10+ WP-CLI-temppuja WordPress-sivustosi hallintaan (päivitetty WP-CLI 2.3.0: lle)

Merkintä. WP-CLI 2.3.0 on juuri julkaistu, joten se on täydellinen aika syvemmälle tutkia, mitä WP-CLI tarjoaa yleensä ja miten parhaiten aloittaa työskentely sen kanssa. Annan kuitenkin varoittaa sinua, jos et ole vielä kokeillut WP-CLI: tä, valmistaudu olemaan vaikuttuneita, kun näet mitä on mahdollista.


WordPress on upea projekti, mutta kuten mikä tahansa ohjelmisto, saatat löytää itsesi toivovan, että sinulla olisi jonkinlainen takaoven pääsy koodillesi ja tietokantaan. Ne teistä, jotka olette koskaan yrittäneet järjestelmänvalvojan käyttöoikeustietojen nollaaminen jos salasanan palautuslinkki on katkennut, tiedä mistä puhumme!

Onneksi on olemassa ratkaisu, joka voi auttaa. WP-CLI projekti antaa komentorivin pääsyn WordPress-asennukseen, mikä tarkoittaa, että voit hallita suurinta osaa verkkosivustostasi käyttämällä muutamaa nopeaa käskyä päätteessä.

Esimerkiksi, jos "Nollaa salasana" linkki on rikki, voit vaihtaa salasanasi sen sijaan WP-CLI: llä. On monia samanlaisia ​​tilanteita, joissa WP-CLI on hyödyllinen. Lisäksi rakastamme vain hakkereita muistuttavaa tunnetta, joka tulee työskentelemään komentorivillä.

Tässä artikkelissa esitellään joitain tyypillisesti ärsyttäviä tehtäviä, joista WP-CLI tekee melkein hauskan kokemuksen, ja esittelemme kuinka suorittaa ne työkalun avulla. Mennään säröilyyn!

WP-CLI

TL; DR WP-CLI-projektissa

WP-CLI tarkoittaa WordPress-komentoriviä (kotisivu), koska tämä työkalu antaa sinulle pääsyn WordPressin hallintajärjestelmään komentorivin kautta.

Yleensä WordPress-verkkosivustoa (wp-admin) on käytettävä manuaalisesti online-käyttöliittymän avulla. Ja siksi rikkoutuneen sivuston hoitaminen tai siirtymäkausien hallinta edellyttää usein tiedostojen selaamista FTP: llä tai yrittämistä kirjoittaa mukautettua PHP-koodia. WP-CLI yksinkertaistaa sivustosi työskentelyprosessia antamalla sinulle suoran pääsyn oikotietä, joka kiertää ylimääräisten laajennusten tarpeen.

WP-CLI-kotisivu

Jos et ole koskaan käyttänyt komentoriviä aiemmin, on pieni oppimiskäyrä. Kun olet menossa, WP-CLI voi kuitenkin huomattavasti nopeuttaa tapaa, jolla työskentelet verkkosivustosi kanssa. Voit hallita monimutkaisia ​​tietokanta-, laajennus- ja teemamuutoksia muutamalla näppäimen painalluksella. Jos pidät pelkkää tekstiä koskevasta käyttöliittymästä, voit käyttää sitä jopa kommentoimaan kommentteja, vaihtoehtoja ja valikoita. (Kaikista käsittelemme tarkemmin tässä oppaassa.)

Lyhyt tarina, WP-CLI tekee monista vaikeista tehtävistä yksinkertaisia ​​ja nopeita. Lisäksi WP-CLI on myös laajennettavissa. Jos sinulla on mukautettuja tarpeita, se on mahdollista kirjoita ainutlaatuisia skriptejä jotka suoritetaan WP-CLI: llä eritelmillesi.

Ennen kuin siirrymme eteenpäin, on tärkeää ymmärtää se WP-CLI ei ole WordPress-sivustosi laajennus, vaan palvelimellesi asennettu työkalu. Toisin sanoen, jos haluat käyttää WP-CLI: tä, joudut asentamaan sen sekä paikalliselle kehitysympäristöllesi että live-palvelinpalvelimellesi jatkuvan käytön varmistamiseksi. Tämä voi tarkoittaa löytää isäntä, joka tarjoaa esiasennetun WP-CLI: n.

(Huomaa; WordPress-, SiteGround-, A2-hosting- ja WP Engine -palveluiden suositeltavimmista verkkopalvelumahdollisuuksistamme kaikissa on WP-CLI asennettu oletuksena asiakkailleen; toisin sanoen voit aloittaa WP-CLI: n käytön heti, kun olet määrittänyt isäntätilisi näiden yritysten kanssa).

Jotkut lisätiedot WP-CLI-perusteista:

Kuinka hallita WordPress-sivustoasi WP-CLI: n avulla

Kun WP-CLI on asennettu, voit käyttää komentoriviä avataksesi kansion WordPress-verkkosivustolle, jota haluat hallita. Tarvitset, jos työskentelet live-palvelimellasi suojattu kuoren käyttö.

Suosittelemme kuitenkin ensin kokeilemaan näitä komentoja kehitysympäristössä! Kumoamispainiketta ei ole, joten sinun kannattaa tuntea olosi mukavaksi tämän työkalun kanssa, ennen kuin sitä käytetään live-palvelimella. Aloittamiseksi tässä on neljä hyödyllistä tapaa harjoitella WP-CLI: n käyttöä sivustollasi.

1. Tutustu nopeasti wp-config.php-tiedostoon

WP-CLI on aina ollut varsin tehokasta, kun se antaa sinun määrittää uuden sivuston. Esimerkiksi, kätevä wp config create -komennon avulla voit luoda uuden konfiguraatiotiedoston ja laittaa siihen kaikki tärkeät tiedot. Yleensä paljon nopeammin kuin teet tämän perinteisellä tavalla, varsinkin jos olet nopea kirjoittaja.

Mutta WP-CLI vie sen askeleen pidemmälle. Wp-pääkonfigurointikomennolle on kaksi alikomentoa.

Ensimmäinen on tämä:

wp-asetukset saada

 • luettelee vakiot ja globaalit nykyisessä wp-config.php-tiedostossasi määritellyllä tavalla.

WP-CLI-asetukset saada

Toinen on tämä:

wp-asetuspolku

 • näyttää vain polun nykyiseen wp-config.php-tiedostoon.

Jos haluat saada vielä enemmän käytännön kokemusta WordPress-asennuksella, voit käyttää myös toista WP-CLI-komentoa:

wp db size – taulukot

Erittäin hyödyllinen auttaa sinua päättämään, tarvitsetko tietokannan optimointia vai ei.

WP-CLI db -taulut

2. Suorita ydinpäivitykset

Päivityksen suorittaminen sisältää yleensä sisäänkirjautumisen järjestelmänvalvojaan ja napsauttamalla muutamaa sivua päivittääksesi sivustosi.

WP-CLI: n avulla päivitykset suoritetaan helposti yksi yksinkertainen komento:

wp-ydinpäivitys

Tämän lähestymistavan tekee ainutlaatuiseksi se, että se voi hyväksyä argumentteja mukauttaakseen sitä, mitä tapahtuu, kun sitä suoritetaan. Oletetaan, että päivitit äskettäin WordPress-versioon, joka rikkoi sivustosi kriittisen laajennuksen. Laajennuksen kirjoittajalla ei ole vielä ollut mahdollisuutta päivittää, mutta tarvitset sivustosi toimimaan oikein. Vaikka on parasta pitää päivitettyä sivustoa, voit muuttaa ytimen lisäämällä komennollesi version lipun ja viettämällä takaisin pisteeseen, jossa ei ollut ristiriitoja:

wp-ydinpäivitys – versio = 4.7.1

Toinen hyödyllinen piirrepohjaisen ratkaisun, kuten WP-CLI, ominaisuus on, että voit ajoittaa sen toimimaan säännöllisesti kaikille asennetuille sivustoille. Se on uskomattoman skaalautuva niille, jotka hallitsevat useita sivustoja. Esimerkiksi WP-CLI-lisäosan käyttäminen kuten Bluehostin WP-työkalut antaa sinun suorittaa päivitykset palvelimellesi jokaiselle verkkosivustolle automaattisesti.

WP-CLI-ydinkomentoOnnistunut ydinpäivitys WP-CLI: n kautta.

3. Päivitä, poista käytöstä ja poista hankalia laajennuksia

Yleensä, jos liitännäinen hajottaa sivustosi kokonaan (tai jopa vain poistaa järjestelmänvalvojan käytöstä), sinun on kirjauduttava sisään FTP: n kautta ja muutettava sen kansion nimi käytöstä poistamiseksi. Toisaalta on olemassa yksinkertainen WP-CLI-komento laajennusten deaktivointi:

wp-laajennus poistaa plugin-name-esimerkki käytöstä

WP-CLI-laajennusOnnistunut laajennuksen deaktivointi WP-CLI: llä.

Jos laajennus aiheuttaa vakavia ongelmia ja se on poistettava, voit tehdä sen poistamiskomennon sijaan:

wp-laajennus poistaa plugin-name-esimerkki

Voit myös ohittaa laajennuksen manuaaliset päivitykset suorittamalla komennon, joka on samanlainen kuin WordPress-ytimen päivitysominaisuus:

wp-laajennuksen päivitys – kaikki

Ja luultavasti jotain, jonka minun olisi pitänyt mainita alussa, WP-CLI antaa sinulle mahdollisuuden tarkista sivustosi nykyisten laajennusten tila. Käytä sitä varten:

wp-laajennuksen tila

WP-CLI-laajennuksen tila

Yksittäin, ei ehkä tunnu siltä, ​​että nämä komennot säästäisivät paljon aikaa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että palvelimelle pääsy suoraan on paljon nopeampaa kuin odottaa selainta tulkitsevan kaikkia graafiseen käyttöliittymään liittyviä skriptejä ja tyylejä. Jos joudut usein hallitsemaan tämäntyyppisiä tehtäviä, saatat olla yllättynyt siitä, kuinka nopeasti lisäaikaasi kertyy.

4. Palauta käyttäjän salasanat

Kuvittele, että olet kadottanut WordPress-järjestelmänvalvojan salasanan. Olet kokeillut salasanan palauttamislinkkiä, mutta jostain syystä nollaussähköposti ei näy postilaatikossasi. Oletko lukittu WordPress-sivustostasi ikuisesti? Ei WP-CLI: n kanssa.

WP-CLI tarjoaa nopean käyttäjän hallinnan, mukaan lukien mahdollisuus nollaa salasanat käyttämällä seuraavaa riviä:

wp-käyttäjäpäivitys [email protected] –käyttäjän tunnus = uusi salasana-esimerkki
WP-CLI-käyttäjäOnnistuneet käyttäjän käyttöoikeustiedot päivitetään WP-CLI: llä.

Näin yksinkertaisten komentojen avulla sinun ei tarvitse paniikkia tai huolehtia monimutkaisista kiertotavoista päästäksesi sivustoosi uudestaan. Menevät päivät, jolloin salasana on käsin hajautettu ja lisätty suoraan tietokantaan…

Koska kaikki tämä tapahtuu suojatun yhteyden kautta palvelimeesi, et myös uhra verkkosivustosi turvallisuutta tällä menetelmällä.

5. Varmuuskopioi ja käsittele tietokantaa

WordPress ei helpota suoraa vuorovaikutusta tietokannan kanssa. Tämä voi olla turhauttavaa, kun haluat suorittaa näennäisesti yksinkertaisia ​​tehtäviä, kuten suorittaa päivityksen ilman laajennusta tai etsiä ja korvata määritetty lause.

Voit käyttää WP-CLI: tä näiden töiden helpottamiseksi. Sen avulla voit optimoida ja korjaus tietokannat yksinkertaisilla komennoilla, kuten:

wp db optimoi
wp db korjaus

Jos kirjoitat mukautetun kyselyn, voit testata sen nopeasti kyselykomento:

wp db-kysely "VALITSE * WP_optioista"

Ennen kuin olet liian tyytyväinen tietokantaan, on kuitenkin tärkeää, että osaat luoda varmuuskopioita. Komento luomalla SQL-varmuuskopioita WP-CLI: ssä on seuraava:

wp db vienti

Tämä luo SQL-tiedoston *, jonka avulla voit palauttaa sivustosi tietokannan, jos jokin menee pieleen. Se toimii jopa hyvin, kun sitä käytetään yhdessä varmuuskopiolaajennusten kanssa.

* Tiedoston nimi on melko satunnainen. Jos haluat määrittää oman, käytä tätä:

wp db vie oma nimesi.sql
WP-CLI-tietokantaWP-CLI tekee sivustosi tietokannan kanssa työskentelystä cinchin.

6. Siirrä jäljennökset

Jälkilähetysten tarkistaminen on jotain, josta meillä on vähän vaikeaa täällä CodeinWP: ssä. Joillakin useimmin päivitetyissä viesteissämme on yli 200 versiota, mikä tekee asioiden hallinnasta todella vaikean.

Pääasiassa, kun siirryt WordPressin (seuraava kuvakaappaus) tavanomaiseen versioiden vertailusivulle, saat sen palkin yläreunaan. Sen kautta voit valita kaksi versiota, joita haluat verrata. Tämä on hienoa, jos sinulla on alle 20 tarkistusta viestiin. Mutta yli 100: lla palkista ei voida napsauttaa – tarkoitan, et voi helposti osoittaa haluamaasi tarkkaa versiota – vaatii pikselin täydellisyyttä napsautuksissa. Baari on aivan liian tiheä.

WordPress-versioiden palkki

Tämän torjumiseksi jollain tavalla voit asettaa rajan viestiä kohden sallittujen versioiden lukumäärälle wp-config.php-tiedostossa (esim. Define (‘WP_POST_REVISIONS’, 40);). Mutta tämä vain rajoittaa tulevien toimien tarkistuksia. Sinun on poistettava kaikki merkinnän yläpuolella olevat nykyiset versiot. Tämä voidaan tehdä muutamalla tavalla. Yksi niistä on laajennuksen kautta. Toinen on WP-CLI: n kautta.

Ja WP-CLI-tapa on vain paljon nopeampi. Aloitaksesi sinun on asennettava ylimääräinen WP-CLI-paketti nimeltä wp-tarkistukset-cli.

Tämä voidaan tehdä yksinkertaisella komennolla:

wp-paketin asennus trepmal / wp-revisions-cli

Sen jälkeen voit käyttää kourallista hienoja uusia WP-CLI-komentoja:

WP-versiot puhtaat

 • poistaa vanhat versiot kaikista viesteistä. Sen oletusarvo on WP_POST_REVISIONS – säilyttäen vain viimeisimmät versiot.

Vaihtoehtoisesti, jos haluat olla käytännöllisempi versioidesi kanssa, voit esimerkiksi hallita tietyn viestin versioita:

wp-versioiden luettelo –post_id = ID

 • antaa sinulle luettelon kaikista tietyn viestin tarkistuksista.

WP-CLI-versiot

Tai:

wp-versiot puhdas –post_id = tunnus – ennen päiväystä = DATE

 • poistaa tietyn viestin tarkistukset, jotka on julkaistu jonakin päivänä tai ennen (VVVV-KK-PP).

Kaiken kaikkiaan todella hieno ominaisuus, ja etenkin jos sinulla on tapana päivittää nykyisiä viestejäsi melko usein – mikä luonnollisesti tuottaa paljon versioita. Olen todella innoissani siitä, mitä uusia ominaisuuksia wp-revisions-cli-paketti tuo tulevaisuudessa.

7. Luo lapsiteema, kuten nyt (!)

Lasten teemojen luominen ei ole mikään vaikeaa. Mutta sinun on silti ensin siirryttävä virallinen viittaus Codexiin – Vain varmistaaksesi, että joitain hienoja yksityiskohtia ei ole muutettu, luo sitten function.php ja CSS, laita ne uuteen hakemistoon ja niin edelleen ja niin edelleen.

WP-CLI antaa sinulle nopeampi menetelmä. Ainoa mitä teet on tämä:

wp-telineet lapsiteema NEW-CHILD-SLUG – transparent_theme = SLUG –theme_name = TITLE

… ja siinä kaikki. Seurauksena on toimiva, tyhjä lapsiteema, joka perustuu asetettuun vanhempaan teemaan.

WP-CLI-lapsiteema

Saatavana on myös joitain lisäparametreja. Voit esimerkiksi tehdä tämän:

wp telineet lapsiteema SLUG – avoin_teema = SLUG – teeman_nimi = OSASTO – automaatti = TÄYTÖN NIMI – autori_uri = URI – teeman_uri = URI – aktivoi – voima

 • –force korvaa jo olemassa olevat tiedostot.

8. Luo kuormia näyttämätöntä sisältöä testausta varten

Kun työskentelet minkä tahansa WordPress-projektin parissa, näppärä sisältö on jotain mitä tarvitset todennäköisesti suhteellisen usein.

 • Ehkä työskentelet jonkin uuden laajennuksen parissa, joka käsittelee useita viestejä ja sitten tekee heille jotain.
 • Ehkä haluat nähdä, toimiiko sivusi hyvin.
 • Ehkä haluat laittaa lisää juttuja valikoihin testaustarkoituksiin.
 • Ja niin edelleen…

Tavallisesti tein sellaisissa tapauksissa Ctrl + F-näppäimiä ja aloin etsiä sitä ärsyttävää XML-esimerkki WordPress-sisältötyyppiä, jonka olen istunut jonnekin. Mutta tämä vie aikaa, ja minusta tuntuu olevan väärinkäyttävä tiedostoa joka kerta jotenkin.

Joka tapauksessa, kuten kuvittelit, WP-CLI: llä on myös joitain vaihtoehtoja siihen:

wp post generoi – määrä = 10

 • luo 10 tyhjää viestiä; mutta sinun ei tarvitse pysähtyä vain 10: een – WP-CLI lupaa, että 1000 on myös täydellisesti suoritettava arvo.

Tai tehdä asioista tosiasiallisempia:

kihara http://loripsum.net/api/4 | wp post generoi –post_sisältö – määrä = 10

 • luo 10 viestiä, joissa jokaisessa on 4 kohtaa loripsum.net-sivustosta tuotavaa lorem ipsum -tekstiä.

9. Tyhjennä sivustosi

Siellä on yksi todella hieno WP-CLI-komento, jonka avulla voit tyhjentää sivustosi kaiken sisällön (mukaan lukien viestit, kommentit, termit ja meta), jättäen samalla sivuston kokoonpanon ja käyttäjät ehjiksi. Se on tämä:

WP-sivusto tyhjä

Jos sinulla on taipumus käyttää samaa dev WordPress -asetusta useimpiin testeihin / kokeisiin / jne. sitten tiedät heti, kuinka paljon aikaa tämä asia säästää.

Vaikka voit saavuttaa saman vaikutuksen käymällä läpi sisältöä manuaalisesti tai käyttämällä phpMyAdminia, tämä WP-CLI-komento on nopeuden suhteen omassa liigassa.

Voit myös tehdä:

wp-sivusto tyhjä – lataa

 • pääsee eroon kaikesta sinun "lisäykset" kansio samoin.

10. Poista kaikki roskapostikommentit

Ensinnäkin WP-CLI antaa sinulle paljon mahdollisuuksia kommenttien hallintaan. Voit esimerkiksi:

 • luoda uusia kommentteja wp kommentti luoda
 • päivitä kommentit wp kommenttipäivityksellä
 • hyväksyä kommentit wp kommentti hyväksyä
 • ja paljon enemmän

Mutta ehkä mielenkiintoisin asia, jonka voit tehdä, on poistaa kaikki roskapostikommentit sivustoltasi kerralla. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos herätät tuhansia uusia roskapostikommentteja tietokantaan.

Komento on seuraava:

wp kommentti poista $ (wp kommenttiluettelo –status = spam –format = id)

Tämä on siisti hakata. Wp-kommentin poiston pääkomento odottaa argumentti – poistettavien kommenttien tunnukset. Joten tarjoamme tunnukset, kutsumme toista komentoa – wp kommenttiluetteloa – joka näyttää luettelon kaikista roskapostiksi merkityistä kommentteista. Aika siistiä, eikö niin?

11. Kesyttää wp-cron

Standardi wp-cron-mekanismi ei ole ollut luotettavin asia. Ainakin, kun ajoitat viestin WordPressissä, et voi koskaan olla 100% varma, että se todellakin tulee näkyviin (ainakin kokemukseni mukaan).

WP-CLI voi auttaa sinua kesyttämään cronia vain vähän käyttämällä tämä komento:

wp cron -tapahtuma ajoa – nyt

 • laukaisee kaikki cron-tapahtumat juuri nyt.

WP-CLI wp-cron

Bonus: Kaksi "meta" temppuja WP-CLI: lle

Niin mahtava kuin WP-CLI on, se on silti tekstikäyttöliittymä, mikä tarkoittaa, että on vaikea aina muistaa, kuinka tätä tai toista komentoa käytetään.

Voit tehdä itsesi hyväksi kahdella tavalla:

Ensimmäinen, tavallinen ohjekomento:

wp ohje COMMAND

 • näyttää ohjeita kaikista komennoista WP-CLI: ssä.

Seuraava, siellä on –prompt-argumentti, joka toimii useimpien (tai jopa kaikkien?) WP-CLI-komentojen kanssa. Jos esimerkiksi yritän tuottaa uutta tällaista sisältöä:

wp post generoi –prompt

WP-CLI luettelee kaikki argumentit, jotka ovat käytettävissä generointikomennolle, ja annan minun täyttää tyhjät kentät (voin paina Enter-näppäintä asioissa, jotka ovat valinnaisia ​​- [] -suluissa). Niin kuin:

WP-CLI-pikaväite

johtopäätös

WP-CLI ottaa monia usein hankaliksi pidettyjä tehtäviä ja tekee niistä niin yksinkertaisia, että niiden käsittely on melkein hauskaa. Sen sijaan, että viettäisit tunteja sellaisten esteiden poistamisessa, jotka estävät sinua ratkaisemaan todelliset ongelmat, voit käyttää WP-CLI: tä nopeasti saadaksesi pääsyn melkein kaikkiin tarvitsemasi WordPress-sivustoosi.

On monia tilanteita, joissa WP-CLI voi olla hyödyllinen, ja edellä esitetyt ovat vasta alkua, ja antavat meille vain vilkuksen siitä, kuinka hyödyllinen WP-CLI voi olla, kun todella hallitsemme sen ominaisuudet.

Onko sinulla kysyttävää WP-CLI: stä? Tai ehkä sinulla on omia hienoja temppuja, jotka haluat jakaa kanssamme? Hyppää alla olevaan kommenttiosaan ja kerro meille!

Älä unohda liittyä kaatumiskurssillemme WordPress-sivustosi nopeuttamiseksi. Joillakin yksinkertaisilla korjauksilla voit vähentää latausaikaa jopa 50–80%:

Alkuperäisen tekstin kirjoittaneet John Hughes ja Karol K. Asettelu ja esityksen Karol K.

* Tämä viesti sisältää tytäryhtiölinkejä, mikä tarkoittaa, että jos napsautat jotakin tuottilinkkiä ja ostaa sen jälkeen tuotteen, saamme pienen maksun. Ei hätää, mutta maksat silti normaalin summan, joten sinun ei tarvitse maksaa siitä mitään kustannuksia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map