10+ WP-CLI trükkök a WordPress webhely kezelésére (frissítve a WP-CLI 2.3.0 verzióra)

Jegyzet. A WP-CLI 2.3.0 nemrégiben került kiadásra, ez a tökéletes alkalom arra, hogy mélyebben áttekintsük a WP-CLI általánosságban kínált lehetőségeket, valamint azt, hogy miként lehet a legjobban kezdeni vele dolgozni. Hadd figyelmeztesselek mindazonáltal, ha még nem kísérleteztél a WP-CLI-vel, készülj fel a benyomásra, amikor meglátod a lehetséges lehetőségeket..


A WordPress egy csodálatos projekt, de ugyanúgy, mint bármilyen szoftverhez, úgy is találhatja magát, hogy azt kívánja, hogy valamilyen hátsó ajtó hozzáférjen a kódjához és az adatbázisához. Azok közületek, akik valaha is próbálták az adminisztrátori hitelesítő adatok visszaállítása törött jelszó-visszaállítási link segítségével tudja, miről beszélünk!

Szerencsére van egy megoldás, amely segíthet. A WP-CLI program parancssori hozzáférést biztosít a WordPress telepítéséhez, ami azt jelenti, hogy webhelyének nagy részét néhány gyors utasítás segítségével kezelheti a terminálon belül.

Például, ha a "Jelszó visszaállítása" a link megsérült, ehelyett egyszerűen megváltoztathatja a jelszavát a WP-CLI használatával. Sok hasonló helyzet van, amikor a WP-CLI hasznos. Plusz, mi csak szeretjük a hackerekhez hasonló érzést, mely a parancssorban való munkával jár.

Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a tipikusan bosszantó feladatokat, amelyeket a WP-CLI szinte szórakoztatóvá tesz, és megmutatjuk, hogyan lehet ezeket az eszköz segítségével végrehajtani. Nézzük megrepedni!

WP-CLI

TL; DR a WP-CLI projektben

A WP-CLI a WordPress parancssor (honlapja), mivel ez az eszköz a parancssoron keresztül hozzáférést biztosít a WordPress felügyeleti rendszeréhez.

Általában az online felhasználói felületet kell használnia a WordPress webhely (a wp-admin) kézi kezelésére. És ezzel együtt a sérült webhelyek gondozása vagy az átmeneti időszakok kezelése gyakran magában foglalja a fájlok átkutatását FTP használatával, vagy az egyedi PHP kód megírását. A WP-CLI leegyszerűsíti a webhelyen végzett munka folyamatát azáltal, hogy közvetlen hozzáférést biztosít Önnek, megkerülve az extra bővítmények szükségességét.

WP-CLI honlap

Ha még soha nem használta a parancssort, akkor van egy kis tanulási görbe. Ha azonban elindulsz, a WP-CLI jelentősen felgyorsíthatja a webhelyével való együttműködést. Néhány billentyűleütéssel kezelheti az összetett adatbázis-, beépülő- és témaváltozásokat. Ha tetszik a sima szöveges felület, akkor azt is használhatja a megjegyzések, beállítások és menük moderálására. (Mindezeket részletesebben ismertetjük ebben az útmutatóban.)

Röviden: a WP-CLI sok nehéz feladatot egyszerűen és gyorsan megkönnyít. Sőt, a WP-CLI szintén bővíthető. Ha egyedi igényei vannak, akkor lehetséges egyedi szkripteket írhat amelyek a WP-CLI használatával futnak az előírásoknak megfelelően.

Mielőtt továbblépnénk, fontos ezt felismerni A WP-CLI nem a WordPress webhely pluginje, hanem egy eszköz, amelyet a kiszolgálóra telepítettek. Más szavakkal: ha a WP-CLI-t szeretné használni, akkor a folyamatos hozzáférés érdekében telepítenie kell mind a helyi fejlesztési környezetbe, mind az élő host kiszolgálóra. Ez azt jelenti, hogy meg kell találni egy olyan gazdagépet, amely előre telepítette a WP-CLI-t.

(Megjegyzés: A WordPress, a SiteGround, az A2 Hosting és a WP Engine legfontosabb ajánlott webtárhely-választásainál alapértelmezés szerint a WP-CLI telepítve van az ügyfelek számára; más szavakkal, a WP-CLI használatát elkezdi, amint „ megtörtént a tárhely-fiók létrehozása ezen cégeknél).

Néhány további olvasmány a WP-CLI alapjairól:

A WordPress webhely kezelése a WP-CLI használatával

A WP-CLI telepítése után a parancssorral megnyithatja a kezelt WordPress webhely mappáját. Ha élőben dolgozik a host szerveren, akkor erre szükséged lesz biztonságos hozzáférés a héjhoz.

Azt javasoljuk azonban, hogy először próbálja ki ezeket a parancsokat egy fejlesztési környezetben! Nincs visszavonási gomb, ezért érdemes ezt az eszközt jól érezni, mielőtt élő szerveren használja. A kezdéshez itt található négy hasznos módszer a WP-CLI használatához a webhelyen.

1. Röviden nézze meg a wp-config.php fájlt

A WP-CLI mindig is nagyon hatékony volt, amikor új webhelyet konfigurált. Például, a praktikus A wp config create parancs lehetővé teszi egy friss konfigurációs fájl létrehozását, és az összes fontos részlet beillesztését. Általában sokkal gyorsabban, mint ezt a hagyományos módon elvégezni, főleg ha gyors gépelõ vagy.

De a WP-CLI egy lépéssel tovább halad. Két alapparancs van a fő wp config parancshoz.

Az első ez:

wp config get

 • felsorolja az állandókat és a globálokat a jelenlegi wp-config.php fájlban meghatározottak szerint.

WP-CLI konfiguráció get

A másik ez:

wp konfigurációs útvonal

 • egyszerűen megmutatja az aktuális wp-config.php fájl elérési útját.

Ha még több gyakorlatot szeretne elérni a WordPress telepítésével, akkor használhat másik WP-CLI parancsot is:

wp db méret – táblázatok

Nagyon hasznos abban, hogy eldöntse, szüksége van-e valamilyen adatbázis-optimalizálásra.

WP-CLI db táblák

2. Futtassa az alapvető frissítéseket

A frissítés futtatásához általában be kell jelentkeznie az adminisztrátorba, és át kell nézni néhány oldalt a webhely frissítéséhez.

A WP-CLI-vel a frissítések egyszerűen futtathatók egy egyszerű parancs:

wp központi frissítés

Egyedülállóvá teszi ezt a megközelítést az, hogy elfogadja az érveket annak testreszabásához, hogy mi történik, amikor futtatja. Tegyük fel, hogy nemrégiben frissítettél egy WordPress verzióra, amely megtörte a webhely kritikus bővítményét. A bővítmény szerzőjének még nem volt esélye frissíteni, de a webhely megfelelő működéséhez szüksége van a webhelyre. Noha a legjobban frissített webhelyet tartani, megváltoztathatja a magot, ha hozzáadja a parancshoz a verziójelzőt, és visszajut arra a pontra, ahol nem volt konfliktus:

wp központi frissítés – verzió = 4.7.1

Egy olyan szkript alapú megoldás, mint például a WP-CLI, egy másik hasznos tulajdonsága, hogy ütemezheti, hogy a rendszeresen futtassa az összes telepített webhelyen. Hihetetlenül skálázható azok számára, akik több webhelyet kezelnek. Például egy WP-CLI kiegészítő használatával, mint például WP Tools a Bluehost-tól lehetővé teszi a frissítések automatikus futtatását a szerver minden webhelyén.

WP-CLI alapparancsSikeres központi frissítés a WP-CLI-n keresztül.

3. Frissítse, tiltsa le és törölje a bosszantó plugineket

Általában, ha egy bővítmény teljesen megtöri az Ön webhelyét (vagy akár csak letiltja az adminisztrátort), akkor az FTP-n keresztül be kell jelentkeznie és meg kell változtatnia a mappa nevét annak kikapcsolásához. Másrészt, van egy egyszerű WP-CLI parancs pluginek deaktiválása:

A wp plugin inaktiválja a plugin-name-példát

WP-CLI pluginSikeres plugin-kikapcsolás a WP-CLI-vel.

Ha egy plugin komoly problémákat okoz, és törölni kell, akkor ezt a delete parancs használatával teheti meg:

wp plugin törlés plugin-név-példa

Ezenkívül kihagyhatja a bővítmények manuális frissítéseit a WordPress központi frissítési szolgáltatásához hasonló parancs futtatásával:

wp plugin frissítés – minden

És valószínűleg olyasmit, amit már eleinte meg kellett volna említenem, a WP-CLI lehetővé teszi ellenőrizze a webhelyén jelenleg található pluginok állapotát. Ehhez használja:

wp plugin állapota

WP-CLI plugin állapota

Egyedileg nem tűnik úgy, hogy ezek a parancsok sok időt takarítanak meg Önnek. Fontos azonban emlékezni, hogy a szerverhez való közvetlen hozzáférés sokkal gyorsabb, mint arra várni, hogy egy webböngésző értelmezze a grafikus felhasználói felülethez társított összes szkriptet és stílust. Ha gyakran kell kezelnie az ilyen típusú feladatokat, meglepődhet, hogy a pluszidő milyen gyorsan növekszik.

4. Állítsa vissza a felhasználói jelszavakat

Képzelje el, hogy elvesztette a WordPress rendszergazdai jelszavát. Kipróbálta a jelszó visszaállítási linket, de valamilyen oknál fogva a visszaállítási e-mail nem jelenik meg a beérkező levelek mappájában. Örökre zárolva van a WordPress-webhelyről? A WP-CLI-vel nem.

A WP-CLI gyors felhasználói kezelést kínál, ideértve a képességet is visszaállíthatja a jelszavakat a következő sor használatával:

wp felhasználói frissítés [email protected] –felhasználó_jel = új jelszó-példa
WP-CLI felhasználóA sikeres felhasználói hitelesítő adatok frissítése a WP-CLI segítségével.

A legegyszerűbb parancsokkal nem kell pánikba esnie vagy aggódnia a bonyolult megoldások miatt, hogy ismét hozzáférhessen a webhelyére. Elmúltak azok a napok, amikor manuálisan kijavíthatja a jelszavát, és közvetlenül beillesztheti az adatbázisba…

Ráadásul, mivel mindez biztonságos kapcsolaton keresztül történik a szerverrel, ezzel a módszerrel nem is feláldozza webhelye biztonságát..

5. Az adatbázis biztonsági mentése és manipulálása

A WordPress nem teszi lehetővé az adatbázisával való közvetlen interakciót. Ez frusztráló lehet, ha látszólag egyszerű feladatokat szeretne végrehajtani, például frissítés futtatását plugin nélkül vagy beállított kifejezés keresését és cseréjét..

A WP-CLI használatával megkönnyítheti ezeket a feladatokat. Ez lehetővé teszi optimalizálja és javítás adatbázisok egyszerű parancsokkal, például:

wp db optimalizálása
wp db javítás

Ha egyéni lekérdezést ír, akkor gyorsan kipróbálhatja azt a lekérdezés parancs:

wp db lekérdezés "KIVÁLASZT * A WP_options közül"

Mielőtt azonban túlzottan elégedett lennél az adatbázismal, fontos, hogy tudd, hogyan kell biztonsági másolatot készíteni. A parancs a SQL biztonsági mentések készítése a WP-CLI-ben a következő:

wp db export

Ezzel létrejön egy SQL fájl *, amelyet felhasználva visszaállíthat webhelyének adatbázisához, ha valami rosszul fordul elő. Még akkor is jól működik, ha biztonsági mentési pluginekkel kombinálva használják.

* A fájlnak megnevezése meglehetősen véletlenszerű. Saját hozzárendeléséhez használja ezt:

wp db exportálja a name.sql fájlját
WP-CLI adatbázisA WP-CLI a webhelyének adatbázisával való együttműködést egyszerűvé teszi.

6. Tisztítsa meg az utólagos felülvizsgálatokat

A utólagos felülvizsgálatok olyan dolgok, amelyek itt egy kicsit nehézek itt a CodeinWP-nál. Néhány, a leggyakrabban frissített bejegyzésünk több mint 200 változatban rendelkezik, ami a dolgok kezelését igazán nehézsé teszi.

Elsősorban, amikor a WordPress (a következő képernyőképen) a szokásos revízió-összehasonlító oldalra lép, akkor a tetején jelenik meg a sáv. Ezen keresztül kiválaszthatja a két összehasonlítást, amelyeket összehasonlítani szeretne. Ez rendben van, ha 20-nál kevesebb felülvizsgálatot végez egy bejegyzésben. De a több mint 100 esetén a sáv kattinthatatlanná válik – úgy értem, hogy nem könnyű rá mutatni a kívánt pontos verzióra – pixel tökéletesítésre szorul a kattintások során. A rudazat túl sűrű.

A WordPress javítási sávja

Ennek valamilyen leküzdése érdekében beállíthat egy korlátozást a wp-config.php fájlban feladott fejenként engedélyezett javítások számára (pl. Define (‘WP_POST_REVISIONS’, 40);). De ez csak korlátozza a jövőbeni tevékenységeinek felülvizsgálatát. Az a meglévő verzió, amely a jel felett fekszik, rajtad múlik. Ezt többféle módon is meg lehet tenni. Az egyik bővítményen keresztül történik. A másik a WP-CLI-n keresztül történik.

És a WP-CLI mód sokkal gyorsabb. Az induláshoz telepítenie kell egy további WP-CLI csomagot, az úgynevezett wp-változathoz-cli.

Ezt meg lehet tenni egy egyszerű paranccsal:

wp csomag telepítése trepmal / wp-revisions-cli

Ezután maroknyi hűvös új WP-CLI parancsot kell használni:

tiszta a wp-verziók

 • eltávolítja az összes hozzászólás régi módosításait. Alapértelmezés szerint a WP_POST_REVISIONS értékre vonatkozik – csak a legfrissebb változatot megőrizve.

Alternatív megoldásként, ha jobban szeretné kezdeni a javításokat, akkor például ellenőrizheti egy adott hozzászólás javítását:

wp verziók listája –post_id = ID

 • megad egy listát az adott bejegyzés összes felülvizsgálatáról.

A WP-CLI felülvizsgálatai

Vagy:

wp revvisions clean –post_id = ID – before-date = DATE

 • eltávolítja az adott hozzászólás felülvizsgálatát, amelyet egy bizonyos napon vagy azt megelőzően tettek közzé (ÉÉÉÉ-HH-NN).

Összességében egy nagyon jó szolgáltatás, és különösen akkor, ha hajlamosak frissíteni a meglévő bejegyzéseidet gyakran – ami természetesen sok revíziót eredményez. Nagyon izgatottan látom, hogy a wp-revisions-cli csomag milyen új funkciókat hoz a jövőben.

7. Hozzon létre egy gyermek témát, mint például most (!)

Nyilvánvaló, hogy a gyermek témák készítése nem vacsora nehéz. De még mindig el kell mennie a hivatalos hivatkozás a Codexnél – csak hogy megbizonyosodjon arról, hogy néhány apró részletet ne változtassanak meg, akkor hozzon létre a function.php-t és a CSS-t, helyezze be egy új könyvtárba és így tovább, és így tovább.

A WP-CLI megadja gyorsabb módszer. Csak ezt csinálod:

wp állvány gyermek-téma ÚJ-GYERMEK-CÍM – transparent_theme = SLUG –téma_név = CÍM

… és ennyi. Ennek eredményeként működőképes, üres gyermektéma, egy meghatározott szülőtéma alapján.

WP-CLI gyermek téma

Van néhány további paraméter is. Például ezt megteheti:

wp állvány gyermek-téma SLUG – átlátszó_téma = SLUG – téma_név = CÍM –author = FULL-NAME –author_uri = URI –theme_uri = URI – aktiválás –forrás

 • –a force felülírja a már létező fájlokat.

8. Készítsen rengeteg dummy tartalmat a teszteléshez

Bármely WordPress-projekten dolgozva, a dummy tartalomra valószínűleg viszonylag gyakran van szükség.

 • Lehet, hogy olyan új pluginen dolgozik, amely számos bejegyzés feldolgozására szolgál, majd megtesz valamit velük.
 • Talán azt szeretné megtudni, hogy a fájdalmak jól működnek-e.
 • Talán még több dolgot szeretne beilleszteni a menükbe tesztelési célokra.
 • Stb…

Ilyen esetekben általában a Ctrl + F billentyűkombinációval kezdtem keresni azt a bosszantó XML formátumú példányt, amely a WordPress példa tartalmát tartalmazza, és ahol valahol ülök. De ez időbe telik, és úgy tűnik, hogy valahogy mindig helytelenül illesztem a fájlt.

Mindenesetre, ahogy képzelted, a WP-CLI ehhez is rendelkezik néhány lehetőséggel:

wp post generál – szám = 10

 • 10 üres hozzászólást hoz létre; de nem kell csak a 10-nél megállnia – a WP-CLI megígéri, hogy az 1000 szintén tökéletesen végrehajtható érték.

Vagy, hogy a dolgok tényszerűbbek legyenek:

göndör http://loripsum.net/api/4 | wp post generál –post_content –count = 10

 • 10 hozzászólást hoz létre, mindegyikben 4 bekezdés van a loripsum.net fájlból importált dummy lorem ipsum szöveggel.

9. Ürítse ki a webhelyet

Van egy igazán jó WP-CLI parancs, amely lehetővé teszi, hogy ürítse ki a webhelyet az összes tartalommal (beleértve a hozzászólásokat, megjegyzéseket, kifejezéseket és metafájlokat), miközben érintetlen marad a webhely konfigurációja és a felhasználók. Ez az:

wp webhely üres

Ha inkább ugyanazt a dev WordPress beállítást használja a legtöbb teszthez / kísérlethez / stb. akkor rögtön tudja, mennyi idő fog ez a dolog megmenteni.

Noha ugyanazt a hatást érheti el a tartalom manuális átvizsgálásával vagy a phpMyAdmin használatával, ez a WP-CLI parancs a saját sebességében a bajnokságban van,.

Azt is megteheti:

wp site üres – feltöltések

 • megszabadul minden tőled "feltöltések" mappát is.

10. Távolítsa el az összes spam-megjegyzést

Mindenekelőtt a WP-CLI sok lehetőséget kínál Önnek a megjegyzések kezelésére. Például:

 • hozzon létre új megjegyzéseket a wp komment létrehozásával
 • frissítse a megjegyzéseket a wp komment frissítéssel
 • fogadja el a megjegyzéseket a wp komment jóváhagyásával
 • és sokkal több

De talán a legérdekesebb dolog, amit itt megtehetsz, az, hogy egyidejűleg törli a webhelyről származó összes spam megjegyzést. Ez különösen akkor hasznos, ha valaha több ezer új spam-megjegyzést ébreszt fel az adatbázisában.

A parancs a következő:

wp hozzászólás törlés $ (wp kommentárlista –status = spam –format = id)

Ez egy ügyes csapda. A fő wp komment törlés parancs argumentumot vár – a törlendő megjegyzés (ek) azonosítóját (azonosítóit). Az azonosító (k) megadásához tehát egy másik parancsot hívunk – wp komment listát – amely megjeleníti az összes spamként megjelölt megjegyzés listáját. Nagyon jó, nem igaz??

11. Tame wp-cron

A szokásos wp-cron mechanizmus nem volt a legmegbízhatóbb dolog. Többé-kevésbé, amikor a WordPress-ben ütemez egy bejegyzést, soha nem lehet 100% -ban biztos abban, hogy valóban élőben fog megjelenni (legalábbis a tapasztalataim szerint).

A WP-CLI segít kissé megszelídíteni a cront a ezt a parancsot:

A wp cron esemény fut – már most

 • kiváltja az összes jelenleg esedékes cron eseményt.

WP-CLI wp-cron

Bónusz: Két "meta" trükkök a WP-CLI-hez

Akár fantasztikus, mint a WP-CLI, ez még mindig egy szöveges felület, ami azt jelenti, hogy nehéz mindig megjegyezni, hogyan kell használni ezt vagy azt a parancsot.

Kétféleképpen tehetünk segítséget:

Első, a standard súgóparancs:

wp help COMMAND

 • megjeleníti a WP-CLI parancsok súgóját.

Következő, van egy –prompt argumentum, amely a legtöbb (vagy akár az összes?) WP-CLI paranccsal együtt működik. Például, ha megpróbálom létrehozni egy ilyen új tartalmat:

wp post generálni –prompt

A WP-CLI felsorolja az összes argumentumot, amely ageneres parancshoz rendelkezésre áll, és megengedi, hogy töltsem ki a kitöltéseket (az Enter megnyomásával választhatunk olyan dolgokat, amelyek nem kötelezőek – a [] zárójelben). Tetszik:

A WP-CLI azonnali argumentuma

Következtetés

A WP-CLI sok olyan feladatot vesz igénybe, amelyet gyakran nehézkesnek tekintnek, és olyan egyszerűvé teszi őket, hogy szinte szórakoztatóak megbirkózni velük. Ahelyett, hogy órákat töltene az akadályok leküzdésével, amelyek megakadályozzák a valódi problémák megoldását, a WP-CLI segítségével gyorsan hozzáférhet szinte bármihez, amire szüksége van a WordPress webhelyén.

Sok olyan helyzet van, amikor a WP-CLI hasznos lehet, és a fentebb bemutatottak még csak a kezdet, és csak egy pillantást adnak nekünk arra, mennyire hasznosak lehetnek a WP-CLI, ha valóban elsajátítjuk képességeinket..

Van kérdése a WP-CLI-vel kapcsolatban? Vagy talán van néhány saját trükköd, amelyeket meg szeretne osztani velünk? Hop az alábbi megjegyzés szakaszban, és tudassa velünk!

Ne felejtsd el csatlakozni a WordPress-webhely felgyorsításának összeomlási tanfolyamához. Néhány egyszerű javítással akár 50-80% -kal csökkentheti a betöltési időt:

Eredeti szöveg: John Hughes és Karol K. Elrendezés és előadás: K Karol.

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map