (t): ThemeIsle

Nykyinen versio: 1.5.4

Viimeksi päivitetty: 26. toukokuuta 2020

otter-blocks.zip


98% Arviot


60000 + asennukset


WP 5.2 + vaaditaan

Hallitse sotkua Block Manager -sovelluksella

Uusi toimittaja lisää paljon lohkoja, varsinkin jos käytät joitain yllä mainituista lohkon laajennuksista. Tämä voi tehdä asioista hieman sekava ja hidastaa sinua. Jos on joitain lohkoja, joita et koskaan aio käyttää, voit käyttää Block Manager poistaa ne käytöstä.

Block Manager -sovelluksen käyttö:

 • Klikkaa kolme pistettä -kuvaketta oikeassa yläkulmassa
 • valita Block Manager
 • Käytä valintaruutuja estääksesi lohkot tarpeen mukaan

WordPress Block Manager

Käytä Estä navigointi navigoidaksesi nopeasti sisältöön

Pitkän sisällön tai sisällön, jossa käytät paljon sisäkkäisiä lohkoja, kanssa voi olla vaikea löytää etsimäsi lohko nopeasti..

Auttaakseen estoeditori sisältää a Estä navigointi työkalu, jonka voit avata napsauttamalla työkaluriviä tai käyttämällä Vaihto + Alt + O pikanäppäin.

Jos olet sisäkkäisessä lohkossa (kuten sarakkeissa), Estä navigointi työkalu näyttää kaikki sisäkkäiset lohkot. Voit valita tietyn lohkon napsauttamalla sitä luettelossa.

Estä navigointiominaisuus

Vaihda Edit- ja Select-tilojen välillä

WordPress 5.4 -sovelluksella pääset käyttämään kahta eri tilaa, joiden välillä voit siirtyä ylätyökalurivin avulla:

 • Muokata – tässä työskentelet suurimman osan ajasta. Sen avulla voit muokata kaikkien lohkojen sisältöä. Tämä on oletuseditoritila.
 • valita – tämä helpottaa tiettyjen lohkojen valitsemista, etenkin työskennellessä sisäkkäisten lohkojen kanssa (esim. Lohkot sarakkeen sisällä). Kun napsautat lohkoa, siirryt automaattisesti takaisin Muokata tila.

WordPress-estoeditorin valintatila

Kokeile uusia lohkoeditorin ominaisuuksia

Siitä lähtien, kun lohkoeditori on sulautettu ytimeen, lohkoeditorista on oikeastaan ​​kaksi versiota:

 1. Natiiviversio WordPress-ydinohjelmistossa (tämä on todennäköisesti mitä käytät)
 2. Gutenbergin laajennus

Gutenberg-laajennusversio on periaatteessa ydineditorin testausmaa. Plugin-versio sisältää uusia ominaisuuksia, joita on kehitteillä. Lopulta nämä ominaisuudet sulautetaan ytimeen. Mutta jos haluat pelata heidän kanssaan aikaisin, sinun tarvitsee vain asentaa WordPress.org: n Gutenberg-laajennus..


Gutenberg Gutenberg

Tekijä (t): Gutenberg Team

Nykyinen versio: 8.2.1

Viimeksi päivitetty: 28. toukokuuta 2020

gutenberg.8.2.1.zip


40% Arviot


200000 + asennukset


5.3.0Requires

Mitä tapahtuu kaikelle vanhalle sisällöllesi?

Ennen kuin lopetan asioiden käsittelyn, anna minun kattaa nopeasti mitä tapahtuu kaikelle vanhalle sisällöllesi, kun päivität WordPress 5.0: ksi (jos et vielä ole).

Älä huoli – se ei katoa! Mutta kokemus on hiukan erilainen:

Kun päivität sivustosi WordPress 5.0: ksi ja sinulla on olemassa oleva sisältö rakennettuna alkuperäisen TinyMCE-editorin kanssa, lohkoeditori asettaa kaiken vanhan sisällön yhdeksi Klassinen lohko. Tämä klassinen lohko on pohjimmiltaan TinyMCE-editori … mutta upotettuna uuden lohkoeditorin sisään.

Gutenbergin klassinen lohko

Voit työskennellä vanhan sisällön kanssa joko:

 • Jätä se Classic-lohkoon ja muokkaa sitä samalla tavalla kuin vanhan WordPress-editorin kanssa
 • Käytä kolme pistettä -kuvaketta ja valitse Muunna blokkeiksi. Se hajottaa kaiken yksittäisiin lohkoihin. Sitten voit työskennellä sisältösi kanssa aivan kuin olisit luonut sen alun perin Gutenbergin estotoimittajalla.

Muunna lohkoiksi

Mitä Gutenbergin lohkoeditorille seuraavaksi??

Vaikka lohkoeditori on nyt virallisesti osa ydintä (kiitos WordPress 5.0: n julkaisun), WordPress-tiimi ei ole kaukana Gutenberg-projektista..

Tällä hetkellä ydinryhmä työskentelee saadaan blokkieditori korvaamaan WordPress-widgetit ja antaa sinun luoda lohkojen navigointivalikkoja.

Vaikka nämä ominaisuudet eivät ole vielä aivan täällä, ne ovat matkalla. Tästä syystä se maksaa aloittaaksesi lohkoeditoriliitynnän ASAP: n!

Suurimmalle osalle satunnaisista käyttäjistä se tuo joustavien sisällönluontakokemusten lisääntyneen kipun jälkeen.

Kehittäjät, jotka eivät ole kehittäjiä, voivat intuitiivisesti suunnitella monimutkaisempia asetteluja lisäelementeillä, kuten painikkeilla, sisällön upotuksilla ja paljon muulla. Ja se toivottavasti auttaa WordPressiä jatkamaan kasvuaan.

Nyt haluaisimme kuulla sinusta. Olen varma, että monilla teistä on vahvoja ajatuksia uudesta Gutenbergin lohkoeditorista – joten kerro siitä meille kommenteissa!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Asettelun, esityksen ja muokkaamisen Karol K.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector