Teljes bemutató: Hogyan lehet felépíteni egy tagsági webhelyet a WordPress-en

A tagsági webhelyek (a WordPress-en) egy igazán érdekes koncepció, és különösen akkor, ha egyedülálló módon kell megtalálni prémium tartalmat a közönség vagy az ügyfelek számára..


Ha megnézi, alig van olyan módszer, amely teljes körű irányítást adna a tartalmaknak a felhasználók általi elérhetőségére. Például egy szabványos termékkel vagy egy könyvvel ilyen ellenőrzés egyszerűen nem lehetséges. Az emberek hajlamosak könyveket és más fizikai termékeket mozgatni. De a legtöbb esetben nem adják át a tagsági webhely adatait.

Ezért a WordPress tagsági webhelyeinek ötlete nagyszerű, feltéve, hogy Önnek – vagy annak a vállalkozásnak, amelynek a webhelyet felépíti – a megfelelő tartalommal rendelkezik, amelyet tagsági alapon megoszthat..

Ebben az útmutatóban a tagsági webhelyek összes be- és hátrányát, valamint a WordPress segítségével történő felépítését fogjuk bemutatni. Az egész folyamatot lépésről lépésre folytatjuk, egy üres WordPress-helyről egy teljesen működőképes tagságú WordPress-webhelyre..

Teljes bemutató: Hogyan lehet felépíteni egy tagsági webhelyet a WordPress-en

Az áttekintés

Először is, a téma nem olyan egyszerű, mint gondolnád. A tagsági webhely felépítése a WordPress-en sokkal többet jelent, mint csupán egy csomó bővítmény telepítése és aktiválása, majd az a remény, hogy a dolgok magukkal fognak vigyázni.

Itt igazán fontos a megfelelő pluginek kiválasztása, amelyek mindegyike elvégzi a sajátos feladatait, majd megfelelően konfigurálja őket, majd létrehozza a tagsági WordPress tartalmat és összefűzi azt..

Szóval, amit itt fogok csinálni, az éppen itt van – milyen tagsági bővítményeket kell választania, és hogyan kell őket megfelelően konfigurálni.

A megfelelő tagsági oldal jellemzői a WordPress-en

Kezdjünk egy percet annak megvitatására, hogy a WordPress eredetileg miért nem akarták tagsági webhelyet működtetni.

"Várj, mi?!"

Várjon, amire valójában azt gondolom, hogy nem a WordPress nem használható nagy tagsági webhely futtatására. Csak azt értem, hogy azt nem erre a célra szánták, amikor a platformot eredetileg hozták létre.

De a WordPress hiányosságait legyőzhetjük, ha szép rövid ötletet készítünk és áttekintjük azt, amit tényleg el akarunk érni a létrehozással.

Íme néhány a WordPress-ről szóló rész, amelyet meg kell oldani / megoldani:

1. A megfelelő bejelentkezési űrlapok, a front-end regisztráció vagy a felhasználói profil oldalak hiánya az alapértelmezett WordPress alkalmazásban.

Oké, tudom, hogy mindenki regisztrálhat egy fiókot egy WordPress webhelyen, ha felmegy a webhely /wp-login.php?action=register szakaszába, de nem pontosan ezt akarjuk.

Tehát a WordPress tagsági oldalunkon olyan előzetes regisztrációs űrlapra van szükségünk, amely inkább a Facebook-hoz hasonlít (mint amilyen normál emberek számára készült), és nem olyan, mint valami a fejlesztők számára.

Ugyanez vonatkozik a bejelentkezési és a felhasználói profiloldalakra. Bár a WordPress webhely minden felhasználója hozzáféréssel rendelkezik a webhely /wp-admin/profile.php szakaszához, a normális embereknek ismét problémákat tapasztalhatnak az adminisztrációs panel körül..

2. A kiegészítő felhasználói szerepek hiánya.

A WordPress alkalmazásban csak egy ésszerű felhasználói szerepet kap, amelyet a tagjaihoz rendelhet – az előfizetőt. De mi van, ha több tagsággal rendelkezik? Mi van, ha több tagsági program van ugyanazon a webhelyen? Mi lenne, ha meg akarja adni a munkavállalói tagsági számlákat?

Végül egyszerűen szükségünk van arra, hogy további felhasználói szerepeket hozzunk létre.

3. Nincs lehetőség annak meghatározására, hogy ki látja az oldalt.

A WordPress csak alapvető jelszóvédelemmel és "privát tartalom" állapot, amikor a bejegyzések és az oldalak védelméről van szó. Ez nem valami, ami a jó tagsági WordPress webhelyet működtetheti. Bővítenünk kell az alapértelmezett tartalmi struktúrát azzal, hogy jobb mechanizmussal állítsuk be, hogy mely tartalmak legyenek zárolva és mi mindenki számára elérhető.

4. Nincs fokozott irányítás a menük felett.

A legtöbb tagsági webhely nagyon sok tartalmat tesz közzé, és különféle módon kategorizálja (például a rendelkezésre állási dátum, a téma stb. Alapján). Mindez azt jelenti, hogy a fejlett menükezelés valamilyen formájára is szükségünk van. Valami, amely lehetővé tenné, hogy bizonyos menüopciókat megmutathassunk bizonyos felhasználói csoportok számára, és elrejtsük őket a többiektől.

Rendben, tehát van egy olyan WordPress-problémák listája, amelyeket meg kell küzdenünk, ha még a webhelyet tagsági oldalnak akarjuk hívni. Tehát most beszéljünk még egy dologról, és ezt az ilyen típusú tagsági webhelyet fogunk építeni.

Erre van szükség az emberek 90 százalékának egy WordPress tagsági webhelyről

Azt hiszem, a legjobb módszer ennek a témának a kezelésére – annak érdekében, hogy mindenki profitáljon -, egy olyan szabványos tagsági környezet megteremtése, amely valószínűleg a webhelytulajdonosok 90% -ára (ez egyébként kitalálható) szükséges, amikor a tagság bevezetését tervezik. az üzleti életük egyik eleme.

Ezért pontosan a következőket fogjuk tenni:

 • Hozzon létre egy tagsági webhelyet a WordPressen, amely lehetővé teszi online tanfolyam lebonyolítását / lebonyolítását. Ez a tagsági oldal legnépszerűbb formája. Lehetővé teszi a webhelytulajdonos számára, hogy prémium / exkluzív tartalmat csak azoknak szállítson, akik csatlakoztak a webhelyhez, és nem bocsátják a nyilvánosság számára elérhetővé..
 • Lesz egy olyan fő tagsági típus, amelyet a felhasználók egyszerűen tagoknak hívnak. A webhely felépítésének azonban lehetővé kell tennie, hogy a jövőben további tagsági szinteket adjunk hozzá, ha szükséges.
 • A tagok a kezdőoldalon keresztül regisztrálhatnak anélkül, hogy be kellene lépniük a wp-adminba.
 • A tagok szerkeszthetik profiljaikat és bejelentkezhetnek a kezelőfelületről.
 • A bejelentkezés elsősorban e-mailben történik.
 • Minden tagnak megadnia kell az alapvető részleteket magadról (pl. Keresztnév, vezetéknév, ország, e-mail).
 • Kizárólagos tartalom csak a tagok számára elérhető.
 • A tagok különböző menüelemeket fognak látni.
 • Szükségünk van arra, hogy testreszabjuk az e-maileket, amelyeket az új tagok kapnak, amikor feliratkoznak.
 • A bejelentkezés után a tagot átirányítják a tagsági terület honlapjára.

1. lépés: Beépülő modulok beszerzése

Jegyzet. Az itt bemutatott megoldás bővítmények keverékét tartalmazza. Két közülük ingyenes, a harmadik pedig a WordPress könyvtárban elérhető ingyenes plugin PRO verziója. A teljes funkcionalitás eléréséhez, amire itt tárgyalunk, szüksége lesz erre a PRO verzióra. Ha azonban csak el akar kezdeni, és megtanulja, hogyan lehet elindítani egy funkcionális tagsági webhelyet a WordPress-en, akkor ezt az ingyenes verzió is megteszi..

Ezek a bővítmények, amelyekkel dolgozunk:


Tagok – tagság & Felhasználói szerepszerkesztő beépülő modul

Szerzői): MemberPress


94% Értékelések


200.000 + telepítések


WP 4.7 + szükséges

Több információ

members.3.0.8.zip

Aktuális változat: 3.0.8

Utolsó frissítés: 2020. április 30


94% Értékelések


200.000 + telepítések


WP 4.7 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


Tagok – tagság & Felhasználói szerepszerkesztő beépülő modul


felhasználó regisztráció & Felhasználói profil – Profilkészítő

Szerzői): Cozmoslabs


94% Értékelések


50.000 + telepítések


WP 3.1 + szükséges

Több információ

profile-builder.3.1.7.zip

Aktuális változat: 3.1.7

Utolsó frissítés: 2020. május 4


94% Értékelések


50.000 + telepítések


WP 3.1 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


felhasználó regisztráció & Felhasználói profil – Profilkészítő

Mi használjuk a profi verzió a legjobb eredményért.

A Nav menü szerepei

Szerzői): Kathy Darling


98% Értékelések


100.000 + telepítések


4.5.0Requires

Több információ

nav-menu-roles.1.10.1.zip

Aktuális változat: 1.10.1

Utolsó frissítés: 2020. március 26


98% Értékelések


100.000 + telepítések


4.5.0Requires

WordPress.org beépülő oldal


A Nav menü szerepei

Miután letöltötte és aktiválta őket, ugorjon a következő lépésre.

2. lépés: További felhasználói szerepkörök létrehozása

Oké, tehát alapértelmezés szerint a WordPress maroknyi felhasználói szerepet biztosít Önnek: Előfizető, Közreműködő, Szerző, Szerkesztő, Rendszergazda. Ezeknek a szerepeknek a célja annak szabályozása, hogy ki szerkesztheti / elérheti a WordPress-webhely hátterében található információkat. Ugyanakkor nincs teljesen optimalizálva ahhoz, hogy együtt dolgozzanak a végfelhasználókkal (más néven a tagok), tehát szükségünk van néhány további szerepkörre.

Ez történik a Belépés csatlakoztat. A wp-adminban megy a Felhasználók | szerepek és kattintson a gombra Új hozzáadása.

Hívjuk fel első szerepünk tagját, például:

1

A Szerepképességek lista, hagyjon csak egy dolgot bejelölve: olvasd el.

Ezen a ponton látnia kell a kiegészítő szerepet a szerepkezelőnél a következő helyen: Felhasználók | szerepek:

3

3. lépés: A front-end regisztráció és a bejelentkezés létrehozása

Itt áll a másik plugin – Profilkészítő – játszik.

Először menjünk Profilkészítő | Általános beállítások hogy ellenőrizze, hogy az alapvető paraméterek megfelelően vannak-e beállítva. Íme:

4

Mint láthatja, megengedom, hogy mindenki bejelentkezzen e-mailben és a felhasználónévbe a WordPress tagsági oldalunkon. Ha ezt hagyjuk "csak e-mailben" kellemetlenségeket okozhat a meglévő felhasználóknak – szerkesztőknek és szerzőknek, akiknek esetleg fiókja van a webhelyen.

A jelszavakkal is. Saját döntésem, hogy legalább hat karakter legyen, és legalább a jelszó erőssége legyen "gyenge." Nyugodtan válassza ki azt a lehetőséget, amely ésszerű az Ön számára.

Ezután a Profilkészítő | Rendszergazda beállításai fület. Ezt javaslom, hogy válasszon ott:

5

Az admin sáv natív WordPress dolog, és nem hiszem, hogy a tagoknak látniuk kellene azt.

Itt az ideje, hogy kiválassza a tagok számára szükséges profilmezőket. Ehhez menjen a Profilkészítő | A mezők kezelése.

Alapértelmezés szerint nagyon sok dolog van ott, de a legtöbbet megszabadulom a táblázat utolsó oszlopában található Törlés linkre kattintva..

6

Amikor kész vagyok, ez az, amiben maradtam:

7

Ezen a ponton elkészíthetjük első felhasználói felületünket – a regisztrációs űrlapot.

Mivel ez a WordPress, ezt meg lehet tenni a szokásos oldalszerkesztő felületen, tehát csak keresse fel Oldalak | Új hozzáadása és bármilyen információ beírása (valószínűleg egy nagyszerű pillanat annak magyarázatára, hogy mi a felhasználó feliratkozik).

Amit a regisztrációs oldalamon meglehetősen egyszerű:

8

Az ott látható rövid kód biztosítja, hogy bárki, aki regisztrál, hozzá lesz rendelve a "Tag" szerep. A rövid kód újra:

[wppb-register role ="tag"]

Amikor ezt az oldalt közzéteszem, az a következőképpen néz ki a kezelőfelületen (az alapértelmezett téma):

9

Oké, tehát most, hogy fel van állítva a regisztrációs oldal, itt az ideje, hogy a bejelentkezési űrlapot valahol megjelenítse.

A legnyilvánvalóbb elhelyezés a webhely widget-területeinek egyike. Szóval csak megyek Megjelenés | Widgets és használja a Profilkészítő bejelentkezési widget. A konfiguráció meglehetősen egyszerű:

10

Ezenkívül egyéni bejelentkezési oldalt is létrehozok, és ráteszem a következő rövid kódot:

[Wppb-belépés]

Ez gondoskodik arról, hogy a bejelentkezési űrlapot külön oldalon jelenítsék meg. (Ezt az oldalt később használjuk.)

4. lépés: Előtér-profil szerkesztés létrehozása

Bár csak néhány felhasználó használhatja ki ezt a lehetőséget, meg kell adnia a módot a tagok számára az információk megváltoztatására. Itt jelenik meg a profilszerkesztő oldal.

Menjünk újra Oldalak | Új hozzáadása és hozzon létre egy profiloldalt. A profiloldalom egy újabb nagyon egyszerű alkotás. A fő elem ez a rövid kód:

[Wppb-edit-profil]

Az oldal fő szerkesztési mezője alatt látható egyéni blokkokon belül is elvégezem néhány kiigazítást:

11

Ez biztosítja, hogy csak a tagok szerkeszthessék profiljukat.

A profil szerkesztésének tényleges formája nagyon hasonlít a regisztrációs űrlapra, tehát itt nem sokat lehet beszélni.

5. lépés: Zárt tartalom létrehozása

A WordPress tagsággal foglalkozó webhelyeinek alapvető eleme természetesen a kizárólag a tagok számára elérhető tartalom.

Csak demonstrációként el fogok készíteni egy oldalt, amely az én oldalam lesz "Tagsági terület honlapja" és egy oldal részterületként működik. Egyszerű dolgok … mindent megtettünk Oldalak | Új hozzáadása. A hozzáférés-vezérléshez csak annyit kell tennem, hogy bejelölöm a megfelelő mezőt a Tartalom engedély doboz (lásd a fenti képet).

Természetesen, hogy milyen széles vagy milyen mélyen akarsz belemenni a tagsági tartalom fogalmába, ön múlik. A WordPress és az itt használt beépülő modulok a tagság területének bármilyen méretű kezelésére képesek. Csak két egyszerű oldalt készítek azért, mert elegendő annak bemutatására, hogy a dolgok hogyan működnek.

6. lépés: Egyéni menü létrehozása

A listánk következő lépése egy egyéni menü létrehozása, amely megjeleníti az összes tagsági linket.

Ahelyett, hogy ez egyszerű menü lett volna, valójában bizonyos linkeket jelenítünk meg a webhelyet jelenleg megtekintő személy tagsági állapota alapján. Hűvös huh?

Itt játszik le az utolsó bővítmény – A Nav menü szerepei.

A móka kezdődik Megjelenés | menük.

Hozzon létre egy menüt általában, és hívja azt például a Tagok területre. Válassza ki az összes tagsági oldalt, és adja hozzá őket a menühez, például:

14

Most a szórakoztató rész – az aloldalak hozzáférhetővé tétele a tagsági szint alapján.

Ha rákattint a menüelemek melletti lefelé mutató nyílra, akkor ezt látja:

15

Ezek a kiegészítő beállítások lehetővé teszik, hogy bármilyen szintű hozzáférést rendeljen a felhasználó tagsági állapota alapján. Itt vannak a beállítások az egyes oldalakhoz:

 • Belépés a tagságba: Megjelenítési mód – kijelentkezett felhasználók.
 • Regisztráció: Megjelenítési mód – Kijelentkezett felhasználók.
 • Profil szerkesztése: Megjelenítési mód – Mindenki; Hozzáférési szerep – Tag.
 • Tagsági terület Honlap: Kijelző mód – Mindenki; Hozzáférési szerep – Tag (plusz a szerző, a szerkesztő, az adminisztrátor szerepe).
 • Egyéb tagsági szakasz: Megjelenítési mód – Mindenki; Hozzáférési szerep – Tag (plusz a szerző, a szerkesztő, az adminisztrátor szerepe).

Ha ez megtörtént, tegyük a menüt az oldalsávba, és nézzük meg, hogy néz ki. Ez az alapértelmezett verzió – senki sem jelentkezett be:

17

És bejelentkezett taggal:

16

7. lépés: Az e-mailek és az átirányítások testreszabása

Annak érdekében, hogy ez a lépés működjön, engedélyeznünk kell néhány további modult a Profilkészítő csatlakoztat. Ezt befejezik Profilkészítő | modulok. Különösen a következőkre lesz szükségünk:

18

Először az e-mail üzenetek testreszabása.

Miért történik ez? Az ok egyszerű, csak nem akarunk szabványt, "Üdvözöljük az oldalamon" e-mailek, ha valaki feliratkozik. Az üzenetek testreszabása elengedhetetlen azért, hogy tagjai valóban optimalizált élményt kapjanak, és az első naptól kezdve szívesen érezzék magukat.

Tehát, hogy ez megtörténjen, menj ide Profilkészítő | Felhasználói e-mail testreszabó.

Ez a szakasz lehetővé teszi az üzenetek testreszabását a különböző regisztrációs forgatókönyvekhez, például: alapértelmezett regisztráció, regisztráció e-mail megerősítéssel, regisztráció adminisztrátori jóváhagyással, felhasználói jóváhagyási értesítés, jelszó visszaállítási e-mail és még egy pár.

19

Ezután vigyázzunk az átirányításokra, amelyek a tagok által elvégzett bizonyos műveletek után következnek be. Ezt a Profilkészítő | Egyéni átirányítások szakasz.

Sok érdekes dolgot lehet tenni ott, de csak a következőkkel kísérletezem:

20

Itt csak az alapot állítom be "bejelentkezés után" átirányítás, amely a tagot eljuttatja a tagsági terület honlapjára.

És a másik rész:

21

Itt a WordPress alapértelmezett bejelentkezési és regisztrációs oldalain foglalkozom. Amit ez csinál, az átirányít mindenkit, aki megpróbálja elérni a wp-login.php fájlt. Ez egy jó érintés, hogy megvédje a WordPress háttérképeit.

Ez nagyjából bezárja tagsági oldalunk demonstrációs körét. De várj …

Mi lenne a tanárokkal??

Mint láthatja itt, nem sokkal a tartalom alkotóira koncentrálunk. Úgy gondolom, hogy a munka ezen részét még mindig a wp-admin segítségével lehet a legjobban elvégezni. A munka nagy részét egyébként egy személy / adminisztrátor kezeli.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelenlegi beállításokkal nem beszélünk arról, hogyan kell kezelni a kifizetéseket vagy más módon elkészíteni a webhelyet oly módon, hogy lehetővé tegye a tagoknak a részvételért történő díjakat. Jelenleg bárki regisztrálhat, ha kitölti a regisztrációs űrlapot.

Következtetés

Szóval ennyi! Ezen a ponton a WordPress tagsági webhelyünk kész és kész új tagok üdvözlésére.

Hogy őszinte legyek veled, kíváncsi voltam erre az egész folyamatra, ha valóban képes-e létrehozni egy működőképes tagsági webhelyet WordPress pluginekkel, külső segítség nélkül, és csak úgy, hogy átnézem a beállításokat és optimalizáltam a dolgokat. De hamarosan igazán lenyűgözött a három plugin képességei és az, hogy a végtermék milyen funkcionális lenne.

Úgy értem, mindazok az űrlapok, átirányítások, tartalom lezárása és így tovább. Ezek a funkciók valóban minden, amire szükség van egy valóban minőségi tagsági oldal létrehozásához az emberek számára.

De hé, ez csak a véleményem. Tehát mit gondolsz? Olyan tagsági oldalakat jelent, amelyeket hajlandó kipróbálni magának, vagy felajánlja ügyfeleinek?

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Elrendezés, bemutató és szerkesztés: K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map