[Esettanulmány 2. RÉSZ] 0-tól 4000-ig… Hogyan növeltük az e-mail listánkat – mindent a nyitott díjaktól a CTR-ig

Ez az e-mail marketing esettanulmányunk 2. része. Az 1. RÉSZBEN megvitattuk az általános listaépítési és e-mail marketingstratégiánkat, növekedési ütemünket, az előfizetési űrlapokat, amelyeket használunk, az űrlapok futtatásához használt eszközöket, mi az e-mail szolgáltatónk és miért, és hogyan hajtjuk végre az embereket Iratkozz fel. Ne felejtse el ellenőrizni, mielőtt átnézi ezt a részt.


Mivel már tárgyaltunk az e-mail marketinggel kapcsolatos mindent, ami magában a blogban zajlik, ma koncentráljunk arra, hogy mi történik előfizetőink beérkező leveleiben.

Más szavakkal, itt van mindent a küldött e-mailekről, az elért eredményeket, az általunk szervezett kampányok stb ami a legfontosabb: mi működik, és mi nem.

Az általunk küldött e-mailek áttekintése

Alapvetően kétféle e-mail van, amelyeket általában küldünk:

 • "Új postai értesítések" – ahol elmondjuk az embereknek valami újat, amelyet a blogban tesznek közzé.
 • "Exkluzív tartalom" – útmutatók, útmutatók, egyéb információk, amelyeket másutt nem tesznek közzé – olyan dolgokat, amelyeket kizárólag a hírlevélhez készítenek.

Hozzá kell tennem azt is, hogy e-mailjeink egyetlenike sem 100% -ban automatizált. Ez azt jelenti, hogy az új postai értesítéseket nem közvetlenül az RSS-hírcsatornából generálják, vagy nem másolják és illesztik be a postai tartalomból. Minden alkalommal írjuk őket. Így részletesen elmagyarázhatjuk, mi található minden üzenetben, és miért szeretne valaki elolvasni.

"De mi a helyzet a promócióval??"

Hallak téged. E-mailjeinket általában nem szétválasztjuk "tartalom" vs "promóció." Azt állíthatja, hogy minden e-mailben mindig valamilyen módon reklámozódnak. Végül is, amikor egy blogbejegyzést vagy egy új témánkat említünk, az továbbra is promóció. Alapvetően, ha bármilyen élő link található az e-mail szövegében – ami mindig is van -, akkor azt mondhatja, hogy bizonyos mértékben promóciós e-mail.

Ennek ellenére soha nem küldünk tiszta, értékesítés-központú e-maileket. Minden üzenetben mindig van egy egyedi és hasznos információ.

"Mi a helyzet kapcsolt linkekkel??"

Igen, ezeket használjuk, de nem veszünk részt a folyamatban lévő termékindításokban. A társult linkek, amelyeket az általunk tartalmaz, mindig az e-mail témájához kapcsolódó szoftverek / eszközök / szolgáltatások egyetlen említései, és nem képezik részét valamilyen nagyobb rendszernek.

A standard e-mail üzenet felépítése

Nem számít, ha ez postai értesítés vagy kizárólagos tartalom, a szerkezet nagyon hasonló.

Íme egy példa e-mailt néhány héttel ezelőtt:

Az e-mail példa

A tetejéről:

 1. (Nem látható) A tárgysor, amelynek nem mindig kell 100% -ban kapcsolódnia az e-mail tartalmához (ebben az esetben ez volt: "Szüksége van WordPress statisztikákra").
 2. Az átfogó nagyon egyszerű kialakítás. Ez továbbra is HTML struktúra, de csak egy minimális. A fő előnye az, hogy nem túlzottan kiabált, és szépen megjeleníti a mobilját. Alapvetően az egyetlen márkanév a logó.
 3. A bevezető. Az általunk használt bevezető levelek e-mailben eltérőek. Néha rövidebbek, néha hosszabbak. Néha tényszerűbb, néha inkább történet-vezérelt. Személy szerint soha nem hittem, hogy az üzeneteket hosszú vagy rövidnek kell tartania, hanem inkább azzal kell elmennie, ami jó a történethez (többet tudhatunk meg egy perc alatt ezt alátámasztó adatokról). Végül az intro célja az, hogy az olvasót a tartalom / link felé mozdítsa el, és tudassa velük, miért érdekli ez a tartalom / link.
 4. A fő linkek. Ezek közül kettőt használunk: egy képet és egy gombot. Azt mondanám, hogy a fő link a gomb, és hogy a kép link van, hogy megkapja azt, aki csak rákattint a képre.
 5. Maga a kép. Amellett, hogy linkként mutatjuk be, a kép célja az is, hogy vonzóbbá tegye az e-mailt, és hogy kitűnjön az előző e-mailektől. Ez egy egyszerű vizuális dákó.
 6. További linkek blokkolódnak. Bővebben erről egy perc alatt.
 7. Finom nyomtatás. Ezen a ponton megtörténik az e-mail tartalma, és csak egyetlen oldalsó információ maradt, amelynek továbbra is megtalálnia kell helyét minden kereskedelmi e-mailben – ami a hírlevél mindig meghatározása szerint van. Itt vannak: információ arról, hogy miért kap valaki ezt az e-mailt, a leiratkozási link, a vállalkozás címe, a kapcsolt vállalkozás (alapértelmezés szerint a sablonban van, bár e-mailjeinknek csak kis része tartalmaz társult linkeket).

A frekvencia

Jelenleg e-maileket küldünk minden új üzenet közzétételekor, általában hétfőn és pénteken, valamint minden más szerdán.

Emellett ezeket az exkluzív tartalomú e-maileket minden alkalommal küldjük, nos, ha úgy érzzük. Ez valószínűleg valami, amit jobban tudunk csinálni, és valamilyen naptár bevezetése.

összefoglalva, hetente körülbelül két e-mailt küldünk a fő bloglistánkba.

Az általunk használt linkek – mit, miért és hogyan

Mint már említettem a fenti néhány bekezdést, általában maroknyi linket mutatunk be e-maileinkben.

Először is a két fő link van: a kép és a gomb link:

kép-és gomb

Ez a két fő link elég egyértelmű. Csak azt szeretnénk, hogy a fő üzenetnek annyi expozíciót biztosítson, amennyire szüksége van, és ügyeljünk arra, hogy mindenki megismerje, miről van szó..

Aztán ott van a blokk, amely néhány további linket tartalmaz. Tetszik:

linkek blokk-copy

Ennek indokolása a következő:

Abban a pillanatban, amikor valaki átment a két fő linken, és nem kattintott rá, akkor vagy őket egyáltalán nem érdekli, vagy az üzenet eddig nem volt elég vonzó számukra.

Ennek a további linkeknek a célja a javítás, és valószínűleg néhány további kattintás elérése. Ebben linkelünk a cikk bizonyos részeire (HTML-szel elválasztva) címkék). Az alkalmazott horgonyok a cikkben szereplő tényleges alfejek és a mi részünk copywrite kreativitásának kombinációi.

Megtaláltuk ez a linkblokk 21% -kal további kattintásokat generál. (Másik módszer is ezt mondani: ez 21% -kal növeli a CTR-t.)

Még egy dolog, amit egy ilyen módszer alkalmazásával kapsz, egy nagyszerű tanulmány a copywritert illetően. Például, itt van az egyik jelentésünk (egy e-mailen, amelyben egy nemrégiben bemutatott oktatóanyagot említünk):

linkek blokk-copy

Mint láthatja, az első mondat kiemelkedik, és sikerült megszereznie a legtöbb kattintást. Az ilyen típusú adatok különféle célokra is felfedezhetők, például amikor új tartalmi ötleteket hoznak létre.

"De mi van a szöveges linkekkel, vagy akár a sima szöveges e-mailekkel??"

Nos, ezeket teszteltük. Egy ponton felosztottuk a listánkat felére, és ugyanazt az e-mailt küldtük el, mint a sima szöveget és a szabványos kialakítás használatával.

Összehasonlítás:

split email-1a
split email-1b

A pontos eredmények:

Tervezés:

split email-1a-r
Egyszerű szöveg:

split email-1b-r

Miért különbözik a nyitott kamatlábak? Valószínűleg egy szabvány miatt A / A teszt tévedés. Általában kérjük, ne vegye figyelembe a nyers számokat, hanem inkább a százalékokat – a CTR-ket.

Biztos vagyok benne, hogy továbbra is van érv a sima szöveges e-mailek és a sima szöveges linkek vonatkozásában. De a mi esetünkben nincs csak észrevehető különbség. És statisztikailag nem szignifikáns:

A http://getdatadriven.com/ab-significance-test tesztelveA http://getdatadriven.com/ab-significance-test tesztelve

Még egy olyan link, amelyen kísérleteztünk (és továbbra is használjuk, amikor csak értelme van), egy hivatkozás linkre.

Példa:

parancsikon

Alapvetően egy hivatkozási linket a lelkes rajongóinknak szánjuk – olyan embereknek, akik nem feltétlenül akarnak időt tölteni az e-mail olvasásával, hanem inkább egyenesen a blogba mennek.

A statisztikáinkat tekintve elmondhatom, hogy ha egy hivatkozás egy e-mailben található, akkor az az e-mailből származó kattintások körülbelül 36% -át teszi ki..

Hogyan kell használni? Nos, azt hiszem, csak egy követelmény van, és az az, hogy e-mailjének elég hosszúnak kell lennie, hogy valóban legyen hely a helyi hivatkozásra. És pontosan ez az, amit csinálunk – amikor elegendő példány van, a linket valahol az elején felveszük.

Elvihető. Mindig próbáljon további kattintásokat szerezni azáltal, hogy további linkeket helyez be az e-mailbe. Ez olyasvalami lehet egyszerű, mint egyazon alkalommal történő hivatkozás ugyanahhoz az URL-hez (normál linkek és parancsikonok segítségével). Ha azonban mélyebbre akar menni, hozzon létre egyéni oldalt rögzíti a tartalmat, majd többször összekapcsolja a cikk adott részeivel.

A kapott nyitott kamatlábak és CTR-ek

Tehát megtettem az elmúlt 20 kampányunkat és átlagoltam a számokat. Tipikus nyitott kamatlábunk 26%.

Az átlagos A CTR 5,8%. De nem hiszem, hogy ez nagyon informatív szám. Úgy értem, nagyban befolyásolja az elvégzett megosztott tesztek és az egyes e-mailekben található linkek száma.

húzott-statisztika

Más szavakkal: számos tényező jelenik meg a képben a CTR kiszámításakor, míg a nyitott tarifákat sokkal egyszerűbb megnézni – minden e-mailben csak egy tárgysor található, amely a fő döntési pont a címzett számára.

Itt van néhány mélyebb statisztika. Átlagosan minden e-mailt küldünk:

5,3

A kapott kattintások 5,3% -a a fő kép linkjéből származik.
17,9

A kattintások 17,9% -a származik a kiegészítő linkek blokkjából.
37,2

A kattintások 37,2% -a a helyi hivatkozásból származik (az e-mailekhez, amelyekben vannak).

 
59,1

A kattintások 59,1% -a származik a fő gomb linkjéből.
 

Továbbá. Nem meglepő, hogy a kattintások és megnyitások többsége az e-mail küldését követő első 24 órán belül fordul elő.

De egy érdekesebb statisztika az, hogy az összes kattintás 60,3% -a történik az első 5 órában.

Íme egy példa a kattintások (zöld) és a nyitott arány (kék) eloszlására az egyik kampányunk időrendjén; minden pont egy óra:

Idővonal

Pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy láthatjuk az ilyen típusú számokat és statisztikákat. Minőségi külső eszköz (a mi esetünkben a SendinBlue) eszközét használjuk az e-maileink elküldésére. Még ha olcsóbb lenne az Amazon egyik szerverével történő munka vagy az összes házon belüli kezelése, ez nem adna ilyen betekintést.

Azt javaslom, hogy tegyen egy hasonló utat is … csak válassza ki az e-mail szolgáltatót, és engedje meg, hogy megsemmisítse őket, így nem kell aggódnia olyan dolgok miatt, mint a kézbesítés, a panaszok, a spamszűrők stb..

Hosszú e-mail másolás vagy rövid e-mail másolás – ami a legjobb?

Ó, igen … az e-mail marketing egyik örökzöld kérdése:

"Kell-e rövid vagy hosszú e-maileket küldeni??"

Figyelem. A leghasznosabb válasz az egész tágabb világban, amely utat mutat:

Attól függ.

Sajnálom.

De a legfontosabb, mire ez múlik: Van sok mondanivalója?

Ezen kívül nem látunk olyan megbízható adatot, amely bármelyik megközelítést előnyhöz tenné.

Itt van az egyik tesztünk:

Hosszú e-mail – megnyílik és CTR:

split email-2a-r
Rövid e-mail – megnyílik és CTR:

split email-2b-r

Ismét a különbség nyílik meg … senki sem tudja, miért van ott.

Nézzük meg a statisztikai szignifikancia számokat. Ez egy megosztott teszt eredménye, ahol az A verzió volt a hosszú e-mail, a B verzió a rövid. A nagy számok a megnyílókat, a kis számok pedig a kattintásokat jelölik:

split email-2

Mint láthatja, ezek a különbségek statisztikailag nem szignifikánsak.

… Vagy talán vannak, de csak mélyebben kell ásnunk?

Így értem. A hosszú e-mail tartalmi e-mail volt. Más szavakkal, ahelyett, hogy a blogbejegyzéshez linkelt volna, önmagában egyedi információt osztott meg, majd számos eszközhöz / megoldáshoz kapcsolódott közvetlenül az e-mail szövegéből. Ezen linkek némelyike ​​kapcsolt linkek volt. Az e-mailből összesen 134 termékkattintás érkezett.

A rövid e-mail azonban más megközelítést alkalmazott. A termékekre történő hivatkozás helyett a blog egyik erőforrásához kapcsolódik, amely utoljára ugyanazon termékekhez kapcsolódik. Azok az emberek, akik ezen az oldalon landoltak, összesen 46 alkalommal kattintottak ezekre a linkekre.

Következtetés? A hosszú e-mail sokkal jobban teljesített (kattintással bonyolult). Valójában 191% -kal több kattintást adott nekünk.

Hogy őszinte legyek, arra számítottam, hogy a rövid e-mail felülmúlja a hosszú e-mailt, amikor először állítottam be ezt a tesztet. Meglepő volt, ha látta fordítva.

Elvihető. Nincs egy mindenki számára alkalmas útmutató. Kísérletezzen mind hosszú, mind rövid e-mailekkel. Nézze meg, mi működik jobban az adott helyzetben.

Mi a következő lépés?

A két fő dolog, amelyet a közeljövőben fogunk csinálni: (A) kísérletezzen a frekvenciával, és (B) a jobb szegmentálás bevezetése.

Körülbelül (b). Annak ellenére, hogy minden, amit elküldünk, a WordPress-hez kapcsolódik, még mindig van sok al-rést, amelyek külön-külön kezelhetők.

Például, ha hírlevelet küldünk egy új üzenetről, amely a WordPress szabadúszókról szól, és látjuk, hogy az emberek X százaléka kattint át, ez némi betekintést nyújt nekünk ezekről az emberekről. Tudjuk, hogy szabadúszóként foglalkoznak, és érdeklődhetnek más hasonló témák iránt. Ugyanez vonatkozik a WordPress fejlesztésére, tervezésére vagy bármi másra.

A nap végén a kattintásokkal és a témákkal kapcsolatos adatok gyűjtése jó profilot nyújt nekünk előfizetőinkről, és jobb megértést kínál arról, hogyan kell velük beszélni arról, amit hallani akarnak..

Ennek sokkal jobb beállításnak kell lennie, mint pusztán mindenki számára a sugárzott e-mailek robbantásának.

Annak ellenére, hogy bonyolultnak tűnik, (b) valójában a könnyebb dolog az idő múlásával tesztelni és felépíteni.

Körülbelül (a). A küldési gyakorisággal történő kísérletezés és a megbízható következtetések levonása még nehezebb lehet.

Éppen így van több tényező a játékban. Például, ha 2 e-mailt küldünk egy héten, majd 4 e-mailt küldünk a következő héten, és további kattintásokat kapunk abban a második héten, akkor ez mond valamit?

A feltételek csak nagyon eltérőek. Másodszor, egy héten, egy másik köteten más információt cirkulálnak az interneten, maguk az e-mailek más minősége, és tovább és tovább … gyakorlatilag minden más.

Más szavakkal, hogyan lehet valóban lezárni egy ilyen tesztet, és úgy döntni, hogy az egyik küldési frekvencia jobb, mint a másik? Nyugodtan ossza meg a megjegyzéseket, ha bármilyen ötlete van erről.

Oké, erről van szó erről a két részből álló esettanulmányról az e-mail marketing tapasztalatunkról. Remélem informatív volt.

Ó, és bátran ossza meg bárkivel, aki profitálhat az információból. Nagyon örülök! ��

* Ez a bejegyzés kapcsolt linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy ha rákattint az egyik termék linkre, majd megvásárolja a terméket, akkor kis díjat kapunk. De ne aggódjon, továbbra is fizeti a szokásos összeget, így az Ön költsége nem terheli.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map