Hogyan telepítsük a WordPress témákat és beépülő modulokat a GitHubból

Sok WordPress téma és beépülő modul fejlesztő használja a GitHub alkalmazást verzióvezérlés megvalósításához a projektjeikhez. Ez azt jelenti, hogy minden kódjuk és fájljaik bárki számára megtekinthetők és letölthetők. Frusztráló lehet azonban a WordPress beépülő modulok kézi telepítése a GitHubból.


Mint valószínűleg el tudod képzelni, vannak olyan eszközök, amelyek elősegítik a bővítmények és témák GitHubból történő telepítésének folyamatát. A választott módszertől függően azt is biztosíthatja, hogy minden telepített szoftver automatikusan frissüljön, amikor a fejlesztők módosítják az adattárát. Ily módon minden projekttel megkóstolhatja a szíve tartalmát.

Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy miért kellene a GitHub-ot használni a WordPress fejlesztési projektjeihez.

Akkor megmutatjuk, hogyan telepítheti a WordPress plugin-eket a GitHubból (és a témákat is!) A WP Pusher segítségével, egy dedikált eszköz segítségével. Menjünk dolgozni!

Miért érdemes fontolóra venni a GitHub használatát?

A nem kezelt személyek számára, GitHub egy platform, amely a Git verziószabályozó rendszer. Az ilyen típusú szoftver lehetővé teszi több fejlesztő számára, hogy egyszerre dolgozzon ugyanazon fájlokon. Ennek segítségével a fejlesztők feltölthetik kódjukat és fájljaikat egy tárolóba, amelyet bárkivel megoszthatnak. Ők ellenőrzik, hogy ki fér hozzá, de mások is “fork” ezeket a tárolókat, és megváltoztathatják a kódot.

Röviden: a GitHub tökéletes eszköz a nyílt forrású együttműködéshez. Íme néhány oka annak, hogy a fejlesztők részesülhetnek a GitHub használatával WordPress-projektjeikben:

 • Figyelemmel kíséri az egyes projektek változásait. A GitHub segítségével a fejlesztők láthatják, mikor módosították a lerakatban lévő összes fájlt, és mikor utoljára frissítették.
 • Egyszerűsíti az együttműködést. Egy együttműködő WordPress projekt kidolgozása fejfájást okozhat. Lehet, hogy a más emberekkel együtt kódoló fejlesztőknek meg kell osztaniuk a fájlokat oda-vissza, és ügyelniük kell arra, hogy senki sem dolgozzon egyszerre ugyanazon. A GitHub esetében ez már nem jelent problémát
 • Tökéletes platform nyílt forrású projektek számára. A GitHub forking funkciója és az elérhető tárolók ideálissá teszik a nyílt forrású platformokhoz, akárcsak a WordPresshez. Ez tökéletes forrássá teszi az ingyenes bővítmények és témák kidolgozásakor.

Beszélgettünk Ben Pines az Elementor részéről a GitHub használatáról. A népszerű nyílt forrású oldal készítője rendelkezik ezer elkötelezettség a platformon, tehát egyértelmű, hogy a fejlesztő elkötelezett a munkafolyamat mellett:

Ben Pines
[…] Ha fejlesztő vagy, akkor hasznos, ha a látogatók letöltik a plugint a GitHubból.

Kaphat kiadványokat, csillagokat, villákat és hozzájárulásokat. A WordPress Repo SVN alapú, és kevésbé aktív fejlesztők használják. A GitHub nagyszerű visszajelzést és hozzájárulást kap a fejlesztőktől. Ben Pines

Ha még nem ismeri a WordPress fejlesztését, a GitHub a tökéletes hely az induláshoz. Lépést tarthat a kedvenc témáinak és beépülő moduljainak fejlesztésével, hogy megnézhesse a folyamat működését, és saját maguk is letöltheti őket, hogy körülöleljenek a motorháztető alatt. Még saját villákat is létrehozhat bizonyos alkalmazásokhoz. Ha készen áll a saját témák és beépülő modulok készítésére, akkor feltöltheti azokat a GitHubba, és élvezheti a nagyobb WordPress közösség segítségét és támogatását..

Ezen okokból és még sok másból érdemes megnézni a GitHub-ot, és ez a tökéletes első lépés a WordPress fejlesztővé válásához. Az első dolog, amit meg kell tennie, megtanulja, hogyan kell telepíteni a WordPress bővítményeket a GitHubból!

Hogyan lehet manuálisan letölteni a WordPress bővítményeket és témákat a GitHubból

A plugin vagy a téma letöltése a GitHubból nem sokkal bonyolultabb, mint a WordPress.org használatával. A kezdéshez ellenőrizze, hogy a letölthető bővítmény vagy téma nyilvános tárolóval rendelkezik-e. Ez gyakran igaz az ingyenes bővítményekre és témákra, de nem a prémiumokra, mint amire számíthat. Sok fejlesztő még a saját WordPress.org oldalairól is hivatkozást mutat tárolóira.

Miután megtalálta a keresett bővítményt vagy témát a GitHubon, kattintson a fájlokat tartalmazó lista fölött található Klónozás vagy Letöltés gombra. Ezután kiválaszthatja, hogy megnyitja-e a lerakatot a GitHub asztali kliensével, vagy tölti le ZIP-fájlként:

Telepítse a WordPress bővítményeket a GitHubból - először töltse le őket.

Miután elmentette a ZIP fájlt, egyszerűen töltse fel, telepítse és aktiválja, mint bármely más plugin esetében. Ezzel üzletben vagy!

Mint láthatja, ez a megközelítés rendkívül egyszerű. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem javíthatunk rajta. Végül is előfordulhat, hogy elég gyakran le kell töltenie a témákat és a pluginokat a GitHub-ról. Éppen ezért a következő módszerrel a telepítést egy eszköz segítségével hajtjuk végre, amely elősegíti a folyamat automatizálását.

Hogyan telepíthetünk WordPress plugin-eket a GitHubból a WP Pusher… és a témák segítségével

A magjában a WP Pusher A plugin megteszi az utolsó szakaszban körvonalazott lépéseket, és elvégzi az Ön munkáját. Csak annyit kell elérnie a GitHub-fiókjához, és egy linket kell a tárolóhoz, amely a kívánt témát vagy plugint tartalmazza. Ezután a WP Pusher elfoglalja ezeket a fájlokat, és segít a WordPress plugins telepítésében a GitHubból.
wppusher

Ez az eszköz azonban nem csupán a fájlok telepítését szolgálja. Ezenkívül automatikusan frissítheti az általa beállított plug-ineket vagy témákat, és ez akkor fordul elő, ha valaki új verziót állít ki. Sőt, még át is veheti és kezelheti más forrásokból telepített pluginjait, ha megtalálja a megfelelő tárolókat. Összességében a WP Pusher kiváló lehetőség, ha folyamatosan fejlődő pluginokat akar használni, vagy ha saját projektjeit szeretné tesztelni.

Az induláshoz először töltse le a WP Pusher alkalmazást a kezdőlapjáról, majd telepítse és aktiválja. Ezután lépjen az irányítópult új WP Pusher lapjára, és keresse meg a GitHub lehetőséget. Belül egy olyan mező található, amelybe be kell írnia egy GitHub tokent a fiók összekapcsolásához. Kattintson a GitHub token beszerzése elemre, és egy új ablak jelenik meg a hitelesítő adatok megadásával:

A GitHub-fiók összekapcsolása.

A bejelentkezés után a zöld gombra kattintva engedélyeznie kell a WP Pusher alkalmazást:

A WP Pusher plugin engedélyezése.

Végül megkapja a GitHub tokent. Csak másolja át, illessze be a korábban említett mezőbe, majd kattintson a Mentés a GitHub token gombra az alatta:

Gépelés a GitHub tokenbe.

Most a plugin készen áll a gördítésre. Téma telepítéséhez nyissa meg például az irányítópulton a WP Pusher → Téma telepítése lapot. Belül meg kell jelölnie, melyik tárolót szeretné használni:

Téma telepítése a GitHubból.

Ne feledje, hogy nem kell a teljes URL-t beillesztenie egyetlen tárolóhoz sem. Csak a fióknév és a lerakat neve fogja tenni. Például, ha telepíteni szeretné a Huszonhét témát, akkor írja be a WordPress / twentyseventeen elemet a megfelelő mezőbe, így:

A tizenhét tizenhét téma telepítése a GitHubból.

Az egyes lerakatok pontos neve megjelenik a GitHub oldal tetején, tehát csupán át kell másolnia. Azt is megadhatja, hogy használni kívánja-e az adott lerakat egy adott ágát. A legtöbb esetben azonban azt javasoljuk, hogy hagyja ezt az opciót alapértelmezettként. Végül is az alapértelmezett beállítás általában a nyilvánosság számára kész verzió:

A telepíteni kívánt ág jelzése.

Végül engedélyezheti a beállításokat, hogy automatikusan frissítsék a bővítményt vagy a témát minden alkalommal, amikor új lehívást jelentenek a tárházába. Azt is beállíthatja, hogy átvegye a már telepített beépülő modulokat vagy témákat egy másik forrásból, amint azt korábban már említettük:

A téma automatikus frissítésre konfigurálása.

Ezen a ponton egyszerűen kattintson a Téma telepítése elemre, majd válassza az Aktiválás lehetőséget. Ezután megjelenik mind a Megjelenés → Témák, mind a WP Pusher → Témák lapon:

WP Pusher téma fül.

Ez a folyamat pontosan ugyanúgy működik, ha WordPress plugin-eket szeretne telepíteni a GitHubból. Az egyetlen különbség az, hogy az egyik telepítéséhez inkább a WP Pusher → Bővítmény telepítése fülre kell lépnie. Ezután egyszerűen öblítse le és ismételje meg a letölthető összes témát és beépülő modult!

Következtetés

GitHub remek platform a kedvenc WordPress pluginok és témák be- és hátrányainak megtanulására. Felbecsülhetetlen értékű forrás az első fejlesztők számára, mivel könnyedén megcélozhat minden projekt „a motorháztetője alatt”, csavarozhat, ha szeretné, és akár részt vehet az együttműködésekben. Később feltöltheti saját témáit és beépülő moduljait a weboldalra, és visszajelzést kaphat más fejlesztőktől.

Összefoglalva, a WordPress plugins kétféle módon telepíthetők a GitHubból (és a témák ugyanúgy működnek). Letöltheti az adattárakat ZIP fájlként, és feltöltheti őket a webhelyére, vagy pedig a WP Pusher használatával automatizálhatja a folyamatot. Az előbbi módszer egyszerűbb, de az utóbbi előnye, hogy egy plugin vagy téma telepítése után az eszköz automatikusan gondoskodik a frissítésekről az Ön számára.

Van kérdése a GitHub-ról? Beszéljünk róluk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, jutalékot kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map