A WP-adminisztrátor egyszerűsítése ügyfélbarát elérés érdekében

Miért egyszerűsíteni a wp-admin alkalmazást? Mint WordPress tervező, általában számos kihívással kell szembenéznie az adott projekt során. De sajnos, gyakran, ezek a kihívások nem szűnnek meg, mihelyt eljuttatják a weboldalt az ügyfelének.


A helyzet az, hogy az ügyfelek nem mindig képesek hozzáérteni a WordPress-hez, különösen, ha ez az első alkalom, amikor webhelytulajdonossá válnak.

Ennek eredményeként sok feladatot fognak küzdeni, kezdve az egyszerű közzétételtől a média feltöltéséig, a "mi a különbség a bejegyzés és az oldal között?" , nak nek "miért jelentenek ezek az emberek észrevételeket a Viagráról?", és így tovább, és így tovább.

Egyértelműen segítenünk kell őket!

Nem hiszem azonban, hogy kényszerítenünk kellene őket a WordPress vagy a wp-admin minden szempontjának megtanulására. Tényleg nem kell mestereknek lennie az online közzététel csak azért, hogy kezelni tudja webhelyüket.

Véleményem szerint ez mi mi vagyunk Ki tegyen meg mindent, hogy az élmény zökkenőmentes és a lehető legegyszerűbb legyen.

Hogyan lehet a WordPress ügyfélbarát – egyszerűsíteni a wp-adminot

Most már sok mindent megtehetünk, hogy segítsünk ügyfeleinknek. Néhányan a WordPress körül forognak. Mások inkább az egyéni konzultációra, útmutatókra és más oktatási formákra összpontosítanak. De ebben a bejegyzésben csak a dolgok technikai oldalára összpontosítsunk – mit tehetünk a szokásos WordPress felülettel, hogy ügyfélbarátabbá váljunk.

1. Korlátozza a hozzáférést

Lehet, hogy ez csak a tapasztalataim, de azt mondanám, hogy nagyon kevés olyan ügyfél, akik valóban tudják, hogyan lehet teljes mértékben kihasználni a WordPress rendszergazdai fiókját (a wp-adminban).

Legtöbbször nincs rá szükség semmire. Bizonyára nem próbálnak új témát szerezni, mivel éppen az egész webhely felépítésére hívták fel Önt. És valószínűtlen, hogy ugyanúgy okból sem fognak plugint vadászni.

Tehát röviden, adjon meg ügyfeleinek Szerkesztő fiókot.

Ez a lépés önmagában hatalmas különbséget fog eredményezni. Csak emlékeztetőül: a szerkesztő és az adminisztrátor panelei egymás mellett néznek meg itt:

szerkesztő-admin

2. Állítsa be a képernyő opcióit

(Arról a legördülő menüről beszélek, amely a wp-admin vagy a localhost / wp-admin legtöbb oldalán látható.)

képernyő opciók

Amikor először jelentkezik be a wp-adminba, még szerkesztőfiókkal is, sok dolgot fog látni az irányítópulton. Például olyan blokkok, mint: Egy pillanat alatt, Tevékenység, Gyors vázlat, WordPress News és számos más blokk is attól függően, hogy hány plugin van az oldalon.

Ez rossz.

Az utolsó dolog, amelyet webhely-készítőként szeretne, az az, hogy ügyfele első alkalommal megnézze új webhelyét, és gondolkodjon, "Hú, fogalmam sincs, mi folyik itt!"

Tehát a helyzet legegyszerűbb módja a számukra legfontosabb képernyőbeállítások beállítása.

A következőket kell fontolnia:

 • Megszabaduljon a wp-admin / irányítópult fő képernyőjének minden olyan elemétől, amely az ügyfél számára nem fontos információkat mutat be. Főként: WordPress News, Quick Draft, valamint a legtöbb pluginnel kapcsolatos blokk.
 • A Bejegyzések és oldalak szakaszban távolítsa el az olyan oszlopokat, mint: Szerző, Megjegyzések.
 • Az egyes Feladás és Oldal szerkesztés képernyőn távolítsa el a következőket: Javítások, Visszajelzések küldése, Egyéni mezők, Meztelencsiga, Szerző.
 • A Médiakönyvtár a WP 4.0 átalakításán megy keresztül, ezért ezen a ponton nem oszthatom meg egyetlen tippet sem, de alapvetően ugyanazt az elképzelést követem: szabaduljon meg mindentől, ami eltakarja az oldal fő célját.

3. Hangolja be a felületet a WP Admin UI Customize programmal

WP Admin felhasználói felület testreszabása egy nagyon érdekes plugin. Hozzáférést biztosít számos WordPress szűrőhöz és művelethez, és ezt praktikus vizuális felületen keresztül teszi. Ez azt jelenti, hogy beállíthatja azt, ahogyan egy adott felhasználó látja a wp-adminot, anélkül, hogy a kezébe koszosodna a forráskód – más szóval, egyszerűsítenie kell a wp-adminot.

⚠️ A WP Admin felhasználói felület testreszabási bővítményét hivatalosan leállította a fejlesztő, de ez továbbra is tökéletesen működik. Alternatív megoldásként kipróbálhatja egy utódként elnevezett plugint – a My WP testreszabási adminisztrátorát / előtagot -, de ez általában kevert véleményeket tartalmaz.

Íme, mit tehetsz:

1. lépés. Válassza ki a felhasználói szerepet, amellyel dolgozik.

Ha követte a tanácsomat, akkor az ügyfél szerkesztő fiókot fog használni.

szerkesztő

2. lépés. WP Admin felhasználói felület testreszabása > Általános képernyőbeállítások.

Először fel, értesítések.

A WordPress szokása, hogy mindenki értesítse, hogy frissítés érkezik egy adott plugin vagy téma, vagy maga a WordPress számára. Alapértelmezés szerint ezeket az értesítéseket minden felhasználó megjeleníti.

Ez egyszerűen nem szükséges.

Csak az adminisztrátoroknak kell látniuk ezeket az értesítéseket. A kliens számára történő letiltás inkább jó ötlet:

értesítések

3. lépés. WP Admin felhasználói felület testreszabása > Irányítópult.

Ez nem kötelező. Ha úgy gondolja, hogy az ügyfél Képernyőbeállításainak módosítása nem volt elegendő, itt néhány blokkot letilthat az irányítópulton, és még egyszerűbbé teheti a wp-adminot:

gondolatjel

4. lépés. WP Admin felhasználói felület testreszabása > Side menü.

Az oldalmenü általában a wp-admin leginkább zsúfolt területe. A plugin-fejlesztők szeretik használni az egyéni menük bemutatására.

És bár a koncepció önmagában nem rossz, a végrehajtás gyakran az. Például nagyon gyakori dolog, hogy a bővítmény fejlesztői nem figyelnek a felhasználó hozzáférési jogaival. Ennek eredményeként a plugin-menük akkor is megjelennek, ha a felhasználó nem rendelkezik elég hozzáférési joggal ahhoz, hogy használni tudja őket.

Például az egyik legnépszerűbb bővítmény – a Jetpack – közismert módon elfoglalja a helyet közvetlenül a műszerfal alatt.

jetpack

Amikor azonban megpróbál megváltoztatni a plugin beállításait, és szerkesztőként jelentkezett be, ezt láthatja:

jetpack tilalom

Végül a legjobb, ha teljesen megszabadulunk a Jetpack blokkról (és más hasonló pluginekről, amelyeket más pluginek mutatnak).

Íme, mit tehetsz:

jetpack ban2

Ez a felület nagyon hasonló ahhoz, amit a widget képernyőn láthat. Egyszerűen csak olvassa el a listát, és távolítsa el mindazt, amelyet valószínűleg nem használ fel ügyfele napi rendszerességgel.

Megfontolandó dolgok:

 • Jetpack,
 • Minden egyben SEO,
 • Megjegyzések (csak akkor, ha az ügyfél nem szeretne megjegyzéseket a saját webhelyén),
 • Eszközök,
 • minden más témához kapcsolódó vagy csak adminisztrátori bővítmény blokkolja.

5. lépés. WP Admin felhasználói felület testreszabása > Bejelentkezés képernyő.

Egy másik választható lépés. Nyugodtan kísérletezzen ezzel a szekcióval, ha ügyfeleinek egyedi logót szeretne adni saját logóval.

4. Tegye közzé egy kezdési útmutatót a WP Help segítségével

Mit WP súgó igen, lehetővé teszi, hogy részletes dokumentációt készítsen egy kezdő útmutató formájában. Ez az útmutató ezután elérhető a wp-admin bejelentkezési oldalán található menük egyikén. Ezt a bővítményt egy ideje nem frissítették, de ennek ellenére tökéletesen működik.

wp segítség

Alig korlátozások vonatkoznak arra, hogy mit helyezhet oda és hogyan rendezheti az útmutató tartalmát, tehát csak tegyen meg mindent, ami egy adott ügyfél számára értelmezhető.

Valószínűleg a legjobb módja ennek a megoldásnak az lenne, ha áttekinti a gyakran feltett ügyfelek által feltett kérdések listáját, és csak a válaszokat helyezi az útmutatóba..

A végeredmény

A fenti műveletek elvégzése után itt van az Irányítópult, amellyel végem volt. Nézze meg a félelmetesességet (!):

műszerfal döntő

Ez egyszerű, és csak az alapvető elemek vannak ott. Minden ügyfél azonnal elindulhat, és ha bármilyen kétsége merül fel, olvassa el az oldalról látható Bevezetési útmutatót..

Tudjuk továbbvinni ezt??

A wp-admin bejelentkezés finomítása nem csak az a lehetőség, és ha magabiztosan érzi magát a PHP és a WordPress készségeivel kapcsolatban, megpróbálhatja az egész irányítópultot a földről felépíteni, hogy valóban egyedi hangulatot kapjon..

Használhatja még a VueJS-sel és más könyvtárakkal összeállított, sok rendelkezésre álló adminisztrátori sablon néhányat.

Mint látható, sok lehetőség van a wp-admin egyszerűsítésére. Nem számít, ha ragaszkodni szeretne a wp-admin kézi beállításához, az admin beépülő modulokhoz, a segítő pluginekhez vagy a teljesen kézi kód alapú megközelítéshez, biztosan talál valamit magadnak.

Remélem, hogy ez hasznos volt, és hogy megpróbálja megmutatni egy képet, amikor a következő ügyfélprojektjén dolgozik. Mellesleg, ne habozzon megosztani, ha saját trükköi vannak, amikor a WordPress ügyfélbarátnak szeretné lenni..

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map