Hogyan használjuk az adattáblákat a WordPressben – Kreatív módszerek az adatokkal kitöltött HTML táblák létrehozására

Hogyan használjuk az adattáblákat a WordPressben – Kreatív módszerek az adatokkal kitöltött HTML táblák létrehozására

Hogyan használjuk az adattáblákat a WordPressben – Kreatív módszerek az adatokkal kitöltött HTML táblák létrehozására
СОДЕРЖАНИЕ
02 июня 2020

Az asztalok még soha nem voltak olyanok, amelyekben a WordPress különösen jó. Alapvetõen, ha adattáblákat szeretne bemutatni a WordPress-ben, akkor valószínûleg végül kézzel készíti el az egész prezentációt – nyers HTML és CSS használatával, hogy mindent jól néz ki.


És nem, nem felejtettem el az új blokk-szerkesztőt. Noha ez a táblázatok létrehozását és megjelenítését minden bizonnyal megkönnyíti, ez még mindig nem tökéletes megoldás, különösen nagy adatkészletek esetén.

Mindenesetre, mivel a táblázatokat nagyon sokat használtuk a CodeinWP-n belüli hozzászólásainkban, szeretném megosztani veled ma néhány legfontosabb stratégiánkat..

Ebben az útmutatóban néhány kreatív ötletet fogok bemutatni arról, hogyan lehet a HTML táblákat / adattáblákat használni a WordPress-ben, hogy azok tisztanek tűnjenek ✨, és ellenőrizze továbbá, hogy mobilra optimalizáltak-e, és SEO-barátságosak ugyanakkor.
Az adattáblák használata a WordPress programban

Háromágú megközelítésünk az adattáblákhoz a WordPress-ben

A megközelítésünk gyors összefoglalása érdekében a WordPress adattábláival három különböző módon dolgoztunk:

(A) Egyszerű, jól reagáló és jó megjelenésű táblázatok segítségével az alapadatok bemutatására és a hozzászólások egyes részeinek könnyebb megemlítésére.

(B) Használj valamit, amit hívhatunk "középszintű táblák" bizonyos extra funkciók, például a felhasználó rendezése és a sorok kiemelése érdekében az egérmutatót.

Élő példa:

Tárhely VállalatÉrtékelés / 5Kérdezés NépszerűségMarket Népszerűség (Alexa)
Hajrá apu3.50,41223
Bluehost3.30.261780
HostGator3.70.301872
WPEngine4.40,374065
SiteGround4.61.005708
DreamHost4.10,2210030
A2 tárhely3.80.1612709
Cloudways4.50.3918544
Kinsta4.80.2523350
Lendkerék4.60.1834689

A felmérésünkből

(C) Automatikus frissítésű táblák használata, amelyek lehetővé teszik a sokkal fejlettebb belső működést, amely a felhasználói felületen nem teljesen látható. Például az itt található táblázat egy Google Sheet alapján épül, és automatikusan frissül (vagyis amikor a lapot frissítjük, a táblázat is frissül).

Példa:megjelenítő host asztali demó

A következő módon emulálhatja megközelítésünket és készíthet magának néhány jó adattáblázatot a WordPress-ben:

1. stratégia: A Visualizer segítségével életre kelti az asztalokat

Kezdjük nagyjából a csoport legfejlettebb megközelítésével! Akkor egyszerűbbé fogjuk tenni a dolgokat, ha tovább megyünk ezen a poszton.

megjelenítő az egyik saját beépülő modulunk és az elsődleges eszköz, amely lehetővé teszi a WordPress adattábláinak kezelésére vonatkozó első stratégiát.

 • Is️ Mi az a megjelenítő? Ez egy bővítmény, amely lehetővé teszi diagramok, grafikonok és táblázatok létrehozását, majd rövid kódokkal vagy blokkokkal történő beillesztését a blogbejegyzéseibe. Használata egyszerű, ha csak az alapvető szolgáltatásokra van szüksége, ugyanakkor nagyon hatékony, ha egy kicsit tovább szeretne gondolni a motorháztető alatt..

A Visualizer egyik legfontosabb dolga az, hogy adatait – táblázatokhoz és diagramokhoz – több forrásból is betölti. Például egy új tábla létrehozásakor az alábbiakból importálhat:

 • egy CSV fájl,
 • URL (beleértve a Google Táblázatokat),
 • egy másik táblázat,
 • WordPress (szűrők / munkafolyamatok létrehozásával, amelyek azután böngésznek a WordPress adatbázisban, és előállítják a kívánt adatokat),
 • az adatbázis közvetlenül (nyers SQL lekérdezésekkel),
 • plusz, manuálisan is megadhat adatokat.


Megjelenítő: A táblák és diagramok kezelője a WordPresshez

Szerzői): Themeisle


90% Értékelések


40.000 + telepítések


WP 3.5 + szükséges

Több információ

visualizer.zip

Aktuális változat: 3.4.3

Utolsó frissítés: 2020. május 4


90% Értékelések


40.000 + telepítések


WP 3.5 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


Megjelenítő: A táblák és diagramok kezelője a WordPresshez

Oké, szóval hol játszik itt asztalok életre keltetése?

A tábláknál általában az a nehéz dolog, hogy kézzel készítik őket alapvetően ugyanannyi ideig, mint a későbbi frissítéseknél. Mindannyian inkább azt szeretnénk, hogy az asztalok egyszeri feladat legyenek, és mindent automatikusan naprakészen tartsunk.

A Visualizer segítségével dönthet úgy, hogy beolvassa a táblázata adatait egy URL-ből, majd beállíthatja, hogy az importálás óránként / 12 óránként / nap / három napig ismétlődjön..

Ez valójában azt jelenti, hogy kapsz egy táblázat, amely automatikusan frissíti magát a forrás változásai alapján. Olvassa el: nincs szükség arra, hogy visszatérjen hozzá, és kézzel frissítse.

Itt áll négy kreatív módszer, amellyel előnyeit kihasználhatja:

Tartsa naprakészen esettanulmányait vagy elemző üzenetét (automatikusan)

Nagyon nehéznek tartottuk a WordPress tárhely piacát. Számos bejegyzés van a témában, és a legtöbbjük folyamatos frissítéseket igényel.

A fő tárhely-összehasonlítás egyik verziója tartalmaz egy élő táblát, amely kiemeli a bemutatott házigazdák töltési idejét. A következőképpen néz ki (élő asztal):

.visualizer-41792oddTableRow {háttér szín: #eaeaea! fontos;}

(Lehet, hogy nem látja működésben, ha most erre a posztra megy; ezt meglehetősen gyakran megváltoztatjuk, sok mindent tesztelve.)

Az egész táblát automatikusan lekérjük a Google Táblázatokból. Még a logókat és linkeket is tárolják a Google Táblázatokban (nyers HTML formátumban). Ha frissítjük például a betöltési időket, akkor azokat a táblázat is frissíti. Nem is beszélve, hogy a felhasználó rendezheti az asztalt.

Ennek beállítása egyáltalán nem nehéz:

1. Készítse elő a Google SheetStandard cuccot. Íme egy példa:

lap példa

Akkor, "közzéteszi az interneten" alapján ez az útmutató.
2. Készítsen egy táblát a VisualizerFirst programban, telepítse a megjelenítő plugin, duh!

Menj Média → Megjelenítő könyvtár és kattintson a gombra Új hozzáadása. Szed asztal.

A beállítási ablakban válassza a lehetőséget Adatok importálása az URL-ből, Bemenni Ütemezés importálása majd írja be az importálás URL-jét és az ütemezést. Tetszik:

ütemezés importálása

Mentse el az asztalt.
3. Adja hozzá a táblát egy hozzászóláshoz / oldalhozHa beírja a táblát rövid kóddal vagy a blokk szerkesztő használatával. Ennyi, van az adattábláid a WordPress-ben!

Ezzel a beállítással automatikusan lekérdezheti a táblázatok adatait, majd ezeket a táblákat automatikusan frissítheti.

Tartsa naprakészen a táblákat több bejegyzés között (automatikusan)

Ez kapcsolódik az előző forgatókönyvhöz, de a szög kissé eltér.

Alapvetően semmi sem akadályozza meg abban, hogy ugyanazt a Google Sheet-t használja, mint a több táblázat adatforrása.

Ez azt jelenti, hogy hasonló táblázatokat felvehet több bejegyzésbe / oldalba, és nem kell attól tartania, hogy idővel elmozdulnak a szinkronból (mondjuk, frissíted az egyiket, de elfelejted frissíteni a másikat, stb.).

Amikor a Táblázatot a Visualizer alkalmazásban állítja be, beléphet a speciális beállításokba, és számos dolgot beállíthat, például a lapozást, a sorok számát, letilthatja / engedélyezheti a felhasználói rendezést, engedélyezheti a keresést és így tovább. Ez azt jelenti, hogy a táblázatok továbbra is eltérőek lehetnek, annak ellenére, hogy ugyanazt az adatforrást használják.

Tartsa naprakészen a forgalmi / felhasználói / értékesítési számokat (automatikusan)

Az internetes vállalkozások körében tendencia volt, hogy a webhelyein különféle számokat / mutatókat oszt meg, például forgalmat, értékesítést, kiszolgált felhasználók számát stb..

De nem mindenki akarja beágyazni a külső szolgáltatásokat, és így semmilyen módon nem tudja őket moderálni.

Ideális esetben, még akkor is, ha nagyon átlátszó, még mindig nem akar felébredni, és kideríteni, hogy a bevásárló kosár vagy a forgalmi eszköz beágyazása hatalmas csökkenést mutat – bár a címsor még mindig azt mondja "nézd, milyen jól vagyunk?!"

Ha újabb réteget ad hozzá, és először importálja az adatokat egy Google Sheet-be, akkor módosíthatja az összes változást, mielőtt bekerülnek a forgalmi / értékesítési táblázatba, és élővé válnak a webhelyen..

A beállítás megegyezik az előző forgatókönyvekkel. Csak hozzon létre egy új Google Sheet-t, importálja vagy írja be a számokat, majd rögzítse azt a Visualizer táblájához vagy diagramjához.

Lekérdezés az adatbázisból (automatikusan)

A megjelenítőnek még egy hűvös tulajdonsága van a hüvelyében; Nyers SQL lekérdezéssel importálhat táblázatos adatokat közvetlenül a WordPress adatbázisból.

Igen meglehetősen fejlett dolgok, de sok lehetőséget is kínál, ha kísérletezni akar.

Néhány gyors ötlet:

Először is könnyen bemutathatja a leginkább kommentált hozzászólásait. Ezt a listát nemcsak az átláthatósági jelentésekben, hanem az archívumoldalon is felhasználhatja. Példa:

Hozzászóló-on

Ilyen asztal készítéséhez egyszerűen lépjen be a Visualizerbe, hozzon létre egy új táblát, és válassza a lehetőséget Importálás az adatbázisból.

A lekérdezési ablakban feltehet valami hasonlót:

KIVÁLASZT post_title AS Post, COUNT (DISTINCT c.comment_ID) AS Megjegyzések wp_posts-tól balra CSATLAKOZTATÁS wp_comments c ON p.id = c.comment_post_ID CSOPORTOS P.ID RENDELÉS kommentárok szerint DESC LIMIT 10

Ez bemutatja a 10 legjobban kommentált hozzászólás táblázatát.

Az URL megszerzésével bonyolíthatja a lekérdezést, így élvezheti ezeket a bejegyzéscímeket. Ez csak egy példa. Íme néhány további teendő:

 • felsorolja az összes hozzászólását egy adott kategóriából, vagy egy szerző írta
 • vizsgálja meg azokat a táblákat, amelyeket más pluginek használnak adatainak tárolására, és releváns adatokat szerezzen be tőlük
 • jelenítse meg a WooCommerce legkelendőbb termékeit, az eladások számát, a linkeket, az árakat, bármi mást szeretne
 • ugyanezt tegye az Easy Digital Downloads segítségével; itt van néhány kész lekérdezések

Erről van szó, amikor erről van szó megjelenítő és hogyan használjuk. De vannak más megoldások is, ha nincs szüksége erre a speciális automatizálásra:

A TablePress használatával megbízhatóvá válogathatja és szerkesztheti a táblákat

Nagy rajongók is vagyunk TablePress és számos bejegyzésünkben felhasználtuk.

Például itt van egy nagy asztal – felsorolva a WordPress témák piacának 100 legnépszerűbb szereplőjét. Előnézet:

témakönyvtár-példa

Amit szeretünk a TablePress-en, az az, hogy könnyen sorba rendezhetjük a sorokat, elrejthetjük azokat, duplikálhatjuk a sorokat, és a vezérlőket a felhasználónak adhatjuk a táblázat rendezéséhez.

Például az adott táblázathoz van még néhány oszlop a háttérben, amelyet nem jelenítünk meg (a piros oszlopok). A TablePress nem kényszerít bennünket törlésre – elrejthetjük őket a kijelzőtől.

asztali nyomógép rejtett

Használja az Ultimate Shortcodes kódot a HTML táblázatok feltöltéséhez

Személyesen, Rövid kódok Ultimate (SU) az egyik kedvenc pluginom.

Számos rövid kódja között van egy, amellyel a szokásos HTML táblázatait sokkal szebbé teheti.

Itt található egy táblázat a legfontosabb VPN-szolgáltatások összehasonlításáról:

su asztal

A nyers HTML-en keresztül építették, majd egy SU rövid kódot adtak hozzá. Ezt:

[su_table] [/ su_table]

Az összes megjelenített sorstílus és szegély SU-k.

Más szavakkal, ha a témád nem rendelkezik különösen szép CSS-rel a táblák kezelésére, akkor használja a SU-t.

�� Megjegyzés; mind a három megoldás, amelyről az ebben a bejegyzésben beszéltünk – a Visualizer, a TablePress és az SU – olyan táblákat képes kinyomtatni, amelyek készen állnak a mobilra és reagálnak.

Következtetés

Arra bátorítom, hogy kísérletezzen ezzel a három pluginnal. Szeretjük a Visualizer programot, mivel ez a saját alkotásunk, de el kell ismernünk, hogy a másik kettő nagyon ügyes is a meghatározott feladatokhoz!


Megjelenítő: A táblák és diagramok kezelője a WordPresshez

Szerzői): Themeisle


90% Értékelések


40.000 + telepítések


WP 3.5 + szükséges

Több információ

visualizer.zip

Aktuális változat: 3.4.3

Utolsó frissítés: 2020. május 4


90% Értékelések


40.000 + telepítések


WP 3.5 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


Megjelenítő: A táblák és diagramok kezelője a WordPresshez


TablePress

Szerzői): Tobias Bäthge


100% Értékelések


800.000 + telepítések


WP 5.3 + szükséges

Több információ

tablepress.1.11.zip

Aktuális változat: 1.11

Utolsó frissítés: 2020. április 1


100% Értékelések


800.000 + telepítések


WP 5.3 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


TablePress


WordPress Shortcodes beépülő modul – Shortcodes Ultimate

Szerzői): Vladimir Anokhin


98% Értékelések


800.000 + telepítések


WP 4.6 + szükséges

Több információ

shortcodes-ultimate.5.9.0.zip

Aktuális változat: 5.9.0

Utolsó frissítés: 2020. május 24


98% Értékelések


800.000 + telepítések


WP 4.6 + szükséges

WordPress.org beépülő oldal


WordPress Shortcodes beépülő modul – Shortcodes Ultimate

Használ adattáblákat a WordPress-ben?

Mit gondolsz az asztalokról és azok helyéről a WordPress modern felhasználói felületében??

A Gutenberg blokk szerkesztője sokkal felhasználóbarátabbá tette a táblák létrehozását, így az alkalmi felhasználók valószínűleg hajlandók lesznek kísérletezni velük. Végül is a táblázatok egyike azoknak a klasszikus dolgoknak, amelyeket mindenki, aki valaha is használta az MS Word programot, nagyon jól ismeri. Akkor miért nem lenne képes? "csak add hozzá őket" a WordPresshez, igaz?

Sokat használ adattáblákat a WordPress-ben? Ha igen, hogyan hozza létre őket??

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Это интересно
  Adblock
  detector