Hogyan építettük pontosan a Blogunkat? – 4. átláthatósági jelentés

Ez a átláthatósági jelentésünk negyedik kiadása. Ennek a sorozatnak az a célja, hogy megossza az összes érdekes részletet, amelyek a CodeinWP (üzleti szempontból) színpadi mögött zajlanak. Itt van a sorozat dedikált kategóriája, ha szeretné megtekinteni a korábbi jelentéseket. Ezt csak azért nyilvánosságra hozzuk, hogy átláthatóvá tegyük a kapcsolatainkat, és egyben arra is, hogy visszaadjuk a közösséget és megosszuk üzleti tevékenységünket. Ebben a kiadásban mindenről beszélek, ami 2015 májusában történt a CodeinWP-nél:


Szerkesztette: K Karol.

Hogyan növeltük a blogunkat

Ahogy az archívumba nézek, a blog első bejegyzésének 2013. áprilisától származik, ami azt jelenti a blog jelenleg kicsit több mint két éve van.

Azóta hosszú utazás volt. Mint gondolnád, a blog fennállásának első évében alig történt valami. Biztos vagyok benne, hogy (főleg én) tartalmat publikáltunk, és a közösségi médián keresztül kapcsolatba hoztunk az emberekkel, de nem látott észrevehető forgalmi számokat addig, amíg több mint 12 hónap voltunk ebben a dologban.

Gyorsan előre egy évvel most havonta körülbelül 60 000 látogatást érünk el. Sokkal érdekesebb, hogy májusban 50 százalékkal több forgalmat kaptunk, mint áprilisban. A júniusi statisztikákra tekintve úgy tűnik, hogy az eredmények még jobb lesz.

De attól tartok, hogy nincs szabványom "Nézz rám" egyfajta történet itt.

Nem szándékozom mondani, hogy a blogját kizárólag tartalommal bővítheti, és csak annyit kell tennie, hogy bátor legyen, minden nap tegyen közzé könyvet, és jó dolgok jönnek.

Nem fogják.

Hiányzik egy dolog.

Bárki kitalálja, mi lehet ez?

Oké, a mi esetünkben ennek a dolognak a felépítése a következő:

Jó tartalom + türelem + Költségvetés = Exponenciális forgalomnövekedés

Valamivel kapcsolatban "exponenciális növekedés" dolog. A kifejezés manapság klisévé válik. Az emberek ezt szinonimájaként képzelik el "rendkívül sikeres." De ez egyáltalán nem jelent. Az exponenciális növekedés valójában ez:

grafikon

Az exponenciális növekedés az, amikor egyáltalán nem történik sokáig, és csak akkor elkezdi megtapasztalni a dolgok gyors növekedését. De ez a második szakasz az első nélkül nem lehetséges. Az a hely, ahol a legtöbb ember kudarcot vall, nem rendelkezik elegendő türelmével ahhoz, hogy átélje az adott időszakot, amikor semmi sem történik. Tehát, bár a gyors növekedés felé eljuthattak volna, valahol az utazás kezdeti szakaszában elmozdulnak.

Fontos a türelem, ez biztos. De a jó tartalom és a türelem önmagában nem vezet túl messzire. Vagy talán meg is fognak, de ez biztosan sokkal tovább tart… valószínűleg több időt igényel, mint amennyit meg kell fárasztania.

Meglehetősen korán rájöttem, hogy egyszerűen hajlandó vagyok befektetni, ha valóban fel akarom fedezni a lehetőségeket és tesztelni kell, milyen messze tudom eljutni a blogba..

Békét kötöttem azzal is, hogy ha a blog hosszabb ideig felfüggeszti a felületét, akkor pénzt kell keresnie magának. Végtelenségbe történő befektetés valami megtérülés nélkül egyszerűen őrült.

Tehát a nap végén, olyan tartalomra volt szükségünk, amely oktatást igényel és pénzszerzésre is képes ésszerű módon.

Az oktatási tartalmak közzétételének és az ottani esetleges blogrészeknek az a nehéz része, hogy gyakran az általad tanított dolgok a közönség első kitettségét a témára. Ez egy klasszikus eset "nem tudod, mit nem tudsz."

Ezért nem minden oktatási témának van nagy hatása a keresőmotorra, pusztán azért, mert azok az emberek, akiket érdekelhettek velük, még csak nem is tudnak a témák létezéséről, tehát nem google keresik őket.

Mindez abból adódik, hogy a saját területének gondolatvezetője nem mindig a legjobb üzleti stratégia, legalábbis ha a keresőmotorokra számít, hogy segítsen.

Tehát úgy döntöttem, hogy a tartalom két elsődleges típusára összpontosítom:

 • olyan tartalom, amely visszaadja a közösséget, és elmagyarázza a WordPress-hez kapcsolódó különféle kérdéseket (oktatóanyagok, útmutatók stb.),
 • és olyan tartalom, amely elsősorban a keresőmotorból érkező és egy adott megoldást kereső felhasználók számára hasznos.

Mielőtt kiderülnék, hogy pontosan hogyan történt, az alábbiakban bemutatjuk, hogyan nőtt a keresőmotor forgalma az elmúlt hat hónapban:

blog-gráf

(Ismét ez csak a keresőmotor forgalma, és nem az első 18 hónapot mutatom meg pusztán azért, mert alig volt ott valami.)

Most éppen így történik, hogy a forgalom nagy része azokra az álláshelyekre kerül, amelyeket kifejezetten a SEO szem előtt tartásával terveztek. Ezt úgy végezzük, ha megvizsgáljuk a WordPress témákhoz kapcsolódó kulcsszavakat, majd közzétesszük egy adott kategóriához tartozó témák listáját..

Például, miután látta, hogy a Bootstrap témák egyre növekszenek, közzétettük ezt a bejegyzést, amelyben felsoroltuk a legnépszerűbb Bootstrap témákat. És jelenleg ez a keresőmotorok leglátogatottabb üzenete. Ugyanezt az ötletet követve számos más hozzászólást tettünk közzé, és ezt a jövőben is folytatjuk. További ilyen cikkek:

 • 25+ legjobb WordPress Review témák
 • 30+ legjobb ingyenes WordPress témák 2015-ig
 • A legjobb húzza és dobja be a WordPress témakészítőket 2015-ben

Jegyzet. Nem akarom, hogy itt rossz benyomásod alakuljon ki. Ez nem csak a keresőmotor forgalmáról szól, csak kedvéért. Ne felejtsük el, hogy ezeknek a számoknak mögött valójában vannak valódi emberek – valódi emberek, akik beírnak egy adott kifejezést a Google-ba, mert szeretnék megtekinteni a Bootstrap témák (vagy más típusú témák) listáját, így az igényeik kielégítése jó megközelítés.

Ilyen körülbelül egy listabejegyzést közzéteszünk, ehhez hasonlóan minden egyes vagy két oktató / útmutató / hírbejegyzéshez.

A blog működésének költségei

Menjünk bele erre.

Összességében költenek kb. 200 dollár cikkenként csak azért, hogy létrehozzuk.

Jegyzet. A legtöbb cikket sokkal olcsóbb elkészíteni, de időnként valami nagyobbat teszünk közzé, amely emeli ezt az átlagos összeget. Akárhogy is, a 200 USD becsületes átlagnak tűnik.

Akkor költenek körülbelül 300 dollár a promóció (ismét átlag). Ezek a promóciós feladatok magukban foglalják például:

 • Facebook-hirdetések (ezek minden formája),
 • hírlevél hirdetések (például a legjobban teljesítő cikkünk a Hogyan egyszerűsíthetjük / módosíthatjuk a WP-adminot ügyfélbaráttá válás), amely megkapta az eredeti vonzerejét azáltal, hogy a sidebar.io hírlevél),
 • közvetlen közvetítés (a roundups nagyon sokat segített itt, miután néhányszor felkeresették és kérték / könyörögtek, hogy szerepeljenek benne, a jó cikkeket rendszeresen felveszik anélkül, hogy meg kellett volna őket sorakozniuk),
 • közösségi média promóció stb.

Ez teszi összesen 500 dollár a posta elindításához, hogy úgy mondjam. Átlagosan havonta 6,5 ​​üzenet jelenik meg. Tehát a végén ez azt jelenti, hogy 3250 dollárt költöttek havonta a tartalom létrehozására és promóciójára.

Természetesen már az első naptól kezdve nem fektettünk be ilyen sok pénzt, de ahogy láttak eredményeket, váltottuk a sebességváltókat, és többet költöttünk a nagyobb, mélyebb és végül jobb tartalomra. Végül is a világon egyetlen promóció sem segíthet abban, ha a tartalom nem jó. A promóció lehetővé tette számunkra, hogy észrevegyük más webhelyek között, de akkor pusztán a tartalom minőségének köszönhetően szerzett szerves linkeket és expozíciókat.

Oké, szóval mennyit tudunk beszerezni ebből a 3 250 dolláros beruházásból a blogon keresztül.

Néhány hónappal ezelőtt a legtöbb, amit képesek voltunk keresni, 1000 dollár volt egy hónapban, és kb. Az első évben inkább 0 dollár volt. Manapság azonban a blogbevételek körülbelül 3000–4000 dollár körül mozognak, ami azt jelenti, hogy végre megkezdtük a kiegyenlítést (az idő!).

Erről a bevételről. Leginkább kapcsolt marketingből (linkek más tematikus üzletekhez és online termékekhez), valamint a ThemeIsle saját témáinak népszerűsítéséből származik. Jelenleg nem adunk el semmit a blogban.

Azt hiszem, az az üzenet, amelyet itt próbálok közvetíteni, az az semmi sem jön beruházás nélkül az online üzlet modern korában.

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem lennénk képesek hasonló eredményeket hozni, ha nem lennének azok, akik egy cikkre költenék 500 dollárt. Végül még mindig nem vagyunk túl nagy blog, legalábbis ezen a piacon a legelterjedtebb szereplőkkel összehasonlítva, de azt tervezzük, hogy felfrissítjük a dolgokat, és más termékeket és kínálatokat mutatunk be a legközelebbi szolgáltatásban. Ez elősegíti a sokféleséget és az embereket nagyobb számú különböző csatornán keresztül.

Remélem, hogy a következő néhány évben egy jó ökoszisztémát építünk fel három fő terület körül:

 • oktatás (tartalom, oktatóanyagok, tanfolyamok, videók, esetleg könyvek),
 • termékek (témák és bővítmények),
 • a fentiekkel kapcsolatos szolgáltatások és eszközök.

A kiterjesztésről beszélve …

Új kiegészítések a CodeinWP családhoz!

Három izgalmas bővítményt szereztünk be:

Intergeo Maps

Egy egyszerű, könnyű és meglehetősen nagy teljesítményű Google Map eszköz az egyedi Google Maps létrehozásához, kezeléséhez és beágyazásához a WordPress-bejegyzésekbe és -oldalakra.

Megjelenítő: Táblázatok és grafikonok

Egy egyszerű, könnyen használható és nagyon hatékony diagrameszköz interaktív diagramok létrehozásához, kezeléséhez és beágyazásához a WordPress-bejegyzésekbe és -oldalakra.

(Ezt láthattad ebben a bejegyzésben.)

WooCommerce összehasonlító lista

A WooCommerce Összehasonlítólista bővítmény lehetővé teszi a WooCommerce vezérelt üzlet termékeinek összehasonlítását.

A bevételek bontása (május 1. – június 1.)

Íme a május száma:

rev-is

Az előző hónaphoz képest:

 • vevők száma: 774
 • bevétel vevőnként: 87,34 USD
 • teljes bevétel: 67 601,13 USD

Amely nekünk (megközelítőleg):

 • ügyfelek száma: + 13,6%.
 • bevétel vevőnként: + 4,5%.
 • összes bevétel: + 18,7%.

Mint láthatja, az ügyfelek száma észrevehetően nőtt az előző hónaphoz képest, ám ez még mindig kissé elmarad a márciusban tapasztalt ügyfelek számától (ami 954 volt). Csak emlékeztetőül: áprilisban kissé megváltozott egy üzleti modell, és ez az ügyfelek számának 19 százalékos csökkenését eredményezte (miközben továbbra is növekszik teljes bevételünk). Olvassa el mindent a 3. számú jelentésben.

Csakúgy, mint a blogunk, hasonló stratégiát adaptálunk a ThemeIsle-vel is. Ami nagyszerű tartalom és termékek előállítását jelenti. Folyamatosan kiadunk új témákat (mind ingyenes, mind prémium) és folyamatosan frissítjük legkelendőbb témáink, hatékonyan javítva őket. Ez magyarázza a havi növekedést (legalábbis az IMO).

A növekedés szempontjából nagyszerű érzés, ugyanakkor nagy stresszt és nyomást gyakorol rám, hogy minden hónapban fizethessek mindenki fizetését (és azoknak is növekedniük kell, ha azt akarjuk, hogy a cég növekedjen), prioritássá téve és a megfelelő projekt kiválasztása a következő gondozásához, és csak a dolgok biztonságos és kezelhetővé tétele.

Minden hónapban egy hatalmas összegű bevételt fektetnek vissza a csapatba, a termékekbe és a blog tartalmába. Ez az egyetlen módja annak, hogy tovább javítsuk azt, amit csinálunk. A blog minden bizonnyal az egyik legnagyobb fogadásunk, és biztos vagyok benne, hogy ennek hosszú távon így kell maradnia.

Oké, azt hiszem, ez az átláthatósági jelentés e kiadására vonatkozik. Remélem, hogy informatív volt, és hogy még a következő hónapban is tartózkodik a fedélzeten. Köszönjük az olvasást, és mint mindig, köszönjük a CodeinWP támogatását!

Ne felejtsd el naprakészen tartani a dolgunkat. Itt minden megosztott:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map