A Google Analytics optimalizálása a WordPresshez

A Google Analytics egy rendkívül hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felbecsülhetetlen betekintést nyerjenek webhelyük látogatói viselkedéséről. A Google Analytics optimalizálása a WordPress számára megtanulja, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével, és milyen célokat nem teljesít, és végül lehetővé teszi egyedülálló marketingstratégia kialakítását az egész online vállalkozás számára.


Annak ellenére, hogy nincs egyetlen hivatalos eszköz sem a Google Analytics és a WordPress integrálása, rengeteg nem hivatalos plugin található, amelyek fantasztikusan jól teljesítik a munkát.

Ezúttal megvizsgáljuk ezeket a pluginokat, különös tekintettel egy kibővített peekre a motorháztető alatt. Ezután végigvezeti Önt webhelyének céljainak kitűzési folyamatán. Készen állsz arra, hogy szabadon engedje a Google Analytics teljes potenciálját a WordPress számára? Találjuk ki!

Itt van a TOC, ha siet:

 • 1. lépés: A GA optimalizálása a MonsterInsights plugin segítségével
 • 2. lépés: Kiegészítő pluginek telepítése
 • 3. lépés: Célok kitűzése a GA-ban
 • Következtetés

1. lépés: A Google Analytics optimalizálása a MonsterInsights plugin segítségével


A MonsterInsights Google Analytics Irányítópult-bővítmény a WordPresshez A MonsterInsights Google Analytics Irányítópult-bővítmény a WordPresshez

Szerzői): MonsterInsights

Aktuális változat: 7.10.4

Utolsó frissítés: 2020. április 1

google-analytics-for-wordpress.7.10.4.zip


90% Értékelések


2,000,000 + telepítések


3.8.0Requires

Korábban ismert mint a Google Analytics for WordPress, ezt a bővítményt a MonsterInsights átnevezte Google Analytics névre, miután azt az OptinMonsterhez kapcsolódó csapat 2016-ban megszerezte..

Ez a bővítmény lehetővé teszi a statisztikák egyszerű nyomon követését egy metrika irányítópulton, a demográfiai adatok és az érdeklődési jelentések aktiválását, a keresési eredményoldalak nyomon követését, és mindent, amit elvár a Google Analytics-től – közvetlenül a WordPress irányítópultján.

Nem fogunk unatkozni veled telepítési részletek vagy azáltal, hogy végigvezeti Önt a szinkronizálva a Google Analytics-szel – ehelyett ugorjunk bele az optimalizálási folyamatba.

A demográfiai és érdeklődési jelentések engedélyezése

Demográfiai jelentések betekintést nyújt Önbe a felhasználók körében, szétbontva őket meghatározott kategóriákba életkoruk, nemük és szülői állapotuk alapján.

A Google Analytics demográfiai jelentésének képernyőképe.

Érdeklődési jelentések, másrészt lehetővé teszi, hogy kategorizálhassa közönségét az adott termékekhez, szolgáltatásokhoz, vagy esetünkben – kulcsszavakhoz fűződő affinitása szerint..

A Google Analytics érdeklődési körének képernyőképe.

Az adatok gyűjtésének megkezdéséhez lépjen a Google Analytics-fiókjába, keresse meg a Jelentéskészítés fület, majd lépjen a Közönség oldalra >> Demográfiai >> Áttekintés. Ott a következő képernyő jelenik meg:

Képernyőkép, amely bemutatja a demográfiai és érdeklődési jelentések engedélyezési lehetőségeit a Google Analytics szolgáltatásban.

Nyomja meg az Engedélyezés gombot, és mindannyian készen állunk erre a célra – itt az ideje, hogy a funkciót bekapcsoljuk a bővítményen belül is.

Nyissa meg a WordPress irányítópultját, keresse meg az Insights fület, majd lépjen a Beállítások képernyőre. Ellenőrizze a Demográfia és érdeklődési jelentések engedélyezése a remarketinghez és a hirdetéshez opciót, az alábbiak szerint:

Képernyőkép, amely bemutatja a MonsterInsights jelentéseinek engedélyezési lehetőségét.

Miután ezt megtettük, mindent elkészítettünk! Ne felejtse el, hogy akár 24 órát is igénybe vehet, mire rendelkezésre állnak adatok, amelyek felhasználhatók ezekben a jelentésekben.

2. lépés: Kiegészítő pluginek telepítése

A Google Analytics for MonsterInsights beépülő modulja nem minden, ami a harmadik féltől származó fejlesztések szempontjából elérhető – valójában amikor a Google Analytics optimalizálását a WordPress számára megtanuljuk, van néhány javaslat az Ön számára itt:

Csökkentse a visszafordulási arányt


Csökkentse a visszafordulási arányt Csökkentse a visszafordulási arányt

Szerző (k): Okoth1

Aktuális változat: 4.3.1

Utolsó frissítés: 2019. október 22

reduce-bounce-rate.4.3.1.zip


96% Értékelések


10.000 + telepítések


WP 2.6 + szükséges

A helyesen elutasított visszafordulási arány csökkentő plugin bevezet egy egyszerű csípőt, amely módosítja a Google Analytics által a visszafordulási ráta nyomon követésére használt módszert. Alapértelmezés szerint, A Google Analytics számolni fog azok a látogatók, akik nem „visszapattanódnak” az Ön webhelyével, és nullán állítják el az eltöltött időt – még akkor is, ha fél órát töltenek el egy értékesítési oldal olvasásával, majd úgy döntenek, hogy e-mailt küldenek Önnek.

A visszafordulási arány csökkentése az, hogy néhány másodpercenként elküldi a Google Analyticsnek egy kevés adatot, amely lehetővé teszi, hogy a lassan olvasó személyeket valódi látogatóknak számolja meg..

Nézze meg, mi található a hivatalos beépülő modul könyvtárban

A hivatalos plugin könyvtár mindig van érdekes megoldások a Google Analytics számára. Időnként ellenőrizze, mi elérhető, és ennek megfelelően frissítse webhelyének GA plugin-portfólióját.

ga plugins

3. lépés: Célok beállítása a Google Analytics szolgáltatásban

Minden weboldalnak van egy célja – legyen az termékek eladása, a felhasználók felgyülemlése vagy egyéb szolgáltatások (többek között) reklámozása. A Google Analytics lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse céljait a célszerűen elnevezett címen keresztül Célok rendszere, amely az Ön által beállított paraméterekkel meghatározza, hogy teljesülnek-e az egyes célok feltételei.

A Célok képernyő megkereséséhez el kell lépnie a Google Analytics Rendszergazda fülére, majd a Nézet oszlop alatt kattintson a Célok elemre:

A Nézetek oszlop alatti célok képernyőképe.

Ha egyszer ott létezik, akkor új célokat hozhat létre az előre meghatározott sablonok közül választásával vagy az egyéni létrehozásával. A rendelkezésre álló sok sablon ellenére csak négy típusú cél létezik:

 1. Egy meghatározott URL elérése.
 2. Legalább X idő eltöltése egy oldalon.
 3. Legalább X oldal meglátogatása.
 4. Egy adott művelet / esemény befejezése (például videó megtekintése).

Minden új célhoz meg kell határoznia a fenti követelmények közül egy konkrét követelménykészletet. Ez lehetővé teszi a Google Analytics for WordPress használatával nagyon specifikus célok létrehozását, például a WooCommerce konverziók nyomon követését egy célcél használatával (azaz egy adott URL elérése).

Ehhez először rá kell kattintanunk a + Új cél elemre, majd állítsuk be a célt egyéniként, adjunk meg egy informatív nevet, és válasszuk a Cél típusát:

Képernyőkép, amely bemutatja az egyéni cél beállítását.

Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja magát a rendeltetési helyet, és a WooCommerce köszönet oldala, amelyet a WooCommerce jelenít meg a fizetés utáni megjelenés után, tökéletes beállítás a miénk számára.

Képernyőkép, amely bemutatja az egyéni URL célként történő beállításának folyamatát.

Helyezze be a vásárlás utáni URL-jét, kattintson a Mentés gombra, és ez az első cél elérése érdekében! Megtehetsz valami nagyon hasonlót, ha mondja ki az e-mail regisztráció megerősítő képernyőjét (a regisztrációk nyomon követéséhez), a cselekvésre ösztönző és a céloldalak hatékonyságának nyomon követésére stb..

A Google Analytics optimalizálása a WordPress számára: Összegzés

Mint nyilvánvaló, ha a Google Analytics optimalizálását akarja végezni a WordPress számára, ezt nehéz cél elérheti. A Google Analytics teljes potenciáljának teljes kihasználása a WordPress mellett sok változtatást és alkalmankénti harmadik féltől származó eszközt igényel, de az erőfeszítések megéri a jutalmat. Ha követték tanácsunkat, akkor jó úton vagyunk, hogy kiaknázzuk ennek a hatalmas kombinációnak a teljes potenciálját.

Mielőtt megosztanánk a módját, röviden röviden ismertetjük a ma itt bemutatott lépéseket a Google Analytics optimalizálásához a WordPress-hez:

Problémái vannak a Google Analytics for WordPress integrálásával, és úgy, hogy pontosan úgy működjön, ahogyan szüksége van? Nyugodtan tegyen fel kérdéseket az alábbi megjegyzés szakaszban!

Eredeti szöveg: Tom Ewer és K Karol.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map